Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   648 / 1190
(#) mikrokapcsolo válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Nyisd szét, és nézz bele, hátha wifi. Bár kétlem.
(#) gernerakos válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Köszönöm, tehát hűtőbe tartozik. Még megpróbálom kideríteni, hogy lehetne életre kelteni, de hogy mire fogom használni...
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Ugyanez webkamerával nem túl jó megvilágítás mellett.

Picture 6.jpg

(#) mikrokapcsolo válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Ez tui nem wifi.
(#) jdani hozzászólása Márc 8, 2015 /

Hali. Az ilyen kondit hány volton lehet használni?
400V, akkor 10000 óra az élettartalma, ha 450V akkor 3000h az élettartalma, és lehet 500Von is használni, akkor az élettartalma csak 1000h?
(#) zosza18 válasza jdani hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Szia!
Használhatod bármilyen feszültségen, csak névlegestől ne legyen több!
Ezek az élettartam értékek csak hozzávetőlegesek, hogy tudd mennyi ideig viselkedik rendeltetésszerűen. Nagyjából tudhatod mikor kell majd kicserélni.
(#) Chipmunk1960 válasza jdani hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Szia, 500V-nál, ott van mögötte a 20%, szerintem az általában a bekapcsolási időre vonatkozik, 20% bekapcsolva, 80% pihen. Pld motoron.
(#) Sebi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Nem, hiszen ezek a motoron üzemi "segédfázis" kondenzátorként vannak szerelve. 20% a tűrés - ilyen alkalmazásnál nincs szükség nagy pontosságra.
Ne felejtsük, hogy a feszültségek 50Hz-re vannak megadva, ami egyenfeszültségen akár 1kV-ot is kibír.
Az élettartam megadásának oka lehet, hogy újabban étolajjal töltik őket.
(az 50 éves 4,2mikrós fénycső-fázisjavítók ma is mennek...)
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Márc 8, 2015 / 1

Szia!
Az "öngyógyító" fémezett papírkondenzátorok (MP) egyik ismérve ez a feszültségfüggő élettartam. Mert minél nagyobb feszültségen használjuk, annál nagyobb eséllyel keletkezik átütés a fegyverzetek között, ami rövid távon nem okoz gondot, legfeljebb kisebb mértékű kapacitásvesztést, de hosszabb távon már komoly problémát is okoz.
(#) granpa hozzászólása Márc 8, 2015 /

Szevasztok!
Leltem egy áramkörben (HBF4047, és CA555 társaságában) TP102F feliratú, TO92 tokos, 2 lábú izét. Ez egy gyors D lenne (esetleg zéner?), mert a gugli nem volt a barátom. Ki-mit tud?
Köszönöm: Kálmán
(#) granpa hozzászólása Márc 8, 2015 /

Ez imént véletlenül elküldtem, de van még kérdésem. Hamlin relék: HE424C0583, és 421-es. Ezekről keresek adatlapot (hogyan kell bekötni), mindenhol csak rendelés, meg regisztrálás, de én előtte szeretném látni, mi az?
Köszönöm, ha segítetek.
(#) ktamas66 válasza granpa hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Talán ebből kihámozol valamit.
(#) granpa válasza ktamas66 hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Köszönöm! Ma már késő van hozzá, de holnap kihámozom.
(#) csapee hozzászólása Márc 9, 2015 /

Ez milyen szenzor lehet?
Egy nyaklap forog elotte, ami ketté van osztva (egyik felén lemaratva a réz réteg)
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
(#) kameleon2 válasza csapee hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

Innen nézve egyszerű tekercs, de nem tudom minek a része és mi a funkció?
(#) csapee válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

3db van elhelyezve egy köriven, a feladata mérni hogy mennyit fordul a lapátkerék (speciel ezt egy hömennyisegmeröböl kukáztam ). A lényeg az lenne hogy beazonositani hogy mi ez, és annak az "adatlapjával" egy teljesen más feladatra használnám, de ugyanugy fordulatszámot számoltatnék vele.
(#) kameleon2 válasza csapee hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

