Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV csatlakoztatása 5.1 -es házimozihoz
Lapozás: OK   7 / 8
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 10, 2016 / 1
 
Pl elviszel egy dvd lejátszót, aminek van ilyen optikai kimenete, meg elviszed hozzá azt az optikai kábelt, ami most a tv-dbe van dugva... meg egy filmet... és ha szól, akkor jó...
A lejátszón be kell kapcsolni az optikai kimenetet, meg az erősítőt is oda kell kapcsolni, hogy szóljon, szóval, ha csak össze vannak dugva, meg a lejátszás el van indítva, attól még nem biztos, hogy szólnia kéne, szóval ha nem szól nem feltétlenül rossz...
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
(#) soosrita válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 10, 2016 /
 
Köszönöm a gyors választ, de igen, holnap 2 után össze lesz pakolva és kipróbáljuk!
(#) soosrita válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 10, 2016 /
 
Össze köti a tv-vel és a saját dvd-vel, de viszek egy pendrivet, amire 5.1 filmet húztam, így teszteljük le!
Az ő tv-je led, az enyém 3d, így ha azon szól, akkor az enyémen is fog menni...
(#) Inhouse válasza soosrita hozzászólására (») Feb 11, 2016 / 1
 
Ha a pendrive a TV-be lesz dugva, nem biztos, hogy meg fog szólalni 5.1-ben, hiába van összedugva a TV és az erősítő optikai digitális kábelen. Mint már írtam, mostanáig úgy tudtam, hogy egyik TV sem ad ki USB-n lejátszott filmnek 5.1 hangot a digitális kimenetén sem. Ehhez külső média player kell. Ezt is beszéltük, néztél is ilyen lejátszókat.
Tehát, kell egy:
- erősítő digitális optikai bemeneten összekötve a TV-vel, innentől meg fog szólalni a rákötött hangsugárzókon az ami a TV-n megy, de USB-ről inkább csak sztereóban, Földi digitális adóról lehet, hogy menni fog az 5.1, ha épp olyan az adás
- külső médialejátszóval optikai, vagy koaxiális digitális kábelen összekötve az erősítővel, ha az alkalmas rá, már megszólalhat az USB-s film is 5.1-ben
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 11, 2016 / 1
 
Ez igy nem egészen pontos, ha TV-n keresztül veszed fel egy USB egységre (HDD stb), PVR modusban, akkor a felvett anyag azonos formátumu lesz mint az eredeti, azaz ha azon 5.1-s hang is volt, akkor a lejátszáskor is 5.1 lehet. A modernebb TV-kben benne van a teljes Media Player.
De ugyanez lesz a helyzet, ha egy videostudioban 5.1-s hangot készitesz, azt is minden gond nélkül le fogja játszani. Amivel gond szokott lenni az a szolgáltatok által kinált fizetendö TV müsor tartalom. Ott vannak mindenféle védelmek, pl. csak az erre kijelölt berendezésben és pl csak bizonyos ideig lehet lejátszani. Sokan megbuherálják ezeket a felvételeket és olyankor szokott összedölni a kártyavár.
(#) soosrita hozzászólása Feb 11, 2016 /
 
Mindkettőtöknek köszönöm, kipróbáljuk.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Feb 11, 2016 / 2
 
Idézet:
„Ez igy nem egészen pontos...”

Idézet:
„...nem biztos...”
Idézet:
„...mostanáig úgy tudtam...”
Idézet:
„...inkább csak sztereóban...”
És be is igazolódott, hogy tévedtem! Rosszul emlékeztem, összekevertem. HDMI-n bevitt anyagnál lesz visszakonvertálva sztereóra, az USB-n saját média lejátszóval és a tunerén keresztül lejátszott 5.1 anyagnál kiadja az optikain a DD5.1-et. Bocsánat!
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 11, 2016 /
 
Semmi gond!

A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
(#) soosrita hozzászólása Feb 11, 2016 /
 
Nah, szóval megvettük az erősítőt és hozzá a hangfalakat, a mélynyomót is, 35-ért.
Kipróbáltuk, szól az 5.1 USB-ről is, itthon holnap lesz beüzemelve, majd beszámolok!
Szerintetek jó áron vettük?
Köszönöm mindenkinek a segítséget!! <3
(#) Inhouse válasza soosrita hozzászólására (») Feb 12, 2016 / 1
 
Örülünk!
Idézet:
„Kipróbáltuk, szól az 5.1 USB-ről is”
Hát persze, hisz épp tegnap ecseteltem, hogy összekevertem a HDMI-n bevitt anyaggal és marhaságot mondtam.
Idézet:
„Szerintetek jó áron vettük?”
Láttad te is az árakat, szerintem igen! Azért lehet, hogy ki kellene óvatosan fújni a port...
Szívesen!
(#) arnold012 hozzászólása Feb 12, 2016 /
 
Sziasztok Segítség kellene laptop tv házi mozi össze kötésében/ beállításában
Tv: samsung UE40F6100
laptop:Acer aspire e5-57131j6
házi mozi:Samsung HT-H5550W
A tv-t össze kötöttem a házi mozival hdmi-vel és optikai kábellel.
A laptopot is hdmi-vel a tv-hez.Képet add a tv és hang megy a házimozin csak 2.1-be, ha pendrive-ot dugok a tv-be és elínditom a filmet akkor is 2.1-be, de ha házi moziba dugom a pendrive-ot akkor ugyanaz a film 5.1be szól. hogy tudom megcsinálni hogy a tv-ről vagy laptopról nézek valamit 5.1-be szóljon? Így mindig le kel töltenem a filmet és csak pendrive-on keresztül tudom megnézni.
(#) eSDi válasza arnold012 hozzászólására (») Feb 12, 2016 /
 
Üdv!

A TV-n nem megy át HDMI-n keresztül az 5.1 hang, mint már írtuk kicsivel feljebb is. A megoldás, hogy közvetlenül a házimoziba kötöd a hangot optikai kábel segítségével. De mivel laptop, így azon nem nagyon lesz, illetve mivel ez is egy mindent egyben házimozi bigyó, így azon sem biztos, hogy van plusz bemenet ilyen célra (akár HDMI, akár optikai). Sajnos én is azt hittem, hogy egyszerű és nagyszerű lesz, de ritka az olyan TV, amin átmegy HDMI-n keresztül az 5.1-es hang. A Samukat elvileg lehet okosítani e téren, de én nem jöttem rá a nyitjára (Google-->SamyGo). Én ezért vettem inkább rendes házimozi erősítőt. És mivel az "okostv" mégsem túl okos, így HTPC-t is építettem inkább. Most jó a kép, jó a hang és lejátszik bármit.
(#) arnold012 hozzászólása Feb 12, 2016 /
 
értem azért köszi,még olyan kérdésem lenne hogy van egy t-home beltéri ez scart csatlakozóval van össze kötve a tv-vel és ha jól tudom a scart-on nem megy át az 5.1, tehát akkor egy rendes film csatornát esélytelen 5.1-be nézni ugye ?
(#) eSDi válasza arnold012 hozzászólására (») Feb 12, 2016 /
 
Igen így esélytelen, az csak analóg. Azt is külön kellene bekötni digitális hanggal, ha lehet. Amúgy nem ér nagy veszteség szerintem. A HBO-n kívül csak az M1, M2, M4, és a két Duna ad Dolby hangot. De eddig csak a Forma1-nél volt Dolby 5.1, egyéb esetben Dolby Stereo (Elvileg a HBO is 5.1-ben ad, de azt nem tudom kipróbálni, nincs előfizetésem). A többi meg sima sztereóban ad, már, ha éppen sztereó.
(#) arnold012 hozzászólása Feb 12, 2016 /
 
ja tényleg nem ért nagy veszteség ha ezt tudtam volna akkor nem veszek 140 ezerért házi mozit
(#) eSDi válasza arnold012 hozzászólására (») Feb 12, 2016 /
 
Nem olcsó, de nekem is benne van ennyiben majdnem, pedig használtan vettem egy részét. Sajnos nagyon meg kell nézni, hogy mit vesz az ember, főleg ezeknél a rendszereknél. Az eladókat kérdezgetni ilyenekről nem is érdemes, mert eladni akarja és úgysem tudja azt amit megszeretnél tudni. Tisztelet a kivételnek! Ez most egy "vagymegszokod" szituáció, esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy Miracast, vagy DLNA segítségével lövöd át a házimozinak a filmet a laptopról WiFi-n keresztül. Ha jól értelmezem a leírását akkor tudja ezeket.
(#) soosrita hozzászólása Feb 15, 2016 /
 
Sziasztok! Minden tutin működik, a tv-re dugott USB-ről is szól 5.1-ben a film
A hangfalak beállítása még hagy kivetnivalót, de ha ráérek majd az is meglesz
Köszönöm nektek a segítséget!!
(#) Massawa válasza soosrita hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1
 
(#) Inhouse válasza soosrita hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1
 
Most már csak valami jó film kell, abból meg kevés van...
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1
 
Sajnos ebben nagyon igazad van. Itt ott lélegzetelállito dolbys trailerek futnak, azután meg ha megjön a film rájössz, hogy azokon a jeleneteken kivül alig van térhatásu hang a filmben.
Csak a legdrágább produkciok lognak egy kicsit ki a sorbol.
(#) soosrita válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
Mostmár csak média lejátszó kellene, ami viszi a bd50-es isot
(#) Inhouse válasza soosrita hozzászólására (») Feb 16, 2016 / 1
 
Te kis telhetetlen! Mivel jól választottál, a bővítés lehetséges, csak kell rá kicsit gyűjteni. Csak legyen rajta koaxiális digitális kimenet, mert az erősítődön az egy szem optikai foglalt. Ha esetleg mégsem lesz, akkor lehet kapni átalakítót hozzá pár ezer ft-ért.
(#) soosrita válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
Akkor majd keresek itt egy topikot erre a címre és ott is szét értetlenkedem magam
(#) Inhouse válasza soosrita hozzászólására (») Feb 17, 2016 / 1
 
Egy ilyen RCA aljzatnak (a bal oldali a TV-dről is ismert optikai) kell lennie rajta, coaxial digital out kimenettel. Ekkor kell még egy RCA-RCA kábel (filléres) és kész. Ha csak optikai lenne rajta, akkor viszont át kell konvertálnod egy ilyen optikai->koaxiális konverterrel és így megint csak meg van a kellő kimenet, mehet az RCA-RCA kábel.
Elvileg létezik optikai bemenetválasztó, amivel 2 optikai kimenetet tudsz váltani az erősítő 1 bemenetén, de ezzel nincs tapasztalatom. Teljesen passzív cucc, semmi elektronika, a fényt egy fényterelő válthatja a 2 pont között. Viszont ezt minden átálláskor neked kell átkapcsolnod kézzel a TV környékén.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
(#) soosrita válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Köszönöm, Drága vagy, mostmár csak keresnem kell olyat, ami lejátsza az isot
(#) soosrita hozzászólása Feb 17, 2016 /
 
Sziasztok! Másik kérdés, adott egy Fujitsu Siemens Myrica P42-2H típusú plazma tv, amire rá tudom-e kötni az Lg NB2020A hangprojektort? Az Lg-n csak optikai kimenet van! Esetleg milyen átalakító kellene hozzá, hogy működjön?
A tv csatlakozói
(#) Inhouse válasza soosrita hozzászólására (») Feb 17, 2016 / 1
 
Sajnos ez csak egy ilyen analóg->digital konverterrel fog menni. Az LG-den bemenet van, nem kimenet. Amibe bemegy a jel, az bemenet, amin kifelé jön az kimenet.
A linkelt kütyü nem összekeverendő a digital->analog konverterrel, ami volt már linkelve az elején, pont fordítva dolgozik, bár nagyon hasonló kis dobozka.
(#) soosrita válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Bocsi, igazad van ilyen kütyüt akkor keresek!
(#) soosrita hozzászólása Feb 17, 2016 /
 
Sziasztok!!!
Nah,szerintetek? A 3d tévéhez média lejátszó:
Eminent
Egreat

A Fujitsu plazmához ez jó lenne-e arra,hogy a kütyüvel usb-ről mkv-t nézzenek?
kütyü

Köszönöm,azért ide offolok,mert nem találtam itt ilyen topikot és annyira cukik voltatok eddig,hogy bennetek bízom
(#) soosrita válasza soosrita hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
kütyü

bocsika,elrontottam a linket
Következő: »»   7 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem