Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   228 / 283
(#) pgabor79 hozzászólása Jún 24, 2015 /

Sziasztok!
DSC Power Series Neo (HS2016) riasztóhoz létezik magyar nyelvű manual? Honnan lehetne letölteni?
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
(#) Kovabe válasza pgabor79 hozzászólására (») Jún 24, 2015 /

Egyenlőre csak angol én az elöbb találtam meg és teljesen étrelemszerü a füzet. Ha tudod miről van szó (már programoztál DSC központot) akkor nem okoz problémát.
(#) Syn7h37ic válasza pgabor79 hozzászólására (») Jún 24, 2015 /

DSC.hu oldalról pl.
(#) vappa hozzászólása Júl 1, 2015 /

Sziasztok!

Segítséget kérnék, hogy a DSC LC-100 mozgásérzékelő érzékenységét mennyire kell visszavenni, hogy üres lakásnál ne riasszon be magától a rendszer. 50%-ra vagy annál kisebbre kell a potmétert visszatekerni?
DSC PC1616 központom van, EOL bekötésüek az érzékelők.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) aroxol válasza vappa hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Szia!

A kuka irányába állítsd, összetörve, nehogy valaki fel tudja használni.
Egy normális érzékelőn nem kell potit csavargatni.
Az meg hogy üres lakásnál beriaszt az az LC100-at minősíti.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2015
(#) Gránátalma válasza vappa hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Előttem szólóval nem értek egyet, pont hogy kell az állíthatóság egy érzékelőre...szerintem.
Tedd a jumpert középre, 2impulzuaosra, és tekerd a potmétert 2óra felé. Rengeteg helyen használom így.
Itthon nálam egy impulzuson van és 10-11 óra körül a poti. Sosem volt vakon és nagytestű cica is van itthon aki ugrál.
(#) HA5AWS válasza Gránátalma hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Sziasztok!
Én is LC100-at használok és teljesen meg vagyok velük elégedve. Kiegészítésként csak annyit, hogy pár érzékelőben van távolság beállítási érték a panelre szitázva. Ezek szerint állítva nincs vakriasztás. Első alkalommal mikor szereltem nekem is gondom volt vele, de a DSC hungaria ügyeletese segített és azóta nincs velük gondom. Szerintem az egyik legjobban kézben tartható eszköz.
Üdv: Gábor
(#) triniti hozzászólása Júl 11, 2015 /

Sziasztok DSC 5020 /1864/ eddig teljesen jól müködött /kb. 5 év/ , de mostanában az ajtó nyitásnál miután becsukom az ajtót az érzékelő nyitott zonában marad , és csak a csukás után 10-60sec után zárodik a zóna (csengő megszólal). Az eddigi 1-es zónán lévő 01-es ajtónyitás zónát átkötöttem egy másik üres zónára, majd az lett 01-re programozva , de az eredmény ugyanaz. A nyitásérzékelők szerintem jók, mivel a zónán két érzékelő /ajtó/van és mindegyiknél ugyanaz a tünet. Az akksit és a 220-at lekötve, majd visszakapcsolva a probléma megmaradt. A többi zóna tökéletesen müködik.A központ hibát nem jelez.
Köszönöm
(#) Gránátalma válasza triniti hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Szóval, ha átkötöd a nyitásérzékelődet másik zónára, akkor az kezd el bebillenve maradni?
Ha fogsz egy ellenállást és azzal lezárod a zónát, amin van a nyitásod jelenleg, majd megszakítod és ismét odazárod, akkor egyből visszaáll, vagy akkor is várni kell?
(#) Kovabe válasza triniti hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Ez tipikusan a "megromlott" szó használatnak a helye, cserélni kell az érzékelőt mert ellustult.
A nyitásérzékelőben két egymáshoz közel lévő kis lemezke van ami mágneses tér hatására összezár de hosszas mágneses hatásra már nem lustul illetve mágnesezödik és így tasztják egymást.
(#) triniti válasza Kovabe hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Elöször én is erre gondoltam ,de két nyitásérzékelő van a zónán /két külön ajtón/ és mindkettönél ezt csinálja a rendszer.
(#) Kovabe válasza triniti hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Elképzelhető hogy mind a kettő megromlott, meg kéne probálni esetleg egx nagyobb mágnessel zárni az árakört, hogy akkor mit csinál, ha akkor is ez a jelenség akkor 99%, hogy elöregedtek. Még nem találkoztam olyannal hogy ellustult volna a központ és föleg nem egy zona.
(#) triniti hozzászólása Júl 13, 2015 /

Kicseréltem mindkét nyitásérzékelőt + a mágneseket, de sajnos nem változott semmi, viszont ha kiiktatom a kört (gránátalma javaslata) akkor müködik. A kábelezés jó,forrasztva mindenütt. Esetleg a kezelő?.
(#) Kovabe válasza triniti hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Kezelői zona?
(#) kopisti hozzászólása Júl 13, 2015 /

Sziasztok,

Lehet hogy már volt szó róla az utóbbi időben, sajnos nem találtam meg még a választ.
Adott egy 1616-os központ és vezetékes telefon bekötve a RING-TP-re.
Riasztáskor hívja a mobilt de nem tudom nyugtázni (android).
1. Mi a helyes kommunikátor beállítás (Residental, Private Line, ...)?
2. Van mód nyugtázásra okostelefonnal is?
3. Egyéb fontos beállítás?

Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
(#) triniti válasza Kovabe hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Sikerült megoldanom. A problémát a táp okozta. Kicseréltem és minden rendben müködik.
(#) Syn7h37ic válasza kopisti hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

A szolgáltatód a megoldás. Csak a Telekom ad elegendő hosszúságú dtmf hangot a nyugtához. Előhozod a telefon tárcsázóját és hosszan kell nyomni bármelyik bill-t. Ekkor a telefon egy DTMF kódolt hangot ad vissza a riasztónak. Csakhogy a voda és a telenor nagyon rövid dtmf hangot ad ki, ami kevés a DSC-nek, mert az minimum 500msec hosszú hangot ad. A telekom ezt a hosszt teljesíti. Vagy szerzel egy appot ami tud generálni és rákeverni dtmf hangot az élő vonalra.
(#) Gránátalma válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Nekem is 1616om van, digi vonal jön be a központba, lumia 820-620 simán nyugtázza a kettőskeresszttwl. Vodás vagyok.
(#) kopisti válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Köszönöm, én is a DTMF app-ra gondoltam de lehet hogy nem kell mert Telekomos a SIM.
Ami a beállításokat illeti? Residental v. Private line?
(#) Syn7h37ic válasza kopisti hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Residental.
(#) Gránátalma válasza kopisti hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Residental.
Kapcsoltasd ki az üzenetrögzítőtbés próbáld a kettőskeresztet.
Illetve valahol a beállitásokban van mód változtatni a dtmd impulzuson,illetve annak idején.
(#) Riasztos hozzászólása Júl 15, 2015 /

Ismeri valaki a MOBILARM elnevezésű telefon hívót?

Ha igen, akkor mi a véleményetek?
(#) pgabor79 hozzászólása Júl 16, 2015 /

DSC Power Neo 2016-os vajon miért csinálja azt, hogy mikor konfiguráláskor végignézi a zónákat akkor a 7-es 8-as zónát egyszerűen átugorja. 6-os után egyből a 9-esre ugrik, és onnan megy tovább 11-ig rendesen, majd azt mondja: "Bővítő modul szabotázs". 7-8-as zónákra egyébként 2 db kombi mozgásérzékelő van, azonnali riasztásra állítva. (ugyanúgy mint a többi...
Van valami ötletetek?

Másik!
Külső sziréna! TAMPER-t szeretném bekötni az egyik zónára (itt azért fontos mindenképp a szabotázsvédelem!) Ellenállást hogyan/hova kell bekötni?
(#) Syn7h37ic válasza pgabor79 hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Azért, mert nincs 7-8 zóna egyáltalán rajta. A bővítő modul szabotázs pedig azért van, mert a bővítő modulon szabotázs van! Le kell zárni a szabotázs bemenetét a modulnak. Sziréna szabotázs bekötést megcsinálhatod egy ellenállással is, ekkor ha a szirénát piszkálják rögtön zóna szabotázs jelentkezik. De DEOL módszerrel is lezárhatod, a lényeg, hogy zárt állapotban a zóna ellenállás 5,6 k Ohm, nyitott állapotnál 11,2 k Ohm.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) pgabor79 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Hogyhogy nincs? Értem hogy a HS2016 csak 6 zónát kezel, de az önteszt során szépen megy végig: Zone 1, Zone 2, Zone 3, ........, Zone 6, aztán innét 7-8 kimarad, majd Zone 9, Zone10, Zone 11.
Vagy akkor ez így van jól? A bővítőmodul nem a következő sorszámú (7-es) zónával folytatja a sort, hanem a 9-essel?

Modul szabotázs esetére: Ezen a Bővítőmudul-on a TMP+ és egy COM csatlakozót kell zárni 5,6k-s ellenállással?
(#) pgabor79 válasza pgabor79 hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Közben megtaláltam a bővítőmodul manuálját... A TMP+-t a BLK terminállal kell rövidre zárni...

1 db Particiót mindenképp létre kell hozni? Vagy csak akkor ha többre is szükség van?
(#) Kovabe válasza pgabor79 hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

1 partició alapból létre van hozva és ameddig nincs mégegy partició addig ki se tudod kapcsolni az első particiót.
A másik ami még kérdésed volt a 7-8-as zona, azok maximum kezelői zonák lehetnek és a régi 1616-nál a ledes kezelővel csak EOL-ba lehetet kötni.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) Riasztos hozzászólása Júl 16, 2015 /

Mi lehet a hiba oka, és hogyan lehet kijavítani?
Dsc 1565 riasztórrendszer hibát jelez, a sárga led állandóan világít
Lekérdeztem a x + 2 paranccsal, és a 8-as led villàgít, az idõt többször beállítottam, de a hiba még minding fennàll.
Következő: »»   228 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem