Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem nem volt még vele semmiféle problémám. Kombi pir+radarból csak ezt rakom, ehhez képest a Paradox 525D érzékelője nekem nem jött be. Megjegyezném csak ezt az egy termékét szerelem a DSC-nek, a többi eszköz kizárólag Paradox.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Nekem a Rokonet cuccai jöttek be. A DSC-t mi is jó ideig rakosgattuk fel. Az utóbbi időben lett valamilyen okból eléggé megkérdőjelezhető minőségű. Hiába a szokásos tamper kapcsoló hajlítás kifelé, jó néhány csak úgy poénból szórni kezdte a szabotázsokat. Ki kellett iktatni a tamper kapcsolót, utána megjavult. Az LC104 kvázi elődje a licencelt a Crow swan 1000 duál meg kb 6-7 év után simán megbolondul, és tönkremegy. A mikrohullámú rész ráadásul, és nem segít semmi sem rajta. 30 felett van az érzékelőszám, amit eddig lecseréltünk ilyen hiba miatt. De, ha elég ekkora intervallumban gondolkodni, (5-7 év) akkor megéri, mert tényleg olcsó infrák. A Paradox 525D is küzd gondokkal, pl. az antimaszk szokott fejfáját okozni. főleg, ha user error is belejátszik. Mert mondjuk mellé pakol valamit.... Na igen... A design is kissé avítt már. Az abszolút kedvenc ár tudás miatt a DG-75 és a már nem gyártott Rokonet Zodiac DT duál mozgás. Van helyette de formailag ronda a Risco digisense. Az iWise és a Lunar DT meg átlag embernek iszonyú drága.
Érdekes amit írsz a 6-7 év tekintetében. Paradoxék kínában gyártott 476-ja is kb ennyi időt bír ki, sorra szedem le azokat. Az egyik nagy Paradox forgalmazó (nevet nem írok) szervizese csak annyit mondott, hogy az ilyen idős termékeket illik cserélni.
A 476 is egy hasonló termék, mint a DSC BV201 infrája. Ezek nagyjából hasonló időintervallumot bírnak ki. Hasonló áron is voltak/vannak. Volt a paradoxnak egy jóval sz@rabb infrája, a pontos névre már nem emlékszem, asszem Paradox light, vagy mi a fene volt. Na az sokkal gyengébb termék volt. Hosszabb távot és megbízhatósági tényezőt nézve viszont szerintem a 476 stabilabb mind a BV, mind a mostani LC-100-nál is. Kevesebb az elkonfigurálási leghetőség. (1 jumber...) Az LC-100 sajnos beállítható két olyan szélsőséges értékre, amin egyik állásban a légyfingra is bejelez, a másik állásban egy elefántcsordára sem. Az lett a trend, amit tényleg egyre több viszonteladó is mondogat, tessék fogyasztani, fogyasztani, fogyasztani... A túl megbízható és tartós termék nem profit. Nem is igazán tudok valóban tartós terméket mondani. Amit igen, az méregdrága. Igaz arra 10 év garancia van! Egyébként a mai magyar romló helyzetben mindenki az olcsót fogja megvenni (érthető módon) ritka, talán 100-ból egy két ÜF aki kéri a minőségi eszközöket, tudván, hogy az két háromszor drágább, mint a consumer belépő eszközök
Még valami... Tegye fel a kezét az a telepítő, aki minden egyes helyszínen minden egyes mozgásérzékelőt úgy állít be, hogy a helyiség adottságai alapján állítgatja a potikat és jumereket. Na ugye. Mindenki aki rutinnal rendelkezik egynéhány eszköz szerelésénél, az a megszokott metódus alapján oda állítja az eszközt, ahol a rutin azt mutatja, hogy ott már kb. elég érzékeny, de nem riasztgat. És bosszankodik, ah a megrendelő játszik az infra előtt és b@sztatja a telepítőt, hogy ez neki így nem jó... Ugye ismerős? Csak ezt ilyenkor elég nehéz az ügyfélnek megmagyarázni, hogy a gagyi olcsó vacak érzékelő nem fogja maradéktalanul kielégíteni a maximalista elvárásokat. komoly érzékenység és kiváló téves jelzés ellen sajnos az erre való eszközök árai bőven a tíz-egynéhány ezer Ft/db felett vannak. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
Szia Syn7h37ic és levaitamas!
Úgy néz ki, megoldódni látszik az lc-104 sorsa, le lett véve 7m-re plusz, át lett állítva kevésbé érzékenyre, így már csak egy maradt, amin a radar része még mindig kilát, mert kicsi az ajtóig a távolság, de az és kapcsolat miatt, így már nem riogat. Rendesen teszteltük, de ilyet még életemben nem láttam, hogy kilát az ablakon egy érzékelő, bár a riasztó szerelést, csak hobbi szinten űzöm, de, ha egy táv felügyeleti cég, elfogadja az ő általuk támasztott kritériumok alapján, akkor az nem is olyan rossz hobbi szerelés! Köszönöm a tanácsaitokat, és a segítséget, ha legközelebb is lenne téves riasztás, akkor drágább eszközök kerülnek fel, vagy amiket javasoltok!
Sziasztok!
Van egy pc585-ös központom 1555RKZ billentyűvel, és hibaüzenetnek a 3-as led világít, mondván telefonvonal probléma. A leírásban az 5.12-es fejezet azt írja, hogy TLM engedélyezés tiltás [015] szakasz [7]. Ez valami hivatkozás valami gépkönyvre? Hogyan tudnám kiiktatni a hibát. Gyári hardverreset lett csinálva nemrég. A másik kérdésem a zónakiiktatás. A *1 -el lehetne elvileg ki-be kapcsolni, de nem világít semelyik zónaled. Ez azért van, mert valami kód van hozzárendelődve? Hogyan lehetne használatrabírni? Köszönettel:Lóri
Sikerült megoldani, elkezdtem olvasni a topik elejét, másnak is volt ilyen gondja.
Sziasztok!
Van valakinek esetleg EEPROM mentése PC585 központhoz? Rokoné, és a teleíptő, aki csinálta, eltűnt, mint a kámfor, cserébe installer's lockout fair módon aktív... Vagyis nem tudom resetelni a "hagyományos" módon.. Régebben volt hozzá mentésem, de órák óta keresem, sehol nem találom sajnos. Tud valaki segíteni?
Sziasztok!
Közben leltem egy rossz villámcsapott központot itthon, ebből áttettem az EEPROM-ot, és érdekes a jelenség Master PSW: 1234 lett, eddig rendben. Viszont *8 5555 -re nem enged be a telepítőibe. Cserébe nem klattyog a relé indításkor, mint amikor le van zárva a központ. Igaz, más verziós... HW reset továbbra sem megy.Szerintetek? Olyanhoz kellene mentés, amibe csak 2 opto van beültetve a telefon felé menő oldalon, nem 3, és egy teljesítmény ellenállás is hiányzik. Sajnos nincs rajta verzószám sehol.
Szia!
Hát ezt kipróbálom ![]() Köszönöm!
Működik
Köszönöm
Sziasztok!
Nemrég költöztünk,és a lakásunkban van egy dsc 585 riasztó 3 db pc1555RKZ kezelővel,a problémám az hogy állandón világit a system gomb.Kiolvastam a hibát (4),kommunikációs hiba. A központ be volt kötve távfelügyeletre a régi telefonvonalon de az megszűnt,most IP telefonunk van.De a telefonszerelő le is kötötte a központról a vonalat.Az üzembehelyezői menüben kikapcsoltam a telefonvonal figyelést és a kommunikációt tiltottam.De még mindig hibát jelez (4).Kérlek segítsetek hogy még mit kell kikapcsolnom. Ez lenne az egyik problémám,a másik vettem egy gsm modult és szeretném rákötni hogy sms-ben értesítsen a riasztásról és sms-ben tudjam kikapcsolni ill. élesíteni a rendszert.A panelről rakok fel egy fotót a zónabekötésekről.Annyit tudok hogy két szabad zóna kell a gsm modulnak.A modul tip. : MobilArm-2 . Hogyan tudnék 2 szabad zónát csinálni?Valamit olvastam a kezelővel kapcsolatban hogy ott lehet zónát bővíteni. Segítségeteket előre is köszönöm Üdv Jani
A system lámpa addig fog világitani míg nem lesz egy sikeres kommunikáció illetve egy hideginditás, bármelyik jó.
A kezelői zonát tudod használni , bekötése azonos a normálzonával csak annyi hogy a programban kell megadni a zonahozzárendelést (020 szekció) és utánna hozzáadni a particióhoz (201 szekció) illetve az aributumok beállítása.
Szia!
Kezelőre soros ellenállással simán tolhatsz fel kezelőnként egy-egy zónát, a programozói leírásban megtalálod, hogyan kell bekapcsolni és zónaszámhoz rendelni. Húzs le a központról az akkut, majd az AC sorkapocsból kösd ki a tápot, várj 2-3 mp-et megszólal a sziréna is ha van, majd kösd vissza az AC-t és dugd vissza az akkut. A hiba el fog tűnni. Majd állítsd be a dátum időt.
Szia,megcsináltam a hidegindítást, de a hiba továbbra is fenn áll,sőt most folyamatosan világít alaphelyzetben a zóna 6-7-8.De úgy hogy nem lépek be a hibakijelzéshez.
A hibakijelzésben továbbra is a 4 zóna világít. Üdv Jani
Üdv!
Azt még elfelejtettem,hogy a hidegindítás után rendszer idő vesztés hibát nem írt ki. Üdv Jani
Akkor nem történt meg a teljes áramtalanítás, ha elveszed teljesen a tápot akkor megszolal a sziréna nagy valoszinüséggel és a kezelők is kialszanak, mindenképp várj egy percet mire a panel is teljesen leáll, van rajta kondi meg miegymás ami még kicsit életbentartja a rendszert.
Az hogy a 6-7-8-as zóna világit, semmi más oka nem lehet csak programozás.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. DSC 1616 központnál mit kell bepötyögni a LED billentyűzeten, ha azt szeretném, hogy riasztáskor a PGM1 és a PGM2 aktíválódjon? Előre is köszönöm. Viktor
A linkelt oldalon a 19.-ik oldalon ott a megfejtés. Bővebben: Link
Ehez kell tudnod a mérnöki kódot illetve a riasztó programozását át kell látnod. Ha nem akarsz nagyon belebonyolodni akkor egyszerübb egy relét rátenni a BELL + - ra és ott a kontaktus.
Ezek szerint ezt kell beütnöm:
*8 telepítő 009 10 1 # azt nem értem, hogyan teszek különbséget a PGM1 és PGM2 között.
Nem értem a kérdésed, miaz hogy hogy tesz különbséget. A központ csak azt csinálja amit te megadsz neki.
Amúgy két karakterrel kell megadni az utasítást a 10 után az 1 az max 01-nek jó.
úgy teszel különbséget a két partíció között, hogy 009ben először beírod az első pgm atribútumkódját 2 számmal, majd egyből utána a másodikat, vagy az első 2 szám után nyomsz egy kettőskeresztet.
Ha megnézed 009 menüpontot a programlapban, láthatod, hogy a 009 en belül két stringet kér a kp. a 01-es atribútum a betörés kimenet asszemamúgy. "009 10 1 #" mi az az egyes? Szerk.: Ja már látom, hogy PGM kettőt akarsz programozni. Gondolom valami GSM modult akarsz felhekkelni, aminek kell egy általános hiba, meg egy általános riasztás kontakt. 009 10 01 ezt üsd be. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2015
Van valakinek magyar nyelvű DLS5 programozó szoftvere? Vagy honnan lehet letölteni? DSC NEO HS2016-hoz kellene.
Regisztrálsz a DSC.hu oldalára utána letölthető. Kb 60Mega, de első telepítéskor netkapcsolat kell, mert FTP-ől még leszed közel egy gigát.
Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Van-e olyan GSM kommunikátor amelyik riszás esetén SMS-ben a riasztási eseményt elküldi. Esetleg CID formátumot SMS-ben küldi adott telefonra. Köszönöm: Gábor
Van. Pl. Tell Mini, vagy Satel GPRS-T1
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Csak ezt ilyenkor elég nehéz az ügyfélnek megmagyarázni, hogy a gagyi olcsó vacak érzékelő nem fogja maradéktalanul kielégíteni a maximalista elvárásokat. komoly érzékenység és kiváló téves jelzés ellen sajnos az erre való eszközök árai bőven a tíz-egynéhány ezer Ft/db felett vannak.
Tud valaki segíteni?
Master PSW: 1234 lett, eddig rendben. Viszont *8 5555 -re nem enged be a telepítőibe. Cserébe nem klattyog a relé indításkor, mint amikor le van zárva a központ. Igaz, más verziós... HW reset továbbra sem megy.