Ha egy mágnes, vagy vas van előtte - tudod használni. De fordulatszámra is van sok megoldás. Optikai, Hall-elemes....
(#) attila1 hozzászólása Márc 9, 2015 /

Sziasztok!! Szeretném,ha valaki elárulná nekem,hogy mi lehet az a 3db alkatrész a panelen. Sajnos 2 db kikészült belőlük. De ha végigolvasnátok a linken adott problémámat,és segítenétek orvosolni,azt nagyon megköszönném!!

Üdv: Attila Bővebben: Link
(#) zosza18 válasza attila1 hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

Szia!
Az 3db induktivitás, nem ellenállás. Az ic is valószínűleg elfáradt, az adatlap alapján meg kell mérni, hogy működik-e.
(#) attila1 válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

Szia Zosza!!!
Köszi,hogy foglalkozol a problémámmal!!
Melyik IC fáradt el? Az a baj,hogy ami rajzot leszedtem a tanyáról,az nagyon hiányos!!Semmi paramétert nem találtam benne.
Ilyen induktivítás beszerezhető,ugye? És akkor ezek 2uH-ok lennének?

Én 2.2uH-nek mondanám és a TEA IC-re gondolok amit ott a témában írtál.

Igen,2.2uH Csak azt nem értem,hogy tudott kikészülni a TEA IC ?

Nem mondom, hogy elszállt... de a 3 induktivitás se azért ég el mert kint süt a n ap. Mivel írtad, hogy abba az ICbe mennek a sávok, így célszerű lenne ellenőrízni azt is.

Persze,értelek!! Köszi!!
(#) Kaszagabor hozzászólása Márc 10, 2015 /

Sziasztok!
Bocsi, hogy ide írok. Nemtaláltam a megfelelő topikot a kérdéshez.

Az a kérdésem, hogy vajon ezek a kondenzátork jók-e?
Kapacitásuk rendben van, töltés után megőrzik a töltést és kisütéskor sem tapasztaltam rendelleneséget.
ESR mérőműszerem még sajnos nincsen, hogy lemérjem a soros ellenálásukat.

4 kodiból 3-nál viszont a külső fólia "összement" ( valószínűleg hőhatás) és a fekete zárósapkák lejöttek.
Púposodás, vagy méretbeli változás nemtapasztalható.
(#) zosza18 válasza Kaszagabor hozzászólására (») Márc 10, 2015 /

Szia!
Nem látok púposat, ráadásul mondtad, hogy normálisan működnek úgyhogy véleményem szerint jók. Ha gond lenne, akkor azt nagy valószínűséggel szemmel látható lenne.
(#) Kaszagabor válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 10, 2015 /

Hali!
Hát a god az, hogy ez egy erősítőben van benne ami egyszercsak nemindult be újra.
Rövidzár nemtörtént! Én a tápegységre gyanakszom és ezek a kondik a részét képezik egy kapcsolóüzemű tápnak. Esetleg, ha tápfesz elmászott akkor egy IC lekapcsolhatja a működését.
(#) zosza18 válasza Kaszagabor hozzászólására (») Márc 10, 2015 /

Igen, de Te azt kérdezted, hogy ezek jók-e attól, hogy a fólia lecsúszott és a kupak leesett. A tápot az a TL494 állítja elő, azt kell körbenézni, miért nem megy. Ezt ne is itt beszéljük meg, hanem az Autós erősítők topikba tedd fel.
(#) Kaszagabor válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 10, 2015 /

oké köszi
(#) Sufniboy hozzászólása Márc 11, 2015 /

Üdv!

Mi lehet a képen látható alkatrész ? RWR2MJ 2R7 JIEL felirat van rajta.
Egy Thomson VTH6400E videóban van benne.

Köszönöm!
Következő: »»   648 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem