Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   98 / 118
(#) abcdabcd válasza attila1 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

A fekete is csak ott annál az ábránál látszik, hogy hiányos, ott finom rajzolatot kéne nyomtatnia... a többi színből nem nyomtat ilyen ábrát így ott nem látszik....
Szóval szerintem csináld meg azt, amit itt korábban írtam, hogy valamilyen szövegszerkesztőben (pl: libre office), írj tele egy egész oldalt valamilyen egyetlen betűvel (pl: x), aztán először a színt ne is állítsd, hagyd feketén és nyomtass vele kb 5 oldalt... és utána nézd meg megint ezt a "nyomtatási minőség teszt"-et, hogy változott-e valamit... ha lehet, akkor a nyomtatásnál a "minőség"-et állítsd a legjobbra, hogy próbáljon a legfinomabb rajzolattal nyomtatni eközben, aztán majd utána a színesek jönnek, de előbb a fekete javuljon valamennyit...
(#) attila1 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Ok,letöltöm,aztán próbálok nyomtatni néhány oldalt. Köszi az eddigieket!!!

A lap "teleírását" meg amúgy teljesen szó szerint értettem, szóval a lap tetején megnyomod az adott betűt, és addig nyomva tartod a gombot, amíg arra a lapra fér a betűből... és a sorköz is "szimpla" vagyis legyen tényleg teljesen sűrűn tele az oldal...

Hmmm. A nyomtató még úgy jelezte,hogy félig van a fekete tartály,közben meg szinte üres volt...
Kicseréltem,és máris szebb a fekete.
A kinyomtatott példány erőteljesebb színekben egy kicsit.

Save0005.JPG

Na de akkor most egy olyan "gyári teszt"-et csinálj újra, hogy mi az eredmény... ez a betű mindenféle színnel meg nem jó, nem az amit mondtam, ott azt kéne, hogy (persze ha az új tintával is olyan fakó a nyomtatás), hogy:
-egy adott színű legyen az összes betű az oldalon, és ne félig, hanem TELE legyen az oldal
-és abból a TELE oldalból kell 3-4-5 példányt kinyomtatni, hogy intenzíven tisztuljon a fej...

-és a minőség ellenőrzésére viszont a szöveg meg nem biztos, hogy jó (mivel írtad is hogy "jó a nyomtatás, csak a képeknél fakó", aztán meg a gyári tesztoldalnál kiderült, hogy mégse jó--> vagyis ezek szerint pl szöveg nyomtatásánál nem derült ki, hogy a fekete nem valami jó, csak ott ahol a színek között a feketét is használta... szóval a szöveg az nem jó teszt...)

mod: bár amúgy ez így egész jónak látszik, viszont a korábbi patronnal meg nem láttunk nyomtatott szöveget, az is lehet, hogy az ugyanilyesmi lett volna...
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2016

A gyári tesztnél a fekete rácsos már, a színek is megvannak,csak nem erős kontrasztos egyik sem.
Mintha a színes tinták nem erőteljesek lennének. Szerintem ez valami gyenge utángyártott tinta lehet...

Azt a bescannelt tesztet megnézve úgy tűnt, hogy a színesnél a lilánál az egyiknél mintha vízszintesen egy csíkban nem is lenne nyomat, szóval az is lehet, hogy a tinta ilyen fajta, az árnyalat miatt, viszont az, hogy egy csíkban fehér (legalábbis a szkennelt képen) az meg nyomtatási dolog, nem valószínű, hogy a tinta minősége csinálná... pont olyan amin a tisztítás tudhat segíteni...

Vagy rakj fel akkor egy képet az újabbgyári tesztoldalról, mert azon lehet más látszik...

Teszt oldal,meg a nyomtatófej jelenlegi beállításáról kép. Most úgy tűnik,hogy a kéket nem tudja rendesen ,,kikeverni"?

Ja meg még a színekre: olyan színekkel kell nyomtatni, amik a tintapatronok színei, tehát pl a sárga az jó, meg a többi szín is csak hasonló legyen, hogy ne keverje, hanem egy adott oldalt egy adott színnel nyomtasson végig... tehát olyan színek kellenek, amik a gyári tesztoldalon is vannak....

Nem tudom, az is lehet, hogy ez már sokkal jobb, és pont a kék az ami jobb, mert lehet, hogy annak a csíknak az egyik fele tömörebb, és az alsó fele meg halványabb kell, hogy legyen? Meg a feketéből még mindig hiányzik egy kis csík...

A második lap, amit felraktál, az meg valami "fej beállítós oldal", azt nem tudom, hogy mit kell vele csinálni, azt aszerint kell megcsinálni amit a nyomtató programja kiír ott, ahonnan azt az oldalt ki lehet nyomtatni, hogy melyik a jó beállítás...

Az 1. oldalhoz még:
A legalsó sárga tűnik elég halványnak amúgy...
Meg amiatt, hogy a hátoldalra lett nyomtatva a másik teszt, lehet azért nem látszik jól, legalábbis így bescannelve, hogy a lényeges teszt mit is mutat...

Szóval:
-sárgával, világos kékkel, és lilával nyomtass egész teli oldalakat, amin egyetlen betű van csak, és színenként 2-3-4-5db oldalt, és "legjobb"/"finom"/... minőségben, és utána csinálj egy új tesztet, a hátoldalán ne legyen semmi, és azt scanneld be és azt rakd fel ide...

A sárga annyira nem látszik,hogy kimondhatatlan,a kék,meg a lila az első betűtől az utolsóig jó,csak nem erős... Patron csere most biztos,és valami jobb minőségű utángyártott tintát kell néznem..

Save0002.JPG

Na igen a kék jó a lila az lehet túl lila, inkább olyan "magenta lila" kéne, amilyen közelebb áll a festék színéhez, bár lehet az amúgy pont jó, a sárgával próbálj akkor még nyomtatni, hátha erősödik... ja meg esetleg a feketével is, bár az, hogy abból az az egyetlen kis vonal hiányzik csak, az lehet ígyis jó...

Vagy lehet a sárga amúgy se látszik jól a fehér papíron, szóval lehet az amúgy attól még jó... tehát az is lehet, hogy akkor jó is lett a nyomtatód, ami főleg a patroncserétől javult meg, bár a nyomtatás is lehet segített valamennyit rajta... mert amúgy a színes szöveg amit nyomtattál az látszatra az is jónak tűnt, rögtön a csere után, szóval viszont akkor így már talán használható a nyomtató...
(#) Kisa_ hozzászólása Feb 6, 2016 /

Helló!
Remélem csak kicsit off a téma.
Szert tettem egy Mutoh RJ-800-as plotterre. PC-hez még nem kötöttem, de a tesztnyomtatást megtaláltam a menüben. El is indul minden mozog, nyomtat, ha kész vár másfél percet, míg a tinta szárad, aztán levágja a kész papírt.
A baj csak az, hogy a papírra nem nyomtat semmit. A színes kazetták üresek, de a fekete félig van, a fejhez eljut a tinta, az nincs beszáradva, nem levegős a cső.
Meleg vízben amennyire tudtam kiáztattam a fejet.
Kérdésem persze az lenne, mi lehet a hiba? Talán a piezo fej van még mindig beszáradva?
Rajzolás közben nem az semmi olyan jellegű hangot, nem tudom kellene-e.
Szeretém életre kelteni, van ötletetek?
Kösz!
(#) eyess válasza Kisa_ hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

A csövek a hollandival már a fejhez mennek , vagy az még egy tinta tartály ?
Ja igen és a tinta az milyen fajta ?
(#) Kisa_ válasza eyess hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Az a fehér kis lapos tartály közvetlen a fej fölött van, ahogy a képen is látszik. Sajnos a pontos felépítését nem találtam meg a piezo fejek felépítéséről, csak móricka ábrákat.
Abban sincs beszáradva (?), ha megnyomorgatom láthatóan folyadék van benne.

OK erre voltam kíváncsi.
Na ezt úgy tudod kitisztítani , hogy csinálnod kell ugyan ilyen hollanderes csatlakozású , de műanyag csővel ellátott a fehér tartályra csavarozható egységet amivel , majd minden egyes fejet ki tudsz tisztítani.
A hollandis műanyag cső másik végére pedig egy nagyobb méretű fecskendőt kell tenni amivel tudsz vákumot , illetve nyomást gyakorolni a fejre. Persze ezt fel kell tölteni tisztító folyadékkal .Akkor jó a művelet amikor a fejegység alá tett papír zsebkendőn , vagy egy darab papír lapon megjelenik a festék ami beszáradhatott a fejbe. Ha esetleg nem tudod , hogy milyen , vagy hogy nézne ki ez az egység csinálok róla egy séma rajzot.
(#) Kisa_ hozzászólása Feb 6, 2016 /

Áh, nagyon köszönöm!
A fecskendős dologgal nem lesz probléma, menni fog. Ezek szerint a piezo fej vezérlés nélkül is átjárható (valamennyire), ha tiszta.
Vegyek tisztító folyadékot, vagy akár a háztatásban is megtalálható hasonló? (Denszesz, izopropil alkohol..stb.)
Kösz!

Egy ilyet kell csinálnod ezzel mindegyik fejet ki tudod tisztítani egymás után.
Hát igen jobb lenne a tisztító folyadék mégpedig olyan , ami ehez a géphez való .Nem tudom milyen ennek a festék összetétele , hogy mi oldja .A túlzott agresszív oldószerektől óvni kell , mert azok megtámadják a műanyag alkatrészek , illetve a fúvókákat megoldják , aztán akkor tényleg vége a fejnek.
Igen a tisztító folyadékkal ellehet érni azt , hogy a fúvókák átjárhatók lesznek mivel nyomást gyakorolsz rá ezáltal ugye ki majd be zár a fúvóka , és remélhetőleg a beszáradt festék fellazul , és tisztulni fog a fej.
A fecskendővel egy pumpáló mozdulatot kell csinálni , tehát ki be .Ezáltal lehet elérni azt , hogy a tisztító folyadék a fejben mozgásra kényszeríti a festéket , és oldódni fog.Ez a művelet akkor jó , ha már a fej alján minden fúvókából nyomás hatására tű hegyni furatokon keresztül spriccelni fog a tisztító folyadék , és a papíron egy téglalap szerű nyomatot hagy , ekkor már mindegyik fúvóka tiszta lesz , és nem fog csíkozni nyomtatáskor.Sajnos , vagy nem sajnos nem tudom a gép előéletét , tehát lehet , hogy többszöri próbálkozásra fog csak megoldódni a beszáradt festék , feltéve , hogy a fejek még működőképesek.
(#) Kisa_ válasza eyess hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Van a közelben egy szakbolt, veszek folyadékot, beszámolok mire jutottam.
A gép működőképes volt, csak egyre kevesebb meló volt rá, a kazetták is kiürültek, így a raktárban végezte.
Kösz!
(#) Tovaris hozzászólása Feb 13, 2016 /

Üdv!

A kérdésem az lenne, hogy egy Samsung ML2010PR lézer nyominál a következő probléma lépett fel:

Bekapcsolás után szépen elindul, majd egyszer csak leáll és se kép se hang. (ugyanez van nyomtatáskor is) , nekem úgy tűnik nem akar felfűteni.
Hátha valaki már találkozott hasonló problémával.

Köszönöm,
Norb
(#) elektrocad hozzászólása Feb 13, 2016 /

Sziasztok!
Én csak véleményekre lennék kíváncsi. Akinek van tapasztalata a Ricoh lézernyomtatókkal, kérem ossza meg velem. Konkrétan egy RICOH SP 204SFNW multifunkciósról lenne szó. Megbízható gyártó, ill. termék? Köszönöm a tapasztalatokat.
(#) pika75 válasza Tovaris hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Szia. Azt, hogy felfut-e, nagyon egyszeruen ellenorizheted: felnyitod a felso kis fedelet, es ha meleget erzel akkor felfut, ha nem akkor nem. Ha nem fut fel, a led pirosan vilagit, es nem csinalja meg az ontesztet sem. Nyomtass egy tesztoldalt ugy, hogy hosszan nyomva tartod a gombot amig a led villogni kezd. Szkenneld be a nyomatatott oldalt; ird le lepesrol lepesre mit csinal a nyomatato ha a szamitogeprol probalsz nyomtatni. Udv.
(#) pika75 válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Szia. A gyarto megbizhato. Errol a modelrol konkretan nem tudok mondani semmit, ahhoz tul ujnak tunik. Udv.
(#) elektrocad válasza pika75 hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Köszi. Úgy kb. 2 - 2,5 éve jelenhetett meg a letölthető dokumentációk és meghajtók dátumaiból ítélve. Csak azért kérdeztem, mert nyomtató vásárlás előtt állok és van egy darab jutányos áron.
(#) Tovaris válasza pika75 hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Szia!

Nem fűt fel, mert a kis tető alatt hideg.
Csináltam ezt a kis videót arról, hogy pontosan mit is csinál.

samu

Még a tesztoldalt sem nyomtatja ki.

Köszi, és üdv.
(#) eyess válasza Tovaris hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Pedig egyszerű a baja
(#) Tovaris válasza eyess hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

szívesen fogadok ötleteket
(#) eyess válasza Tovaris hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Azt gondoltam.
A nyomtató hátsó részét le kell nyitnod ott a felső részen lesz a fuse henger egysége, ez egy fekete egység , amit a két szélén két két darab csavar rögzít.
Természetesen a nagyfeszültségű kábeleket is ki kell húzni az egységből, amikor ez meg van , akkor láthatóvá válik a hő kapcsolója , ezt ki kell mérni.Lehet egyébként , hogy a hő kapcsoló hozzáféréséhez nem kell kivenni az egységet ,mert pont a hátsó résznél lesz , és hozzá lehet férni , de lehet , hogy pont a belső oldalon van ez típus függő.
Ez a hőkapcsoló , ha jól tudom 170c fokos , de rá lesz írva a típusa.

Nos ennek a kapcsolónak alap helyzetben zárni kell , hogy a fűtő egység a hengerben feszültséget kapjon , és felmelegítse a hengert .Ha ez nem zár , akkor értelem szerűen nem fog áramot kapni.
Remélem érthető , és meg tudod ezt a kapcsolót nézni , illetve ki tudod mérni.
(#) Tovaris válasza eyess hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

köszönöm, mindjárt megnézem.
(#) Droot hozzászólása Feb 22, 2016 /

Sziasztok!

Van egy Samsung ML1640 nyomtatóm.
Kb. 1,5 évig nem használtam, úgy raktam el, hogy működött és rendesen nyomtatott. Ahogy elővettem, azóta eleinte csak halványan nyomtatott, mostanában még halványabban nyomtat és ha elhúzom a papíron a kezem, akkor a tintapor egy részét le tudom söpörni.

Mi lehet a baja?
Következő: »»   98 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem