Fórum témák
» Több friss téma |
Csak azért kérdeztem mert vettem 4db használt Paradox light + mozgásérzékelőt és azokba 1k ellenállásokat építettek be.
A dsc 5,6-ot használ míg a paradox 4 félét is de utánna kell nézni mert ott zonaduplázások vannak és azért. A dsc-nek is van már zóna duplázós de csak az újabb készülékeknél pl 1404
Melyik kültéri szirénát ajánljátok a kettő közül:
SIGNAL PS-128A vagy Solo
A BSN ugyanolyan mint a BS-1? Milyen méretű akksi kell bele, vagy azzal együtt árulják?
A régebbi neve BS-1, és 7Ah a maximális akku méret. Akku nélkül van. Solo tűzveszélyes. A PS-128 sem rossz egyébként. Crow szirénát még sosem kellett javítani, ellenben a Solo és a PS szériát már párszor igen. A Solo szirénák egyik szériája pedig hajlamos volt a zárlatra és akár ki is tudott gyulladni, bizonyos körülmények után. A PS-128-ból is volt pár meghibásodott, de ez annyira még nem mérvadó, ez sem rossz sziréna.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Ha már ajánlottál egy harmadikat, megosztanád a tapasztalataidat szirénák terén? Melyiket miért vagy éppen miért nem.
A Solo-t leírtam, az előbb. A PS-128 inkább elnémult, és csak villogott. ezt a hibát legtöbbször a beleköltöző bogarak okozták. Szerintem a legjobb sziréna, amit idáig szereltem, az a SAEL-2010Pro. Csak ez nem átlag pénztárcának való, viszont 10 év garancia, és öntött alu ház szól mellette.
A mostani PS szirénák hangereje pl. gyengébb, mint az első szériás PS-é. Ráadásul az új szirénák igénylik a magas töltőfeszültséget, így, ha hosszú kábelen lóg a sziréna igényli is a minimum 0.5-ös tápkábelt. többnél volt olyan hibajelenség, hogy új akkunál is, kb fél év után alacsony akku hibát generált, és a szokásos "hiba zenét" produkálta. És valóban, a sziréna akku csak 11.8 voltra töltődött, a bemenetnél pedig 13.2V feszt mértünk. Főleg Paradox kis központoknál. A DSC Lady ugyanolyan vacak, mint az elődje. Ráadásul szerelni is rossz. A Satel széria az átlagnál is halkabb, ráadásul a műanyag burkolat sem túl időtálló. Ugyanez elmondható a Pyronix szirénáiról is. A Crow egyszerű, nincs túlkomplikálva, ilyen-olyan bénító bemenetekkel, hiba kimenetekkel. Azt tudja, amit egy egyszerű szirénától elvárhatunk, tud szirénázni, plusz csak külön villogni is. Az NS-128 szirénából nálunk 5-ből 2 két év után tönkrement. Egyszerűen a töltőáramköre megadta magát. Hosszútávú tapasztalat pedig az, ami műanyag külsővel rendelkezik, az kivétel nélkül sárgul.
PS128A-t vehetsz nyugodtan, nem szokott vele gondom lenni. Előfordul hibás, bár ritka, Feletettek el adni töltőkábelt, de ráforrasztottam...
Solo-t kerüld, nekem sok volt hibás. Nulla percesen is.
Csodálkozva olvasom Syn7h37ic válaszát, nekem még nem volt különösebb probléma a PS szériákkal. DSC-ből keveset, SOLO-ból még annál is kevesebbet telepítettem, azok még működnek különösebb baj nem volt velük. Tény, a Lady elég fura.
Mostanság a PS 128-nál vannak darabok, amiknél játszani kell a tamperrel, mert valahogy nem akarja lenyomni a csavar a kapcsolót. Volt amelyiknél a csavar egyszerűen mellette/alatta/felette ment el kapcsoló nyelvénél és nem nyomta meg. A PS kifújás tampert pedig nem is említem. 2-3 hónap után beporosodik és riasztgat. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
A régebbi DSC riasztók (PC1565, PC5020) PGM bemeneteit be lehet úgy programozni hogy azon keresztül lehessen élesíteni-kikapcsolni a rendszert?
A leírás szerint nem. Javallott egy zóna felhasználása e célra ha nagyon szükséges még akér zóna összevonással is.
Egy kulcsos kapcsoló gyengiti a védelmet mert nincs semmi védelem csak egy kontaktus.
Köszi, értem. Akkor nem foglalkozok tovább ezzel a lehetőséggel.
Viszont van egy másik problémám is . Aukciós oldalon vettem egy PC5020-ast de sajnos lock-olva van. A telepítői kód nincs meg, három rossz telepítői kód után kezelői kizárás következik. Áramtalanítás után 1 perccel ismét lehet próbálkozni. A DSC Hugarianal most mennyiért csinálnak egy ilyen un-lock mutatványt?
Többért mint a panelt vetted az tuti.
Keress rá a neten mert talán a youtube-on láttam hogy hogyan is kell un lock-olni.
9.000-ért vettem 2db-ot, az egyiken megégett alkatrészek vannak (ez gondolom kuka)
a másik lock-olva van. Plusz járt hozzá egy 5108 zónabővítő aminek az állapotáról még nem tudok semmit. 5010-hez már találtam a youtube-on unlock megoldást , de ez az én 5020-asomhoz ez nem vált be: unlock PC5010 A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Meg lehet valahogy oldani DSC Classic PC1565H-2P rendszernél, hogy az egyik partícióját távirányítóval lehessen ki-be riasztani? Ha igen, mi kell hozzá?
Igen
Első körben kell egy rádiós vevő és adó, ezt be kell kötni egy szabad zónára majd ha sikerült, jöhet a programozás, a rádiós vevőt kulcsoskapcsolónak kell programozni és hozzárendelni a második particióhoz illetve a hozzá tartozó érzékelőket.
Köszönöm! Van esetleg olyan vevő+távirányító amit ajánlanál?
Ha biztonságos akkor elmes, ha nem akkor daxo.
Mit jelent, hogy biztonságos v. nem?
ELMES ELECTRONIC U2HS pl. jó? Vagy ELMES DWB100HS?
A DWB utodja az U2HS. Igen ez már jó. Mennyire félsz hogy esetleg valaki kintről el akarja lopni, mert a daxo sima hagyományos adó egy kód azt jólvan míg az elmes ugrokodos.
Egy utcáról nyíló garázsba kellene, gondolom jobb az ugrókódos oda.
Nem szeretnék kezelőpaneles, késleltetett riasztást, a távirányító praktikusabbnak tűnik. A vevő belül lenne. Az ellopáson kódlopást értesz?
Igen kód lpoásra gondoltam. Ebben az esetben valóban jobb választás az elmes. Javallom a kontrol LED-et visszajelzésnek valami rejtett helyre és valami teljesen idegen szinben (pl. sárga vagy kék) hogy ne tudja rajtad kivül hogy milyen álapotban van.
Udv! Egy 1616ot szeretnék úgy felprogramozni, hogy deol tamper esetén hangos riasztás legyen. úgy próbáltam hogy pgm 11-es módban, 501-es szekcióban invertalva a mukodese, egy 24oras szabotazs zonara kötve. ez így jól is működik az első tamper esemenyig ugyanis utána ongerjeszto lesz, mivel a 11pgm minden rendszer szabotazsra aktív. pgm 9 módban lenne az igazi csak zonahibara vezérelni a pgmet, de ott nem lehet invertalast beallitani. Ezután csak akkor áll helyre a rendszer ha kikötom a pgmet és visszakotom egy zóna com-ra. meg akkor sem, ha letiltom a 24oras zónát. (talán firmware hiba) Segítségeteket köszönöm!
Ha nem invertálható akkor egy relével megoldható a dolog. Csak com-ra tételnél áll helyre, ezt egy 1k-s ellenállással meg lehet oldani.
+1kohm hova? mert ugye, egy 5.6kohm van a z6 és pgm között.
Köszönöm szépen a gyors válaszod ha hazaertem kiprobalom, legrosszabb esetben marad a relé. Udv!
Sajnos relé nélkül nem működik, közben rajottem hogy a pgm szabotazs idő [171] miatt nem állt vissza(gyari érték 4 perc, annyit nem vartam) mostmar 1 perc után visszaall a pgm földre, ha megszunt a zóna tamper, viszont nem világít a ready led és elesiteni sem lehet a rendszert amíg nem tiltom le, majd kilepes-belepes után engedélyezem újra [202]-ben a szabotazs zónát....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |