Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   41 / 45
(#) mandula hozzászólása Nov 15, 2015 /

Mielőtt megvenném a Proteus 8.3 SP2-t, szeretném kipróbálni. Egész délután "játszottam" is vele.

Ennek során a telepítési mappa "Translation" almappájában megtaláltam a "qt_hu.qm" magyar nyelvi fájlt (Megnéztem a Qt 5.5 Linguist programmal. A fordítás teljes és jó is.) Ebből feltételezem, hogy a szoftver megfelelő bűvészkedés után magyarul is tud, de a Helpben leírt módon nem sikerült rábírnom a magyar nyelvre a szoftvert.

Kérem, segítsen valaki, hogyan lehetne magyarítani a felhasználói interfészt? Előre is hálásan köszönöm. (A progi egyébként vásárolt Windows 10-en fut, de azt a "Proteus About" képernyő szerint Windows 8-nak látja sajnos. Ebből nem következhet a hiba?).
(#) csendesj hozzászólása Nov 22, 2015 /

Sziasztok.
Először is köszönöm az előző segítséget, sikerült megrajzolni a kapcsolást, programot hozzárendelni és működik is. Illetve az alapkapcsolás amíg csak ledekkel szimulálom a kimenetet akkor megy, de amikor a végleges leválasztott kapcsolást akarom futtatni, akkor hibát jelez amivel nem tudok mit kezdeni.
Ha valaki lenne olyan jó hogy ránéz mi lehet a hiba nagyon megköszönném.
(#) llaczo hozzászólása Nov 26, 2015 /

Sziasztok.
Használt e már valaki DS18b20 szenzort proteus-ban. Nem igazán akar működni nálam. Általában -0,05 fokot ír ki. A ROM serial namber után beírtam a HEX-ben beírt azonosító kódot is de semmi. Proteus7.8-al és proteus8-al is próbáltam sikertelenül. Igy nem igazán tudok szimulátorban próbálkozni a beállításokkal.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
(#) progee válasza llaczo hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Én használtam, viszont kapcsolási rajz és forráskód nélkül, hogyan várod el, hogy valaki megtalálja a hibád megoldását?
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
(#) llaczo válasza progee hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Szia.
Persze bírok küldeni, de a ketyere valóságban működik vagyis mér csak proteuszban nem.
Az is bajom még hogy nem találtam DS1820 modellt csak DS18B20-ast. Valóságban ilyenkor -80 fokot kell hogy mutasson +20 fok helyett (KB.)
Küldöm a motyót. A hőmérsékletet akkor fogja kiírni ha kétszer megnyomod a le, és hosszan a fel gombot.
Köszi a segítséget.

termostat.rar

(#) devergo74 hozzászólása Dec 14, 2015 /

Sziasztok.
Lehetséges leszimulálni egy kismegszakitóval ellátott áramkört?
Egyáltalán van proteusban kismegszakító?
(#) brato válasza devergo74 hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Üdv!

Animált olvadóbetét van benne.
(#) devergo74 válasza brato hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Konkrétan arra hogyan tudok rákeresni?
Köszönöm
(#) Tas84 válasza devergo74 hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Fuse.
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Dec 31, 2015 /

Sziasztok.Tudja valaki,hogy lehet szimulálni egy 230 voltos egyfázisú aszinkron motort?
(#) Kari55 hozzászólása Jan 19, 2016 /

Sziasztok.

Hogyan lehet Proteusban a Pineket áthelyezni, Pl. NE555 IC, ahogy a kapcsolási rajzon szerepel?

555.jpg

(#) KBal76 válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Decompose menüpont (helyi menü, legalsó pontja) utána pedig ha átrendezted kijelölöd az egészet, és megint jobb-egérgomb, "Make device" és kitöltesz minden rublikát, és megadod melyik saját library-ba tegye.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
(#) Kari55 válasza KBal76 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Aha, értem. Ezt már csináltam, csak elmenteni nem tudtam.

Köszönöm, kipróbálom.
(#) kkrisz75 hozzászólása Feb 12, 2016 /

Sziasztok.

Nem tudom szabad-e itt kérni ilyet.
Szeretnék a nyákra letenni egy microsd kártyafoglalatot, de nem találtam az alkatrészek közt.
Nincs valakinek egy?

Kerestem a neten, de nem igazán találtam. Sok libary filet találtam de egyik közt sem találtam ilyet.

(Amúgy elég ha ezeket a Libaries könyvtárba bemásolom?, Még nem volt szükségem a gyári alkatrészeken kívül semmire)

Pár dolgot rajzoltam csak meg benne, arra meg a alap alkatrészek, minták elegek voltak.
(#) sunside hozzászólása Márc 24, 2016 /

Sziasztok,
A hírdetésemben szereplő robot motorvezérlő részét megpróbáltam visszarajzolni a panel alapján de nem igazán sikerült *emészthető* formában.
Ha szépen megkérem, nálam profibb valaki át tudná rajzolni a mellékletben lévő Proteus fáljt úgy ahogy azt illik? Akkor talám a bekötését is ki tudnám találni.
(a pont 1,2,3 csatlakozási pontok lennének, feltehetően a motoroknak)
Fáradozását előre is köszönöm.
(#) Horváth P Tamás válasza sunside hozzászólására (») Márc 24, 2016 /

Szia eltudnád küldeni PDF be
(#) sunside válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Márc 24, 2016 /

Ha abból könyebb akkor:

A tranzisztorok típusát eltudnád küldeni ?Valamint azt,hogy a pont 1,2,3 hova vagy mihez csatlakozik.

Tr:
1>2SC945
2>2SC945
3>2SA952
4>2SC2001
5>2SC945
6>2SC945
7>2SC2001
8>2SA952
A pont 1,2,3 a panelon láthatóan valami vezeték helye, feltehetően ezek mentek a motorokhoz.

OK Lerajzolom proteuszba

Közben annyit kiokoskodtam, hogy feltehetően csak 1 motor híd-meghajtása lehet ez a rész. Az 1 pont lenne a bemenet, a 2-3 menne a motorhoz. Nagyot tévedek?
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
(#) Horváth P Tamás válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Márc 24, 2016 /

Szia a kapcsolás egy forgásirány váltás. A pont 2 és a pont 3 kötöd a motort,a pont 1 ha pozitív bemenetre kapcsolod akkor "jobba" forog ha a negatívon hagyod akkor "balra"

1.pdsprj

Ezek szerint beletrafáltam s megoldásba? Már vagy 2 napja nézegetem a panelt, hogy kitaláljak valami megoldást.
Igen nagyon köszönöm, hogy foglalkoztál a témával.

Szívesen

Javított változat,motorral

1.pdsprj

Oopsz, ez annyira javított változat, hogy már meg se tudom nyitni. Az elöző gond nélkül megnyílt.

Elküldöm még egyszer

1.pdsprj

Kössz, megvan.
(#) sansrival hozzászólása Márc 27, 2016 /

Sziasztok!

Proteusban szimulálok egy hangerő szabályzót, logikai kapukkal. Sajna valamilyen problémába ütköztem. A szimuláció futtatásban a 4029 fel/le léptetőnél nem jelennek meg a kimenetek. A bemenő jelek ott vannak, de sem a BCD kimeneteknél, sem a 7-es lábnál nincs jelem. Vele együtt a 4067-es multiplexernél sem jelenik meg logikai szint. Olyan, mintha nem kapna tápot. Bár maga a progi hozzákapcsolja, de nekem ez jön le. Vajon mi lehet a problem?

Csatolta az eredeti képet és a szimulációt.

Köszönöm előre is!
(#) superlac hozzászólása Máj 6, 2016 /

halihó!

Egy aprócska kérdésem lenne csak : ) Proteus 8.1 Professional progit használok. Csinálni akarok NYÁK tervet meg is van minden és tudok készíteni pöpec terveket, DE egy istenért nem találom meg a neten se sehol (lehet én vagyok a béna sőt..) hogy a panel méretet hol tudom megadni neki. Valakinek van ötlete merre találom, tuti hogy van ilyen fül de vaksi vagyok vagy nem tudom.... Remélem tudtok segíteni.

ÜDV
Következő: »»   41 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem