Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Lapozás: OK   53 / 109
(#) jameswagner válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Értem. Ebben az esetben felkeresek egy klímaszerelőt, és szépen rittyentse be. Köszönöm a segítséget!

Elfelejtettem megkérdezni, hogy megközelítőleg milyen költséggel kell számoljak akkor, ha a klíma fel van szerelve (kül/beltéri egyaránt), a villamos hálózat kiépítve, és csak a rézcsöveket kell beszerelni, illetve feltölteni a rendszert?

Szükséges:
-2x150cm rézcső
-640g R410a gáz
-Szerelés elvégzése
(#) kaqkk válasza jameswagner hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Az ár csak attól függ hogy hol laksz és milyen szerelőt találsz... Egyébként mostmár nem értem miről írsz?
Idézet:
„Az indítást követően a kültéri egységnél a nyomó oldali cső hideg. De mire beér a beltéri egységhez, már szinte alig érezni a hideget. A szívó oldali cső pedig nem meleg.”
Idézet:
„és csak a rézcsöveket kell beszerelni, illetve feltölteni a rendszert?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014

Falun lakom, Szekszárd és Paks között. Most írtam e-mailt 2 szerelőnek is, leírtam mi van megcsinálva, és mi az igényem, és hogy így adjon egy megközelítő árat. Meglássuk, ki mennyit mond (Az egyik szerelő Paksi, a másik Szekszárdi).

Szerk: Kiderült, hogy a nyomó oldali cső lyukas. Ezért illant el a gáz a rendszerből, és ezért van szükségem a rézcsövekre is.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
(#) tibibalogh520 válasza jameswagner hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Szia!
Idézet:
„Kiderült, hogy a nyomó oldali cső lyukas. Ezért illant el a gáz”

Erre a vákuumozás során nem derült fény?
(#) klimás56 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Mi az hogy vákuumozás???
(#) jameswagner válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Tudom, hogy azt IS kellett volna csinálni...
(#) G-III 1994 hozzászólása Aug 14, 2014 /

Hali!
A telepítésnél a 12-es és 6-os csövek (és a vezérlő kábel) bevezetéséhez kb 50 mm-es furatot készítenek a falon. Én nem szeretném a falat összegányolni, nem lehetséges-e az ablak kereten készíteni az említett csöveknek megfelelő furatot készíteni, és ott bevezetni. Előtte és utána persze a hőszigetelést megcsinálni. Az-az 5-6 cm szigeteletlen cső gondot okoz?
Magam szeretném a telepítést elvégezni, csak a beüzemelésnél venném igénybe a szakember közreműködését, mert a vákumozást házilag nem lehet elvégezni.
(#) kaqkk válasza G-III 1994 hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Ha a falon fúrunk lukat , akkor a beltéri egység takarni fogja ,és a csövek áttolása után purhabbal tökéletesen letömíthető . Ha az ablak keretet fúrod szét akkor kábelcsatornában kell vezetni a csöveket és a kábelt és a kondenzvíz kivezetőt . (pici leejtéssel a beltéritől ) A rézcsövek mindenképpen kapjanak hőszigetelést mert üzem közben lepárásodnak és csöpögni fognak .
(#) Gery78 hozzászólása Aug 14, 2014 /

Sziasztok!
Egy olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy van nekünk egy Parapetes klímánk, és ehhez kellene valami csendes kondenzvízszivattyú. Az a problémám, hogy a beltéri egység az ablak alá van felszerelve, ezért nagyon lent vannak a csövek, a padlószinthez közel. Ezért csak a kipisilős megoldás kínálkozott a kondenzvíz részére, de jó volna a vizet valami edénybe gyűjteni, hogy ne szóljanak meg minket. Egy ház alatti átjáró folyosóféleség elé csöpög a víz, fentről a 8. emeletről. Tudjátok jó a békesség.

Tehát szükségem lenne egy olyan szivattyúra, amely csendes, és be lehet építeni a klíma belsejébe, vagy akár ki az erkélyre ahol a vizet gyűjtjük. Kb. 40-50cm-t kellene tudnia emelni, hogy egy ilyen füles folyékony mosószeres tartályba tudjuk szivattyúzni a vizet. Néztem ezeket az Aspen szivattyúkat, de ez nagyon drága, és hangos, meg eltömődik, tehát valami egyszerű és olcsó szivattyú kellene nekem, amivel ezt meg lehetne oldani. Tudnátok esetleg valami ilyet ajánlani ami jó lenne erre a feladatra?
(#) granpa válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Szia!
Ennyit simán emel egy mosógép szivattyú, ha előbb mondod keresek egyet.
(#) kaqkk válasza granpa hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Az lehet hogy magasságra tud 50cm .t de a klímánál csak nagyon kevés víz van egyszerre ,nem fog a szivattyúház megtelni és állandóan levegős lesz a szivattyú
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Ha egy edényben gyűjtik és abból szivattyúzzák ha egy szintet elér szerintem tökéletes és olcsó megoldás.
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Idézet:
„nagyon lent vannak a csövek, a padlószinthez közel.”
Igen de írta a kérdező hogy azért kell szivattyú mert kívül kell gyűjteni a vizet.Ha már a klíma mellett fel tudja fogni nincs szükség szivattyúra...
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2014
(#) granpa válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Valószínű, belülre akarja, tepsibe, azt meg nem könnyű kilötyögés nélkül cserélni. 5 cm vízmagasság elég, hogy ne levegősödjön.
(#) Gery78 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Hát igen a szobában nem szeretném gyűjteni a vizet, mert a gép alá csak egy tepsi férne be, egyrészt csúnyán néz ki, olyan lenne, mintha hibás lenne a készülék, azonkívül gyakran kéne kiönteni. Ha elfelejtem, akkor meg kifolyik a szőnyegre, aminek anyukám nem igazán örülne. Tehát igen, az erkélyen szeretném gyűjteni a vizet, ezért kellene egy picike szivattyú, ami a csőben összegyúlt vizet be tudja nyomni a gyűjtő tartályba.
(#) jameswagner hozzászólása Aug 18, 2014 /

Immáron több mint egy hete működik kifogástalanul a klímám. Nagyon méltányos áron csinálták meg, összeget nem írok mert hamar moderálják

Viszont kérdésem, hogy egy on/off klímával általában hány fokig lehet jól fűteni? Nekem egy Midea MSR-12H típusú a készülékem. Azt írja a gépkönyve hogy -7 fok, de sok helyen ezt soknak vélik. Vélemény?
(#) kaqkk válasza jameswagner hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

-7 ig fűthetsz vele de ott már nem igazán gazdaságos ott már közel van az elektromos teljesítmény és a fűtőteljesítmény egymáshoz .
(#) jameswagner válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Értem. Az biztos, hogy ősszel csak ezt fogom használni. Remélem az idei tél sem lesz nagyon hideg. Ha igen, akkor majd max kiegészítésképp fogom bekapcsolni. Elnézegetve az évi hőmérséklet diagramokat, az elmúlt években csak párszor fordult elő az, hogy 1 hétre -7 fok alá süllyedt a hőmérséklet.
(#) habazutty válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Szia!

Az ASPEN szivattyúk nem hangosak, pláne a Silent sorozat... tény, hogy drága, viszont megbízható.

Ha barkácsolni szeretnél akkor egy ilyesmi Bővebben: Link szivattyút ajánlanék, persze a szintakpcsolást még meg kell oldani. Ha minden igaz, akkor membrános szivattyú, önfelszívó. ilyesmi Ulkákat használtak a hazai gyártású füstgépek jelentős részében.
Megfelelő doboz, érintésvédelem neki meg a szintérzékelés. Ha a közelben vagy, akkor egy használt mini Orange úszóházat,a reed relés szintkapcsolással tudok adni...

Üdv: habazutty
(#) jameswagner hozzászólása Nov 26, 2014 /

Sziasztok!

Egy gyors kérdés merült fel: mivel klímával fűtök most is, előjött az a jelenség, hogy "eljegesedés". A klíma szépen átkapcsol ugye, leolvaszt. De!

PROBLÉMA: Menet közben egyszer csak átkapcsol a szelep. Ezt egy igen nagy hang kíséri! Jó az, ha a klíma menet közben kapcsolja át a hűtőkört??? Nem kéne a kompresszort előbb leállítania??? Majd utána átkapcsolnia és leolvasztania??? Így konkrétan olyan hangja van, mintha a kültéri egység lerobbant volna a falról... egyáltalán jót tesz a hirtelen nyomásváltozás menet közben bárminek is?

A klímában nincs külső hőmérséklet érzékelő!

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!
(#) tibibalogh520 válasza jameswagner hozzászólására (») Nov 26, 2014 / 1

Szia!
Ne aggódj rajta!
Ezt így konstruálta a gyártó. Az enyém ilyenkor fortyogó hangot hallat a beltériből, de bírja.
Nem tudsz ellene mit tenni!
Ha nem tudod elfogadni, vegyél helyette kulturált, márkás készüléket, több 100 ezerért.
(#) jameswagner válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Köszönöm a gyors választ! Akkor oké Igazából nem zavar, csak tényleg eléggé megijedtem mikor ezt csinálta. Első gondolatom az volt, hogy valami elpukkadt benne, és a gáznak annyi...
(#) herp hozzászólása Dec 13, 2014 /

Sziasztok!

Üzemeltetünk egy kisméretű hőszivattyút ami HMV-t készít egy tartályban. A felhasználó panaszkodik hogy állandóan megy és nem elég meleg a víz, mitöbb, napról-napra hűt. Múltkor megnéztük, és minden normálisnak tűnt amit kívülről mérni lehetett. Hideget fújt, tiszta volt, annyit vett föl amennyit kell, egyedül a kompresszor nyomó cső volt forró, 85fok körüli, amikor a HMV még 50se.

Van egy másik hasonló gépünk, ahol a kondi garantáltan tiszta, és ugyanez a jelenség, 45fokos víz fölött lekapcsolja a presszosztát. A kondija elvileg ennek is tiszta, jól lehűti a közeget. Szelep mincs rajta, de szerintem a jövő héten már lesz nyomásokat akkor tudok. Kérdés: Elképzelhető hogy a szárítőszűrő eldugult? De a szűrő után nem fagy. Az expanziós szelep után sem fagy. Vagy lehet h az nem nyit ki rendesen?
(#) kitartás hozzászólása Ápr 6, 2015 /

Sziasztok! Volna egy feladatom. A szomszéd faluból haza kéne telepíteni egy klímát. Hogy fogjak hozzá a leszereléshez, hogy a legkisebb költséggel be is lehessen újra üzemelni.
(#) Joe_001 válasza kitartás hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Szia!
Szívasd vissza a gázt a kültéribe, és szereld le a beltérit-kültérit (tartóstól ha van) és viheted. A csöveket hagyhatod. A szereléshez az átlag szerszámozottságon felül falfúróra, ami átböki a falat kb d=40 mm átmérőben, vákuumszivattyúra, peremezőre, nyomásmérőre is szükséged lesz. Ha nincs hívj egy klímást.
Joe
(#) kitartás válasza Joe_001 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Ok. Köszi. Ez a visszaszívatós dolog hogy működik? A szerszámozottság majdnem jó. Csak a vákuumszivattyú hibádzik. Egyébként az új elhelyezése a készüléknek kb pont olyan lesz mint a mostani. Negyvenes falon a két készülék, egymáshoz a legközelebb.
(#) Joe_001 válasza kitartás hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Beindít, nyomóvezeték lezár(kültérin vékony cső ahonnan indul kupak alatt szelep imbusszal beteker, szívó oldalon nyomásmérővel figyel (felrakásakor mérő csőrendszert vákuumolni kellene), ha a nyomás negatívba megy és megáll a mutató a kültéri szívó szelepét is lezár.(Egyébként a komp hangja is megváltozik ilyenkor) Ezután a csőrendszerről a kültéri lebontható. Azért kéne új csőrendszer mert a réz kikeményedik, vacakabb a hajtása, peremezése. Felrakás, összeszerelés után a csőrendszert vákuumolni illik mielőtt visszaereszted a hűtőközeget, mivel a levegő páratartalma (kis mennyiségben is) károkat okoz a kompresszorban. A hűtőközeg fluorjával savat alkot ez meg szereti leszedni a sellakot a motorról az meg szigetelés nélkül ugye... . A sziszegős légtelenítés már nem oké környezetvédelmi okokból, de blendeknél már műszakilag sem jó. (Nem a megfelelő arányban távoznak az alkotó elemek.) Úgyhogy vákuumszivattyú nélkül nemigazán szabályos.
Joe
(#) Lakimester hozzászólása Jún 18, 2015 /

Sziasztok. Abban tudnátok segíteni hogy lehetne amellékelt kapcsolásokon látható daewoo és ariston belső, külső egységeket bekábelezni, akkor ha a tápot a kültéri oldal kapja. Segítséget előre is köszönöm.
(#) mugab hozzászólása Jún 27, 2015 /

Sziasztok!
Van e olyan inverteres klíma, aminek két beállítható hőfoka van? Pl. hűtésre bekapcsol 24 foknál, fűtésre pedig 20 foknál? (oldalfali split, 3-4KW, megfizethető)
Következő: »»   53 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem