Fórum témák
» Több friss téma |
Nyisd szét, és nézz bele, hátha wifi. Bár kétlem.
Köszönöm, tehát hűtőbe tartozik. Még megpróbálom kideríteni, hogy lehetne életre kelteni, de hogy mire fogom használni...
Ugyanez webkamerával nem túl jó megvilágítás mellett.
Ez tui nem wifi.
![]()
Hali. Az ilyen kondit hány volton lehet használni?
400V, akkor 10000 óra az élettartalma, ha 450V akkor 3000h az élettartalma, és lehet 500Von is használni, akkor az élettartalma csak 1000h?
Szia!
Használhatod bármilyen feszültségen, csak névlegestől ne legyen több! Ezek az élettartam értékek csak hozzávetőlegesek, hogy tudd mennyi ideig viselkedik rendeltetésszerűen. Nagyjából tudhatod mikor kell majd kicserélni.
Szia, 500V-nál, ott van mögötte a 20%, szerintem az általában a bekapcsolási időre vonatkozik, 20% bekapcsolva, 80% pihen. Pld motoron.
Nem, hiszen ezek a motoron üzemi "segédfázis" kondenzátorként vannak szerelve. 20% a tűrés - ilyen alkalmazásnál nincs szükség nagy pontosságra.
Ne felejtsük, hogy a feszültségek 50Hz-re vannak megadva, ami egyenfeszültségen akár 1kV-ot is kibír. Az élettartam megadásának oka lehet, hogy újabban étolajjal töltik őket. (az 50 éves 4,2mikrós fénycső-fázisjavítók ma is mennek...)
Szia!
Az "öngyógyító" fémezett papírkondenzátorok (MP) egyik ismérve ez a feszültségfüggő élettartam. Mert minél nagyobb feszültségen használjuk, annál nagyobb eséllyel keletkezik átütés a fegyverzetek között, ami rövid távon nem okoz gondot, legfeljebb kisebb mértékű kapacitásvesztést, de hosszabb távon már komoly problémát is okoz.
Szevasztok!
Leltem egy áramkörben (HBF4047, és CA555 társaságában) TP102F feliratú, TO92 tokos, 2 lábú izét. Ez egy gyors D lenne (esetleg zéner?), mert a gugli nem volt a barátom. Ki-mit tud? Köszönöm: Kálmán
Ez imént véletlenül elküldtem, de van még kérdésem. Hamlin relék: HE424C0583, és 421-es. Ezekről keresek adatlapot (hogyan kell bekötni), mindenhol csak rendelés, meg regisztrálás, de én előtte szeretném látni, mi az?
Köszönöm, ha segítetek.
Talán ebből kihámozol valamit.
Köszönöm! Ma már késő van hozzá, de holnap kihámozom.
Ez milyen szenzor lehet?
Egy nyaklap forog elotte, ami ketté van osztva (egyik felén lemaratva a réz réteg) A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
Innen nézve egyszerű tekercs, de nem tudom minek a része és mi a funkció?
3db van elhelyezve egy köriven, a feladata mérni hogy mennyit fordul a lapátkerék (speciel ezt egy hömennyisegmeröböl kukáztam
![]()
Ha egy mágnes, vagy vas van előtte - tudod használni. De fordulatszámra is van sok megoldás. Optikai, Hall-elemes....
Sziasztok!! Szeretném,ha valaki elárulná nekem,hogy mi lehet az a 3db alkatrész a panelen. Sajnos 2 db kikészült belőlük. De ha végigolvasnátok a linken adott problémámat,és segítenétek orvosolni,azt nagyon megköszönném!!
Üdv: Attila Bővebben: Link
Szia!
Az 3db induktivitás, nem ellenállás. Az ic is valószínűleg elfáradt, az adatlap alapján meg kell mérni, hogy működik-e.
Szia Zosza!!!
Köszi,hogy foglalkozol a problémámmal!! Melyik IC fáradt el? Az a baj,hogy ami rajzot leszedtem a tanyáról,az nagyon hiányos!!Semmi paramétert nem találtam benne. Ilyen induktivítás beszerezhető,ugye? És akkor ezek 2uH-ok lennének?
Én 2.2uH-nek mondanám és a TEA IC-re gondolok amit ott a témában írtál.
Igen,2.2uH
![]()
Nem mondom, hogy elszállt... de a 3 induktivitás se azért ég el mert kint süt a n ap. Mivel írtad, hogy abba az ICbe mennek a sávok, így célszerű lenne ellenőrízni azt is.
Sziasztok!
Bocsi, hogy ide írok. Nemtaláltam a megfelelő topikot a kérdéshez. Az a kérdésem, hogy vajon ezek a kondenzátork jók-e? Kapacitásuk rendben van, töltés után megőrzik a töltést és kisütéskor sem tapasztaltam rendelleneséget. ESR mérőműszerem még sajnos nincsen, hogy lemérjem a soros ellenálásukat. 4 kodiból 3-nál viszont a külső fólia "összement" ( valószínűleg hőhatás) és a fekete zárósapkák lejöttek. Púposodás, vagy méretbeli változás nemtapasztalható.
Szia!
Nem látok púposat, ráadásul mondtad, hogy normálisan működnek úgyhogy véleményem szerint jók. Ha gond lenne, akkor azt nagy valószínűséggel szemmel látható lenne.
Hali!
Hát a god az, hogy ez egy erősítőben van benne ami egyszercsak nemindult be újra. Rövidzár nemtörtént! Én a tápegységre gyanakszom és ezek a kondik a részét képezik egy kapcsolóüzemű tápnak. Esetleg, ha tápfesz elmászott akkor egy IC lekapcsolhatja a működését.
Igen, de Te azt kérdezted, hogy ezek jók-e attól, hogy a fólia lecsúszott és a kupak leesett. A tápot az a TL494 állítja elő, azt kell körbenézni, miért nem megy. Ezt ne is itt beszéljük meg, hanem az Autós erősítők topikba tedd fel.
oké köszi
Üdv!
Mi lehet a képen látható alkatrész ? RWR2MJ 2R7 JIEL felirat van rajta. Egy Thomson VTH6400E videóban van benne. Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |