Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Mielőtt megvenném a Proteus 8.3 SP2-t, szeretném kipróbálni. Egész délután "játszottam" is vele.
Ennek során a telepítési mappa "Translation" almappájában megtaláltam a "qt_hu.qm" magyar nyelvi fájlt (Megnéztem a Qt 5.5 Linguist programmal. A fordítás teljes és jó is.) Ebből feltételezem, hogy a szoftver megfelelő bűvészkedés után magyarul is tud, de a Helpben leírt módon nem sikerült rábírnom a magyar nyelvre a szoftvert. Kérem, segítsen valaki, hogyan lehetne magyarítani a felhasználói interfészt? Előre is hálásan köszönöm. (A progi egyébként vásárolt Windows 10-en fut, de azt a "Proteus About" képernyő szerint Windows 8-nak látja sajnos. Ebből nem következhet a hiba?).
Sziasztok.
Először is köszönöm az előző segítséget, sikerült megrajzolni a kapcsolást, programot hozzárendelni és működik is. Illetve az alapkapcsolás amíg csak ledekkel szimulálom a kimenetet akkor megy, de amikor a végleges leválasztott kapcsolást akarom futtatni, akkor hibát jelez amivel nem tudok mit kezdeni. Ha valaki lenne olyan jó hogy ránéz mi lehet a hiba nagyon megköszönném.
Sziasztok.
Használt e már valaki DS18b20 szenzort proteus-ban. Nem igazán akar működni nálam. Általában -0,05 fokot ír ki. A ROM serial namber után beírtam a HEX-ben beírt azonosító kódot is de semmi. Proteus7.8-al és proteus8-al is próbáltam sikertelenül. Igy nem igazán tudok szimulátorban próbálkozni a beállításokkal. ![]() Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
Én használtam, viszont kapcsolási rajz és forráskód nélkül, hogyan várod el, hogy valaki megtalálja a hibád megoldását?
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
Szia.
Persze bírok küldeni, de a ketyere valóságban működik vagyis mér csak proteuszban nem. Az is bajom még hogy nem találtam DS1820 modellt csak DS18B20-ast. Valóságban ilyenkor -80 fokot kell hogy mutasson +20 fok helyett (KB.) Küldöm a motyót. A hőmérsékletet akkor fogja kiírni ha kétszer megnyomod a le, és hosszan a fel gombot. Köszi a segítséget. ![]()
Sziasztok.
Lehetséges leszimulálni egy kismegszakitóval ellátott áramkört? Egyáltalán van proteusban kismegszakító?
Konkrétan arra hogyan tudok rákeresni?
Köszönöm
Sziasztok.Tudja valaki,hogy lehet szimulálni egy 230 voltos egyfázisú aszinkron motort?
Sziasztok.
Hogyan lehet Proteusban a Pineket áthelyezni, Pl. NE555 IC, ahogy a kapcsolási rajzon szerepel?
Decompose menüpont (helyi menü, legalsó pontja) utána pedig ha átrendezted kijelölöd az egészet, és megint jobb-egérgomb, "Make device" és kitöltesz minden rublikát, és megadod melyik saját library-ba tegye.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Aha, értem. Ezt már csináltam, csak elmenteni nem tudtam.
Köszönöm, kipróbálom.
Sziasztok.
Nem tudom szabad-e itt kérni ilyet. Szeretnék a nyákra letenni egy microsd kártyafoglalatot, de nem találtam az alkatrészek közt. Nincs valakinek egy? Kerestem a neten, de nem igazán találtam. Sok libary filet találtam de egyik közt sem találtam ilyet. (Amúgy elég ha ezeket a Libaries könyvtárba bemásolom?, Még nem volt szükségem a gyári alkatrészeken kívül semmire) Pár dolgot rajzoltam csak meg benne, arra meg a alap alkatrészek, minták elegek voltak.
Sziasztok,
A hírdetésemben szereplő robot motorvezérlő részét megpróbáltam visszarajzolni a panel alapján de nem igazán sikerült *emészthető* formában. ![]() Ha szépen megkérem, nálam profibb valaki át tudná rajzolni a mellékletben lévő Proteus fáljt úgy ahogy azt illik? Akkor talám a bekötését is ki tudnám találni. (a pont 1,2,3 csatlakozási pontok lennének, feltehetően a motoroknak) Fáradozását előre is köszönöm.
Szia eltudnád küldeni PDF be
Ha abból könyebb akkor:
A tranzisztorok típusát eltudnád küldeni ?Valamint azt,hogy a pont 1,2,3 hova vagy mihez csatlakozik.
Tr:
1>2SC945 2>2SC945 3>2SA952 4>2SC2001 5>2SC945 6>2SC945 7>2SC2001 8>2SA952 A pont 1,2,3 a panelon láthatóan valami vezeték helye, feltehetően ezek mentek a motorokhoz.
OK Lerajzolom proteuszba
Közben annyit kiokoskodtam, hogy feltehetően csak 1 motor híd-meghajtása lehet ez a rész. Az 1 pont lenne a bemenet, a 2-3 menne a motorhoz. Nagyot tévedek?
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
Szia a kapcsolás egy forgásirány váltás. A pont 2 és a pont 3 kötöd a motort,a pont 1 ha pozitív bemenetre kapcsolod akkor "jobba" forog ha a negatívon hagyod akkor "balra"
Ezek szerint beletrafáltam s megoldásba? Már vagy 2 napja nézegetem a panelt, hogy kitaláljak valami megoldást.
![]() Igen nagyon köszönöm, hogy foglalkoztál a témával. ![]()
Szívesen
Javított változat,motorral
Oopsz, ez annyira javított változat, hogy már meg se tudom nyitni. Az elöző gond nélkül megnyílt.
Elküldöm még egyszer
Kössz, megvan.
Sziasztok!
Proteusban szimulálok egy hangerő szabályzót, logikai kapukkal. Sajna valamilyen problémába ütköztem. A szimuláció futtatásban a 4029 fel/le léptetőnél nem jelennek meg a kimenetek. A bemenő jelek ott vannak, de sem a BCD kimeneteknél, sem a 7-es lábnál nincs jelem. Vele együtt a 4067-es multiplexernél sem jelenik meg logikai szint. Olyan, mintha nem kapna tápot. Bár maga a progi hozzákapcsolja, de nekem ez jön le. Vajon mi lehet a problem? Csatolta az eredeti képet és a szimulációt. Köszönöm előre is!
halihó!
Egy aprócska kérdésem lenne csak : ) Proteus 8.1 Professional progit használok. Csinálni akarok NYÁK tervet meg is van minden és tudok készíteni pöpec terveket, DE egy istenért nem találom meg a neten se sehol (lehet én vagyok a béna sőt..) hogy a panel méretet hol tudom megadni neki. Valakinek van ötlete merre találom, tuti hogy van ilyen fül de vaksi vagyok vagy nem tudom.... Remélem tudtok segíteni. ÜDV |
Bejelentkezés
Hirdetés |