Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Van egy zárójeles rész is a nagyon rövid leírás után
![]() és feleslegesnek véltem újra ugyanazt lerajzolni, amit te már megtettél. Trehányságom miatt mindenkitől elnézést kérek!
Üdv!
Kaptam egy FARFISA (Mod. No 112466-E) orgonát, aminek a C hangja nem szól. Kellene a kapcsolási rajza, hogy meg tudjam javíttatni. Köszönöm a segítséget! Üdv:isias
Szia!
Itt is egy Farfisa C-hangjával volt gond: Bővebben: Link.
Sziasztok!
Keresek lehetőleg PIC-es locsolórendszer doksit, max 4zónára lenne szükségem. Köszi:E.
De csöpp eszem van, a cikkek közt nem néztem szét
![]() ![]()
Sziasztok!
Keresem a HS-570-es elektromos rokkant kocsi valamilyen dokuját, megbízhatatlan kezd lenni, és ez baj.
Bocsi,reggel volt még pontatlanul fogalmaztam.
Amit feltettél megvan de köszönöm a jóindulatot. Valamilyen elektromos rajzra gondoltam,szervíz könyv esetleg. Azt játsza hogy néha nem indul.Hibát nem jelez, csak nem megy. Szegény apámat párszor megetette,ő meg menni nem tud nem hazatolni.
Sziasztok! A nyolcvanas évek vége felé, építettem egy érintőlapos dobgépszerűséget, de már nem tudom honnan találtam. Ha esetleg Valakinek meglenne a kapcsolás, nagyon megköszönném, újra megépíteném. 5-6 fajta dobhang volt rajta de csak az egyes dobhangokhoz tartozó ellenállás, kondi értékek változtak, és egy pontot a nyákon (vagy kettőt közel egymáshoz) kellett megütni.
Ezzel a panellal nem tudsz erősíteni. Ez egy hangszínszabályozó panel (bass, treble, balance, volume).
Nem kapkodtad el a választ egy 2010-es hozzászólásra...
![]()
Sziasztok.
Egy Technics SA-5360 típusú rádiós erősítőnek szeretném beszerezni a kapcsolási rajzát. Ebben szeretném kéni a segítségeteket. Sajnos a google barátom nem tudott segíteni. Köszönöm előre is!
Szia! A készülékek rajzai másik témában futnak, ezért nem találtad meg a hozzászólásomat. Próbáld ki! (Nézd meg az Email fiókodat is!
![]()
Köszönöm szépen a tájékoztatás. Közben egy másik kolléga is elküldte. Halás vagyok mind a kettőtöknek!
Javítanák! Mind a háromnak! Köszönöm még egyszer! ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2015
Sziasztok!
A neten találtam egy érintés nélküli "fázisceruza" kapcsolási rajzot. Elméletileg 90-1000V-ig működik. Lenne pár kérdésem: -miért van szükség 4 kapu áramkörre? - mely alkatrészeket kellene és mekkorára kicserélni, hogy pl.: 150-160V alatt ne is működjön? -működő képes lenne megfelelő értékekkel 30-80V közötti feszültség esetén? -ha 3 fázist szeretnék vizsgálni és a vezetékek között csak 1-2 cm távolság van, akkor mennyire érzékeli a másik vezetéket, vagy megoldható, hogy csak a kívánt vezetékre reagáljon? Tudom, hogy tökéletes a hagyományos fázisceruza, de ahol én szeretném használni ott a vezetékek nem bonthatók meg, a csatlakozásnál pedig nem lehet hozzá férni Segítségetek előre is köszönöm
Hello! A sok kérdés helyett, inkább ara válaszolnák, amit nem kérdeztél.
Egy fázisceruza, légyen az hagyományos vagy "elektronikus", nem műszer, nem helyettesíti a mérést. Ezzel leginkább átverni tudod magadat. A váltófeszültség által keltet villamos teret érzékeli, ami meglehetősen esetleges. Környezettől és minden egyébtől függ. Mivel a váltóáram minden kapacitáson keresztül "átmegy", csak a mértéke kérdéses. Az pedig a frekvencia és a kapacitás értékétől függ. Itt a kapacitás a vezetékek egymás közti és közted lévő szórt kapacitás, ami annyi éppen, amennyi. Tehát ez leginkább maximum szórakozásra való, de semmi estre sem feszültség kémlelésre! A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
Hello!
Én "elektronikus" fázisceruzát használok, de sajnos amihez kellene majd egy másik megoldás ott, mint írtam nem lehet a vezetékhez hozzáférni, mert weidmülleres (ha jól tudom) a foglalat kialakítása és akár egy vékony vezetékkel sem egyszerű a megközelítése. Arra kellene, hogy ellenőrizhető legyen, hogy egy 3 fázisú villanymotorhoz kimegy-e a 3*230V, vagy nem. Van erre valamilyen megoldás?
A választ megírta a kollégám, mérni kell, vagy legalább egy próbalámpát rátenni a kérdéses helyekre, itt a motorkapcsokra, vagyis oda ahova be van kötve.
Váltóáramú térerő pedig, a védőföldelésen is kimutatható egy ilyen elektronikus saccográffal. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Sziasztok!
Ha valakinek lenne rajza ehhez a médiaboxhoz, feltehetné vagy elküldhetné: upc mediabox, HUMAX UD-FOX Eldurrant benne az smps IC, a nevéből kevés látszik. Kereséssel ne bajlódjatok, annyira nem érdekes. köszi, ferci
Sziasztok!
olyan kapcsolási rajzra lenne szükségem, hogy tápellátás egy 12V-os akkumulátor, ennek a feszültségét figyelje ez az áramkör, amit összehasonlít majd. Egy relés polaritásváltóra gondoltam hozzá, azt gondolom azzal a legkönnyebb megoldanom a nagy áramú polaritásváltást két pont között. Hogy érthetőbb legyen, lesz két elektróda amit vízbe merítve vizet bontanék vele, ezeknek az elektródáknak is kéne figyelni a feszültségét. Ezek feszültségét kéne összehasonlítani az akku feszültséggel, ha eléri az akku feszültséget az elektróda feszültsége akkor polaritást kéne váltani a relével. A lényeg, hogy ne tudjon kialakulni konstans fezsültség az elektródákon, hanem legyen felfutása, és ha elérte az azonos feszültséget, vagy közel azonost, akkor meg egy poaritás váltás történjen meg a relével, amivel az akku feszültséget kapcsolom az elektródákra. Ha valamit nem érthetően írtam le akkor jelezzétek, és köszönöm. ![]()
Sziasztok!
Egy olyan kapcsolást keresek,ami 1 nyomógomb lenyomására egy relés kimeneten 8-at léptet,majd a következő lenyomásnál ugyanúgy. Egy LR40992 megoldás lenne? Előre is köszi.
Köszönöm a segítséget. Akkor valami más módot keresek.
Szia!
Elméletileg az általad feltett táp ugyanolyan, mint a DIGI kínálatában lévő HUMAX IV műholdas beltérié. Abban A6252-es táp IC van. Ha ez elpukkan, akkor a puffer nagy valószínűséggel már cserélendő. Mellette a graetz és a 2A-es (a 6.3A-es melletti) bizti is tönkre szokott menni. Csatolom a HUMAX IV fotóját, amin halványan látszik a típusa és a sajátoddal össze is tudod hasonlítani. Remélem ezt kerested.
Szia!
Oké, köszi az IC típusát, biztos ez az.. a többi nem gond.. ![]()
Hello! Nyert! Mert nem érthető. Nem tudni mi van az elektródára kapcsolva. Maga az aksi? Mert akkor miért lenne más a feszültsége. Ha meg közbe van valami, annak feszültségét is lehetne figyelni. Aztán meg ez a "konstans feszültség" az elektródán, meg a "legyen felfutás". Ez hogy jön össze?
Az a gyanúm, hogy az elektróda áram csökkenését szeretnéd megakadályozni polaritás cserével. De mennyi az annyi, és milyen a feszültség, stb..? És mi lenne ha csak úgy elvtelenül cserélgetnéd néha a polaritást?
Szia!
Ha kell külön a hidrogén és az oxigén is, cseréled az elvezetést is? Vagy csak egyben vezeted el az egészet? ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2015
Hello! Nem egyszerűbb, ha szerzel egy régi vezetékes telefont, és abban benne van a tárcsázó IC?
Teljesen igazad van, leírás után tovább gondoltam, és hasonló megállapításokra jutottam mint amilyen kérdéseket felvetettél, de a módosítani már nem tudtam a hozzászóláson, és amúgy is a munkahelyen voltam munka közben, a meló meg elárasztott, szóval valóban áramot szeretnék figyelni. A feszültség 12V lesz, ez elképzelhető, hogy akkumulátorról, vagy lehet, hogy külön tápegységről fog üzemelni. Itt folyadékba merített elektródákról van szó, amiben van némi katalizátor is, de ez talán mellékes. Az áramforrásról (egyen feszültség) szeretnék az elektródákra feszültséget adni, a 12V-ot. Ennek a folyamatnak az áramfelhasználása egy bizonyos szintig nőni fog, amit jelenleg nem tudok meghatározni, hogy meddig, de tervek szerint ez minimum 6-10A-es érték lesz. Ha elérem a csúcsáramot, akkor szeretném ha az elektródák között megváltozzon a polaritás, majd a folyamat ismétlődjön, azaz fordított polaritással ismét a csúcsáramig nőjön az áramfelvétel, és ott megint történjen egy polaritásváltás. Mivel a kapcsolás frekvenciáját nem tudom meghatározni, mert szerintem ez több dologtól is függ, ezért csak egy dolgot tudok biztosa, hogy a maximális áramfelvételnél kéne kapcsoljon az áramkör, ott váltson polaritást.
Bízom benne, hogy most már érthetőbb voltam. Köszönöm a segítséget!
Akkor még is az áramot kell figyelni.
- Kell egy Shunt ellenállás, egy erősítő fokozat ami integrál is, mert az áram itt nem lesz egyenletesen állandó. (Gyorsan meg biztosan nem kell váltogatni, mert akkor a relé eleve nem jó.) - Egy állítható referenciájú komparátor ami egy D-tárolót billegtet. - Valamint egy Fet, ami kapcsolgatja a relét. És maximum egy időzítő, ami egy ideig nem engedi a váltás utáni "visszaváltást". Mert ki tudja váltás pillanatában és utána lévő időben hogyan lepkézi az áram.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |