Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   238 / 283
(#) oldboy3 válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

Csak azért kérdeztem mert vettem 4db használt Paradox light + mozgásérzékelőt és azokba 1k ellenállásokat építettek be.
(#) Kovabe válasza oldboy3 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

A dsc 5,6-ot használ míg a paradox 4 félét is de utánna kell nézni mert ott zonaduplázások vannak és azért. A dsc-nek is van már zóna duplázós de csak az újabb készülékeknél pl 1404
(#) oldboy3 hozzászólása Márc 16, 2016 /

Melyik kültéri szirénát ajánljátok a kettő közül:
SIGNAL PS-128A vagy Solo
(#) Syn7h37ic válasza oldboy3 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

Crow BSN
(#) oldboy3 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

A BSN ugyanolyan mint a BS-1? Milyen méretű akksi kell bele, vagy azzal együtt árulják?
(#) Syn7h37ic válasza oldboy3 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

A régebbi neve BS-1, és 7Ah a maximális akku méret. Akku nélkül van. Solo tűzveszélyes. A PS-128 sem rossz egyébként. Crow szirénát még sosem kellett javítani, ellenben a Solo és a PS szériát már párszor igen. A Solo szirénák egyik szériája pedig hajlamos volt a zárlatra és akár ki is tudott gyulladni, bizonyos körülmények után. A PS-128-ból is volt pár meghibásodott, de ez annyira még nem mérvadó, ez sem rossz sziréna.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
(#) levaitamas válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

Ha már ajánlottál egy harmadikat, megosztanád a tapasztalataidat szirénák terén? Melyiket miért vagy éppen miért nem.
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

A Solo-t leírtam, az előbb. A PS-128 inkább elnémult, és csak villogott. ezt a hibát legtöbbször a beleköltöző bogarak okozták. Szerintem a legjobb sziréna, amit idáig szereltem, az a SAEL-2010Pro. Csak ez nem átlag pénztárcának való, viszont 10 év garancia, és öntött alu ház szól mellette.
A mostani PS szirénák hangereje pl. gyengébb, mint az első szériás PS-é. Ráadásul az új szirénák igénylik a magas töltőfeszültséget, így, ha hosszú kábelen lóg a sziréna igényli is a minimum 0.5-ös tápkábelt. többnél volt olyan hibajelenség, hogy új akkunál is, kb fél év után alacsony akku hibát generált, és a szokásos "hiba zenét" produkálta. És valóban, a sziréna akku csak 11.8 voltra töltődött, a bemenetnél pedig 13.2V feszt mértünk. Főleg Paradox kis központoknál. A DSC Lady ugyanolyan vacak, mint az elődje. Ráadásul szerelni is rossz. A Satel széria az átlagnál is halkabb, ráadásul a műanyag burkolat sem túl időtálló. Ugyanez elmondható a Pyronix szirénáiról is. A Crow egyszerű, nincs túlkomplikálva, ilyen-olyan bénító bemenetekkel, hiba kimenetekkel. Azt tudja, amit egy egyszerű szirénától elvárhatunk, tud szirénázni, plusz csak külön villogni is.
Az NS-128 szirénából nálunk 5-ből 2 két év után tönkrement. Egyszerűen a töltőáramköre megadta magát.
Hosszútávú tapasztalat pedig az, ami műanyag külsővel rendelkezik, az kivétel nélkül sárgul.
(#) Gránátalma válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

PS128A-t vehetsz nyugodtan, nem szokott vele gondom lenni. Előfordul hibás, bár ritka, Feletettek el adni töltőkábelt, de ráforrasztottam...
Solo-t kerüld, nekem sok volt hibás. Nulla percesen is.
(#) levaitamas hozzászólása Márc 16, 2016 /

Csodálkozva olvasom Syn7h37ic válaszát, nekem még nem volt különösebb probléma a PS szériákkal. DSC-ből keveset, SOLO-ból még annál is kevesebbet telepítettem, azok még működnek különösebb baj nem volt velük. Tény, a Lady elég fura.
Mostanság a PS 128-nál vannak darabok, amiknél játszani kell a tamperrel, mert valahogy nem akarja lenyomni a csavar a kapcsolót. Volt amelyiknél a csavar egyszerűen mellette/alatta/felette ment el kapcsoló nyelvénél és nem nyomta meg.
A PS kifújás tampert pedig nem is említem. 2-3 hónap után beporosodik és riasztgat.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
(#) oldboy3 hozzászólása Márc 17, 2016 /

A régebbi DSC riasztók (PC1565, PC5020) PGM bemeneteit be lehet úgy programozni hogy azon keresztül lehessen élesíteni-kikapcsolni a rendszert?
(#) Kovabe válasza oldboy3 hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

A leírás szerint nem. Javallott egy zóna felhasználása e célra ha nagyon szükséges még akér zóna összevonással is.
Egy kulcsos kapcsoló gyengiti a védelmet mert nincs semmi védelem csak egy kontaktus.
(#) M-JL válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Köszi, értem. Akkor nem foglalkozok tovább ezzel a lehetőséggel.

Viszont van egy másik problémám is . Aukciós oldalon vettem egy PC5020-ast de sajnos lock-olva van. A telepítői kód nincs meg, három rossz telepítői kód után kezelői kizárás következik. Áramtalanítás után 1 perccel ismét lehet próbálkozni.
A DSC Hugarianal most mennyiért csinálnak egy ilyen un-lock mutatványt?
(#) Kovabe válasza M-JL hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Többért mint a panelt vetted az tuti.
Keress rá a neten mert talán a youtube-on láttam hogy hogyan is kell un lock-olni.
(#) M-JL válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

9.000-ért vettem 2db-ot, az egyiken megégett alkatrészek vannak (ez gondolom kuka)
a másik lock-olva van. Plusz járt hozzá egy 5108 zónabővítő aminek az állapotáról még nem tudok semmit.
5010-hez már találtam a youtube-on unlock megoldást , de ez az én 5020-asomhoz ez nem vált be:
unlock PC5010
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
(#) Mormota72 hozzászólása Márc 19, 2016 /

Meg lehet valahogy oldani DSC Classic PC1565H-2P rendszernél, hogy az egyik partícióját távirányítóval lehessen ki-be riasztani? Ha igen, mi kell hozzá?
(#) Kovabe válasza Mormota72 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Igen
Első körben kell egy rádiós vevő és adó, ezt be kell kötni egy szabad zónára majd ha sikerült, jöhet a programozás, a rádiós vevőt kulcsoskapcsolónak kell programozni és hozzárendelni a második particióhoz illetve a hozzá tartozó érzékelőket.
(#) Mormota72 válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Köszönöm! Van esetleg olyan vevő+távirányító amit ajánlanál?
(#) Kovabe válasza Mormota72 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Ha biztonságos akkor elmes, ha nem akkor daxo.
(#) Mormota72 válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Mit jelent, hogy biztonságos v. nem?
ELMES ELECTRONIC U2HS pl. jó? Vagy ELMES DWB100HS?
(#) Kovabe válasza Mormota72 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

A DWB utodja az U2HS. Igen ez már jó. Mennyire félsz hogy esetleg valaki kintről el akarja lopni, mert a daxo sima hagyományos adó egy kód azt jólvan míg az elmes ugrokodos.
(#) Mormota72 válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Egy utcáról nyíló garázsba kellene, gondolom jobb az ugrókódos oda.
Nem szeretnék kezelőpaneles, késleltetett riasztást, a távirányító praktikusabbnak tűnik.
A vevő belül lenne. Az ellopáson kódlopást értesz?
(#) Kovabe válasza Mormota72 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Igen kód lpoásra gondoltam. Ebben az esetben valóban jobb választás az elmes. Javallom a kontrol LED-et visszajelzésnek valami rejtett helyre és valami teljesen idegen szinben (pl. sárga vagy kék) hogy ne tudja rajtad kivül hogy milyen álapotban van.
(#) gyunagyos hozzászólása Márc 21, 2016 /

Udv! Egy 1616ot szeretnék úgy felprogramozni, hogy deol tamper esetén hangos riasztás legyen. úgy próbáltam hogy pgm 11-es módban, 501-es szekcióban invertalva a mukodese, egy 24oras szabotazs zonara kötve. ez így jól is működik az első tamper esemenyig ugyanis utána ongerjeszto lesz, mivel a 11pgm minden rendszer szabotazsra aktív. pgm 9 módban lenne az igazi csak zonahibara vezérelni a pgmet, de ott nem lehet invertalast beallitani. Ezután csak akkor áll helyre a rendszer ha kikötom a pgmet és visszakotom egy zóna com-ra. meg akkor sem, ha letiltom a 24oras zónát. (talán firmware hiba) Segítségeteket köszönöm!
(#) Kovabe válasza gyunagyos hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Ha nem invertálható akkor egy relével megoldható a dolog. Csak com-ra tételnél áll helyre, ezt egy 1k-s ellenállással meg lehet oldani.
(#) gyunagyos válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

+1kohm hova? mert ugye, egy 5.6kohm van a z6 és pgm között.
(#) Kovabe válasza gyunagyos hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Az 5.6 helyett.

Köszönöm szépen a gyors válaszod ha hazaertem kiprobalom, legrosszabb esetben marad a relé. Udv!

Sajnos relé nélkül nem működik, közben rajottem hogy a pgm szabotazs idő [171] miatt nem állt vissza(gyari érték 4 perc, annyit nem vartam) mostmar 1 perc után visszaall a pgm földre, ha megszunt a zóna tamper, viszont nem világít a ready led és elesiteni sem lehet a rendszert amíg nem tiltom le, majd kilepes-belepes után engedélyezem újra [202]-ben a szabotazs zónát....
(#) Mormota72 válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Köszönöm!
Csak most olvastam a válaszod, nem tudom mi volt a gond, 20-a óta hiába frissítgettem az oldalt, mindig az én kérdésem volt az utolsó hozzászólás.
Következő: »»   238 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem