Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   95 / 118
(#) morgo válasza eyess hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Megpróbálom. De ez már holnapra marad.
Egyébként ő az:
(#) morgo válasza Massawa hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Ha jól emlékszem, Win7 alatt még használtam a HP-t. De így már értem, hogy miért nem találok használható drivert, pedig 3-4 napja túrom a netet.
(#) eyess válasza morgo hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Igen , akkor egyezik , tehát amit felraktam az az ő laser scannere .Ok remélem fogsz majd örülni a végeredménynek.
(#) eyess válasza Massawa hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Nem kell ezért külön gép ,Vagy dual boot , vagy több op rendszer több meghajtó. az egyik mondjuk xp.Egyébként sem árt még meghagyni az xp - t.
(#) Massawa válasza morgo hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Igen az L1100-s nekem is ment, de nagyon bizonytalan volt. A Wordböl nem nyomtatott a PDF-t kinyomtatta, ( meg a sima Windows editorbol is hibátlanul nyomtatott) de a CAD stb. programokkal már szintén bajban voltak. Ott már a tintasugaras HP-k is bedöltek, a fekete vonalat szürkén vagy sehogyan nem nyomtatta, a szineset többnyire gond nélkül. Aztán egy darabig a PDF-n keresztül nyomtattam, ( azaz elöbb PDF-be majd onnan a nyomtatora - ugy megy ma is, gyakorlatilag akármiröl ha PDF-n keresztül küldöm a nyomtatora a képet.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2015
(#) Massawa válasza eyess hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Elméletileg megy egy öregebb gépen, az ujakra nem megy fel az XP, mert még az alaplaphoz sincs XP driver. Ezzel szivtunk honapokig ( egy méregdrága müszer XP-n ment és meghalt a számitogép). Vetettünk az IT osztállyal egy ujat, hogy telepitsenek rá XP-t - feladták. Igy használt XP-t kellett venne, hogy használhato legyen a müszer.

Egy meghajtóra egy akármilyen gépen lehet telepíteni egy xp- t úgy , hogy azt én majd egy másik gépben fogom majd használni.Ekkor egy úgynevezett alap driverekkel fog üzemelni a gép .Videó , esetleg hang stb stb stb . Mivel nem abban a gépben lett telepítve , de attól még működni kellene magának az xp nek.
(#) Massawa válasza eyess hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Már a telepitéskor jelzi, hogy hiányzik ez vagy az ( a fene sem tudja mikor mi - annyira nem értek hozzá) elkezd keresni valamiket a WEB-n, nem talál semmit és abbahagyja. Mint virtuális gépen ugy ahogy megy, de nem ismeri fel a külsö HW-t ( pl. nyomtato, CNC gép stb).

Igen a driver dolog az egy más kérdés .
De ha mondjuk én feltelepítek egy meghajtóra egy xp - t , és átviszem a meghajtót a szomszédba akinek olyan gépe van, hogy nem tudja feltelepíteni ott szépen el fog indulni az xp az ő gépével is.Az egy dolog , hogy nem fog sok HW egyezni ,mivel más gépen lett telepítve , de, akkor is menni fog a Microsoft alap konfigurációjával.

Nyilván egy egyedi cnc , driver stb az már más kérdés , de azért a régebbi HW - ek gond nélkül mennének.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2015
(#) Massawa válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Nekem volt egy érdekes esetem. 5-6 éve tönkre ment a régi XP laptop, vettünk egy ujat (az elsö W7-s gépek korábol), amit a kollégák gond nélkül downgradeltek XP-re ( mert akkoriban a cégen belül csak XP gép mehetett - meg a berendezéseink többsége is csak az XP-t ismerte). Igy ment vagy 2,5-3 évig. Akkor a kollégának is ki kellett cserélni a laptopját. Ugyanazt a DELL gépet vettük mint az enyém ( tipus szerint). Ezt a gépet nem lehetett downgradelni XP-re. Nagy lett a baj (szerviz szerzödésünk van a Dellel, ök sem tudták arra a gépre feltelepiteni az XP-t.) Szerencsére akkoriban átálltak a belsö hálozatban a W7/64 rendszerre igy a laptop maradhatott w7. Én elövettem a gépemhez kapott eredeti W7 vinyot, beraktam a laptopba vagy 2 hétig küzdött az upgradekkel (akkor már kb 3.5 éves volt) de sikerült ujraéleszteni, és a mai napig megy W7/64 rendszerben.
A cégen belül lecseréltünk több 100 nyomtatot meg scannert, de a saját termékeink egy részét nem volt könnyü W7-re átirni (még a mai napig is küzdenek, söt több berendezést ki kellett vonni teljesen a gyártásbol, mert tul drága ill. Lehetetlen lett volna W7 kompatibilissé tenni.).
(#) eyess válasza Massawa hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Ha van a laptopban optikai meghajtó , akkor minden gond nélkül szerintem telepíthető bármi a gépre a dos tól kezdve a linux ig bezárólag minden.Ha nincs benne optikai meghajtó , akkor is van lehetőség USB Pen drájvól telepíteni.Ha ez még mindig nem volna lehetséges , akkor ki vettem volna belőle a winchestert , és feltelepítettem volna másik gépről.
És ha sok berendezés, ami így müködött , arra talán a hálózatos működés megoldás lehet.Egy nagyobb cégnél általában ez így is van.

Azokban a gépekben minden volt - az egyik mégsem ment XP alatt.
(#) eyess válasza Massawa hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Érdekes .Minden esetre valaki biztos jól járt a kicserélt gépekkel gondolom.

A nyomtatokbol minden kolléga vitt ( akinek XP volt otthon - én is, meg 2 láda tonert - azt hiszem az életem végéig el vagyok látva festékkel, ha kibirják a nyomtatok).
A PC-kel gond volt, mert azokon mindegyiken üzemi SW volt - rengeteg jogvédett dologgal - igy azokat nem lehetett kiadni, ill csak azoknak, akik annak idején az uj nyers gépekböl kivették az eredeti vinyot - és egy uj üresre telepitették az aktuális OP rendszert. Azok kivehették a céges vinyot - azt leadtuk - és beszereltük az eredetit. Tartalékba vittek egyesek winchester nélküli laptopokat....
(#) Hp41C válasza norbertv99 hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

A BIOS -ban az LPT módját állítsd Normal -ra. Ne Bidirectional, EPP, ECP legyen kiválasztva.
(#) norbertv99 válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

A dos-os gépen nincs Normal mód, amin meg a win7 van, azon sok más beállítás van az lpt porthoz, amiket nem igazán tudok hogy mik...
(#) morgo válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Szia! Kitakarítottam a Kyocerát, de nem igazán javult a helyzet. Ezért beraktam egy XP vinyót a gépbe, ha nyáktervet kell nyomtatni, egy újraindítás, és az xp-t indítom el. Egyenlőre ezt találom az elfogadható megoldásnak, ha nem is a legjobb. De így legalább nincs gondom a nyomat minőségére.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2015
(#) norbertv99 hozzászólása Nov 12, 2015 /

Most kipróbáltam egy xp-s géppel, ha a biosban EPP+ECP-re van állítva, és nyomtatni akarok, akkor 1-2 perc múlva kiírja hogy nincs papír, Normal módban viszont ezt sem írja ki..... hol a hiba??
(#) eyess válasza morgo hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Értem . Bár nem írtad hány éves ez a nyomtató , de akkor lehet már van benne pár km er.
(#) morgo válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Igen. Jó eséllyel. Azért a típusból is lehet erre következtetni. Néhány hete találtam a HP-hoz jó áron utángyártott katettát, ezért gondoltam, hogy újra beüzemelem, nem szenvedek tovább a Kyocerával, ehhez ugyanis csak aranyárban találtam komplett kazettát.
(#) Zsozzee hozzászólása Nov 22, 2015 /

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi probléma megoldásával kapcsolatban:
Samsung CLP 310 színes lézer a csatolt képeken látható hibát produkálja.
1.) Nagyobb színes grafikánál, szinte a teljes lap szélességében mindenféle árnyalatú sávot hagy a papír teljes hosszában.
2.) Ismétli önmagát minden színben. Szöveges nyomtatásnál a sáv elmarad, az ismétlés nem. Az ismétlés távolsága: kb 187 mm.
Ebben a videóban foglaltak szerint a takarítást elvégeztem, a hiba megmaradt.
Szétszedéskor észleltem, hogy az OPC egy részén pormaradványok vannak, amit ha letörlök és továbbforgatom, ismét megjelenik, de csak a csatolt képen pirossal jelölt részen -nagyjából-.
A tonereket magam töltöttem, töltés után 2-300 oldalt nyomtattam, a hiba megjelenése előtt semmi gond nem volt vele, dolgozott szépen. Talán volt egy 3 hetes időszak, amikor nem ment egyáltalán a nyomtató és a hibát ezt követően tapasztaltam először.
Kérdésem, hogy érdemes-e kezdeni még bármit is ezzel a nyomtatóval és ha igen, akkor mit?
Köszönöm!
(#) zsoltee0001 válasza Zsozzee hozzászólására (») Nov 22, 2015 / 1

Hello

Az opc dob blade-je nem tudja törölni a dob feüleltét (elgörbül,kiszárad), ez egy gumilap, egyébként egy filléres alkatrész lenne, ha lehetne hozzá kapni, de akkor nem teljesülne a tervezett elavulás irányelve.
Csak gányolás szintjén lehet javítani, hallottam olyanról, hogy leszedte a gumilapot és visszaragasztotta fordítva, nekem még nem sikerült, de lehet próbálkozni

Üdv
(#) Zsozzee válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Köszönöm a tájékoztatást!
Rákerestem, találtam egy ilyet.
Azt hiszem, ezzel még teszek egy próbát, ennyit még rááldozok.
Üdv
(#) Master X hozzászólása Nov 26, 2015 /

Üdv Mindenkinek!!

A segitségeteket szeretném kérni Hátha!! Volna Egy HP Laserjet 5L nyomtatóm , A tonerjét hogy tudnám Újratölteni??? Festékporom van hozzá .
Megoldható lenne ?? Tudtok hozzá valami megoldást?? előre is köszönöm.
(#) morgo válasza Master X hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Szia!
Koszos meló, de megoldható. Rögtön megkeresem a videot.
Na ez lesz az:

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
(#) Zsozzee válasza Zsozzee hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Sikerült összehozni
Kellett hozzá egy felújított dobegység, amiben sajnos rossz volt a fényhenger, minden más viszont jó.
Kicseréltem a fényhengereket, így a felújított dobegység (és a régi fényhengerem) már hozza a kötelezőt.
Összes anyagi ráfordítás: 4.000 Ft.
(#) NickE hozzászólása Dec 8, 2015 /

Van egy HP 1018 nyomtatóm. Utoljára ezPrint utángyártott tonert vettem bele és ezzel jobban nyomtatott, mint amivel korábban. Már a nyomtató nem tökéletes, bő 10 éves.

Most ismét ugyanilyen tonert akartam venni, de többféle is van a webshopban:
- ezPrint HP 12A HUN Q2612A EU REF SPEC
- ezPrint HP 12A HUN Q2612A EU REB SPEC

Mi a különbség?
(#) KBal76 válasza NickE hozzászólására (») Dec 8, 2015 / 1

A REB az Rebuild azaz a fényhengert kicserélték, a Refurbished az csak töltött (meg takarított).
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) NickE válasza KBal76 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Köszi!
(#) spgabor hozzászólása Dec 9, 2015 /

Sziasztok!

Ha OFF, akkor bocsi és töröljétek, de a problémám a nyomtatás résznél van, így kapcsolódik a lézer nyomtatókhoz.

Azoktól a szakiktól szeretnék kérdezni, akik fénymásoló javításban otthon vannak. Adott egy Minolta 1030-as fénymásoló, ami nagyon piszkos másolatokat csinál. Ezért a teljes gép ki lett pucolva, ez alatt értsd a tükröket, szenzort, laptovábbító görgőket és a festékkazetta is. A kazetta darabokra lett szedve, az is ki lett takarítva teljesen. Összerakás után az első másolásnál a félig behúzott papírnál viszont LF3 hibát ír a kijelzőre. Egy orosz oldal szerint ez az ATDC szenzor működési hibája. Ezért kivettem a szenzort, le is fényképeztem, átnéztem a vezetékeit, de nem jutottam előbbre. A szenzor valami mágneses elven működő érzékelő lehet, sima műanyag ház az egész. A google szerint arra jutottam, hogy festékpor mennyiség érzékelő. A kérdésem az lenne, hogy a takarítástól ez az érzékelő tönkre mehetett, vagy egyszerűen csak annyi a baja, hogy a kipucolt kazettában szinte nincs por, mert a patronjában is alig volt és annyit nem tudott visszatermelni bele. Az ATDC egység mitől mehet tönkre?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv:
spgabor

DSC_0496.JPG

Következő: »»   95 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem