Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszi, ügyes ugyan nem vagyok, de manuálisan menni fog.
![]()
Ez hogy sikerült? Nálam a 4 logikai mag esetében is csak max. 4-et lehet beállítani. Lásd a képet. Valami sokmagos szuper számítógéped van?
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
Szia !
Egy két magos "szuper" AMD 3800+ ![]() A lehetőségek nem a magoktól hanem a router beállításától és a rajztól függ. Egy rajzot egyébként nem is nagyon érdemes négynél több megközelítésben routoltatni. Én az eagle-hez elektrát használok egy jó ideje, azzal is max 3-4 variációt routolok.
Idézet: „A lehetőségek nem a magoktól hanem a router beállításától és a rajztól függ.” Hát ezaz, tegnap mellékeltem egy képet a router beállításáról és a pirossal megjelölt mezőben nem tudtam 4-nél nagyobb értéket beállítani. Ezért kérdeztem, neked hogyan sikerült több, mint 20-at. ![]() Esetleg több (sok) rétegű panelen? Mondjuk azt el tudom képzelni. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
Egy teljesen egyszerű 2 réteg.
Egy másik rajz
Ez érdekes. Az AMD 3800+ -hoz azt írják hogy 1 vagy 2 fizikai és ugyanannyi logikai maggal rendelkezik (The number of cores 1, The number of threads 1) Bővebben: Link több változata van, azért nem mindegyik rendelkezik azonos számú maggal.
Valami huncutság lehet benne, mert az én Intel core i3 -omnak 2 fizikai és 4 logikai magja (thread) van és csak 4 eredményt ad, ami megfelel a logikai mag számának. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
Nincs logikai mag, csak fizikai
AMD X2 3800+
Dehogy nincs:
Architecture / Microarchitecture: The number of cores 2 - fizikai mag The number of threads 2 - logikai mag Nálam meg ez van Number of Cores / Threads 2 / 4 A feldolgozó szálat (thread) logikai magnak is nevezik, pl. itt is.
Sziasztok!
Kaptam egy 5.2gHz-s antenna lay fájlját. Ezt hogy tudom megnyitni Eagle-vel?
Sprint layout-tal talán menni fog. Eagle más kiterjesztést használ.
Valahol anno emlékszem, hogy láttam olyan pinhead libraryt amiben benne voltak a 3 soros csatik is (a'la szervóheaderek), de most nem találom sem a gépemen sem az interneten. Nem találkozott véletlenül valaki ilyesmivel?
Utókor számára illetve válasz magamnak:
http://www.cadsoftusa.com/downloads/download/1925 Ott kell mindent keresni, ahol keresni kell ![]()
Sziasztok!
A mellékelt képen látható üzenetet kapom, amikor az üzenet feletti via-t szeretném törölni. Ugyan ezt írja ki, ha olyan dolgot (szűrőkondi + vcc) szeretnék összekötni a nyákon, ami sematikus ábrán össze van kötve. Valamiért rosszul értelmezi a dolgokat. Ez mitől lehet? Van valami megoldás?
Hogyan akarod törölni azt a VIA-t ripup-al vagy delete-vel?
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Ja delete-vel akarod, mert alulra azt írja. Használd a ripupot jelöld ki majd kattints rá bal gombbal.
Szia !
VIA-t lehet del-el törölni (törölni mással nem is lehet) viszont ha igy katintasz a VIA-ra az olyan mintha a vezetősávra kattintanál. sávokat ripup gumikötésre, és utána találd el a VIA-t. Ha a gumit találod el akkor újra ez lesz az üzenet.
Ohh, valóban. ripup-al sikerült törölni.
De más dolgot még mindig nem enged. Például a már meglévő vonalakat a sematikus módosítás után ami eddig vcc vezetősáv volt, nem engedi hozzákapcsolni. Marad a ripup és újra rajzolás. Köszönöm.
INFO az adott vezetősávon és megmondja mi az adott SIGNAL netneve. Ha ott átírod akkor engedni fogja szerintem.
Sziasztok!
Azt meg lehet csinálni, mint Altiumban pl., hogy a kivezetések csak elnevezést (label) kapnak, így nem kell mindent összevezetékelni, ám a PCB esetén rendesen legenerálja az azonos nevű lábakat?
Igen... Label gomb vagy parancs.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
Köszönöm!
Mi a neve a mono jack portnak?
és a sima kapcsolónak? Mármint a lib+név...
Ha módosítok egy alkatrészt a könyvtárban, hogy lehet rávenni a schematic szerkesztőt, hogy frissítse azt?
A másik kérdés, hogy lehet "színezni" az alkatrészeket, mint pl. Altiumban? Tehát ne csak keret legyen, hanem legyen színes kitöltés is. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2015
Mind a schematic, mind a board szerkesztőben a "Könyvtár" menü "Mindet frissít" pontjával tudsz frissíteni.
Mit akarsz színezni, és miért? Ha mindenáron akarsz, akkor az alkatrész-szerkesztőben válassz egy réteget, vagy hozz létre egyet, és azt állítsd be a megfelelő színre, majd a megfelelő alakzatot helyezd el a rajzon. (Megvallom őszintén, nem igazán értem, mire kell ez Neked, mert én még ilyen igénnyel nem találkoztam, pedig régóta használom az Eagle-t.)
Köszönöm!
Szerintem látványosabb/szebb/áttekinthetőbb úgy, valószínűleg hasonló megfontolásból van ilyen pl. az Altiumban is. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
Előfordul komplexebb, jellemzően FPGA eszközöknél, hogy a szimbólum eleve több "dobozból áll". A gyári könyvtárban amikor lerakja az ember, akkor külön kell elhelyezni a dobozokat, és függetlenül lehet mozgatni őket. A kérdésem, hogy lehet ilyet szerkeszteni, hogy ne egybe kezelje az egészet?
Én úgy láttam, hogy ez esetben külön szimbólumként hozza létre az egyes dobozokat. majd azokat pakolja egy device alá.
Szia !
Igen, lehet. Jól látod, úgy kell létrehozni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |