Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Hogyan ehet a több dimenziós tömbben egyszerre string-et és int-et tárolni?
Azt kéne elérnem, hogy a menu[] tömbből kiválasztom pl. a "program002" elemet majd ezután a kiválasztott program002[] tömb elemeit feldolgozom egymás után (2, 22, 222 stb.).
Üdv!
Egyetlen HC-06 modullal szeretnék információt kinyerni egy olyan eszközből, ami csak akkor kommunikál, ha párosítva van. Nem bonyolult Neked. Én viszont továbbra se találom a megoldást...
Bármit lehet, de én nem bonyolítanám a dolgot. Két tömböt használnék, az egyik string a menűhöz, a másik szám az adatokhoz.
Ha program001-et választod, ez a string tömb első eleme, ahhoz a szám tömb első 4 értéke tartozik és így tovább. Az index, amit föl / le léptetsz az közös a két tömbnél.
Kösz a válaszod, azért gondolkoztam több tömbben mert vagy 500db. programsorom lenne és félek, hogy nem fogom átlátni.
Ezért akartam azt, hogy megegyezzen a menu[] tömb-ben tárolt string a programxxx[] tömb nevével.
Sajnos így megoldhatatlan, mivel két slave eszközt akarsz egymással kommunikáltatni, márpedig a BT egy olyan állatfajta, ami master -> slave kapcsolatot ír elő.
A HC-05 pont annyiba kerül mint a HC-06, max soká ér ide Kínából. A használata kompatibilis felülről. Csak a HC-05 tud masterként is mûködni, ami neked van az meg nem, pont úgy nem mint amivel most szeretnél kapcsolatot létesíteni. Ez olyan, mintha két hálózati konnektort akarnál egymással összekötni, nem megy, arra van a villásdugó. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2015
Én valahogy igy csinálnám:
Viszont ha van ötleted arra, hogy a bootloaderbe be legyen építve valami kódolás, és a hex is feltöltés során is a kódolt információ menjen át már a sorosporton is, az érdekelne engem is. Esetleg kitalálhatnánk valamit rá. Talán az AVR felől könnyebb lenne, valami kódolást simán bele lehet rakni, viszont a számítógép felől? Avrdude a .hex fájlt kódolás nélkül küldi.
Microchip PIC18F4455 mikrovezérlőhöz láttam ilyen megoldást a Diolan honlapján. A Downloads fülre kattintva megjelennek a letöltési linkek is. A leírásból vagy a kódból megpróbálhatod kisilabizálni a koncepció lényegét.
Ha nem tévedek nagyot, a koncepció lényege az, hogy a HEX állományt előre kódolni lehet egy független programmal (ezt csinálná az encoder program?), a leküldés mehet ugyanúgy, mint most, de a bootloadert módosítani kell, mert kell egy visszakódolás a letárolás, jobban mondva flash-ba írás előtt. Végeredményben tehát csak a kódolást és visszakódolást kell megcsinálnod. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2015
Ez jó ötlet, mivel a feltöltő program nem ellenőrzi a .hex fájl.
Értem... Akkor beszerzek egy HC-05 egységet.
Köszi.
Egy egyedi bármilyen kódolás nem kell bonyolult is már elegendő lenne, ha ezt így sikerülne megvalósítani. Amint lesz időm megnézem a bootloadert, a hex fájl kódolására c#ban lehetne egy kis programocskát írni.
Szia,
Már vagy egy hónaoja próbálkozom én is a bluetoothos kapcsolattal, de szerintem is nagyon komplikált. Én egy telefon és egy HC-05 modullal kísérletezgetek. Mivel az automatikus csatlakozást nem sikerül megoldani (tehát a két eszköz kikerül egymás hatósugarából, megszakad a kapcsolat, mikor visszakerülnek egymás hatósugarába nem jön létre automatikusan a kapcsolat). Szinte minden alkalmazás használhatatlan, mert nagyon kényemetlen ha kb. 8-10 méterre eltvolodtál az arduinótol lehet újrakezdeni az eszközkiválasztást a listából ..... Sajnos a neten keresgélve semmi megoldást nem találtam. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Bár ilyen gondba nem futottam bele még, de a HC-05 kezdeményezhet is csatlakozást, (mint egy headset, amikor bekapcsolod azonnal megjelenik még másnap is a státuszsoron) ehhez a modult irányító kontrollerbe fixen el kell tárolni a telefon kapcsolati adatait, és bekapcsoláskor AT parancsokkal indítani. (de jobban át kell erre nézni a dokumentációját, mert lehet hogy maga a modul tárolja el, tehát amit írtam csak támpont merre indulj)
Van hogy a BT modult azért nem kezeli a telefon, mert nem tartja biztonságosnak a protokollt amit használ (ez telefon-függô!), ilyenkor azt tapasztalod hogy párosítani tudod, de a programok mégsem állnak vele szóba. Ez a HC-06 esetében azt jelenti hogy azzal a telefonnal használhatatlan (nem állítható), HC-05 esetében ilyenkor át kell állítani biztonsági protokollra AT parancsokkal (setup módban). Én ebbe belefutottam 3 telefonból egynél, és kellett hozzá fejtörés mire rájöttem mi a gond.
Egy ehhez hasonló megoldást próbálok csinálni. Sok androidos appot és arduinós kódot is lehet találni a neten, de semmi konkrétum az automatikus kapcsolódáshoz. Tehát nem a párosításról van szó, hanem egy ismert MAC címhez való csatlakozáshoz.
Már leírtam, ne mások által írt kódokat olvasgass, hanem a modul dokumentációját.
Például ezt. Ebben a 8.oldalon van hogy lehet fix címet letároltatni, akkor bizonyára arra fog ráakadni párosítás után legközelebb is. De én régebben nem ebből néztem ki hogy is van ez (hanem a gyártói adatlapból), csak most ezt találtam meg egy perc alatt. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Igen-igen, az lenne az ideális, ha olyan szinten állnék, hogy egy ilyen problémát (slave/master átkapcsolás kapcsolat megszakadásakor, majd automatikus kapcsolódás...) símán meg tudnék oldani.
De ha a netet böngészve kimondottan ezt a témát keresve egyetlen konkrét kódot sem találok, csak nem olyan egyszerü. Ez az arduino-BT modul-telefon kapcsolásoknál egy alap dolog kellene legyen.
Én fix masterként használok egy ilyen modult, ezekkel a parancsokkal konfiguráltam (előre, áramkörön kívül):
Szépen kapcsolódik mindig másodpercek alatt a slave modulhoz.
Bocs a bénázásomért csak azt áruld el még nekem, hogyha az alábbi szerint lekérdezem a programxxx 0. elemét aminek 1-nek kéne lennie, miért az 3.-et elemet kapom meg ami 1111?
A serial monitor ezt írja: program000 1111 Köszi
Üdv!
A kódod nem jelenik meg. Vagy nem is akartad?
Köszi a választ, nálam a BT modul (HC-05) slave módba van. A kód egyszerü, ha "1" érkezik a kimenet magas szintre kerül........ és küld egy választ is a telefonon látható, hogy a kimenet milyen szintre került.
a telefon bluetooth-cím pedig ilyen formátumu: 08:08:xx:xx:xx:xx Ezekkel kivitelezhető a Te megoldásod? A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
A kód a kapu48 válaszában található néhány poszttal feljebb.
Ezt az eredményt egy gomb megnyomásának eseményeként kapom.
Sziasztok! Egy olyan eszközt kellene készíttetnem, ami érzékelők segítségével figyeli az időjárást, és ha nem esik, és nem fúj a szél, akkor kinyit egy tetőt(mozgat egy motort), illetve időzített parancs alapján végzi mindezt. Segítsetek, hogy merre induljak el, kit keressek, tudtok-e ajánlani valakit, aki meg tudja ezt építeni. Egyáltalán Arduino-s feladat ez??? Köszi, Miki
Nem ismerem a pontos feladatot!
Ha az adataid const-ok akkor rá irányítasz 1 Pointer. Igy sporolsz a memoríával!
Ha az adataid változók? Akkor for ciklussal kel feltöltened a tömbödet. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Szia! Meg lehet csinálni arduinoval, de túl kevés az ismert adat, kéne, hogy milyen szenzorok, milyen jel kell a motornak stb...
A szenzorok szerintem evidensek: eső, szél, hőmérséklet érzékelők. Hogy milyen jel kell a motornak??? "Nyissad ki!" parancs
![]()
Sziasztok!
Rendeltem egy ilyet a jubileumi akciójukon 6.1 dollárért. Meglepetésemre nem uno R3-as klónnal küldték, hanem Mega2560-assal. Még nagyobb meglepetésemre működött is az oldalon található driverekkel és példaprogramokkal a kijelző. A touchpad része is jó, a kártyaolvasót nem tudtam tesztelni, mert nincs kéznél memóriakártyám... Végre valami elsőre összejött. Már csak valami okos felhasználási területet kellene neki kitalálnom. Eddig MSP-kel és Energiával "bohóckodtam" , ez azért előny, mert sok mindenben ugyanaz.
A meghajtóprogram melyik, amivel működik? A touch és a TFT részt kéne kezelni...
Nem találtam jót....
Ez engem is érdekelne...
Hónapok óta megvan, de még egy árva karaktert vagy képet nem jelenített meg. Vagy fehér, vagy színes hangya-banda van...
Sziasztok! A múltkor kérdeztem, hogy hogyan lehet due-n úgy hangot lejátszani, hogy ne legyen benne while, mint pl a tmrpcm libraryban, de nem igazán kaptam rá kielégítő választ, annyit tudtam meg, hogy a hi-fi libet kéne használni, de arról meg semmi értelmes dokumentációt nem találok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |