Fórum témák
» Több friss téma |
Csavart érpár szükségeltetik és kameránként, sajnos még a balun után se lehet összehozni egyiket sem. Ha lehetséges akkor javallott az UTP használata (kat.6).
Köszi. Csavart is, UTP is van. Akkor 8 eres (vagy 2×4).
Megpróbálhatod, de nem párhuzamosítani, hanem valószínűleg arra gondolsz, hogy a kábelben futó 4 szabad ér lenne a 4 kamera meleg pontja és az árnyékolás pedig közös. Ha nem jó, akkor mehet az UTP, videó balunokkal a végein, amiből 4 pár kell még.
Köszi, de 8 eres lesz, az egyszerűbb (3 kamerához, a 4. külön van).
Új koncepció van: A kamerák mellé mozgásérzékelős (230V-os)LED 'reflektorok is mennének (bár infrával is látnak, vesznek fel). Ezeket nem illik együtt madzagolni, külön vezetéken menne a lámpákhoz a villany. Esetleg valami egyébre is tekintettel kell lenni?
Ne legyenek közvetlenül egymás mellett, mert a fényre odamennek a bogarak és pörgő-forgó fénycsóvák takarják ki a képet...
Köszönöm! Ezt már tapasztaltuk, hibás kivitelező miatt a társasházunknál.
Sziasztok!
AHD kamerák esetében használható analóg kamera balun trafója utp-vel?
Csináltam egy képet, mert nem jövök rá a hiba okára.
Tápok rendben vannak.
Ha a csíkozódásra gondolsz, az valószínűleg földhurok. A mi kamerarendszerünkben is van annak ellenére, hogy balun is van minden kamera előtt és a gép bemenetein is.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
Füldhurok leválasztó vagy pedig balun csere és a csatlakozások ellenőrzése.
Hurok nem hinném hogy van, mert osb lapra szerelte az eredeti szerelő. Akkor is csíkos ha kizárólag egy kamera van csatlakoztatva és akkor is, ha a kamerát akkuval táplálom. Tettem a balun után és a rögzítő közé leválasztót, de semmi. Maradnak a csatlakozók....
Köszönöm a válaszaitokat.
Sajnos nem kell külső kontakt hogy földhurok legyen, elég egy hosszú vezeték és már meg is van az antenna ami szedi a zavarokat.
Lemaradt az előbb a történetből, hogy ha lekötöm a védőföldet a táp 230-as oldaláról, akkor valamelyest csökken a csíkozódás. Ez meg ugye földhurokra utaló jel.
A kábel hossza nem több 20 méternél kameránként. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
Üdv.
Az általad fentebb csatolt kép ugye a rögzítőn keresztül látható? Cseréld ki a rögzítő tápegységét egy próba erejéig. Mert, ha a kamera akkuról való járatásakor is látható a képen lévő zavar, az bőven lehet a rögzítő tápegysége miatt. A video balunok cseréje lehet utána a következő. Kérdés, hogy az UTP kábel nem-e valami gagyi "ócó" vacak. Két földhurok leválasztó sem egyforma. Nekem a legjobb az a modell volt, amiben volt túlfeszültség védelem is. Pl: VVA-GL430AH vagy VVA-GB430C
Szia!
Igen, a rögzítőn keresztül látható, köszönöm a tippet, megpróbálom cserélni.
Üdv.
Kérem a tapasztalataitokat... Adott egy occsó NVR 8csatornás analóg CCTV. A kép elfogadható , de időnként csíkos. (és megfigyeltem azóta hogy napi rendszerességgel reggel 8 és este 8 között használhatatlanul csíkoz). Szinte percre pontosan jön elő és tűnik el a csíkozás! Mitől lehet ez? Koax kábelek vannak BNC) + RCA tápfesz, A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Néhány MHz -es RF zavar. A soridő 64 μs, ha leszámolod a csíkokat, azzal elosztod a soridőt, nagyjából megkapod a zavaró jel periódus idejét, amiből számolhatod a frekvenciát. Akkor már csak körül kell nézni, hogy miből származhat, ott kell lenni a közelben.
Lehet még földhurok, és árnyékolási hiba is. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Kiszámoltam a képleted alapján: kb 64csík, periódusidő :1μs Frekvencia: 1MHz ...
Az alatt mit értesz hogy a közelben? A lakásban, a szomszédoknál , hány m-es körzetben? És ezt a kamera kábele szedi össze? Ez valami időkapcsolós dolog lehet, mi adhat 1MHz-es jelet?
Szia!
Egy, a kamera vagy a kábele mellett elhelyezett wifi-antenna is okozhat ilyen interferenciát, mert ugye ez a zavar lehet akár egy keverési termék is.
A wifi-router kb 1 méterre van a DVR dobozától, de mitől szűnik meg a zavar 20órától?
No, akkor most kapcsod ki a routert és nézd meg a zavart
Kikapcsoltam mielőtt az előbb válaszoltam, de sajna maradt a zavar.
Tovább kell keresni a zavarforrást, esetleg még úgy is, hogy a többi csatornára kötöd a zavart kamera kábelét vagy közvetlenül, 1-2 méteres kábellel bekötni a felvelvőbe. Ha rövid kábellel is megmarad a zavar, akkor bent kell keresni a zavarforrást.
Azt nem írtam hogy bármelyik csatornára kötöm ugyanez van. És most csak ez az 1 van bekötve.
Ha van odahaza másik kamera akkor probáld meg azt illetve milyen táplálású a kamera? Ha saját akkor nagy valószinüséggel a kamera tápja illetve elektromos betáp vezeték mellett van elhúzva a vezeték akkor még az is zavarhat a közvilágitás kapcsoló freki.
Lehet valamilyen kapcsoló üzemű táp harmonikusa is lehet, házon belül keresgélj, max szomszédban. Az üzemidő is árulkodó lehet.
Sziasztok!
Adott a képen látható kameraház, melybe egy 230V-os boxkamerát szeretnék bekötni, aminek normál lengődugója van. Amennyiben belefér, úgy szeretném, hogy egy konnektorba legyen bedugva, ha nem, akkor levágni a lengődugót és a sorkapcsolóba. Ami a képen nem látszik, a sín elején van egy fűtőtest, ennek két fehér kábele még szintén nincs bekötve (ezek láthatóak szintén). Sajnos nem látom rajta, mekkora a tápfeszültsége, de reménykedem benne, hogy szintén 230V. Kérdésem egyszerű. Valaki le tudná írni a kép és az általam felvázoltak alapján, hogy mit, hova kell kötni, hogy működjön a móka? Köszönöm szépen!
A fűtésre figyelj oda mert ezt a kameraházat négy féle tápfeszre gyártották. A fűtés bekötése egyszerű ami feléd van csok, oda megy a fűtés a másik oldal pedig a be táp. de nincs nagy jelentősége mivel csak az az egy termisztor van benne ami vagy átenged vagy nem. Én mindig be szoktam tekerni szigetelőszalaggal hogy utólag ha bele kell nyúlni, ve b..... meg az áram. Ha esetleg van lehetőséged külön áramkörre tenni akkor az még jobb megoldás. Sokat ne várj a fűtéstől hacsak nem szembe tudja verni az ónos eső amit leolvaszt, különben nincs nagy jelentősége sőt a legyek szívesebben piszkítanak rá.
Sziasztok. Van egy Escam Brick QD300 ip kamerám. Elég szép képet ad, csak ugye nincsen hozzá DVR felvevőm. Igy meg semmit sem ér. Van egy régi laptopom, 1,5 GHz cpu, 512 RAM-al, XP fut jelenleg rajta. Van hozzá DVR programom, de amint megnyitom a kamerát, kb 1-2 fps-el bir felszedni. Létezik valamilyen program, ami jobban bírná a HD felbontást?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |