Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   227 / 362
(#) kiskata válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Amit az elején meghívsz ugyanazt a főprogramban is meghívod időnként... eldöntheted hogy countolsz vagy egy esemény bekövetkeztekor... ahogy neked tetszik.
Én 1/4 naponta az óra alapján reinit-elem.
(#) kiskata válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Lassan mennem kell, bocsi. Meghát ugye ment idáig csak cizellácni kell és jó lesz
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
(#) bubuszoft válasza kiskata hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Köszönöm szépen
(#) bubuszoft hozzászólása Márc 18, 2015 /

Sziasztok.

Segítség kéne. A flownál 5.1.0.0 nál szépen lefordítja, pic is működik, de ha 5.4.0.0 rakok fel a fordítás után, a pic-pe égetve nem kezeli már a gombokat. Állítottam a fordítón, hogy a 18-as pic-hez használja a programot. De azóra nem hajlandó semmire. Még c-be sem huzza be. Tudna valaki fotóval segíteni, hogy hogy kell beállítani? Lehet, hogy a fájlokkal van a gond? Találkoztatok ilyen hibával?
(#) bubuszoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Szia

Az elöző oldalon feldobtam a progit. Meg tudnád nézni? Esetleg be tudnád fordítani? Mi az a Hw probléma? A switch komponens a fordító patamétereknél az exe? Hogy keressek rá a gyártó oldalán? A fordító paramétert àllítottam, most semmire sem hajlandó már, assambly készítést sem.
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Szia! Ez egy fűtés vezérlő ami 230V-os szivattyút kapcsol ugye? Ha a hardware rosszul lett megtervezve és a relé a szinusz hullám tetején nyit akkor egy elektromos impulzus generálódik ami majd szépen lassan be fogja égetni a relédet is de először csak egyre jobban szikrázik és ezt nem bírja a kijelződ. Ezért null átmenetes szilárd testet kellene alkalmazni.
(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Szia

Az a gond, hogy felállítottam a vezérlést, bekapcsolás 90 fok, kikapcsolás 80. Ilyenkor nem kapcsol rellét (egyébként én is gondoltam erre). És ilyenkor is fagy. Én a fordítóra gondolok ami a flowba van, 5.1.0.0 val megy ugyanis a gombkezelés nagyobb floewal egyáltalán nem (gomboz nem lehet használni).
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Az 5.5 gomb makrója már jó cseréld ki és jó lesz ...
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Az 5 voltos ágba a relék használata is okozhat ilyet.

" Ne nyúlj a fordító beállításokhoz" már késő, és nem tudom, hogy hogy kell visdzaállítani.
Egyébként be tudnád a hatosoddal fordítani nekem, ha szépen megkérlek?

Ok holnap megnézem, jó lenne, ha alapra vissza tudnám lökni.
(#) Kovabe válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Szia, nekem is volt, van hasonló problémám az LCD-vel (a bemenetek jók) és arra jutottam hogy ha a közelben van 230V akkor az bezavarhat. Jelenleg úgy készítem a vezérléseket hogy a lehető legtávolabb legyen a gyengáram az erősáramtó.
(#) bubuszoft válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Köszönöm megpróbálom arrébb rakni.Ez a külömbség a pic és az avr között az avr nem érzékeny ilyenre.

A relére tehetsz szikraoltó tagot , ha jól emlékszem 470r 100n sorban és ezt kell kötni a relé kapcsolóérintkezőjére

Nem a PIC hanem az LCD bekötövezeték ami szedi a zajt.
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Köszönöm

Akkor nem is a pic fagy meg, hanem a kijelző?

Igen, de vissza is vettem, mert ilbírálásban volt eddig. Ha a javítás után tesztelve működni fog, akkor dobom a nyilvánosságra.
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Nem használtam még az lm35 öt de mintha ellenállás is kéne rá nem csak kondi .

Most teszteltem a programodat és lenne egy észrevételem, biztos hogy a téli nyári üzemmodot időhöz szeretnéd kötni? Inkább tegyél rá egy kapcsolót mert ez az idöjárási viszontagság eléggé kiszámithatatlan.

C3 ha arra gondolsz. A nyákon már jól van kötve. Csak nem tudtam javítani, az oldal nem engedte.

Nem étem, milyen kapcsolót, milyen időjárási viszontakság? A nyári üzemnek pont az a lényege, hogy a szívattyút forgassa meg két naponként, hogy ne ragadjon be. Ert csak így tudtam megoldani.

Ennyire nem néztem csak a felirat zavart meg. Akkor inkább ragadásvédelmet kéne kiírni vagy valami hasonlót mert ez így megtévesztő

Az mclr felhúzó ellenállás hiányát tényleg nem vettem észre , de nem láttam a programot , nincs belsöre állítva ? Ha nincs akkor az már magyarázat lehet a lefagyásra

Rendben jó ötlet.

Segíts kérlek, melyik az RA3 láb amit kérdeztél?

Én mindig használom ,ezért természetesnek vettem hogy ott van pedig nincs ...

RA3 = MCLR ezt minden alkalmazásban érdemes felhúzni 10k val a +5V ra
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

A fenébe tényleg, ez gáz. Holnap megnézem. A progiba nem lehet ezt valahogy kiiktatni? Hányas láb az MCLR?

Ki lehet de mint simpi írta nem igazán "biztos" a helyedben egy ellenállást belehúznék zsugorcsöbe és közvetlenül felforrasztanám a nyákra a pic bemenete és a + közé
Következő: »»   227 / 362
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem