Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   36 / 114
(#) csako09 hozzászólása Júl 19, 2015 /
 
öneki kellene egy rajz hozzá....
(#) murena72 hozzászólása Júl 23, 2015 /
 
Hali! Valaki tudna segíteni egy amatőr kezdőnek? Budget BIW160-as inverter indul minden megy csak nincs használható áram,épp,h szikrázik az elektróda. Puffereken 315 terhelve 230v,kimeneten 95 terhelve lemegy nullára,mind ez multiméterrel mérve. Minden hideg,kivéve a kimenet trafoja annak is inkább a vasmagja v ferrit az ami erősen melegszik minden terhelés nélkül.zárlatot nem találok panelek atforrasztva,főkapcsolo cserélve ... Segítséget előre is köszönöm.
(#) BlackForce válasza murena72 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Na akkor még egy Einhell BT-IW160,csak most Budget BIW160 név alatt piacra dobva.
Esetleg nézd meg a felső nagy panel alatt van egy dupla dióda (négyzet alakú,csavaros).Az rendben van? Onnan megy a nagy kvadratúrás vezeték a trafóra,ami nálad melegszik.
(#) murena72 válasza BlackForce hozzászólására (») Júl 24, 2015 /
 
Az jónak tűnik,viszont a trafóból rájövő egyik vezetéknek nem nagyon találok párját ,ha csak nincs valami vékony és hosszú tekercselés a Trafóban,de ezt még egyszer átnézem.
(#) murena72 hozzászólása Júl 24, 2015 /
 
Igy néz ki
(#) murena72 hozzászólása Júl 24, 2015 /
 
Ez kicsit sötét lett
(#) Imi69 hozzászólása Aug 2, 2015 /
 
Jó estét mindenkinek!

Javításra van nálam egy HOLLY ZX7-180HD típusú inverter, aminek a következő hibája van: alacsony áramértékek esetén hegesztve néhány másodperc után letilt a hőkorlátozás (OVERHEAT led világít és nem dolgozik), viszont nagyobb áramértékre állítva (115A értéktől) tökéletesen működik, 2,5-es pálcából kettőt is el lehet vele hegeszteni, akkor se jelez túlmelegedést.
Ha műterheléssel próbálom, akkor nem jelentkezik ez a jelenség.
Találkozott már valaki ilyennel?
Mi lehet a probléma?
Minden építő jellegű hozzászólást köszönettel veszek.
Csatolok néhány képet a gép belsejéről, talán valakinek van hozzá rajza (felépítés vagy típus alapján)

Üdv, Imi
(#) Chipmunk1960 válasza Imi69 hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Szia, Kísértetiesen hasonlít az enyémre, / az pont fordíttottját csinálta, fecsavarva kilőtte a FET -eket/a rajzát itt találod ARC-160 néven. Az Sg 3525 kemenetét + a Gate eket kellene megnézni szkóppal. Azt kellene első körben eldönteni, hogy tényleg túlmelegszik vagy a kapcsoló körben van-e a hiba. Ha jól rémlik a kis panlen lévő scr1 tirisztor aktiválja. A kis áramon történő melegedésnek oka lehet az impulzus lassú felfutása.
(#) Zsolt082 hozzászólása Aug 8, 2015 /
 
Üdv. Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, mert az inverteres hegesztőmmel készített varratról nagyon nehezen lehet leverni a salakot. Ha csak kis rövid varratokat csinálok akkor valamivel könnyebben lekoccolható, de ha nagyobb, hosszabb a varrat, akkor beleég a salak a varratba.
Nem rég vásároltam ezt az inverterest és nincs ebben a verzióban még tapasztalatom, de gyanítom, hogy nem így kellene működnie.
A típusa: Weldtech WT/WD-180IV
Ha tudja valaki a hiba okát és tud rá megoldást kérem jelezze.

A segítséget előre is köszönöm!

