Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1721 / 2556
(#) zotya1983 válasza Selmoka hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

tda8568Q elvileg mennie kellene simán,lehet hogy a szűrésnél van a gond?Esetleg pikós kondikat tegyél be a pc táp 12 v + - gnd közé.
(#) Selmoka válasza zotya1983 hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Hát megpróbálom a pikós kondit akkor mert a kapcsolásban egy 1000uf-es meg egy 100nanos kondit irnak na ott nekem már majdnem 10000uf van ami enyhém javitott,mellesleg irja hogy a 9es láb vmi diagnostic output ma ott 10k-os ellenállással van a +tápra kötve és még vmit mitat a rajzon hogy kellene oda vmot kötni,lehet az is bezavar?
(#) 13_Balu50 válasza steelbird hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Nem tudom, egy biztos müterheléssel sorosan bekötöttem egy árammérőt és párhuzamosan egy feszültségmérőt mindkettő AC állásban volt.
Bekapcsoltam egy számot és csútkára tekertem a potit, a fentebbi érték volt a max amit mértem.
(#) zotya1983 válasza Selmoka hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Az egy dinamikus torzításmérő érzékelőjének a kimenete ha jól olvasom a pdf ből.Valamint egyben egy rövidzár védelem is alacsony ohmikus terhelés vagy pl kimeneti rövidzár esetén aktiválódik,ahogy elnézem 145 foknál is testre húz a 10 k n keresztül tehát a termikus védelme is. 9 es pin végülis egy clip detector.

De aki jobban tud angolul mint én szerintem vannak páran amúgy itt a pdf ben minden le van írva.
Tda 8568q Schematic
(#) trionaudio hozzászólása Jún 15, 2015 /

Sziasztok, van egy kenwood erősítőm, 5 csatornás és a hatodik csatorna az csak előerősített. Ezért elkezdtem csinálni neki egy tda végfokot, hogy a mély hangok is meglegyenek. Ezzel nincs semmi baj. Szerintetek hogyan tudnám azt megoldani, hogy amikor van jel az előerősített kimeneten akkor legyen bekapcsolva a mélynyomó is. Arra gondoltam, hogy egy egy ellenállással és kondenzátorral és egy tranzisztorral csinálok egy kapcsolót, ami egy relét kapcsolgat, ami megszakítja a tápfeszültséget a trafó után. Szerintetek ez megoldható vagy valami más megoldás alkalmazzak ?
(#) Helios válasza trionaudio hozzászólására (») Jún 15, 2015 / 1

Szia!

Ez a topik pont erről szól.
(#) janikukac válasza steelbird hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Áhá. Akkor kéne egy ilyen OPA-s kapcsolást még pluszban építenem, ugye?
(#) trionaudio válasza janikukac hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Nem építenem, hanem meg fogom csinálni.
(#) Tiggey válasza steelbird hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Okkal-móddal igaz. De a Quad-nak vannak határai. Lehet tágítani, de amikor csak bekapcsolt állapotban fűt vagy 20 Wattot kapcsolásából adódóan ekkora tápfesznél, kezd értelmetlen lenni a használata. Sokat építettem már, és a tapasztalatom az hogy +-60V fölött már macerás. És én erre értem, nem a végtranzisztorokra a melegedését. D osztályú végfok lenne a hatékony megoldás az tuti. De azt sose építettem, és nem is fogok. Én leragadtam az "analóg" dolgoknál.
(#) janikukac válasza trionaudio hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Igazad van.
Kérdés, hogy itt elég csak az OPA részt megépíteni (gondolom 1 PCM mellé 1 darabot), vagy kell az az alatti is. Ha megépítem, akkor melyik kapcsolás alapján építsem?
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Helló!
A fent említett QUAD 405 -be elég egy 6A diódahíd? olyan van itthon amit belinkeltem. És az erősítőhöz menő tápágba (a + és - ágon egy oldalhoz) hány amperes biztosítékot tegyek? És abba, ahol közvetlenül becsatlakozik a trafó?
2*24V részre van kötve mindkét oldal. És a GND -re kell bizti?
(ahogy írtátok a trafó kb 150W)
Köszi!
(#) lukacsp válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Feszültségre kicsit soványnak tartom, de szódával elmegy.
(#) Doncso válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Bonts ki inkább egy graetz-et egy rossz pc tápból, azok 600v 6A-t tudnak, ez a 70v nekem se szimpi valahogy, de a kollégát idézve, szódával elmegy.
(#) Tiggey válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Nincs neked ehhez Magyar dokumentációd?
(#) szucsistvan123 válasza Doncso hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

És mekkora biztosítékot tegyek bele? GND -re kell?
Köszi a választ!
(#) zotya1983 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

3.15 A lomha elég. Gnd hez is tehetsz ártani nem árt csak felesleges
(#) Buvarruha válasza zotya1983 hozzászólására (») Jún 17, 2015 / 1

De árt! Ha valami nem hibából eredő áramlökéstől szál el a GND biztosítéka, akkor ugrik a szimetria, és mehet a levesbe az egész áramkör tehát nem, a GND-re szigorúan tilos biztosítékot tenni és teljesen felesleges is!
(#) tomi1990120 hozzászólása Jún 17, 2015 /

Sziasztok egy olyan kerdesem lenne hogy két egyforma greatz hidat lehet párhuzamosan kötni két 8A-ról lenne szo.
(#) granpa válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Lehet; de lehet, hogy kell eléjük 1-1 0.2-0.5 Ohm sorba. Ha egyformán melegszenek (vagy nem melegszenek), akkor nem nagyon kell. Próba!
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Szia! Szerezz be a terhelésnek megfelelő egyenirányítót, ezeket meg használd majd el másra!
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Két darab tda7294 tapjanak akartam csak nemtudom egy elég e neki.Amugy van itthon egy 25A-es is
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Használd a 25A-es! Az egyenirányítónak a legnagyobb üzemi áram elviselésén kívül kényelmesen el kell tudni égetni a táp biztosítékát is egy esetleges zárlat esetén.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Ok koszi a segítséget
(#) Buvarruha válasza reloop hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Ezért szokás AC-re rakni a biztosítékot, nem a DC-re.
(#) 13_Balu50 válasza Tiggey hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Mihez kellene dokumentáció ?
Ha a pa300 -ra, csak kapcsolási rajz és panelterv van egyébként itt talász belőle bőven én is innen szedtem.
(#) Tiggey válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Ezek megvannak, sőt még leírás is, Angolul. Kíváncsi lennék rá, hogy mit ír a tervező róla.
(#) simongab hozzászólása Jún 17, 2015 /

Sziasztok, kész lett naggyából egy 3875erősítő ös erősítő, már csak néhány kérdés van amire a tapasztaltabbak válaszára lennék kiváncsi. Becsatoláshoz 2µF os orosz kondit vagy kicsatoláshoz ne rakjak valamit? Most közvetlenül DC megy minden csatolás. Hova tegyem és hogy kössem az 50k s sztereo potit. Mire figyeljek a vezetékezésnél, most 0.6 mm es rézkábelen megy a bemenet, esetleg cseréljem 50 Ohmos minőségi koaxra? Az érintésvédelem: A csatlakozók kapcsolók az alumínium dobozba vannak bepattintva. kettős szigeztelésen fut a 230, de a fém doboz nem jelent veszélyt? Mire kell figyelni? A hangszóró kivezetés banándugókra kellene még ötlet, mert ugye az a fém dobozon keresztül záródik, hogy lehetne elegánsan használatba venni a banándugó csatlekozást, ki hogy oldotta meg? Valamint a hidegítő kondik használatáról amik a készülékház és a valamelyik másik pont közé rakhatóak kellene valamit tudniom
Köszi
Gábor
(#) Helios hozzászólása Jún 17, 2015 /

Üdv!

Kihez fordulhatok brumm és egyéb zaj problémával?
(#) zotya1983 válasza Helios hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Itt írhatod,képet,konstrukciót,tápfeszt írj.
(#) Helios válasza zotya1983 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Rendben.

Konstrukció: Alkotó-féle hangerő hangszín (DC15V), BSS féle IC-s bemenetválasztó (DC+-15V), BSS féle hangszóróvédő áramkör, DC védelemmel (DC+-15V) 2xTDA7294.

Transzformátor és tápegység: kb. 320W, toroid, két szekunderrel: az első szekudner 2x26V(oldalanként 14100µF pufferrel, egyenirányítva +-36V terheletlenül), a második 2x15V (oldalanként 2200uF, pufferelve +-25 és +-27Vterheletlenül). Az első szekunder táplálja a két végfokot, továbbá a hangerő-hangszín modult, illetve a bemenetválasztót. A második - teljesen független szekunder - stabkockákkal - pedig a védelmet látja el, illetve a két ventillátort. Törekedtem a csillagpontos GND kialakításában, illetve a teljes árnyékolásban.

Próbáltam már átvariálni a panelek helyzetét és az egyiket el is rontottam, szóval a prototípust láthatod papírba csomagolva. Bal oldalról a hanggal kapcsolatos eszközök, középen a táp és trafó, jobb oldalt a védelem és majd az EMI filter, illetve a lágyindító kap majd helyet. A vezetékek kuszasága csak a próba idejéig vannak egy, egyébként mindegyik összecsavarva, kötegelve volt.

A hanggal kapcsolatos panelek mind egy közös GND-be csatlakoznak. A jelkábelle nem viszek GND-t a végfokpanelekre, mivel akkor lenne egy földhurkom.

A teszt erejéig minden panelt kikötöttem, csak a két végfok volt üzemben, de a zaj akkor is jelen volt.

DSC_0111.jpg

Következő: »»   1721 / 2556
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem