Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Igazándiból még soha nem állítottam refrencia feszültséget, ha 1v1 re állítom, az azt jelenti, hogy az analog bementen max 1.1v lehet? A feszültségosztóban 2.2 és 1.1k-s ellenállások vannak.
A map rész megvan, a case-t hogyan bővítsem? És a shiftOut() 2 byte kiírását hogy oldom meg?
Bocsi ha kissé értelmetlenkedem. ![]()
Így:
A switchFunc függvény eredmény és a writeOutput beneti paraméter típusát unsigned int-re állítod a rend kedvéért, a shiftOut-ot pedig kétszer futtatod. Mivel a felső bittel (MSBFIRST) kezdi az adatok küldését, előbb a felső byte-ot (highByte(x)), aztán az alsó byte-ot (lowByte(x)) küldöd ki.
Ezt próbáltam és az eredmény a következő: error: 'B1111111111111111' was not declared in this scope
Igaz, mert csak 8 biten lehet így binárisan értéket megadni. Lehet, hogy a 0B1111111111111111 működik, ha mégsem, akkor marad a hexa (0xFFFF), vagy használj két külön változót az alsó és a felső byte-nak.
Vagy így:
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
Így elfogadja a kódot, de két különálló 8 ledet vezérel, mintha sztereóba lenne.
Gondolom a case 0 így néz ki:
és a shift regiszterek jól vannak bekötve. (A első kimenete megy a második bemenetére, az órajelek közösek. - szerintem)
Az előbbi hozzászólásod módosítását eddig nem láttam. Így néz ki a case 0:
A regiszterek jól vannak bekötve, más program úgy fut, ahogy kell neki.
Tedd fel a mostani programot, mert ennek már illene működnie.
Pedig nem jó...
Nekiállok átnézem az áramkört hátha mégis ott van valami elkötve.
Az áramkör is jó, mit ronthatok még el?
Ha felteszed ide a programot a kapocsrajzot és az eredeti linket, megnézzük.
Kapcsolási rajz, ezen kívül van egy ilyen. És a kód :
A writeOutput-ban is unsigned int kell és ott elmaradt az alsó és a felső Byte szétválasztása.
Ugyanazt a hibás értéket küldöd ki kétszer. Idézet: „...Mivel a felső bittel (MSBFIRST) kezdi az adatok küldését, előbb a felső byte-ot (highByte(x)), aztán az alsó byte-ot (lowByte(x)) küldöd ki. ..”
Így igaz, elekrülte a figyyelmemet. Így működik már, köszönöm a segítségedet!
Gyerekek! Na, ne nevettessetek már!
Ti a Tömböt, és tömb Indexelést nem ismeritek? Ilyen feladathoz azt szoktunk használni! Nem switch-t. Kisebb, gyorsabb, egyszerűbb a program. Bővebben: Link
Ha visszaolvasol, egy meglévő program átalakításáról van szó, tanulási célzattal.
Ráadásul - ha belegondolsz, - ebben az esetben nem is a tömb az ideális megoldás.
Sziasztok!
Lenne kérdésem tőletek, hogy ki érti ez a Ikarus műszerfal kapcsoló és műszer bekötés és ardunio programozásba, ha igen írj hozzászólásba vagy privátban és köszönöm! További szép napot!
Akkor még be kell olvasnod a buttonPin értékét
23. sor alatt a setupban: pinMode(buttonPin,INPUT); 33. sor alatt a loopban: buttonState = digitalRead(buttonPin); és 38-ik sorban ezt if(inChar == 'e') át kell írnod erre: if(inChar == 'e' or buttonState== HIGH)
Na megint úgy jártam, h sikerült válaszolni egy régen megválaszolt hozzászólásra... bocsi.
Ha jobban belegondolsz?
Igy mégiscsak Jobb lenne a programod!:
Sziasztok.
Van egy régi projektem amihez 1602A-s kijelzőt használtam, most elfogyott rendeltem újat kínából de ezzel az újonnan rendeltem csak egy értelmetlen sort ír ki. Próbáltam másokat is azzal is értelmetlenséget jelenít meg. A régi LCD ami működik szépen az 1602A v2.0 van ráírva. Ezekre pedig simán 1602A és alatta QAPASS. Van e valakinek ötlete mi lehet a baj miért nem kompatibilisek? A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
Igen, ez is szemléletes és kevesebbet kell írni is.
De tömb nélkül is működik:
Javasoljuk koncsik03 barátunknak, hogy próbálja ki ezeket is ![]()
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a mini pro mivel tér el az uno-tól?
SorosUSB illesztő hiánya,
bootloader méret (2k vs 0,5k) kialakítás/méret ár
Sziasztok, vettem két arduino nano-t kíából de eddig nem sikerült programozni az arduino fejlesztőkörnyezet segítségével az usb portján keresztül. AVR ISP MKII-vel ki tudom olvasni a fuse biteket szóval az uc jó rajta. Az eszközkezelőben usb serial 2.0 néven látom. Valami illesztő program hiányozhat? Bootloader elvileg van rajta. Konkrétan ez lenne.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
Szia!
Tedd fel a CH340G illesztő programját. Az Arduino IDE-ben pedig válaszd ki azt a COM portot, amit kap.
Ez azért kell mert ezen a klónon nem FTDI chip van?
Jó lett viszont az itthoni gépemen nem is kellett az illesztőprogram, valószínű már telepítettem régebben mert egyből felismerte COM-port ként.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |