Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Így jött ki a 68R az áramerősség 11.7mA hogy kijöjjön a 68R jó lesz így?
100mA-hez 9.04R kell. Számolgattam egy picit, a 4V ból az 5K-n 0,8mA folyik majd tehát elégnek kell lennie. De ha pl le kell mennem 1K-ig akkor már 4mA ez is elég még. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
Oké, mondjuk én 5V-ra állítottam, akkor ad a 68 ohm kb 10mA-t. 4V-nál az 5k-val már nem biztos, hogy kapsz végkitérést (igaz, ott van még a poti a visszacsatoló ágban, azzal is kell majd játszani).
Megyek és megmókolom a műszert. Köszönöm a segítségedet! Este már szeretném nézni az olajnyomásomat
![]()
Sziasztok, köszönöm szèpen a rajzokat. Ugy ertettem, hogy amit mellekeltem rajzon nem làtszanak a csatlakozàsi pontok. Az az ahol kèt vezeték keresztezi egymàst nem biztos, hogy össze kell kötni. Mèg egyszer köszönöm ès bèkès boldog karacsonyt mindenkinek!
Szívesen, és én is Békés Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Megcsináltam a módosításokat, a műveleti erősítő tápfeszig (5V) kivezérelhető? Nekem 4,15V- os referencia fesszel az 1-es lábon 2,95V nál több nem jön ki
![]() Emeljek a táp és a referencia feszen?
Akkor növelni kell az erősítést. Az 50k trimmerrel tégy sorba még egy 47k-t.
Köszönöm! Soros 47K val a műszerre "csak" 2,69V jut
![]()
A műszer terheli be a kimenetet, műszer nélkül 3,58V van a kimeneten. Miért terheli be ?
Ez a műszer volt az erősítős panelhez? Mert a műszernek több, mint 20 mA kell. Megnézem mit mond az adatlap... (Amúgy én 47 ohm-ot tettem sorba.)
50mA az áramkorlát a kimeneten, tönkre nem megy. Kevés lesz neki az 5V-os táp... A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
Igen, ez vol benne, arra jutottam én is hogy kevés a táp, felkötöttem a 12V ra és láss csodát
![]() Annyira nem labor pontos, de én már örülök! Köszönök mindent! Boldog karácsonyt!!
Minden csoda 30 percig tart, levegővel működött a mérő műszer, de az autóban bent már nem annyira.
Indítózáskor kiakad a műszer, majd a motor indítása után amíg üzemel a szekunder levegő szivattyú a mutató nullán áll. Mikor kikapcsol ez a szivattyú feláll a mutató 2.5 Bar köré, bár ilyen hideg olajjal még kb. 4Bar körül van az olajnyomás. Mindenféle elektromos fogyasztóra esik a mutató által mutatott érték, féklámpára kevésbé, a fűtő ventilátor fokozataira is lépcsőben esik a mutató, hátsó ablakfűtés és tompított fényszórónál teljesen 0-ra leesik a mutató. Mi lehet a baj? Azért mert a kábelek mellett fut a nyomásmérő szonda és a műszer közötti kábel? Árnyékolt kábel kellene? Másra nem tudok gondolni.
Nem csodálom... Kell a stabilizátor, csak legalább 7808, vagy 09. Ilyen nem lesz a fiókodban, de ha a GND-jét megemeled a 05-nek egy osztóval (mint a 317-nél) beállítható lesz. A bejövő 12V-tal sorosan levő dióda legyen schottky és a bemeneten legyen a 4700µF ( kimenetre 10µF elég). A dióda meggátolja, hogy az indító kiszívja a 4700u töltését, ami jó esetben elég lesz áthidalni az indítózás idejét. Természetesen a TL431 soros ellenállását 10mA körüli értékkel és a feszültség-különbséggel újra kell számolni.
Az indító motor áram éhségét még megértem, de a többi?
Fényszórók 2X 55W ami nem olyan sok, sőt még az ablaktörlőre is megmozdul. Ugyan oda van kötve a feszültség mérő az nem mutat ekkora feszültség ingadozást.
Milyen szèp lett. Köszönöm szèpen! Viszont kívánok!
Sok kutakodás után egy külföldi oldalon találtam ezt a képet.
Ők is hasonló dolgon dolgoznak. Nem-e lehetne így megoldani ezt is? Feszültségosztóként működne a szenzor és a műszert erre az osztóra kötni? Annyi kiegészítéssel, hogy egy tranzisztort nyitna a szenzor, hogy ne a szenzort terheljem a műszer + az átfolyó árammal? Vagy ez hülyeség lenne? ![]() A szenzor ami be van tekerve az autóba Opel Calibrához való. A mérőműszere már kincsnek számít, nem is igazán találtam róla képeket, nem hogy esetleg rajzot. A csatolt képen látni hogy a műszer panelén csak 2 1-2W-os ellenállást látni, lehet hogy gyárilag ilyen osztóval lenne megoldva a kijelzés? A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
Köszönöm, miért, nem működött a link? Nekem igen
![]()
Táphiba volt! Kondik cseréje megoldotta a dolgot. Boldog Karácsonyt!
Ha nem stabilizátorról járatod, mindenre mozogni fog a műszer. Meg lehet oldani tranzisztorral is, de az elég instabil. Először arra gondoltam, hogy betehetnéd a szenzort a TL431 oszójába, - de az nem megy lejjebb 2,5V-nál. Szóval kell az erősítés, mert nagyon durva a műszer (ahogy autóban szokásos). Tehát, ahogy írtam, emeld meg a tápot annyira, hogy a szenzor helyén az osztóban a max-nak megfelelő ellenállással kapjál végkitérést.
(A csapkodás oka lehet az is, ha a testje a szenzornak csak a motorblokkra van kötve - ez olyan, mint az erősítőknél a földhurok: idegen áramok is folyhatnak, ami itt a műszeren jelent kitérést.) A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
Szia!
Végeztem többféle mérést. A műszer eredeti szenzora is majdhogynem ugyan ezt a jelenséget produkálta mint a mostani, de az gagyibb, más menetű stb, fizikailag nem fért el. Van egy másik, még nem "mókolt" műszerem, azon végeztem a tesztet az asztalon. Egy potméterrel helyettesítettem a szondát. Adtam neki tápo, + még a tápra ráterheltem izzókkal, szakaszosan, az árammérő ugrált 0-5A ig de a műszer meg sem moccant. Gondoltam tekerek az izzók áramágából egy pár menetet a szenzor vezetékére, ugyan úgy stabilan áll a mutató. Így már én is a tesztelési problémára tudok gondolni, tegnap is gondoltam erre, így átnéztem az akku és a kasztni közötti kábelt. Ma kipróbálom hogy egyből a motorblokkra testelem a műszert.
Rákötöttem a műszer testpontját a motorblokkra és láss csudát, működik :-o
Sohasem gondoltam volna.... Nemsoká test kontakt problémák lesznek? Tavasszal amúgy is tervezem a nagy áramú kábelek cseréjét ![]()
Működik szépen, készre szereltem. Mértem feszültséget az akku és a kasztni között, minden fogyasztó bekapcsolva, 136mV küöndbség van. Köszönök mindent!
![]() ![]() Gratulálok! Az ilyen testhibák okozzák pl. mikor irányjelzőnél felváltva villog a féklámpával, stb. Azért egy műszer érzékenyebb egy izzónál.
Köszönöm szépen, most már boldog vagyok ,tegnap este azért annyira nem voltam az
![]() Kalibráló szerkezetem ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
Kedves Fórum társak!
Kapcsolási rajzot keresnék, ha még létezne ehhez a készülékhez, "AudioTon CCp-100" autós mini hifi torony, 2x25W-os erősítő, kazettás magnó, és tuner részből áll. Csak a tunerrel van probléma, az fm sávban csak zaj van állomásokat nem lehet hangolni. Az egyik benne lévő tranzisztor nagyon melegszik, sajnos a számot nem pontosan lehet látni, "K4B C330, vagy K48 C330" Ebben kérném a segítséget. Üdv. Lele
Kedves Fórum tagok!
SUB 101 ESP névre hallgató aktív subláda kapcsolási rajzát keresem. A végfok modul sub100c azonosítón fut. Előttem már belenyúltak az erősítő részbe, de sajnos nem lett jó a javítása. Előre is köszönettel. üdv_: L
Kedves Fórum társak!
Az AudioTon mini hifihez a képeket elfelejtettem felrakni. Most ezt pótolom, hátha valakinek ismerős lesz a készülék. Üdv. Lelel |
Bejelentkezés
Hirdetés |