Fórum témák
» Több friss téma |
A banggood-on annyi van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.
Felesleges feltalálni a meleg vizet. Van már erre nyílt forráskódú projekt (nem csak az excellonra jó persze, gerber-> g-code is tökéletesen működik).
FlatCAM
A topik címe: CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól.
Ha van géped akkor biztosan tudod, hogy a legtöbb cuccból csak néhányat készítesz. Most pl a nyákfúrófile készítésről volt szó. Itt a "Hobbi"elektronikán nem szoktunk sorozatban gyártani. Eddig megoldottam mindent amire szükségem volt a gépemmel kapcsolatosan. Nyitott vagyok mások módszereire, mert biztos vannak jobbak is.
Én pl. a Mach3-at (LazyCam) használom demó módban (ekkor nincs az 500 lépéses határ). Így a leellenőrzött g kód fájlt viszem át a CNC-s gépre.
Sziasztok!
Erről az összeállításról szeretném kikérni a véleményeteket. Sok helyen látom a Longs termékeket, de nem tudom, hogy minőségre milyenek lehetnek. Ezenkívül az is érdekelne, hogy milyenek az 542-es driverek, ha használ valaki hasonlót. Megéri megvenni, vagy inkább TB6600-asokat használjak? Köszi előre is a segítséget.
Az 542-es meghajtók nagyon jók. Én is ezeket használom, Linuxal. Nagyon elégedett vagyok vele. (2M542) A TB6600 hamarabb felfő, mint az 542. Sőt. Az 542 üzemi körülmények között nem fog felfőni soha. A TB6600 4A-hez közelítve először lépést téveszt, majd tilt.
A kapcsolóüzemű táp helyett inkább a hagyományos toroidos tápot használd. A vezérlők jobban szeretik. Összegezve ajánlom az 542-es meghajtókat. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2015
A vezérlő is alul méretezett a motorhoz képest, a táp meg végképp...
A vezérlő nincs alul méretezve szerintem. Mivel impulzus üzemről van szó, bőven jó ezekhez a motorokhoz. Ezt gondolom a tápról is.
Én is 2 éve használom a 2m542-es meghajtót, nagyon megbízható! Vedd meg nyugodtan!
A maximális motor nyomaték kihasználáshoz ezeket 60V-ról kellene járatni, akár impulzus, akár nem. Ezt nem tudja sem a vezérlő, sem a táp.
Abszolút igazad van, a feszültséget illetően teljesen így van. Ezzel maximálisan egyet értek. Én az áramot vettem alapul.
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek.
Akkor egyet beszélünk tulajdonképpen, csak mégsem!
Készítettem már egy rövid videót a CNC gépről. Ezzel űzöm a hobbit.
CNC gép A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2015
Nem csalódtam. Sem a bemutatás minőségében, sem a bemutatott eszköz minőségében sem. (le a kalappal szmájli)
Szuper
Nem gond,ha kicsit irigy vagyok? de igyekszem mert amit faragtam még messze van a videót meg biztos nem tudnám elkészíteni Gratula
Mach3 hoz készítenék egy JOG kontrollert, AT90USB162 IC-vel, működik az USB keyboard emulátor ha szövegszerkesztőben tekerem a kereket de mikor a mach3-mal használnám szaggatottan megy, a sárga négyzet csak villog, Bascom-mal írtam a programot a hozzáadott usb-könyvtárral.
Esetleg valaki próbálkozott már ilyen áramkört készíteni?
Szia Zoli!
Ez őrült jó! Már vártam mikor teszel fel egy képet, videót a gépedről. Gratulálok!
Szia Pisti!
Köszönöm, gyorsan összedobtam egy kis videót. Már tartoztam ezzel néhány kedves fórumtársunknak, akiknek már régóta ígérem, hogy elkészül-elkészül, de csak most jutottam idáig. Na szóval ezzel kergetem ki a forgácsot az anyagból
Az alsó Y "V" görgő jobb lenne, ha felülről támaszkodna a lineárra, nem oldalról. A T-nút végeit nyisd ki, mert a forgácsot sokkal kényelmesebb eltávolítani a nútból. (Gyakorlati tapasztalat) Az X lineár minimum 25-ös kellene hogy legyen, és nem több 400mml, mert ha több, be fog lógni. Igaz pár tized, de ez majd sok lesz.
Sziasztok!
Előzmények itt. A nyák fényképén még az előző nyák van egy atmegával, az aktuálison már egy ARM processzor. A PC szoftver is rengetegett változott azóta.
További képek
Az X lineár 33,4mm átmérőjű és 115cm. Egy vagy két alátámasztást elbír.
"felülről támaszkodna " Ez megoldható. Mi az a T nút? A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Pontosabban 1"-os gázcsövet ír.
A a T nút az asztalon lévő rögzítő nútok? A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2015
Az X ne legyen több 400-500mm-nél. Pláne ne gázcső legyen. 25-ös talpas kéreg edzett tengely.
Ha az X 1150mm, akkor mennyi az Y hossza?
Ezek a low cost megoldások sosem vezetnek normális eredményre. A csövek gyártásakor sosem szempont, hogy egyenes, kör alakú és felületi hiba mentes legyen, ezért nem is ilyenek. Az ilyen megoldásokkal csak játékszert vagy nagyon durván pontatlan gépet lehet építeni, de egy cnc-nél ennek nem sok értelmét látom.
Akkor valószínűleg problémáim vannak a tengelyek megnevezésével.
A leghosszabbat gondoltam X-nek. 45" (114cm) A keresztirányt Y-nak 26" (66cm) és a függőlegest ami a motort mozgatja Z-nek. 15,25" (39cm) Úúúú! Ez óriási. Lekicsinyítem.
Ha szembe állsz a géppel:
Az X tengely balról-jobbra, jobbról-balra mozog. (a 66 sok, max 400mm ez is alátámasztott) Az Y tengely tőled el-feléd, feléd-tőled el mozog. (lehet 1140mm, de csak alátámasztott) A Z tengely fel-le, le fel mozog. ( 39mm teljesen jó, még lehet több is pl.:100mm)
Értem. Köszi.
Átgondoltam a koncepciót. Ez a gép nem kell nekem. Túl nagy. Elég az X = 250mm Y = 350mm Z = 50mm |
Bejelentkezés
Hirdetés |