Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
DSC Power Series Neo (HS2016) riasztóhoz létezik magyar nyelvű manual? Honnan lehetne letölteni? A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Egyenlőre csak angol én az elöbb találtam meg és teljesen étrelemszerü a füzet. Ha tudod miről van szó (már programoztál DSC központot) akkor nem okoz problémát.
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy a DSC LC-100 mozgásérzékelő érzékenységét mennyire kell visszavenni, hogy üres lakásnál ne riasszon be magától a rendszer. 50%-ra vagy annál kisebbre kell a potmétert visszatekerni? DSC PC1616 központom van, EOL bekötésüek az érzékelők. Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
A kuka irányába állítsd, összetörve, nehogy valaki fel tudja használni. Egy normális érzékelőn nem kell potit csavargatni. Az meg hogy üres lakásnál beriaszt az az LC100-at minősíti. A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2015
Előttem szólóval nem értek egyet, pont hogy kell az állíthatóság egy érzékelőre...szerintem.
Tedd a jumpert középre, 2impulzuaosra, és tekerd a potmétert 2óra felé. Rengeteg helyen használom így. Itthon nálam egy impulzuson van és 10-11 óra körül a poti. Sosem volt vakon és nagytestű cica is van itthon aki ugrál.
Sziasztok!
Én is LC100-at használok és teljesen meg vagyok velük elégedve. Kiegészítésként csak annyit, hogy pár érzékelőben van távolság beállítási érték a panelre szitázva. Ezek szerint állítva nincs vakriasztás. Első alkalommal mikor szereltem nekem is gondom volt vele, de a DSC hungaria ügyeletese segített és azóta nincs velük gondom. Szerintem az egyik legjobban kézben tartható eszköz. Üdv: Gábor
Sziasztok DSC 5020 /1864/ eddig teljesen jól müködött /kb. 5 év/ , de mostanában az ajtó nyitásnál miután becsukom az ajtót az érzékelő nyitott zonában marad , és csak a csukás után 10-60sec után zárodik a zóna (csengő megszólal). Az eddigi 1-es zónán lévő 01-es ajtónyitás zónát átkötöttem egy másik üres zónára, majd az lett 01-re programozva , de az eredmény ugyanaz. A nyitásérzékelők szerintem jók, mivel a zónán két érzékelő /ajtó/van és mindegyiknél ugyanaz a tünet. Az akksit és a 220-at lekötve, majd visszakapcsolva a probléma megmaradt. A többi zóna tökéletesen müködik.A központ hibát nem jelez.
Köszönöm
Szóval, ha átkötöd a nyitásérzékelődet másik zónára, akkor az kezd el bebillenve maradni?
Ha fogsz egy ellenállást és azzal lezárod a zónát, amin van a nyitásod jelenleg, majd megszakítod és ismét odazárod, akkor egyből visszaáll, vagy akkor is várni kell?
Ez tipikusan a "megromlott" szó használatnak a helye, cserélni kell az érzékelőt mert ellustult.
A nyitásérzékelőben két egymáshoz közel lévő kis lemezke van ami mágneses tér hatására összezár de hosszas mágneses hatásra már nem lustul illetve mágnesezödik és így tasztják egymást.
Elöször én is erre gondoltam ,de két nyitásérzékelő van a zónán /két külön ajtón/ és mindkettönél ezt csinálja a rendszer.
Elképzelhető hogy mind a kettő megromlott, meg kéne probálni esetleg egx nagyobb mágnessel zárni az árakört, hogy akkor mit csinál, ha akkor is ez a jelenség akkor 99%, hogy elöregedtek. Még nem találkoztam olyannal hogy ellustult volna a központ és föleg nem egy zona.
Kicseréltem mindkét nyitásérzékelőt + a mágneseket, de sajnos nem változott semmi, viszont ha kiiktatom a kört (gránátalma javaslata) akkor müködik. A kábelezés jó,forrasztva mindenütt. Esetleg a kezelő?.
Sziasztok,
Lehet hogy már volt szó róla az utóbbi időben, sajnos nem találtam meg még a választ. Adott egy 1616-os központ és vezetékes telefon bekötve a RING-TP-re. Riasztáskor hívja a mobilt de nem tudom nyugtázni (android). 1. Mi a helyes kommunikátor beállítás (Residental, Private Line, ...)? 2. Van mód nyugtázásra okostelefonnal is? 3. Egyéb fontos beállítás? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
Sikerült megoldanom. A problémát a táp okozta. Kicseréltem és minden rendben müködik.
A szolgáltatód a megoldás. Csak a Telekom ad elegendő hosszúságú dtmf hangot a nyugtához. Előhozod a telefon tárcsázóját és hosszan kell nyomni bármelyik bill-t. Ekkor a telefon egy DTMF kódolt hangot ad vissza a riasztónak. Csakhogy a voda és a telenor nagyon rövid dtmf hangot ad ki, ami kevés a DSC-nek, mert az minimum 500msec hosszú hangot ad. A telekom ezt a hosszt teljesíti. Vagy szerzel egy appot ami tud generálni és rákeverni dtmf hangot az élő vonalra.
Nekem is 1616om van, digi vonal jön be a központba, lumia 820-620 simán nyugtázza a kettőskeresszttwl. Vodás vagyok.
Köszönöm, én is a DTMF app-ra gondoltam de lehet hogy nem kell mert Telekomos a SIM.
Ami a beállításokat illeti? Residental v. Private line?
Residental.
Kapcsoltasd ki az üzenetrögzítőtbés próbáld a kettőskeresztet. Illetve valahol a beállitásokban van mód változtatni a dtmd impulzuson,illetve annak idején.
Ismeri valaki a MOBILARM elnevezésű telefon hívót?
Ha igen, akkor mi a véleményetek?
DSC Power Neo 2016-os vajon miért csinálja azt, hogy mikor konfiguráláskor végignézi a zónákat akkor a 7-es 8-as zónát egyszerűen átugorja. 6-os után egyből a 9-esre ugrik, és onnan megy tovább 11-ig rendesen, majd azt mondja: "Bővítő modul szabotázs". 7-8-as zónákra egyébként 2 db kombi mozgásérzékelő van, azonnali riasztásra állítva. (ugyanúgy mint a többi...
Van valami ötletetek?
Másik!
Külső sziréna! TAMPER-t szeretném bekötni az egyik zónára (itt azért fontos mindenképp a szabotázsvédelem!) Ellenállást hogyan/hova kell bekötni?
Azért, mert nincs 7-8 zóna egyáltalán rajta. A bővítő modul szabotázs pedig azért van, mert a bővítő modulon szabotázs van! Le kell zárni a szabotázs bemenetét a modulnak. Sziréna szabotázs bekötést megcsinálhatod egy ellenállással is, ekkor ha a szirénát piszkálják rögtön zóna szabotázs jelentkezik. De DEOL módszerrel is lezárhatod, a lényeg, hogy zárt állapotban a zóna ellenállás 5,6 k Ohm, nyitott állapotnál 11,2 k Ohm.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
Hogyhogy nincs? Értem hogy a HS2016 csak 6 zónát kezel, de az önteszt során szépen megy végig: Zone 1, Zone 2, Zone 3, ........, Zone 6, aztán innét 7-8 kimarad, majd Zone 9, Zone10, Zone 11.
Vagy akkor ez így van jól? A bővítőmodul nem a következő sorszámú (7-es) zónával folytatja a sort, hanem a 9-essel? Modul szabotázs esetére: Ezen a Bővítőmudul-on a TMP+ és egy COM csatlakozót kell zárni 5,6k-s ellenállással?
Közben megtaláltam a bővítőmodul manuálját... A TMP+-t a BLK terminállal kell rövidre zárni...
1 db Particiót mindenképp létre kell hozni? Vagy csak akkor ha többre is szükség van?
1 partició alapból létre van hozva és ameddig nincs mégegy partició addig ki se tudod kapcsolni az első particiót.
A másik ami még kérdésed volt a 7-8-as zona, azok maximum kezelői zonák lehetnek és a régi 1616-nál a ledes kezelővel csak EOL-ba lehetet kötni. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |