Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   344 / 444
(#) elektronika95 hozzászólása Nov 15, 2015 /

Sziasztok!

Az eagle-ben nem találom a BC-182-es tranzisztort... illetve... találtam hasonlót hozzá... TO-92-es tokozással dee.. annak máshogy van a lábkiosztása....Mit tehetnék?
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
(#) kameleon2 válasza elektronika95 hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Írd be, hogy npn . Bőven lesz találat.
(#) elektronika95 hozzászólása Nov 15, 2015 /

Köszönöm szépen a segítséget!
(#) ColoradoKid hozzászólása Nov 16, 2015 /

Egyébként elérhető valahol egy korrekt leírás a kapcsolási rajz szabványos kinézetével kapcsolatban?
(#) Lucifer válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

Ezt milyen aspektusból kérdezed?
(#) elektrocad válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

Igen, IEC 617, vagy EN 60617 -ben
(#) ColoradoKid válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

Hogy hogyan néz ki egy szabványos rajz. Számozási sémák, elrendezés, vezetékelés (vezeték keresztezheti egymást, de nem mehet át alkatrészen, feliraton stb.) stb.
(#) ColoradoKid válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

Köszi, megnézem!
(#) Lucifer válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

Szerintem ez cégspecifikus, legalábbis nálunk házon belüli "schematic best practices guide" van ami párszáz oldal illetve vannak szkriptek amik ilyen extra DRC feladatokat végeznek (pld. ne legyen 4 irányból net kereszteződés, stb.). De vannak dolgok amiket pld. az IPC ad meg mint az, hogy a refdesek melyik PCB sarokból indulva növekedjenek.
(#) elektrocad hozzászólása Nov 17, 2015 /

Mától elérhető az EAGLE 7.5.0 verziója. A Light verzióban ezentúl 2 oldalnyi kapcsolási rajz készíthető. A többi újdonság leírása a DOC mappában található.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Illetve az újdonságok leírása telepítés nélkül ITT vagy ITT olvashatók.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) Lamprologus hozzászólása Nov 18, 2015 /

Van egy ilyen panelom, hogyan tudok ebből alaktrészt gyártani úgy, hogy azt be tudjam illeszteni a kapcsolási rajzomba, és látszódjon az is hogy mi van benne. tehát valahogy a kapcsolási rajzotát kéne létrehozni az alkatrészen belül, de az alkatrész szerkesztőn belül nem találok pl vezetéket, meg panel tervezésnél nem is kéne figyelembe vennie ezeket, csak a külső csatlakozási pontokat...
(#) niedziela válasza Lamprologus hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

PIN és wire, ezekkel dolgozz az alkatrész szerkesztőben.
(#) eyess válasza Lamprologus hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Megcsinálod a kapcsolási rajzát elmented.Utána bármikor be tudod illeszteni bármelyik rajzhoz pluszba.Ne egy ördögtől való dolog.
(#) elektrocad válasza Lamprologus hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Pl. így.
Illetve a 7-es verzióban erre való a MODULE parancs és az ezzel megszerkesztett modul a hierarchikus tervezési módban használható.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
(#) ColoradoKid válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Lett indításkor egy új "üdvözlő képernyő". Ezt el lehet tüntetni...?
(#) elektrocad válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Ezen én is meglepődtem, az erre vonatkozó kérdésemre ezt a választ kaptam:
The pop-up window is visible during 5 seconds in the freeware version of Eagle. If you buy any licence, the pop-up will not appear.
Arra az utólagos kérdésemre, hogy 5 másodperc után miért nem tűnik el, csak annyi idő után lehet kézzel eltüntetni (a jobb felső sarkában lévő x-re való kattintással), még nem jött válasz.
Az update leírásban is ez áll:
The EAGLE Freeware edition now starts with a temporary advertisement window and the Control Panel has got an advertisement section.
Megjegyzés: advertisement=hirdetés, reklám
Ezek szerint csak akkor tűnik el, ha megveszed a licenszet.
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Idézet:
„a 7-es verzióban erre való a MODULE parancs”

Light verzióban nem aktiv
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

A tegnap megjelent 7.5.0-ban sem (már 2 lap kapcsolási rajzot tud)? Tegnap írtam róla.
(#) kameleon2 válasza Lamprologus hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Én ezt úgy oldottam meg, hogy valamelyik szürke layert használom. tdoku, tplace vagy hasonló. A Padek nyilván kellenek a pozícionáláshoz. A többin felesleges agyalni, az úgyis rajta van a panelen. Maximum típust érdemes írni.
(#) Lamprologus válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 18, 2015 / 1

A module parancsal az a probléma, hogy ami alkatrészeket beteszek a modulba azokat nyáktervezéskor is figyelembe veszi. (vagy be lehet azt valahol állítani hogy ne tegye? )
Viszont én szeretném látni a kapcsolási rajzon, hogy mi hogy van a kijelzős panelon.
Tehát valahogy az alkatrész szerkesztőben kéne összehozni a dolgot ...
Valamit nagy nehezen összehoztam, csak érdekelne nincs-e rá valami elegánsabb megoldás.
(#) kameleon2 válasza Lamprologus hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Szerintem megteszi. Én nem görcsölnék rajta többet. Éppen ezért van az alkatrész szerkesztő.
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Szia !

7.5 verziót nem néztem, a 7.4-ben nem aktiv.
De mindegy is mert a modul nem különíthető el az adott rajztól, arra amire a kérdező választ keresett nem jó.
(#) elektrocad válasza Lamprologus hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Akkor próbáld meg a tegnap belinkelt leírás szerint.
(#) ColoradoKid hozzászólása Nov 19, 2015 /

Lehet valahogy a képen láthatóhoz hasonlóan felcímkézni a vezetékeket (a sima Label parancsot ismerem, de az csak egy szöveget rak be).

label.png

(#) niedziela válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Mit akarsz betenni ?
(#) ColoradoKid válasza niedziela hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Nem értem a kérdést. Egyszerűen szeretném, ha nem csak sima szöveg jelenne meg, hanem egy ilyen "tényleges" címke.
(#) niedziela válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Értem.
Akkor jobb klikk a cimkén, tulajdonságok és jelöld ki az xref -t.
(#) Lucifer válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Ehhez, most volt szerencsém és úgy látom a Cadsoft is elindult abba az irányba amerre nem szabad. Az olyan alap dolgok mint a mirror view, vagy az in/out/bidir XREF labelek, implementálása az smafu évek óta, de reklámpopup az kell. Cserébe integrálnak mások által írt ULP-ket a context menübe, és eladják mint nagy fejlesztést.
(#) elektrocad válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Idézet:
„a Cadsoft is elindult abba az irányba amerre nem szabad.”

Miért nem szabad? Nem mintha egyetértenék vele, mert engem is zavar a reklámpopup (ha csak az első indításkor ugorna fel, megérteném, de így zavaró - főleg, hogy ki kell várni az általuk megadott 5 másodpercet a folytatásig és akkor sem tűnik el magától), de a szoftver az övék, azt csinálnak vele, amit akarnak, senki nem mondhatja meg másnak, mit szabad vagy nem szabad tennie a saját tulajdonával. Majd az idő megmutatja (nekik), jó döntés volt-e.
A mások által írt ULP-k esetében valószínűleg megegyeztek.
Egyébként a többivel, amit írtál, egyetértek.
Sajnos a tegnap említett kérdésemre a mai napig sem jött válasz, valószínűleg normális választ nem tudnak adni. Adtam nekik javaslatot, hogy legalább automatikusan tűnjön el néhány másodperc után - majd a következő alverzióban meglátjuk, lesz-e foganatja.
Szerintem ilyen reklámablakos megoldást akkor szoktak választani, ha a letöltések és vásárlások aránya túllép egy általuk elvárt arányt. Esetleg más gazdasági okokból, amelyekbe nem látunk bele.
Mindezt a korábbi válaszuk ezen mondata igazolja: "If you buy any licence, the pop-up will not appear."
Következő: »»   344 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem