Fórum témák
» Több friss téma |
Minnél kisebb a ppm érték annál pontosabb. Például egy 5ppm/year kristály már szuper.
Abszurdum. A ppm = part per million.
De ebben a topikban ez már elég OFF
Inkább ezt használom Nekem nagyon bevált
Ez kifejezetten érdekel, hogy hogyan is zajlik az olvasás és annak értelmezése. Esetleg avalami programot feltennél?
Egyszerű spi kommunikáció , nézd meg az adatlapját minden benne van .
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
Szia !
Jó hogy szóba került az SPI. Tudna valaki egy példát két PIC közötti SPI kommunikációra ?
Biztosen jó lenne de csak idáig tudtam visszakövetni
SPI Master-Slave
Speciel épp ilyenre gondoltam. A kopasz kristályok közül a jobbak 50 ppm, az RTC 2 ppm. Egy nagyságrenddel jobb.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
Köszi, megnéztem, de hardver nélkül csak proteusban tudtam betenni, viszont ott nem megy.
A C3 bemenetként slave PIC-ben mit csinál ? A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
Szia !
Dobom, Köszi !
Nálam nem megy sajnos.
Összedrótoztam, igy jó !
Köszi !
Az a proöblémám, hogy valahogy hardver azonosítót kellene készíteni, mert nem én írom a kontrollert, viszont nem szeretném ha fénymásolnák.
eeprom lenne egyszerű, csak azt bárki írja / olvassa... gondoltam felteszek egy 12F1822 -t hardverazonosítónak ami majd kommunikál a program PIC-el. De egyenlőre ez is necces, hogy stabil lesz.
Mindent meg lehet, de igy annyira már nem egyszerű.
eeprom íróval vissza lehet olvasni az eeprom tartalmát ?
i2c-s spi-s eepromot miért ne? Akármilyen mikrokontrollerrel, vagy PC-ről.
Sziasztok. Régen jártam erre. Alig van időm foglalkozni a dologgal.
Kommunikációs témához kapcsolódva. Meg akarnám valahogy oldalni, de nincs ötletem a következőre. (időm se, de majd csak lesz) Hőmérsékleteket akarok mérni egy pic-el és pár hőmérő vel, olaj, víz, külső-belső levegő, amit egy 2 soros LCD-n ki is ír. 5mp es mintavételezési idővel. De lehet akár 10 is, ez nem számít, nem változik hirtelen semmi. Ez megy is. De ezeket az adatokat akarnám elküldeni az óracsoportnak, hogy ha akarom ott is lássam, ne kelljen félre néznem. Na ez nem megy sehogy. Az adatküldés fogadás program közben. Vagyis. 2 pic közt tudok adatot küldeni de adatvesztés és szinkron hibák olyan mértékben, hogy semmi értelme az egésznek. Tavaj játszottam vele sokat akkor bele fáradtam most újra kezdem, hátha. Egyik pic(16f877) potival az ad bemeneten értéket állítok elő amit elküldenék a másiknak, másik pic ezt fogadja és egy led fényerejét szabályozná. RX-TX esetén, ha nem megy más akkor szépen világít, de amint több sor kerül az egyik pic-be, pl egy LCD vezérlés, már elmászik a szinkron. Ugyan ez az SPI nél. Ha nem tök egyforma a két program, szinkron jel ide oda, elmászik a két program egymástól. Azon túl, hogy ha az egyiken nem jön jel a másik megáll addig. Nálam ez nem lehet. Az óracsoport nem állhat míg a hőmérőtől nem kap infót. Se fgordítva. Nincs olyan megoldás, hogy akkor kérjen csak adatot a szolgától, amikor neki kell, és addig mind a kettő magában pörög? És mikor adatot kér arra a pár ezred mp-re állnak csak meg? Biztos van csak én vagyok amatőr hozzá... A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Sziasztok
Van egy programom, amit ha 5.1.0.0. flowal fordítok be, akkor minden szépen befordul, hibát nem ír ki. De mégis a picben valamiért olyan 1-2 hét üzem után lefagy. A karaktereken veszem észre, hogy minden féle karaktereket jelenít meg, a gombokra sem reagál. Ha viszont frissebb flowal fordítom 5.3.0.0. akkor befordul ugyan, de a kezelő gombok nem működnek egyáltalán. Mi lehet szerintetek a hiba, a flow regisztrációba minden oké professiomált ír ki. Windows7 32Bit-et használok. Avg vírusirtó nem dumál bele? Volt már valakinek ilyen gondja? Alíg várom, hogy elérhető legyen már a 6-os verzió, persze nem 300000,-ért. Köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Az rs232 erre való.
Javaslat: RX int használatával várja a kliens a kérdést a szervertől pl: egy H karaktert. Ezt feldolgozva válaszol, ha H érkezik akkor hőmérséklet ha P akkor páratartalom értéket. A szerver a kérése elküldése után várakozik a válasz megérkezésére (vagy RXint megoldásnál pöröghet tovább dolgát végezve). Majd TXT to INT konverzió és máris átért az adat innen oda... Gyors ha 1-2 bytra szűkíted a küldendő adatot, de 4-5 byte (pl:102.4) sem egy adatvihar. Ha 5 mp-ként kell mérni, számolni akkor az egy egész más időuniverzumban lesz. Bele fog férni az időbe ![]() 5-ös alatt modellezni is könnyű, 6-osnál még küzdenek a szimulációval azt hiszem.
Watchdog be van kapcsolva?
Az LCD init lefut időnként?
Szia
watchdog nincs bekapcsolva, Az lcd init le kell hogy fusson, mert 2 hétig jó. szerintem a fordító paraméter beállításával van a gond. Build/fordító opció. most c-re behuzza, de a hexet nem csinálja már meg. 5.1.0.0 val megcsinálta, de fagy. 5.3.0.0 val megcsinálja, de a kezelő gombolat kigagyja, nem lehet használni. Van valakinek egy Fcs paraméter fáljja ami működik, lehet hogy ott a bibi. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Értem. Én az 5.1-es programról beszélek.
Véleményem szerint a program üzemeltetéséhez szükséges a VBOR és WDT beállítása. A képernyő initet pedig csak azért érdemes időnként újra megtenni mert ha valamiért a displ-vez elveszti a fonalat akkor menjen vissza a kályhához. (csak saját tapasztalat, 4*20-as kínai kijelzőknél bevált) 2 hét alatt a táppal is megeshet gond, ezért a VBOR legyen a táphoz állítva. Persze lehet még drótozás hiba is a display összeomlásának oka. A F5 nem hibázott így. Reinstall, de előtte a CAL és egyéb módosított komponenseket érdemes elmenteni. Apropó azok egyformák a két verzióban? Ugyanaz a környezet?
Szia
El tudnát dobni a fcs fájlt, hogy nálad hogy van beállítva? Build/Fordító beállítás/Exportállás. Nekem ez a beállításom, és erről a programról lenne szó.
Az LCD initet hogy is rakom bele?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Mindig az alapbeállításokat használva programoztam.
Egyenlőre nem volt szükségem arra hogy ezeket módosítsam. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Köszi megnézem egy pill. A progira ránéznél, de szerintem annak jónak kell lennie.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |