Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Lapozás: OK   55 / 109
(#) habazutty válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Több, mint valószínű, hogy ha egy picit is lelkiismeretes volt, aki szerelte, akkor legalább hűtőközeggel átszellőztette. Régen bevett "szokás" volt. Ma már nem járható út.

Nem okoskodásnak szántam, bocs ha annak tűnt.
(#) Joe_001 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

És a lezáródugó levétele után az esetleges nyomáspróbára bennmaradt nitrogén távozása után a beltéri is levegővel van töltve.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
(#) ludus hozzászólása Júl 21, 2015 /

Sziasztok!
Fent van egy SANYO split klímánk ami a nappaliban van felszerelve, a fal szomszédos hálószobába is szeretnénk klímát de a kettő soha nem menne együtt. Nem lehetne valahogy megoldani hogy maradna a jelenlegi kültéri és 2 beltéri lenne rajta ami felváltva üzemelne? Valami elektronikusan vezérelt váltószelepre gondoltam kb plusz 30 centi cső lenne amivel le lehetne ágazni a plusz beltérihez...
Ötletek?
(#) kaqkk válasza ludus hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Elvileg megoldhato de nem sok klimás fogja elvállalni a szerelést
(#) ludus válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Sajna ilyenkor egyértelmű! De megoldható? Klíma szerelő cucchoz (vákumszivattyú, gáztöltő) hozzá tudok férni, a gáztöltés a necces (gáz nincs és gondolom így több gáz kéne bele). Váltószelep kéne vagy egyszerű Y elágazással megoldható? Van ilyen vastagságokban elágazó? Ezt forrasztani kéne? Elektronikailag valami buktató? Nem vagyok klímaszerelő de azért van rálátásom a dolgokra valamilyen szinten talán...

Több gáz nem fog kelleni ,a váltoszelepet forrasztani kell majd . Elektronikában meg maximum 2 relé megoldja a dolgot ..
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015

Szia! Tudsz valami ötletet a váltószelepre hogy honnan/milyet? Olyan nincs amit peremezéssel és fittinggel lehetne szerelni? Én leforrasztom nem gond de a split felőli oldalon úgyis peremezni kell akkor egyszerűbb lenne a váltószelepnél is. A relék gondolom a kültérit kapcsolgatnák attól függően hogy honnan kapnak indító parancsot (plusz persze a váltószelepet).

A klímákhoz beszerezhetö váltoszelep de elég lenne 2db mágnesszelep a két beltérihez
(#) ludus hozzászólása Júl 21, 2015 /

Tovább gondolva, nézegettem váltószelepeket enyhén szólva horror ár és nincs csak 1/2" feletti méret (persze léteznek szűkítők is amivel forrasztással megoldható de nagyon gány)... Pneumatikai Y elágazók (műanyag, gyorszáras van minden méretben nem drágán)? Vagy ilyen Bővebben: Link Egyáltalán fontos a váltószelep?

Megelőztelek: tudnál ilyen mágnesszelepet mutatni esetleg?

Valami kell ,mert ha nem irányítod a gázt az egyik vagy másik beltéribe akkor mindkát beltéri hűt ás dupla teljesítményt kiván a komptol ami nem sokáig fogja azt bírni , és réz kell hogy legyen mert a legtöbb müanyagot megeszi a hütögáz

Értem és én is gondolkoztam, tiszta sor mivel mivel lefagyna az épp nem használt hőcserélő...

A helyedben a két beltéri szívo oldalát közösíteném egy forrasztott t vel a kültéri hollandere elött és a nyomo oldalakat vezérelném egy egy 6mm es mágnesszeleppel szintén a hollandernél (az uj beltéri uj csövezéssel)
(#) habazutty válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Csatlakozom!

Annyi még, hogy lehetőleg a "mahinálást a kültérinél helyezze el. Csak hűtőrendszerekhez gyártott alkatrészeket (rézcsövek, fittingek, mágnesszelep) használjon.
Forrasztás csak keményforrasztás lehet, ezüsttel.

Így valóban menni kellene.
(#) habazutty válasza ludus hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Külön kérném, ha lehet, hogy keríts egy klímás szakit, a végén úgy is kelleni fog a beüzemeléshez. Hátha már csak a "játék kedvéért elvállalja valaki.
(#) ludus hozzászólása Júl 22, 2015 /

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, azt hiszem a végére marad a dolog elvi síkon, a gyakorlati oldala így nem túl egyszerű lehet hogy a végére többe kerülne a leves mint a hús!
(#) Zolika65 hozzászólása Júl 24, 2015 /

Sziasztok.
Mobil klima telepitesevel kapcsolatban van kerdesem. A kivezeto cso milyen hosszu lehet max? Csak a furdoszobaban levo szellozo johet szoba. Ez kb 3 m tavolsag plusz a plafon magassag. Mukodhet igy?
(#) tursaba hozzászólása Júl 24, 2015 /

Sziasztok !
Kaptam egy lebontott ORION CSH 901G4 klímát.
A kültéri egységet lerajzolás nélkül kikötötték.
Szeretnék segítséget kérni ahhoz, hogy a kültéri (balról jobbra) N, 2, 3, védőföld, 4, R1, R2 jelölésű sorkapocsba, melyik színű ereket kell bekötni melyek a beltéri egységből érkeznek ?
A kábel erek színe : 5 eres kábel = kék, fehér, piros, zöld-sárga, sárga.
2 eres kábel = barna, kék. (Ezt gondolom az R1, R2-re)

Köszönettel.
(#) ronin75 válasza Zolika65 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Szia,
nekem működik ilyen hosszú kivezető csővel. Egyetlen hátránya, hogy mivel ezen megy ki a "meleg", a cső jól átmelegszik és melegiti a hütendő teret.
(#) kaqkk válasza tursaba hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

A beltéri és a kültéri jelzései megegyeznek nézd meg melyik szin milyen számra van kötve....
Idézet:
„2 eres kábel = barna, kék. (Ezt gondolom az R1, R2-re)”
csak ez a biztos
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
(#) Zsolt50 hozzászólása Júl 25, 2015 /

Sziasztok!
A szokásos "tegnap még működött" problémám lenne.
Szóval a sima mezei ON/OFF split klímánk tegnap ment folyamatosan. Ma reggel bekapcsolva a beltéri fúj a kültéri bekapcsolna, de csak zúg nagy áramot felvéve és kb. 3 mp múlva kikapcsol.
Kompresszor cserébe az ár és idő miatt nem mennék bele. De a "hátha van még remény" alapon :
Mit nézzek meg rajta?
(#) Joe_001 válasza Zsolt50 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Áramfelvétel? Szívó oldali nyomás?
(#) Zsolt50 válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Áramfelvétel kb. négyszerese a névlegesnek, tehát biztos nem teljes menetzárlat. Nyomást nem tudok mérni eszközök hiányában. A nyomás miért lényeges? Elvileg kiegyenlítődött mivel több órája áll. A zajokból ítélve nem fordul meg a motor.
A motorra közvetlen ráköthetem a betápot? (nyilván csak 2-5 másodpercre)
(#) KTobi válasza Zsolt50 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Indítókondi?
(#) Zsolt50 válasza KTobi hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Kösz, az volt a baj Csak eléggé jól elrejtették. 30µF helyett volt 112 pF. A fűnyíró 25µF kondijával jól elmegy. Hétfőn majd kap egy belevalót.
(#) tursaba válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Köszönöm az ötletet !
(#) Alkotó hozzászólása Júl 25, 2015 /

A kb. 15 éves VESTEL klímáink közül egyiknek a távirányítója nem működik. A többi is betegeskedik, de kis türelemmel azok használhatóak.
Bármelyik klímát, bármelyik távirányító kapcsolja, de kényelmetlen az élet a hibás vezérlő nélkül.
Hol, kitől, milyen formában lehetne ezt pótolni egy új darabbal. (A klímát akkor beszerelő céget már nem találom).
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Vegyél univerzális (programozhato) távirányítot ...
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Gondoltam erre, de azok nem ilyen célra vannak kitalálva, hanem inkább TV és egyéb lejátszókhoz.
A klímáén olyan piktogrammok vannak, amire szükség van mint pl. a hűt-fűt-párátlanít-meg még vagy 5 féle amit nem használok, illetve a beállított hőfok kijelzés, és a keringetés módja és mértéke, és akkor még nem is beszéltem az időzítésekről.
Ezeknek a megjelenítése nélkül hogyan lehetne értelmesen használni?
De mivel megvan a nem működő távirányító, esetleg az is megoldás lenn, ha a gombjainak hátoldalát lehetne úgy megjavítani valami anyag rákenésével, hogy érzékelje a megnyomást.
A fotón a gombok hátoldala látszik, amire valamilyen fekete kulimász van kenve, ami szerintem fénykorában elektromosan vezető anyag lehetett, de mára már ez a tulajdonsága megfakult.
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Van kifejezetten klímához valo ismer kb 1000 tipust Talán itt kérdezz rá
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015
(#) habazutty válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Szia!

Nekünk is van univerzális távirányítónk klímhához (a HQ féle). Tökéletesen használható, pláne azért a 2 ezresért. Bővebben: Link
A gombok felújításán pedig az elektrotanya fórumban van eg hosszabb értekezés tele jó ötlettel.
Pl.: grafitceruzával, alufóliával, felragasztható pöttyökkel kifejezetten távirányítóhoz... kinek mi a praktikája.
Tanyás topic

Remélem valamit segít!
Következő: »»   55 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem