Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Ilyen gondokkal küzdök én is a zillel, hosszabb üzemnél elkezd megtelleni a tartály és kinyomja az olajat :/ Nem tudom hogyan lehetne megoldani, hogy a levegővel ne köpje ki az olajat...
Nincsenek a gyűrűk megkopva?,olyankor a forgattyús házba is termel!
Nem kell vele foglalkozni. Ha leáll majd visszafolyik.
Szia. Ha ez segít, akkor én az Ifán a főtengely végével szemben fúrtam egy furatot. Így nem nyom ki egy cseppet sem. Később kiderült, h a gyárin is így van megoldva. Ami saját olajzású és nincs bekötve a motor olajkörébe. Talán a te kompresszorodon is jó lehet. Üdv.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Szia! A legnagyobb gond az, hogy ha jól látom csak egy helyen csatlakozik a tartályod a kompresszorhoz, ez így soha nem lessz jó... Ebben a hozzászólásomban van egy rajz, ami nekem bevált, így tud levegőzni a forgattyúsház, és több lépcsőben van kicsapatva az olaj a levegőből, ami az alsó csövön vissza is tud folyni a kompresszorba.
Nekem most este megoldódott a gond, eddig 1/8-os menetes könyökkel egy 8-as levegőcső csatlakozott a tartályra, ezt levettem, felfúrtam 1/4-esre és kapott egy 12-es levegőcsövet. Még tartály sem kell, egyáltalán nem hordja fel az olajat.
Nincsenek... könnyedén nyom 10 bárt. Este néztem 9 bárnál is elhanyagolható a "kartergáz"
Nekem sem volt ilyen problémám vele. Nem is kellett tartály rá, csak egy olyan kis cső volt a feltöltőbe dugva. Ha a levegő is olajos, érdemes a fejet leveni, s megnézni, hogy a dugó kottyan-e?
Sziasztok!
Van egy kis gondom a biztonsági szeleppel. Ugyan nem épített kompresszorom van, de akadt egy probléma. Néhány napja véletlenül megrántottam a biztonsági szelepet, és kiment az összes levegő a tartályból. Próbáltam menet közben visszanyomni - nem használt, csavargattam és nyomtam is egyszerre. Néha bent is marad, de aztán véletlenszerűen mindig kilövi és leereszt. Van hogy mikor felnyomja a kompi 8 bárra, akkor pár mp után kilövi, de van hogy már 4-5 bárnál is kilövi, szóval bármikor. De ha jól tudom ennek nem is így kéne működni. Eleve csak 8 bár fölött kéne automatikusan eresztenie. Láttam egy videót is, abban meghúzta az ember, és csak addig jött a levegő, amíg húzta, majd elengedés után azonnal leállt. Nem hogy kiment az összes levegője. Hibás lehet a darab, vagy egy ilyen szelep csak egyszer használatos (amit nem hiszek)? Csereérett?
Lehet hibás,vagy koszos,rugótörött! Átnézni,szerintem a rugó elgyengült,vagy törött!,kipucolni!!
Vegre sikerült lerángatnom a motorrol a tarcsat es a ventillátort.Viszont az utobbi sérült.
Eddig zsugorkötéssel volt rögzítve de lattam hogy van ebbol csavaros raszorítós változat is. Kérdésem hol találok a legnagyobb választékkal ventiket? Késöbb megírom a pontos méreteket hozzá de most nem tudtam pontosan lemérni. Illetve le kéne homokolni mind a motort mind a kompresszort. Hogy maszkoljam ki a kényes részeket.Elég pár réteg maszkoló a tengelyre és parafadugó a lyukakba vagy van valami speci cucc erre?
ROSSZAT KIDOBNI ÉS ÚJAT beszerelni!
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Azt a legkönnyebb,de akkor miért hívjuk magunkat szerelőnek!?
Rosszat kiszerel... újat beszerel(ő)
![]()
Igen,ezeket hívom én fődarab cserélőknek!
Kössz!
Gondolom ehhez ki kell csavarni. ![]()
Teflon jó a menetre. Ezekben egy gumitányér van egy szelepüléken amit rugóerő szorít rá,és a rugóerő nyomásával lehet állítani a lefúvási nyomás nagyságát.
Azért mert a szerelőnek azt is tudnia kell hogy mit is javíthat, és mi az amit csak cserélni szabad!Biztonsági berendezést nem javítunk hanem csak cserélünk!Magamnak én is megtákolnám, de ha másnak csinálom vagy másnak segítek, azt mindig fenntartással kezelem, mivel nem ismerem a kérdező műszaki felkészültségét és hozzáállását.Ilyenkor szokott az lenni:
- nem veszek újat mert drága, sokára jön meg - gyorsan legyen kész valahogy, aztán majd lesz valami - jó, nem ereszt ,majd beállítom , de már dolgoznia kell a gépnek... Mi van akkor, ha nem lesz jó neki, eldurrantja a tartályát és súlyosan megsérül (mondjuk pont akkor döglik be a nyomáskapcsolója...)? ![]() ![]() Nem bántásból írom de legyen már egy kis felelősségtudatunk!
Nna,pont itt kezdődik a szerelő felelősségteljes tudása! Hosszú évekig javítottam víz,gáz,kompresszor nyomáscsökkentőket,minden hiba nélkül. Persze ez nem azt jelenti,hogy laikus is piszkálhatja.,csak azt hogy nem kell rögtön újat venni! Próbánál meg ott kell állni a főkapcsolónál,két-három próba,és utána bízni lehet a szerkentyűben. Én a zsír újat sem teszem be ellenőrzések nélkül. Szívtam párszor,mert bíztam a márkában!
Szia, Ha ilyen, akkor az alsó csövet kösd a leeresztő csavarba a szuszogó, meg feljebb csatlakozzon a tartályba. Így biztosan visszafolyik, s nem gyűlik fel a kiáramló gőz miatt a tartályban.
Ezt értem én, nem is a szakmai tudásod akarom kritizálni.A "szakik" fél szavakból is megértik egymást, és ugye tudjuk mit és miért. A jó pap is holtig tanul... Csak azt akartam jelezni, hogy az olvasók között több a laikus mint a hozzáértő, és egy segítő tanács, ami nekünk hozzáértőknek egyértelmű, az a többieknek nem biztos.Ennyi, és részemről befejezettnek tekintem ezt a témát.
A visszacsapó/leürítő szelepet hogyan kössem be? alul 1/2' B, oldalt 3/8' K menettel van ellátva
Mind a kétféle bekötéssel láttam.
Üdv!
Most kaptam egy Csepel L2 12 kéthengeres kompresszort és ebből gondoltam, hogy építek egy légkompresszort. A kompresszor nagyon jó állapotban van, de hiányzik az egyik tányérszelepe ami a hengerfejben va. Ez egy kb 100 ft os nagyságú 1 mm vastag kerek érme szerű alkatrész. * Köszönöm! * *Ha alkatrészt keresel, akkor nem itt a fórumon van a legjobb helye, hanem az aprónkban, ami ingyen van! A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2015
Hali !
Az index csepeles fórumán biztos tudnak segíteni, érdemes benézni hozzájuk, nagyon segítőkészek. ![]()
Sziasztok!
Gondoltam ha már annyi segítséget kaptam tőletek megosztom a végeredményt. Sajnos kevés az egy henger + 1kw motor Ha azt nem is nézem,h qva lassan tőlti fel a tartályt,de az már igen is zavar,h a kompresszor forró egy idő után. ![]() Azon agyalok,h vagy 2 db 11kg-os poroltó palack ikresítve, vagy egy 50L tartály valahonnan. Szerintetek?? Ami most van. Ue-28 egyhengeres kompresszor, 1 kw motor. Nem ipari felhasználás a cél, de olyat szeretnék, hogy légkulcsot, kisebb nyomott homokszóró tartályt ellásson. Homokszóró tartályról pár szó: Egy kb 50-60L-es tartály kerül kialakításra nyomott tartálynak, maximálisan 7 barral a végén. Mondjuk ez a 7 bar a ritka, mert az általam szórni kívánt dolgokat szétszedné. pl. karosszéria elemre gondolok. Köszönöm, sziasztok! A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Az elöbbihez még annyit, h most vettem észre.
Akitöl kaptam a kompresszort, mondta,h jó helyen van a levegöszürö. A fenét. Most vettem észre, felcserélte a bemenö-kimenö oldalt. Én meg a jelet most vettem észre. Most hegeszthetem ujra az egészet,mert gondolom nem elég megforditanom a fejet.
Idézet: Én inkább örülök annak, hogy forró a kompresszor. Levegős vagy vizes? Építs rá egy hűtőt. „zavar,h a kompresszor forró egy idő után.” A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Ha szimmetrikus a felfogatás elvileg nincs akadálya a hengerfejfordításnak.
Levegős.
Gondoltam már rá,h valami hütő kellene rá. A fejet megfordítottam, most gyorsabban termeli fel a levegőt.
Túlmelegedve nő a kopás, hamarabb elhasználódik az olaj.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |