Fórum témák
» Több friss téma |
Szabványos karakteres LCD modul.
HD44780A00 - LCD vezérlő HD44780 adatlap A modul csatlakozójának kiosztása már változhat, de az adatlap lábszámozását ismerve kicsipogtatható.
Egy vagy két soros? Magán a panelen 14 csatlakozó tüske van.
*Azt már kiderítettem hogy két soros. Az IC adatlapja szerint próbáltam kicsipogni a lábakat, de 4-5 egyezik, a többit nem tudom hogy hova meg. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
Koszonom!
Szia, A méretéből ítélve 2 soros, a 4 soroson 3 chip van. Mivel 14 láb van rajta, s nem 16, gondolom nincs back light. Ha szabványos, balról jobbra a tüskesor, /szemben a lcd-t nézve/ Vss, Vdd, / ezt a kettőt mérd ki az IC tápjához, ha a többi nem egyezik, legfeljebb nem lesz kép, de nem megy tönkre! / Vo, /kontraszt/ Rs, Rw, E, Do....D7-ig. 4 bit elég a működéshez, általában D4-D7, lehet a többi ki sincsen vezetve.
Egy képet mellékeltem, a jelölés a GND-t szimbolizálja: GND, VCC, V5, RS, R/W, E, DB0-DB7-ig. Sajnos nincs háttérvilágítás.
Ha akarsz kivágsz egy vékony fehér műanyag-lapból egy akkora darabot, mint az LCD, s oldalról megvilágítod egy kívánt színű leddel. Itt megtalálod a bekötést, meg minta példákat.
Értem. Köszönöm a segítséget. A konkrét elképzelés meg van már, csak a megvalósítás lesz nehéz szerintem.
Vigyázat, a halogén-hez való trafók, nem biztos, hogy egyenirányítva vannak. Az izzószálnak ugyanis nem szükséges, de egy Schottky diódával megoldható.
Nagyon köszönöm, 99.9% ez lesz az. Csak tudnám, hogy lehet ezt megtalálni, a google nem a cimborám... Nagyon köszönöm!!!
JAni
Sziasztok!
Megpróbálom megfogalmazni, mit keresek, a nevét nem tudom az alkatrésznek. Adott egy doboz, benne középen egy mágnesrúd (?), aminek két vége kilóg a dobozból. Ha feszültséget adok rá, a rúd jobb és bal irányban váltakozóan elkezd mozogni. Pici rázóasztalt szeretnék ezzel megvalósítani.
Szia!
Elektromágnessel lehet rázatni, ha váltakozóáramról táplálod azt.
Olcsó rezgőcsiszoló nagyon jó erre a célra (másra úgysem való).
Üdv!
Adott egy USB-ről tölthető elektromos cigarettagyújtó "Hong Xuan Playing Cards" fantázianévvel ellátva. Nem is lehet kínaibb..A problémám a következő. A készülék egy ismeretlen alkatrésze SOD 23-6 tokozásban (feltételezésem szerint egy charger IC, bár lehet hogy sokat képzelek, vagy MOSFET). Annyi van felszitázva a nyákra, hogy DM188, de ezen a néven nem találok datasheet-et. Ezt az alkatrészt akarom pótolni, és ebben szeretném szíves segítségeteket kérni! A layout-ot visszafejtettem, de inkább mellékelnék fotókat, mert az közérthetőbb a rajzomnál. Előre is köszönöm!
Az alkatrészen nem volt semmi kivehető felirat? Z.
Sziasztok!
Keresgéltem hosszas idő alatt, de nem találtam hozzá semmi infót! Valaki tudna segíteni, hogy melyik érintkező micsoda? Csatolok képet! (Micro USB csatlakozó, adatkábelhez, töltőhöz, egyebek) Köszönöm szépen előre a segítséget! ![]() András!
Helló! Bővebben: Link
Tessék:
Pin Name Cable color Description 1 VCC Red +5 VDC 2 D- White Data - 3 D+ Green Data + 4 ID n/a USB OTG ID 5 GND Black Ground
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek
el is készítem az első adatkábelt
Sziasztok! Nincs meg valakinek a WT7901 adatlapja? Sajnos sehol sem találom. Egy kütyüben felrobbant, még épp le tudtam olvasni a számot, kicseréltem, működik, de a további hibakereséshez kellene. Elméletileg egy DC- motorvezérlést végezne, előre-hátra.
Ha ez segít...
Köszi, legalább egy pinout jó lett volna...
Meg lehetne próbálni a kütyü kapcsolási rajza alapján visszakövetni...
Igen, csak már visszaadtam, ha lesz másik, biztos nekiesek. A 3-4 -es lába a fólián össze volt kötve, de egy sem ment direktben a csatlakozóra. Mivel ez már "DC motorvezérlés" ott fogom folytatni. Köszi! Üdv: Mike
Sziasztok a képen lévő alkatrészt mivel tudom helyettesíteni alatta 47p érték található . Ez egy erősítőbe van benne és az egyik leégett .
Szia!
Én véleményem szerint az egy kondenzátor, a pozíciórajz alapján. (C...) Az értéke meg 47 vagy 470pF. Forraszd ki és mérj rá.
Van itt egy szin kódolás kondira és ellenállásra , hátha segit
|
Bejelentkezés
Hirdetés |