Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
Az eagle-ben nem találom a BC-182-es tranzisztort... illetve... találtam hasonlót hozzá... TO-92-es tokozással dee.. annak máshogy van a lábkiosztása....Mit tehetnék? Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm! ![]()
Írd be, hogy npn . Bőven lesz találat.
Köszönöm szépen a segítséget!
![]()
Egyébként elérhető valahol egy korrekt leírás a kapcsolási rajz szabványos kinézetével kapcsolatban?
Ezt milyen aspektusból kérdezed?
Igen, IEC 617, vagy EN 60617 -ben
Hogy hogyan néz ki egy szabványos rajz. Számozási sémák, elrendezés, vezetékelés (vezeték keresztezheti egymást, de nem mehet át alkatrészen, feliraton stb.) stb.
Köszi, megnézem!
Szerintem ez cégspecifikus, legalábbis nálunk házon belüli "schematic best practices guide" van ami párszáz oldal illetve vannak szkriptek amik ilyen extra DRC feladatokat végeznek (pld. ne legyen 4 irányból net kereszteződés, stb.). De vannak dolgok amiket pld. az IPC ad meg mint az, hogy a refdesek melyik PCB sarokból indulva növekedjenek.
Mától elérhető az EAGLE 7.5.0 verziója. A Light verzióban ezentúl 2 oldalnyi kapcsolási rajz készíthető. A többi újdonság leírása a DOC mappában található.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
Van egy ilyen panelom, hogyan tudok ebből alaktrészt gyártani úgy, hogy azt be tudjam illeszteni a kapcsolási rajzomba, és látszódjon az is hogy mi van benne. tehát valahogy a kapcsolási rajzotát kéne létrehozni az alkatrészen belül, de az alkatrész szerkesztőn belül nem találok pl vezetéket, meg panel tervezésnél nem is kéne figyelembe vennie ezeket, csak a külső csatlakozási pontokat...
PIN és wire, ezekkel dolgozz az alkatrész szerkesztőben.
Megcsinálod a kapcsolási rajzát elmented.Utána bármikor be tudod illeszteni bármelyik rajzhoz pluszba.Ne egy ördögtől való dolog.
Pl. így.
Illetve a 7-es verzióban erre való a MODULE parancs és az ezzel megszerkesztett modul a hierarchikus tervezési módban használható. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Lett indításkor egy új "üdvözlő képernyő". Ezt el lehet tüntetni...?
Ezen én is meglepődtem, az erre vonatkozó kérdésemre ezt a választ kaptam:
The pop-up window is visible during 5 seconds in the freeware version of Eagle. If you buy any licence, the pop-up will not appear. Arra az utólagos kérdésemre, hogy 5 másodperc után miért nem tűnik el, csak annyi idő után lehet kézzel eltüntetni (a jobb felső sarkában lévő x-re való kattintással), még nem jött válasz. Az update leírásban is ez áll: The EAGLE Freeware edition now starts with a temporary advertisement window and the Control Panel has got an advertisement section. Megjegyzés: advertisement=hirdetés, reklám Ezek szerint csak akkor tűnik el, ha megveszed a licenszet. ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Idézet: „a 7-es verzióban erre való a MODULE parancs” Light verzióban nem aktiv ![]()
A tegnap megjelent 7.5.0-ban sem (már 2 lap kapcsolási rajzot tud)? Tegnap írtam róla.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Én ezt úgy oldottam meg, hogy valamelyik szürke layert használom. tdoku, tplace vagy hasonló. A Padek nyilván kellenek a pozícionáláshoz. A többin felesleges agyalni, az úgyis rajta van a panelen. Maximum típust érdemes írni.
A module parancsal az a probléma, hogy ami alkatrészeket beteszek a modulba azokat nyáktervezéskor is figyelembe veszi. (vagy be lehet azt valahol állítani hogy ne tegye? )
Viszont én szeretném látni a kapcsolási rajzon, hogy mi hogy van a kijelzős panelon. Tehát valahogy az alkatrész szerkesztőben kéne összehozni a dolgot ... Valamit nagy nehezen összehoztam, csak érdekelne nincs-e rá valami elegánsabb megoldás.
Szerintem megteszi. Én nem görcsölnék rajta többet. Éppen ezért van az alkatrész szerkesztő.
Szia !
7.5 verziót nem néztem, a 7.4-ben nem aktiv. De mindegy is mert a modul nem különíthető el az adott rajztól, arra amire a kérdező választ keresett nem jó.
Akkor próbáld meg a tegnap belinkelt leírás szerint.
Lehet valahogy a képen láthatóhoz hasonlóan felcímkézni a vezetékeket (a sima Label parancsot ismerem, de az csak egy szöveget rak be).
Mit akarsz betenni ?
Nem értem a kérdést. Egyszerűen szeretném, ha nem csak sima szöveg jelenne meg, hanem egy ilyen "tényleges" címke.
Értem.
Akkor jobb klikk a cimkén, tulajdonságok és jelöld ki az xref -t.
Ehhez, most volt szerencsém és úgy látom a Cadsoft is elindult abba az irányba amerre nem szabad. Az olyan alap dolgok mint a mirror view, vagy az in/out/bidir XREF labelek, implementálása az smafu évek óta, de reklámpopup az kell. Cserébe integrálnak mások által írt ULP-ket a context menübe, és eladják mint nagy fejlesztést.
Idézet: „a Cadsoft is elindult abba az irányba amerre nem szabad.” Miért nem szabad? Nem mintha egyetértenék vele, mert engem is zavar a reklámpopup (ha csak az első indításkor ugorna fel, megérteném, de így zavaró - főleg, hogy ki kell várni az általuk megadott 5 másodpercet a folytatásig és akkor sem tűnik el magától), de a szoftver az övék, azt csinálnak vele, amit akarnak, senki nem mondhatja meg másnak, mit szabad vagy nem szabad tennie a saját tulajdonával. Majd az idő megmutatja (nekik), jó döntés volt-e. A mások által írt ULP-k esetében valószínűleg megegyeztek. Egyébként a többivel, amit írtál, egyetértek. Sajnos a tegnap említett kérdésemre a mai napig sem jött válasz, valószínűleg normális választ nem tudnak adni. Adtam nekik javaslatot, hogy legalább automatikusan tűnjön el néhány másodperc után - majd a következő alverzióban meglátjuk, lesz-e foganatja. Szerintem ilyen reklámablakos megoldást akkor szoktak választani, ha a letöltések és vásárlások aránya túllép egy általuk elvárt arányt. Esetleg más gazdasági okokból, amelyekbe nem látunk bele. Mindezt a korábbi válaszuk ezen mondata igazolja: "If you buy any licence, the pop-up will not appear." |
Bejelentkezés
Hirdetés |