Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
tda8568Q elvileg mennie kellene simán,lehet hogy a szűrésnél van a gond?Esetleg pikós kondikat tegyél be a pc táp 12 v + - gnd közé.
Hát megpróbálom a pikós kondit akkor mert a kapcsolásban egy 1000uf-es meg egy 100nanos kondit irnak na ott nekem már majdnem 10000uf van ami enyhém javitott,mellesleg irja hogy a 9es láb vmi diagnostic output ma ott 10k-os ellenállással van a +tápra kötve és még vmit mitat a rajzon hogy kellene oda vmot kötni,lehet az is bezavar?
Nem tudom, egy biztos müterheléssel sorosan bekötöttem egy árammérőt és párhuzamosan egy feszültségmérőt mindkettő AC állásban volt.
Bekapcsoltam egy számot és csútkára tekertem a potit, a fentebbi érték volt a max amit mértem.
Az egy dinamikus torzításmérő érzékelőjének a kimenete ha jól olvasom a pdf ből.Valamint egyben egy rövidzár védelem is alacsony ohmikus terhelés vagy pl kimeneti rövidzár esetén aktiválódik,ahogy elnézem 145 foknál is testre húz a 10 k n keresztül tehát a termikus védelme is. 9 es pin végülis egy clip detector.
De aki jobban tud angolul mint én szerintem vannak páran amúgy itt a pdf ben minden le van írva. Tda 8568q Schematic
Sziasztok, van egy kenwood erősítőm, 5 csatornás és a hatodik csatorna az csak előerősített. Ezért elkezdtem csinálni neki egy tda végfokot, hogy a mély hangok is meglegyenek. Ezzel nincs semmi baj. Szerintetek hogyan tudnám azt megoldani, hogy amikor van jel az előerősített kimeneten akkor legyen bekapcsolva a mélynyomó is. Arra gondoltam, hogy egy egy ellenállással és kondenzátorral és egy tranzisztorral csinálok egy kapcsolót, ami egy relét kapcsolgat, ami megszakítja a tápfeszültséget a trafó után. Szerintetek ez megoldható vagy valami más megoldás alkalmazzak ?
Áhá. Akkor kéne egy ilyen OPA-s kapcsolást még pluszban építenem, ugye?
Nem építenem, hanem meg fogom csinálni.
![]()
Okkal-móddal igaz. De a Quad-nak vannak határai. Lehet tágítani, de amikor csak bekapcsolt állapotban fűt vagy 20 Wattot kapcsolásából adódóan ekkora tápfesznél, kezd értelmetlen lenni a használata. Sokat építettem már, és a tapasztalatom az hogy +-60V fölött már macerás. És én erre értem, nem a végtranzisztorokra a melegedését. D osztályú végfok lenne a hatékony megoldás az tuti. De azt sose építettem, és nem is fogok. Én leragadtam az "analóg" dolgoknál.
Igazad van.
Kérdés, hogy itt elég csak az OPA részt megépíteni (gondolom 1 PCM mellé 1 darabot), vagy kell az az alatti is. Ha megépítem, akkor melyik kapcsolás alapján építsem?
Helló!
A fent említett QUAD 405 -be elég egy 6A diódahíd? olyan van itthon amit belinkeltem. És az erősítőhöz menő tápágba (a + és - ágon egy oldalhoz) hány amperes biztosítékot tegyek? És abba, ahol közvetlenül becsatlakozik a trafó? 2*24V részre van kötve mindkét oldal. És a GND -re kell bizti? (ahogy írtátok a trafó kb 150W) Köszi! ![]()
Feszültségre kicsit soványnak tartom, de szódával elmegy.
Bonts ki inkább egy graetz-et egy rossz pc tápból, azok 600v 6A-t tudnak, ez a 70v nekem se szimpi valahogy, de a kollégát idézve, szódával elmegy.
Nincs neked ehhez Magyar dokumentációd?
És mekkora biztosítékot tegyek bele? GND -re kell?
Köszi a választ! ![]()
3.15 A lomha elég. Gnd hez is tehetsz ártani nem árt csak felesleges
![]()
De árt! Ha valami nem hibából eredő áramlökéstől szál el a GND biztosítéka, akkor ugrik a szimetria, és mehet a levesbe az egész áramkör tehát nem, a GND-re szigorúan tilos biztosítékot tenni és teljesen felesleges is!
Sziasztok egy olyan kerdesem lenne hogy két egyforma greatz hidat lehet párhuzamosan kötni két 8A-ról lenne szo.
Lehet; de lehet, hogy kell eléjük 1-1 0.2-0.5 Ohm sorba. Ha egyformán melegszenek (vagy nem melegszenek), akkor nem nagyon kell. Próba!
Szia! Szerezz be a terhelésnek megfelelő egyenirányítót, ezeket meg használd majd el másra!
Két darab tda7294 tapjanak akartam csak nemtudom egy elég e neki.Amugy van itthon egy 25A-es is
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Használd a 25A-es! Az egyenirányítónak a legnagyobb üzemi áram elviselésén kívül kényelmesen el kell tudni égetni a táp biztosítékát is egy esetleges zárlat esetén.
Ok koszi a segítséget
![]()
Ezért szokás AC-re rakni a biztosítékot, nem a DC-re.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Mihez kellene dokumentáció ?
Ha a pa300 -ra, csak kapcsolási rajz és panelterv van egyébként itt talász belőle bőven én is innen szedtem.
Ezek megvannak, sőt még leírás is, Angolul. Kíváncsi lennék rá, hogy mit ír a tervező róla.
Sziasztok, kész lett naggyából egy 3875erősítő ös erősítő, már csak néhány kérdés van amire a tapasztaltabbak válaszára lennék kiváncsi. Becsatoláshoz 2µF os orosz kondit vagy kicsatoláshoz ne rakjak valamit? Most közvetlenül DC megy minden csatolás. Hova tegyem és hogy kössem az 50k s sztereo potit. Mire figyeljek a vezetékezésnél, most 0.6 mm es rézkábelen megy a bemenet, esetleg cseréljem 50 Ohmos minőségi koaxra? Az érintésvédelem: A csatlakozók kapcsolók az alumínium dobozba vannak bepattintva. kettős szigeztelésen fut a 230, de a fém doboz nem jelent veszélyt? Mire kell figyelni? A hangszóró kivezetés banándugókra kellene még ötlet, mert ugye az a fém dobozon keresztül záródik, hogy lehetne elegánsan használatba venni a banándugó csatlekozást, ki hogy oldotta meg? Valamint a hidegítő kondik használatáról amik a készülékház és a valamelyik másik pont közé rakhatóak kellene valamit tudniom
Köszi Gábor A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Üdv!
Kihez fordulhatok brumm és egyéb zaj problémával? A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Itt írhatod,képet,konstrukciót,tápfeszt írj.
Rendben.
Konstrukció: Alkotó-féle hangerő hangszín (DC15V), BSS féle IC-s bemenetválasztó (DC+-15V), BSS féle hangszóróvédő áramkör, DC védelemmel (DC+-15V) 2xTDA7294. Transzformátor és tápegység: kb. 320W, toroid, két szekunderrel: az első szekudner 2x26V(oldalanként 14100µF pufferrel, egyenirányítva +-36V terheletlenül), a második 2x15V (oldalanként 2200uF, pufferelve +-25 és +-27Vterheletlenül). Az első szekunder táplálja a két végfokot, továbbá a hangerő-hangszín modult, illetve a bemenetválasztót. A második - teljesen független szekunder - stabkockákkal - pedig a védelmet látja el, illetve a két ventillátort. Törekedtem a csillagpontos GND kialakításában, illetve a teljes árnyékolásban. Próbáltam már átvariálni a panelek helyzetét és az egyiket el is rontottam, szóval a prototípust láthatod papírba csomagolva. Bal oldalról a hanggal kapcsolatos eszközök, középen a táp és trafó, jobb oldalt a védelem és majd az EMI filter, illetve a lágyindító kap majd helyet. A vezetékek kuszasága csak a próba idejéig vannak egy, egyébként mindegyik összecsavarva, kötegelve volt. A hanggal kapcsolatos panelek mind egy közös GND-be csatlakoznak. A jelkábelle nem viszek GND-t a végfokpanelekre, mivel akkor lenne egy földhurkom. A teszt erejéig minden panelt kikötöttem, csak a két végfok volt üzemben, de a zaj akkor is jelen volt. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |