Fórum témák
» Több friss téma |
Az nagyon nem normális érték (5V körül kéne lennie vagy pedig 0V körül). Próbáld meg leterhelni egy 1k-s ellenállással (föld-D12) és mérd meg úgy a feszültségét.
Szia!
Én nem értek az Arduino programhoz, de a G kódot mivel generálod neki? És a másik kérdés, hogy a G kódban benne van az hogy ki és be kapcsolja a lézert? Például a 12 kimenetet ki és be kapcsolja?
Most ki próbáltam úgy hogy digitalwrite-al high-ra emeltem úgy meg 4.2V van rajta illetve le is megy 0-ra.
Hmm. Érdekes, ha eddig input-pullupban volt, akkor az 1k-nak le kellett volna húznia 0V körülre, ha pedig nem akkor nem lett volna szabad a feszültségnek leesnie.
Na mind1. Akkor működik a láb, konfiguráld úgy, hogy a D12-t használja Spindle-enable-re. Ebben nem tudok segíteni, nem ismerem ezt az eszközt.
Szia!
Én nem értek az Arduino programhoz, de a G kódot mivel generálod neki? És a másik kérdés, hogy a G kódban benne van az hogy ki és be kapcsolja a lézert? Például a 12 kimenetet ki és be kapcsolja?
Bocsi, de rossz a kérdés! A D12 az a tranzisztor bázisa.
Nem feltételeztem, hogy tényleg direktbe köti...
Ügyes cucc de a világon semmi köze a CNC-hez.
Még az „N" sem igaz.
![]() De a vezetési rendszer egy lézerhez alkalmas lehet. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2016
A 3D nyomtatókat ilyen módon oldják meg.
Ez azért erősen hiányos kijelentés...
Ez amit linkeltél egy Core X-Y mechanika. Amit a videóban mutattak, az egy H-bot mechanika. Akad különbség. De valóban, az elmélet alkalmas 3d nyomtatókhoz is
Sziasztok!
Remélem sokan emlékeznek még amit feljebb építettem cnc-m most olyan problémám lenne vele hogy egy darabig megy és egyszer csak fogja magát és elmegy balra. Ez mitől lehet? Haldoklik az arduino? Esetleg valami kontakt hiba vagy merre keresgéljek? Üdv Peti!
Erre most komolyan miféle választ szeretnél???
Ha rám hallgatsz, akkor elkezded a lépésenkénti hibakeresést. ![]() Ha az internetre, akkor kicseréled az összes kondenzátort
Változtattál bármin mostanában? Lehetnek váratlan mellékhatások...
Lehetőségek: Indítsd el többször ugyanazt a programot. Ha mindig ugyanannál a sornál akad ki, akkor a programmal történhetett valami. (mondjuk belejavítás...) Valószínűbb, hogy csak úgy találomra fut lesre, ekkor kell ellenőrizni a teljes gépen a zavarvédettséget, hidegítő és szűrőkondenzátorokat (ahogy Gafly is mondotta volt). Ki kell zárni az arduino futásában a végtelen ciklusokat, tévutakat, és a léptető meghajtóáramkör hőmegfutását is. Ezek csak tippek a könnyen felderíthető hibákra, de sajnos van új is a nap alatt.
A programban volta a hiba szerencsére! Meg nyugodtam most már kicsit kezdtem ideges lenni.
Hali!
Keresek filctollhoz valami befogó szerkezetet amit fel lehetne szerelni a gépre. Jó lenne ha rugós lenne, ami picit rányomja az asztalra a tollat. Tudtok hol kapható? Köszi
Csinálj egyet... Végülis ezért van cnc-d .
Nem ördöngősség.
Szia!
Nem éppen filctoll de ötletcsinálónak jó lehet . Az alábbi képek a saját kis CNC-m (Kollégám szerint csak "C" gép ) Toll betét felfogatása ez már a V2-es, mert az első verzió tollat illetve filcet is be tudott volna fogadni, ha nem lett volna túl gyenge. ( A forrasztás és a kivitelezés minőségét ne nézzétek, mert minél gyorsabban szerettem volna működésre bírni a gépemet, ezért nem sikerült valami túl jól ) Itt már nem a mechanika a gyenge hanem a motor ami hajtaná szerencsétlent sajnos tud szépen lépést veszteni A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
Neked egy közönséges csövet kell függőlegesen felfogatni, ami alul be van szűkítve, hogy az írószerszám ki ne essen, a tetejére pedig beledugsz egy azonos átmérőjű köracélt súlyterhelésnek, hogy mindenképpen ugyanakkora legyen a felületi nyomás a hegyen.
A hosszát kísérletileg tudod meghatározni, de a filceknek alig kell valami.
Ez jó ötlet, de én jegeltem a CNC építést, fabrikálást, mert rájöttem, hogy elég drága mulatság ha normálisat szeretne az ember
(kipróbáltam, arduinoztam, erre jó, esetleg rajzolgatni de másra nem igazán. kb 7000 hufból kijött )Amúgy Pipi fórumtárs kérdezte
Hello, én így csináltam meg, egy mérőórából. Később ugyanebbe lehet tapintót is építeni.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

de ötletcsinálónak jó lehet