Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A lomtáramban vannak 4700uF25WV CE-FHP elektrolit kondenzátorok, melyeket szeretnék felhasználni. A minusz jelölve (közepesen hosszú kivezetés) A plusz a vele szembe lévő (leghosszabb kivezetés) Sajnos van egy harmadik kivezetése is (legrövidebb) és ennek vajon mi lehet a rendeltetése? Töltő - kisütő kísérletnél nem tapasztalok semmit ennél a kivezetésnél. Az is lehetséges, hogy egy vékony kapilláriscső benne valamilyen fekete anyaggal?! Kíváncsi lennék a véleményetekre!
Sziasztok!
A bekarikázott alkatrészre lennék kíváncsi, hogy mi is ez? Ez egy AT-s HDD elektronikája volt, az alkatrészen ez a felirat van: R20. 00 SAB9948 Mit gondoltok mi lehet ez? A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Szia!
Ez egy 20MHz-es kvarcoszcillátor, órajelforrásnak.
Reméltem, hogy valami ilyesmi. Köszönöm a segítséget! Ha jól értem, akkor ez megegyezik egy ilyennel?
Nem egyezek meg, mert a nyáklapon egy komplett oszcillátor van, a linkelt képen pedig egy kvarc rezonátor, amit még be kell építeni egy áramkörbe.
Bővebben: Link Linken látható stab ic lehet szabályozni is?
Nem, 12V-os stabilizátor ez.
Szia!
Én idáig háromféle ( ![]() - Még egy negatív láb kivezetés, több helyen kapaszkodik a nyákba, jobban bírja a rázkódást/cibálást + nem engedi fordítva berakni. (van ilyen négylábúból is ) - Valójában két kondi van benne párhuzamosan, közös negatív lábbal. - A kondi árnyékolva van, és a harmadik láb a külső tokhoz kapcsolódik, és a földre lehet kötni. ( ilyet csak egyszer láttam, és nagyon nagyon nagyon régi volt ![]()
Persze lehet, de 12V-nál kisebb kimeneti feszültséget nem tudsz beállítani. Bővebben: Link
Kössz
Köszönöm neked, és Kadaristnak is így már világos!
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Sziasztok,a bekarikazott alkatreszre lennek kivancsi.Sejtem mi az,de nem vagyok biztos.Esetleg mivel lehet helyetesiteni.Elore is koszonom.
Egy 47uF16V-os SMD tantálelkóval helyettesítheted.
Koszonom nagyon,lassuk hol kapok?Itt a baj.
Szedj ki egyet egy rossz számítógépes panelból. Itt kapsz újat.
Nem baj ha sarga szine van?Az enyem meg fekete.
Nem baj, ha sárga.
Nagyon szepen koszonom!!
Sziasztok! Bontottam egy ipari szünetmentesből eg LEM HX 10_p áramérzékelőt, de a datasheetje nem túl bőbeszédű ami az alkalmazást illeti. Valaki találkozott már ilyennel, vagy van esetleg egy bővebb datasheetje? A saját építésű inverteremben szeretném használni az akkuból felvett áram mérésére, de csak halvány elképzelésem van arról, hogy hogyan kössem be, eldurrantani nem szeretném.
Pedig minden benne van...
Primary input current: ezt kötöd sorba a terheléssel, pozitívval a táp felé. Van GND, +12...15V táp a szekunderen, meg egy árammal arányos feszültség kimenet - out.
Szia, Igen lehet a kollégák által említett módon, de az LM 317-et pont erre találták ki.
Eddig nekem is tiszta, csak ami nekem van, annak az alján a szekunder kivezetéseknél az alábbi feliratok vannak:-Vor0, 0, +V, OUT. A -V-t nem értem, mert az adatlap szerint egytápos, viszont a szünetmentesben kettőstápról ment, a pozitív oldalon egy 78L09 volt, a negatív oldalon pedig egy 220Ohm után egy 2,4V-os zener volt. Ezért totál össze vagyok keveredve, az adatlap szerint egytápos, a gyári cuccban pedig kéttelepes tápról ment, ráadásul nem is szimmetrikusról....
Ne foglalkozz vele, kár előre elméleteket gyártani, kösd be valahogy és próbáld ki hogy működik és mindent meg fogsz tudni.
Hali. Egy Renault ECUban melegedő alaktrész:
Ez valami kódszám lehet? Nem találok róla infót..
Köszi. Tudva a lábkiosztását, kiforrasztottam a nyákból, mértem a nyákon, és a 3as és az 5ös pont között zárlat van. (GND és a kimenet között.) Tehát nem (csak) a stabilizátor a hibás. :/
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
Sziasztok!
Egy íróasztali lámpa tápegységében volt ez a Kínai "tranzisztor". Rajta lévő típus jelzés alapján próbáltam keresni, de nem találom. Kérem ha tudtok segítsetek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |