Fórum témák
» Több friss téma |
A készüléket én szereltem szét először! A csavar plombája alul sértetlen volt! Minden alkatrész és forrasztás gyári volt benne.
azzal a kereséssel fogom végigböngészni, csak bevallom, kicsit lanyhult a lelkesedésem
nomeg várom, hogy ismét legyen szkópom és tudjak rendesen mérni
Na végülis egy szkóp is jó lehet.
Úgy még talán egyszerűbb a dolog, bemenetre hangfrekis jelgenerátor, és összehasonlítod a két készüléket fokozatonként mondjuk 1000, 50 és 20Hz-en, abból kiderül, hogy melyik ponton csorbul a mélytartomány a Cleóban. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
jelgenerátornak SweepGen nevezetű programot használok, 25 Hz-től felfelé, fél kHz-es lépésekben szoktam mérni
csak a számítógépes szkóppal max. 3V-os jelet tudok mérni (hangkártya bemenete) szóval elkérem papám öreg orion szkópját, azzal már meg tudom mérni a kivezérelt jelet is
Jelgennek én is egy hangkártyára gondoltam első körben. Elméletileg 1V-nál nagyobb hangfrekvenciás jel nem lehet a végfok bemenetéig.
Nézd meg, hogy egyformák-e a hangerő potik? Mert a Cleopartát gyárilag csak M22A (220 kOhm) potikkal láttam csak, de Aidát gyártottak M10A (100 kOhm) potikkal is, ez is okozhatja a mélyátvitel különbséget!
Igen, erre egy rövid időre én is gondoltam.
Miért okozna rosszabb mélyátvitelt a nagyobb ellenállású hangerő poti? A Cleoja szól mélyhiányosan az Aidához képest, amiben talán kisebb értékű a poti.
Mivel más a lezárás értéke, vszeg jobb az alsó határfr. egy nagyobb ellenállású potenciométerrel (hacsak nem meghatározóbb a többi fokozat becsatolása/lezárása ebből a szempontból, de a loudness miatt eléggé esélyes, hogy számít ez is).
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Idézet: Igen, ez OK, de a Cleoban van a nagyobb ellenállású poti, az Aidánál szerelték kisebb ellenállásúval valamelyik szériát.„..vszeg jobb az alsó határfr. egy nagyobb ellenállású potenciométerrel..” Vagyis annak kellene kevesebb mélyének lenni, nem a Cleonak, amit javítunk már napok óta mélyhiánnyal. A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Igen, egyértelmű, hogy ha tényleg helyes az infó, akkor logikailag nem stimmel, mert épp fordított lenne a helyzet, de én már semmit nem hiszek el, csak amit láttam is.
Az, hogy valaki egy fórumon azt írja, ő csak kétszázhúz k-s potival látott Kleopátrát, szerény véleményem szerint semmit nem jelent, előfordulhat, hogy ennek ellenére 100k van benne. Meg kell nézni, és kész.
Sziasztok, nekem is van egy cleopatra-m és mikor beszereztem észrevettem, hogy nem egyformán szól a két oldal, közép állásban van a balansz potméter és a bal oldal hangosabban szólt. Felújítottam az előerősítőt és a fégfokokat is ( végfokokat után állítottam) és ennek ellenére is csinálja, azt hittem hogy a balansz potméterrel lesz a gond ezért szereztem egy mások cleopatra-t átraktam a saját paneleimet, de ugyanúgy csinálja abban is, gondolom elég kicsi az esélye hogy két készülékben is rossz legyen a balansz poti, és azt is próbáltam hogy átcseréltem a végfokokat de utána is a bal oldal szólt hangosabban, ez hogy lehet? Köszönöm.
Nem tudhatjuk ennyiből, lehet a hangsugárzók között különbség, az előerősítőben, szabályzóban, alaplapon, stb. Meg kellene mérni.
Van egy olyan hibája, hogy a magnó bemenet akkor szól mindkét oldalon, ha be van nyomva, de a Kr.Pu.-un viszont semmi hatása nincsen a Mono gombnak. A hangsugárzók pedig egy Aidán például tökéletesen szólnak, ott nincs ilyen probléma.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2015
A hangszín potikat mérted már? Egy Ohmmérő sok mindenre magyarázatot tudna adni!
"A loudness csatlakozása a he.potenciométeren csak egy megcsapolás az ellenálláspályán, elméletileg nem tud megszakadni."
Ez meg tévedés. Nálam anno az egyik csatorna megcsapolása lett érintkezés hibás, hangerőszabályzó potmétert kellett cserélnem emiatt. Fenébe, hogy nem verték rá eléggé azt a szegecset. Mondjuk én inkább örülnék neki, ha nem érintkezne. A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2015
Én sok potit csetéltem emiatt anno... de mi rengeteg készüléket javítottunk, mert egész ÉK-MO. garanciális vidis cuccait mi javítottuk.
Bármit el tudok képzelni, és bárminek az ellenkezőjét is.
Cleoban a program tasztatúrát szeretném kicserélni. Mit kellene elbontani a hozzáférhetőség érdekében? Kicsit macerásnak tűnik nekem (homloklap+skálahúrozás stb) Tudna valaki ebben segíteni?
Köszönettel. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015
Ki kell szedni a készüléket a fa kávából. Ehhez alul a 3 csavart ki kell szedni. Le kell húzni a nagy állomáskereső tekerőgombját. Alatta van egy csavar azt ki kell szedni. Le kell szedni a skála előtti plexit mégpedig úgy hogy először a jobb oldalát kell kipiszkálni az jön először. A bal oldalon 2 fül és felül 1 fül kiáll a plexiből és be van akasztva a fekete műanyag keretbe ezért kiszedésnél kissé jobbra kell húzni a plexit. A program tasztatúrát 2 csavar oldásával lehet kiszedni.
Kedves djhans! Köszönöm a segítségedet. Már azt hittem a skálaszerkezetet is ki kell szedni. Így viszont jóval egyszerűbb. Az állomáskereső gomb a dolog nyitja ezek szerint. Van még vele gondom. A Kr. PU és a MágnesPU bemenetnél csak egyik csatorna erősít, rádió állásban pedig OK mindkettő.
Isostat FORNEVER! A(z) (izo)propil alkohol csodákra képes az ezüstözött érintkezőkkel!
Köszönöm a javallatot. Tehát valami kontakt spray-t az ISOSTAT-oknak. A program tasztatúrám viszont ezzel a technikával nem javítható, mert sajnos az egyiknek a műanyag fekete forgatója törött, hiányzik. Ezeket a tasztatúrákat lehetne-é javítani? Próbálta már valaki? Már két törött darabom van van. Én úgy nézem, hogy ezek "örökre vasalt" darabok. De hátha....???
Én tudok adni tasztatúrát neked ha eljössz érte Budapesten a melóhelyemre.
Szétszedni ugyan szét lehet őket, de összerakni már más tészta...
Hali! Szedtem már szét többet is, lehet javítani rajtuk és szépen össze is lehet rakni. Csak oda kell figyelni. Mint a potik (hangerő, balance, stb...). Ha ügyes az ember, akkor szépen szét lehet szedni, tisztítás és újrakenés után össze is lehet rakni. A potik 70-80%-a is menthető így. Mint ahogy bekeipeter mondja, isopropil alkohol csodákra képes, de a féktisztító se kutya!
Ok és köszönöm! Merre van az elérhetőséged? Én budán vagyok a MOM Park közelében. Van egy freemail fiókom ugyanezzel a felhasználói névvel. Oda írhatsz, csak azért, hogy itt ne legyen probélma.
A panelt hogyan operáltad le a fémvázról? Ott a fémlemez be van hasítva, szétfeszítve, mert így rögzíti a panelt. Az egyik műa. forgatógomb komplett hiányzik az egyik (5-) progi helyről. A nagyobb gond a visszaszerelésnél lenne szerintem. Hogyan rögzítetted újra a panelt a fémvázhoz? Remélem érthető a kérdésem. Köszi a választ előre is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

nomeg várom, hogy ismét legyen szkópom és tudjak rendesen mérni
Úgy még talán egyszerűbb a dolog, bemenetre hangfrekis jelgenerátor, és összehasonlítod a két készüléket fokozatonként mondjuk 1000, 50 és 20Hz-en, abból kiderül, hogy melyik ponton csorbul a mélytartomány a Cleóban.
szóval elkérem papám öreg orion szkópját, azzal már meg tudom mérni a kivezérelt jelet is

Köszönettel.