Tisztelettel:Zsolt
(#) Chipmunk1960 válasza Zsolt082 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /
 
Szia, Ez nagyban függ az elektróda minőségétől is, + az anyagtól, amit hegesztesz + az áramerősségtől. Az hogy beleég függvénye még az egész anyag átforrósodásától.
A normál trafók AC-t adnak általában, a Hetra volt az "egyik " amelyikben van dióda-híd, így az egyenárammal, arra alkalmas pálcával szebben lehetett hegeszteni. Szerintem gyakorolj, tapasztald ki az új gépet, különböző pálcákkal, minél kevésbé oxidos lemezen. Ha nem égeti be eléggé, nem jön fel a a salak, csavard kicsit feljebb az A-t. Sok sikert, gratula az új géphez!
(#) Zsolt082 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /
 
Szia!
Köszönöm a tanácsod megfogadom és próbálgatom az új gépet, de megmondom őszintén többet vártam az inverterestől. Aláírom, hogy ez nem a legjobb ami kapható a piacon, de pont a tapasztalat hiánya miatt nem mertem beruházni egy jóval drágább gépbe, csak az ismerősöktől hallottam, h milyen könnyű és könnyen kezelhető.

Az előző gépem amivel dolgoztam egy Hetra AK 100-as volt ahogy mondod szép varratot lehetett vele csinálni. Ha folyamatosan nyomtam mire a pálca végére értem a varrat elején már felkunkorodott a salak.
Ezért furcsa most nekem ez a kalapálós módszer
Sajnos a Hetra megadta magát mert 3 -4 pálca után lecsapja az automatát és ezután már fél pálcát sem bír el és megint lecsapja. Erősen gondolkodom rajta, hogy megcsináltatom, mert szerintem ha gatyába lehetne még rázni "átugorja" bármelyik hasonló inverterest.

További szép estét!

Köszönettel: Zsolt
(#) laacika hozzászólása Aug 9, 2015 /
 
Sziasztok.

Két gép között (MMA/DC AWI) milyen hatással van ha az egyiknek a üresjárati feszültsége 60V a másiké pedig 80V?
Ha jól tudom MMA-nál (bevontelektróda) előnyt jelenet a nagyobb üresjárati Volt az az feszültség,vagy ez nem igazán számit mert attól az üzem közbeni feszültség lehet egyforma mind két gépnél?
Dc Awi-nál hátány vagy előny lehet a nagyobb feszültség?
Köszönöm válaszaitokat!
(#) Chipmunk1960 válasza Zsolt082 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /
 
Szia, Egyértelműen túlmelegedett. Az enyém ventilátoros hűtésű és változó légrésű volt. Akkori munkáimhoz sokszor nem volt elég erős, a szomszédét kértem el az egy maszek építésű de sokkal erősebb volt. Ha azzal hegesztettem nagyon szépen lepergett a salak. Ezért mondtam, hogy az Amper emelésével próbálkozzál.
(#) Phile80 válasza Zsolt082 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /
 
Csak azt nem értem miért nem a vásárlás előtt jöttél ide kérdezni. Találkoztam már jópár "lecsupaszított" hegesztő inverterrel (értsd úgy, hogy gazdasági szempontból kihagytak bizonyos alkatrészeket) amivel nem lehetett szépen hegeszteni. Viszont a nagyrészükkel sokkal könnyebben lehet dolgozni mint pl. a Hetráddal. Előfordulhat, hogy a pálcával van a gond, főleg ha pincében, dohos körülmények között lett tárolva.
(#) Phile80 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /
 
Minden Hetra ívhegesztő váltakozó feszülséget ad, kivéve a 3 fázisú SVE 200.
(#) Chipmunk1960 válasza Phile80 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /
 
Akkor nekem az volt, csak kibelezték belőle a 380-at. Láttam benne csupasz drótokat...
(#) mpisti válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
"csak kibelezték belőle a 380-at." Azt hogy csinálták? Ugyanis az SVE 200 trafója is 3 fázisú(3 oszlopos)eredetileg.Tehát 1 fázisról használni elég érdekes vállalkozás lehetett. Ja, és nem változó légrésű hanem mágnessöntös szabályozású volt, a gép elején levő tekerőkarral lehetett a primer és szekunder tekercsek közt levő 2 db söntköteget mozgatni. A hátuljában volt a ventilátor az egyenirányító híd belsejében.
(#) Chipmunk1960 válasza mpisti hozzászólására (») Aug 12, 2015 /
 
Igazad van! Regen volt, mar en sem emlekszem pontosan, hogyan voltak a drotok. A tobbire igen.
(#) harcsai78 hozzászólása Aug 25, 2015 /
 
Hi.

Van egy gysmi 160am, amit nem lehet szabalyoni, es nem porog a ventillator. Folyamatosan max arammal hegeszt. Erdemes vele probalkozni?
(#) Chipmunk1960 válasza harcsai78 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /
 
Hi, Ha hegeszt, nagy gond nem lehet. Itt van a rajza.
(#) harcsai78 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
A pontos tipus gysmi 161 inverter. Van a panelen egy lab, ami osszekoti a ket panelt, es nincs beforrasztva. Az smd alkatresz elott latszik.
(#) harcsai78 válasza harcsai78 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Beforrasztottam. Nem tortent semmi.
Bedugom. Bekapcsolom. Rele bekapcsol. Venti forog. Kb 5-6mp venti megall, de hegeszteni lehet de szabalyozni nem.
(#) Chipmunk1960 válasza harcsai78 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Szia, Annak is megvan itt az elég részletes rajza. Első körben a tápfeszeket érdemes ellenőrizni, 5, 12V majd a poti lábain, valamit, hogy a közepén van-e változás? Amit látok még, hogy "hál Istennek" betettek egy u-controllert, ami a ventilátort is vezérli, valamint a potiról is kapja a jelet, ami vezérelné a 2 db U03-IC-t. A 10,11 lába ráadásu rámegy a CN07-re, ami egy I2C bus-ram ....
A google egyikről sem adott ki semmi eredményt. Annyit kell tdni rüluk, hogy a ucontrollerben a reset után elindul a program, a /CN07, valószínűen memória bővítésként, vagy a beállított értékek tárolására szolgál. A u-controller programja a felhasználó számára elérhetetlen, még ha be is lehetne azonosítani a konkrét típust, sem. Nem látszik egy "agyon-használt" gépnek, érdemes lenne a forrasztásokat, SMD, egyéb alkatrészeket átmérni sorban, hátha bejön. Nekem több ötletem nincsen sajna...
(#) Phile80 válasza harcsai78 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Hát ha a forrasztás nélkül is ment a gép, akkor azt nem kellene beforrasztani, mert nem az a hiba oka. A maximális áramú hegesztést általában az árammérő köri szakadás, vagy a szabályzó potméter szakadása okozza.
(#) zoli75 hozzászólása Szept 3, 2015 /
 
Üdv! Van egy esab aristotig 200 hegesztőgép nálam, először csak a kijelzőjén ingadozott a beállított áramerősség aztán ma E14 hibaüzenettel fogadott. Tud valaki segíteni mi lehet a hiba?
(#) Chipmunk1960 válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 3, 2015 /
 
Szia, Ezt találtam róla, "E14 Current--servo error". Én először megnézném kontakt-hibára, por, oxid, forrasztás. Ez nem egy hobbi-gép, s nem tudni az előéletét.
(#) zoli75 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 3, 2015 /
 
Szia. Próbáltam megtakarítani a csatikat (kontakt spray-el), de nem változott semmi. Azonban észre vettem, hogy ha átkapcsolom awi-ra akkor működik rendesen, nincs hibaüzenet, amint visszakapcsolom elektródára rögtön kiírja at e14-t.
(#) Chipmunk1960 válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /
 
Szia, Ez érdekes, próbáld meg az MMA beállításokat változtatni, hátha ott állítódott el valami, amit eltárolt. "Arc Force (MMA)
The Arc Force setting changes the machine’s dynamic. A softer or harder arc can be
obtained. The machine should be in the current setting mode when activating the
function by pressing the two red arrow keys
simultaneously for 2 seconds. The
display shows a value between 0 and 100. The higher the value the harder the arc.
Press one of the buttons and the power source returns to the normal operating
mode. The set Arc Force value remains. Dif
ferent Arc Force settings can be stored in
the machine’s two sets of welding data memory.
"
(#) zoli75 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /
 
Szia. Nem tudok változtatni mert csak az e14 -et írja, ha megnyomok egy gombot akkor egy pillnatra eltünik de aztán ujra bejön és nem állítható semmi. Hogy lehet az hogy az e14 hiba az a túl nagy ingadozást jelenti a beállított áramerősség és a leadott között, viszont awi nál nem ingadozik egyáltalán, nem ugyan az a rész állítja elő a hegesztő áramot mindkét hegesztési eljáráshoz?
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /
 
Szerintem igen, de nem javítottam még AC-s gépet. A logika azt diktálná, hgy előbb megcsinálja a kb 200A-t, 15-40Khz-en egyenirányítja, s TIG-nél utána ezt "szaggatja, forgatja, stb 200Hz köri frekvenciáig. Vannak itt nálam sokkal okosabb szakik, akik napi szinten javítanak, ők biztosan tudnak valami okosságot..
Következő: »»   36 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem