Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok,
Van arra lehetőség, hogy miután egy androidos telefon kapcsolódik bluetoothon keresztül egy arduinoval, és a távolság miatt megszakad a kapcsolat, mikor megint visszakerül az arduinó hatósugarába a kapcsolat automatikusan létrejöjjön? Például a hozzászólásban említett applikáció.
Sziasztok!
Beszereztem egy USB SHIELD-et UNO-hoz. A minta programok működnek vele (egér, klavi, stb.). Viszont van egy OBD2 kábelem, aminek USB a vége és ezt szeretném összehangolni. Nem találkozott valaki hasonló problémával, vagy esetleg egy projekttel, ahol a fenti eszközök voltak használva? Köszönöm a segítséget.
Találtam egy ilyet:
Amiben úgy látom, hogy a 010C és 010D karaktereket kellene küldeni az OBD2 felé és várni a válaszra.... Viszont hogyan mondom meg az arduinonak, hogy oda küldje és onnan várja a választ, valamint meg tudjam jeleníteni LCD-n vagy COM porton? A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2015
Ez nem hexadecimális szám akar lenni inkább? 010C , vagyis 0x010C, ami egyenlő 268-cal decimálisban.
A szoftveres soros portot miért használod? Használd a perifériát. Plusz ez: " Serial.begin(9600);" szerintem a perifériát nyitja meg, nem pedig a szoftverest. De ennek majd utána nézel. Amit észrevettem, hogy a példában először serial.begin van, és csak utána jöhetne az lcd.begin. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2015
Ezt a példát a sparkfun oldalon találtam. Amiket felvetettél, nem sok értelmét látom én sem.
a 010C és a 010D-re egy OBD.h tartalma ad választ, mégpedig:
Viszont több 10ezer forint lenne megvenni a ttl-uart adaptert vagy az obd2 shieldet. Ezért gondoltam, hogy ha már van egy USB-s OBD2 kábelem, akkor egy USB host shield-del kapcsolnám össze.
Sziasztok! Tudom nem témába vág, de nem tudtok valami android programozás gyorstalpalót, mert csináltam egy webszervert arduból, és szeretnék hozzá csinálni egy appot is, amivel udp-n kommunikál. Viszont ugye az appot java-ban kell írni, amihez semmit sem konyitok.
Esetleg meg lehetne próbálni az appinventort, habár ez is elég komplikáltnak néz ki. Viszont lehet, hogy találsz ezzel készült kész appot, amit már egyszerübb módosítani.
példa
Köszi, még mindíg egyszerűbb, mint az eclipse, viszont nézegettem, és úgy látom, hogy csak web klienset tud kezelni, tehát az url-lel játszik, viszont én udp-t szeretnék, mert akkor meg tudnám csinálni, hogy a csomagban benne van a felhasználónév, jelszó, így meg nem tudok hitelesítést csinálni.
Szerintem te egy kicsit kevered a szezont a fazonnal.
1, Az url és udp nem egymást kölcsönesen kizáró fogalmak. Az egyik egy "barátságos" módot bíztosít a távoli fél (erőforrás) azonosítására. A másik pedig egy hálózati protokoll. 2, Nem tudom, miért csak udp-vel lehetne megcsinálni, hogy benne legyen az azonosítás. A tcp csomagban ugyanúgy benne lehet. 3, Valószínűleg tcp-vel jobban meg lehet valósítani a feladatodat. Az udp speciálisabb feladatokra való (real time jellegű adatcsere, ahol nem baj ha egy két csomag elveszik vagy nem sorrendben érkezik meg, pl. MMORPG játékok). Amit te akarsz, az valahogy így nézne ki: 1, TCP kapcsolat nyítása az arduino felé tetszőleges porton. 2, Authentikációs adatokok küldése. 3, Arduino válaszol, hogy ok/nem ok. 4, Adatlekérő üzenet küldése. 5, Arduino válaszol. 4-5 ismételgetése, amíg megvan minden. 6, TCP kapcsolat bezárása.
Hú ezzel nagyon sokat segítettél, már látom is, hogy ez járható út, már csak egyet nem tudok, hogy most úgy van nekem a webszerver, hogy cookie-val van hitelesítve, hogy az app nem fog cookie-t tárolni szerintem.
Megoldva! Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Attiny85-ös kicsi, "USB" felületű kispanelt hogyan lehet Bascom alól programozni (USB-n keresztül)? Arduino 1.0.4.-et regélnek róla meg +kis drivert, de nekem most nem Arduino alól kellene.
Az androidos programok számára elérhető egy egyszerűsített SQL adatbázisszerver, ami a háttérben fut (ez olyasmi szerepet tölt be, mint a registry a windowsnál). Minden program számára saját adatbázis van, egymásét nem érhetik el. Itt tárolhatod az autentikációs adatokat.
Annyi a dolgod utána, hogy minden TCP session elején autentikálod magad az arduinóval, ami a session végéig érvényes marad. Felejtsd el a cookie-kat és hasonlókat, a saját protokollodat úgy alakítod ki, ahogy te szeretnéd (pont része is lesz a védelemnek, hogy csak te tudod, hogy is működik pontosan, pl. a jelszavakat küldheted hash-elve az arduino által küldött só-val megsózva, esetleg még ugrókóddal is megbolondítva, így gyakorlatilag törhetetlen lesz, hasonló módon az adatokat is meg lehet bolondítani, így nincs man-in-the-middle támadásra sem lehetőség). A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
Ez tiszta sor, de hogyan csináljam akkor a hitelesítést? Milyen formában, ha nem cookie?
Na szenvedtem vele egy kicsit, és végül arra jutottam, hogy az a legegyszerűbb, ha futtatok az arduin még egy web klienst, egy máik porton, és az nem kér hitelesítést, erre az appal postal elküldöm a kérést, és xml-ben válaszol. De ha van egyszerű jobb ötlet, nyitott vagyok rá.
Ebből a hozzászólásból látom, hogy jobb ha inkább úgy rakod össze, ahogy eddig. Sajna az alapfogalmak ismerete nélkül vajmi kevés esélyed van arra, hogy saját megoldást készíts.
Mindenképpen az app editornál akarok maradni, mert saját magam nem tudom megírni a programot java-ban, viszont ott meg elég korlátoltak a lehetőségek, most úgy tűnik, hogy ez a megoldás működik, és nekem is szimpi, most úgy van, hogy az app küld egy kérést az ardunak, posttal, amiben benne van hitelesítés pl. "1234&get_settings" az 1234 a jelszó, és utána a kérés, ha az ardu csak a kérést kapja, jelszót előtte nem, akkor egy hibás jelszó xml-t küld vissza, ha megkapja a "jelszó&kérést", akkor elküldi a kért adatokat xml-ben.
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy ilyen kis kijelzőm , de nem tudom működésre bírni. Neten nézegettem hogyan lehetne elinditani, de sehogy nem jön össze. arduino uno-val probálkozok jól rátölti a kis példaprogit, soros porton ki is ír "dolgokat a kijelzőről" de ennyi a kijelző nem jelenit meg semmi háttérvilágítás megy. Lehet nem tett neki jót az 5v (remélem nem ez a baja). Próbáltam úgy is hogy külön micro sd olvasóval képet kiirattam, de semmi.
A segítséget köszönöm ![]() Szerk.: a program amit rátöltöttem illetve az sd kártya kép is ott van ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
Én inkább ezt a leírást választottam volna. Az általad letöltött program szerintem más típusú kijelzőhöz való.
Ezzel is próbáltam, mert a könyvtára ugyanaz mind a 2 öt kipróbáltam az ILI9340/41 et is, de semmi változás ugyan úgy fehér a kijelző.
Szia!
5V nem teszi tönkre, de nem ad képet sem vele! 3.3V-os panelről tökéletesen fut. Próbáld Arduino pro minivel és 3.3V-ról futtatva, vagy UNO-hoz szintilleszteni kell, de az Nekem nem mindig működött!
Arduino UNO-nak is adhatsz 3.3V-ot, ha találsz valahol. Mondjuk 16MHz-en... Bár sok Arduino mini pro-t láttam ugyanígy 3V3-tal, 16MHz-cel. Ha instabil lesz valami, akkor ez az oka. Át lehet külső programozóval lökni 8MHz-re, vagy ha jól tudom, programból is be lehet állítani a 8-as osztást (CKDIV), vagy más értéket. Ez már kicsit Arduinon-kívüli téma.
A ChipID-t kellene kiolvasni. Az megmondja, hogy melyik videochip van rajta...
Mert ezek 4-5 félével is készülnek ![]()
Szerintetek ezt hogyan lehetne összehozni minél kevesebb és kisebb elemből egyetlen IO port felhasználásával: 4 LED (2 fehér + 2 piros) = első-hátsó lámpa vezérlése, féklámpa funkcióval, 1:87-es autómodellben.
- 0V esetén nem világít semmi. - ~1.7V-ra világítson mind a 4 (lámpa funkció) - ~2.5V-ra 2 piros erősebben világítson, 2 fehér pedig a korábbi állapotnak megfelelően (ha előtte 1.7V volt, akkor világítson, ha 0V volt, akkor meg ne). Ez lenne a féklámpa funkció. Ami adott: Adafruit Trinket 3.3V, 3.7V Li-Po akksi, nagyon kicsi méret Arra gondoltam, hogy a piros ledek mehetnek közvetlenül az IO portról, a fenti 1.7-2.5V esetén, a fehérek meg tranzisztoron keresztül kapják a kakaót, viszont hogyan érem el a memória funkciót egyszerű áramköri elemekből (és minél kevesebből a nagyon korlátozott hely miatt) amivel vezérelhetem a tranzisztort, mert az előző állapotot valahogy el kell tároljam... Vagy rossz nyomon vagyok?
Ekkora méretarányban szerintem bőven elég ha 5-10 mA-rel hajtod a LED-eket, szóval nem kell tranzisztor. Némelyik LED ilyen csekély áram esetén is vakítóan fényes tud lenni. Az előző állapotot eltárolhatod egy változóban. Ha a változót elmented az EEPROM-ba egy esetleges áramkimaradás után is emlékezni fog az előző állapotra.
Sajnos a változóban tárolás nem okés, mert én programból mondjuk 2.5V-ot adok a portra, akkor
a.) csak a piros ledek világítanak (ha előtte 0V volt a porton) = féklámpa b.) fehér+piros ledek is világítanak (ha előtte 1.7V-ot adtam a portra) = világítás + féklámpa Hogyan tudom megkülönböztetni a két esetet? Ezt a 4 esetet kell kezelnem egyetlen IO porttal: 1. egyik led sem világít 2. mind a 4 led világít (világítás) 3. mind a 4 led világít, pirosak erősebben mint előbb (világítás + féklámpa) 4. csak a pirosak világítanak, erősségük mint 3. pontban. (csak féklámpa) A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
Az én ötletem: A piros és fehér LED-eket ellenpárhuzamba kötni, ha 1 PIN-ed van, akkor a másik láb féltápfeszültségre, ekkor a tápnak nagyobbnak kell lennie mint a két LED nyitofeszültsége összesen, vagy ha két PIN-ed van, akkor ezekre kell a két ellenpárh. LED-et kapcsolni. Fényerösség nem gond. Változót használj. Miért ne lehetne?
Vagy te úgy akarod, hogy van egy vezérlőd, ami ezeket a feszültségeket adja ki, és erre kell reagálnod? Akkor rakj be egy 8lábú Attiny-t, aminek van ADC-je, és akkor lesz szabad lábad jó sok.
Ellenpárhuzamba kötés esetén tudok olyat, hogy a fehér ne világítson erősebben, de a piros igen? Szóval világítás (4 led) és világítás féklámpával (4 led, pirosak erősebbek) megkülönböztethető legyen. Amúgy nincs külön vezérlő, csaka a Trinket, a programot meg én írom, szóval nincs kőbe vésve semmi. Ami fix, hogy erre csak 1 IO portom van, a többi foglalt + ATTiny necces, amúgy sincs sok helyem
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
Hol van 1 IO lábad, és honnan kapsz 2.5V, 1.7V-ot, most van DAC-od? Mi fogja ezt a feszültséget feldolgozni? Oda ADC kell. Legalább egy skiccet dobjál már össze. Szerezz valahonnan még egy IO lábat, és kész is vagy.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
A mikrokontrollerem egy Trinket , ennek egyetlen GPIO lába szabad, PWM outputot használok, szóval nincs DAC-om. Nincs még 1 IO lábam, mivel a másik 4 foglalt már.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |