Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   284 / 380
(#) Kovidivi válasza Blintux hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Helló. Ezt gondolt át újra. 12V-nál szakadás legyen? 11.99V-nál mit szeretnél? Mi a fogyasztó?
Elóször írod, hogy minél nagyobb áram folyik, annál nagyobb az ellenállása, ez áramgenerátor lenne, aztán meg 0-12V-ra zárlattól szakadásig, ez meg fogalmam sincs mi lenne. A két feltétel üti egymást.
(#) pucuka válasza Blintux hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

PTK "ellenállás, (pl. közvetlen fűtésű termisztor) vagy épp egy izzólámpa ellenállása. Persze az "egyáltalán nincs ellenállás" nem létezik, az csak bizonyos határok között változik, némelyiknél akár több nagyságrendet is.
(#) Blintux hozzászólása Júl 25, 2015 /

Akkor leírom mi lenne a célom!

Kapok x feszültséget egy szenzortól ami 0-tól 12V-ig bármennyi lehet.

Van egy mutatós kijelzőm (óra), aminek az állása attól függ, hogy mekkora ellenállás van a GND lábon.

Azt szeretném, hogy ha minél nagyobb a feszültség amit kapok, annál kisebb legyen az ellenállás a kijelző GND lábán. Mert akkor elkezd a mutató fordúlni.
Ha nincs ellenállás akkor ugrik ki a mutató maxra és ha minél nagyobb annál kisebb mértékben fordul a mutató.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015
(#) Bakman válasza Blintux hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Láthatnánk azt a mutatós kijelzőt (óra)? Lehet, hogy egy-két alkatrész módosításával meg lehet oldani.
(#) Blintux hozzászólása Júl 25, 2015 /

Tök jól össze van rakva, nem igazán lehet szétszedni.

Három kábel jön belőle: + - S
+ - ra megy ugye 12V
S pedig szintén a - ra megy. Ha igy simán rákötöm, akkor kiugrik a mutató maxra. Ha közbeiktatok egy ellenállást, akkor annak mértékétől függően egy pozícióba áll a mutató.

Ezért kellene azt elérnem, hogy ha a szenzor minél több feszt ad le, annál kisebb legyen az ellenállás, hogy a mutató előremozduljon.

Azzal tisztában vagyok, hogy a mérés nem lesz pontos, de most ez nem is lényeg, csak az hogy működjön, vizuális visszajelzést adjon az óra...
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015
(#) papus51 válasza Blintux hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Csinálj egy feszültség vezérelt áramgenerátor és kösd rá az S-re.
Meg tudod mérni mekkora áram folyik amikor az S a negatívon van?
(#) Hx-2 hozzászólása Júl 26, 2015 /

Hi!
Fisher cr-77 deck-hez keresek kapcsolasi rajzot de a Google nem akar a "baratom" lenni.
Valakinek esetleg...?
Koszi!
(#) Zsola_1 hozzászólása Aug 4, 2015 /

Üdvözletem keresném az alábbi inverter (HQ INV 12V 600W)kapcsolási rajzát! Aki tud kérem segitsen ! Ugyan is minden fet minden jó müszer szerint ,meg is indul de addig már nem jut el ,hogy a 2 inv.trafót telitésbe hozza! az oszcillátor nem müködik benne ,azt szeretném valahogy megjavitani.
(#) jihaad hozzászólása Aug 6, 2015 /

Sziasztok.

Szükségem lenne egy lehető legegyszerűbb kapcsolásra egy DC 19V motor fordulatának szabályzásához. Egy potival szeretném szabályozni. Szerintetek ez megoldható-e?
Keresgéltem de nem tudtam rátalálni a megfelelő kapcsolásra.
(#) ferci válasza jihaad hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

DC motor pwm szabályzása topik.
(#) jihaad válasza ferci hozzászólására (») Aug 6, 2015 1 /

Köszi szépen.
(#) erdgab hozzászólása Aug 7, 2015 /

Sziasztok!
Keresem a Mastech MS8200G-1 műszer kapcsolási rajzát,linknek is örülnék.
Köszönöm!
(#) sziszipuszi válasza dizi hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Szia dizi

a többit neked kéne ráfirkálni
(#) erdgab válasza sziszipuszi hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

dizi-t már nem fogod elérni,több éve nincs a fórumon,sajnos.
Egy 5 éves írására válaszoltál.
(#) szucsistvan123 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

Idézet:
„több éve nincs a fórumon”
Csak 8 hónapja!
(#) erdgab válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

Idézet:
„Csak 8 hónapja!”

Így jegyzi a nyilvántartás,akkor "beszéltem vele",egyetlen infóért jött és ment is,előtte is nagyon régen járt itt utoljára.Bocsánat az offért!
(#) májkrobi hozzászólása Aug 10, 2015 /

Sziasztok! VISZÉK 600 amperos akkutöltő-bikázó kapcsolási rajzát keresem. Aki tud kérem segítsen!
(#) szucsistvan123 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Ja! Akkor nem szóltam! Ezt nem tudtam.
(#) zolika60 válasza májkrobi hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Az nem csak egy bazi nagy trafó egyenirányítva?
(#) májkrobi válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

De,egy bazi nagy trafó tirisztorokal,vezérlőpanelekkel.
(#) sziszipuszi válasza erdgab hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Szia
Köszi szépen
azért majd másnak is jól jön a rajz.
(#) Fész hozzászólása Aug 14, 2015 /

Sziasztok!Kis segítséget szeretnék kérni.
Kéne nekem egy "egyszerű" vezérlés,ami a következőket tudja:
(pontosabban egy kapcsolási séma)

1 nyomógombbal megtudjak egy relét húzni,ami addig tart míg nyomom,viszont,most jön a csavar
Ha mégegyszer megnyomom,akkor az előző relé ne csináljon semmit,hanem egy másik relé húzzon meg,majd engedjen el.Ez a folyamat mindig egymás után következzen ahogy "nyomogatok".Ez megoldható pic nélkül?
(#) proli007 válasza Fész hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Hello! Biztos meg lehet oldani PIC nélkül, csak vannak a leírásodban tisztázatlan dolgok..
- Első nyomásra 1. relé húz, míg nyomva tartod a gombot.
- Második nyomásra, húz a 2-es relé, de a "majd engedjen el", egy időzítőt jelent? Vagy is a második nyomásnál, meghúz a relé és egy ideig húzva marad, ha a gombot elengeded akkor is? Vagy ha nyomva tartod tovább mint az idő letelik, akkor is ejtsen el? ÉS ha van időzítés, az mennyi? És mi van ha az időzítés alatt újra nyomod a gombot?
- A folyamat, ez után ciklikusan újra indul? Vagy is a harmadik nyomásnál, újból húz az 1. relé?
Mer ez még nem egészen átgondolt feladat. Lehet "jobban járnánk", ha leírtad volna mit is működtet, mert jobban lehetne érteni a feltételeket. Mert nem csak az a lényeg valami mit tegyen, hanem az is, mit nem. És mivel itt az idő is szerepet játszik, nem biztos, hogy egyszerű a dolog.. (Vagy esetleg Te komplikálod el..)
(#) kokozo válasza Fész hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Szia!
Sima flip-flop ami tranyón keresztül kapcsolja a relé negatívját, és a tápot a nyomógomb adja a relére, ami egyúttal lépteti is a flip flopot.
(#) Fész hozzászólása Aug 15, 2015 /

Köszönöm hogy foglalkoztok a dologgal.
Tehát.1 db nyomógomb van.(NO).
1.megnyomom,meghúz az 1. relé.Amíg nem engedem el ez a relé húz.Ha elengedem a relé is bont.Itt a lényeg az,hogy addig a relé tart míg tartom a gombot,időtől függetlenül.
2.Ha miután elengedtem és újra megnyomom,az 1. relé nem csinál semmit,hanem meghúz a 2. relé.Itt,hogy ez meddig húz nem számít,elég egy impulzus is.
3.Ha újra megnyomom,megint az 1, relé húz........
Fontos,hogy mindig meglegyen a sorrend,1-es r.,2-es r. az imént vázolt feltételekkel.
(#) sziszipuszi válasza Fész hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Szia
ha megteszi, csak a triak helyett relét teszel, na meg nem 230 voltról, hanem 12 voltos 1000ma-es tápegységet kell adni neki.
sok sikert!

*mod*
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
(#) Karesz 50 válasza Fész hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Kicsit "továbbfejlesztve" kokozó változatát, pergésmentesítve és ha elengeded a nyomógombot, elenged a relé is. (Természetesen a reléknek valami buffer kell.)

relé.JPG

(#) kokozo válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Szia! Az enyémben is elenged a relé ugyanis a tápot a gombról kapja
(#) Karesz 50 válasza kokozo hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Oké, kicsit elnéztem... de a nyomógombot pergésmentesíteni kell, különben teljesen bizonytalanná válik az átkapcsolás kimenetele és nem árt, ha határozott élmeredekségű vezérlőjelet kap a D tároló órajel bemenete. (A védődiódákat pedig párhuzamosan kötném a relé tekercsével, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.)
(#) kokozo válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Igaz.. A tiéd pedig elég ic gyilkos így, hogy a relét közvetlen az ic hajtja minden védő dióda nélkül, sőt lehet hogy a relé árama alapból megölné.
Következő: »»   284 / 380
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem