Fórum témák
» Több friss téma |
Már "elment" a porfestöbe nincs lehetőség a további hegesztésre , de az aljába tervezek polcot-fiókokat rakni , a kerszt irányú merevítést a felcsavarozott bútorlapok fogják megadni . Ha szükség lesz a súlyra megoldom , köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmem .
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2016
Szia! Ki is öntheted utólag a lábait például esztricht betonnal - az is ad neki némi plusz súlyt !
Akkor már biztosan nem tudom elvinni a hobbielektronika találkozóra
Lefényképezheted
Én a 37kg-os gépemet sem cipelném ki...
Pár képet természetesen látni fogtok róla de az" nem az igazi"
Egye fene, ha hozol egy 1m2-es nyáklapot, amit ezzel készítettél - az is megteszi
Faipari gépnek terveztem , de ha olyan precízre sikeredik mint a kistesó akár még a nyákfúrást is megpróbálom rajta (egyébként 1605 ös golyós orsók lesznek rajta , a kicsi gép még trapézorsós...) tehát ha nem lesz nagy rezonancia akkor még pontosabb is lehet mint az elődje
És is építkezem lassan.
Egy pár napja csináltam. Négy tengelyes 400 Wattos AC szervó vezérlő . A fotó még akkor készült amikor a szerelő lapon volt, de már a gépre is felkerült nemsokára jönnek a többi képek is.
Szekrényajtó is megteszi
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2016
Hát igen. A szakember az szakember
700W os makita élmaró kerül rá főorsónak
Köszi!
Csak próbálom a Maxot kihozni egy ilyen vezérlőből, mert ez már megérdemli a szép és igényes kivitelezést. Így utólag még lenne vele egy kis meló, de majd a következő jobb lesz.
Mi lesz a végeredmény? Valami autófaragó gép?
Egy egyszerű fémipari marógép !
A többi titok milyen munkakörben fogják használni! Az autó faragógéptől egy kicsit precízebb. A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2016
Átmenő caavarokkal is fel lehet fogatni...' de ugye a forgácslapot nem tekinted valóban merevítésnek?
Majd kiderül mire lesz szükség, szerintem egy faipari gépnek aminek a lábai 50x50x4 es zártszelvényből készültek nem kell túl sok merevítés ...
Amennyiben a mozgó tömeg 30-40-50kg az már jelentös dinamikus terhelés. Ilyenkor már elmászik a gép, de akár látványos is lehet. Ha kis felerősitő füleket raksz a sarkokba ahogy Stewe is irta akkor akár utólag is lehet 8-10mm kazánlemezből körbe burkolni. Ez a megoldás jó az "andrás kereszt" helyettesitésére és a tömeg növelésére is.
A bútorlappal a bútort szokták mereviteni és az sem mindig sikerül
Ahogy számolgattam az egész híd nem lesz nehezebb 30kg nál , de mint írtam nem zárkózom el a tőmegnövelés elől , az oldal és hátsó borítás tényleg megoldható kazánlemezből,köszi az ötletet..
Nem számít, hogy fa vagy fémipari gép lesz, de amikor az Y tengely meg kezd előre hátra mozogni 4-5 ezres gyorsasággal minimum, akkor olyan mozgást visz bele majd a gépbe, hogy akár több mm is lehet a szerszám végén.
Képes a gép is elmászni a helyéről .
A meglévő kis gépet sem hajtom 1500-nál gyorsabban , miért rohangálna a nagy gép 5000 el ?? De ha mégis ilyen gyors lesz a gép és elkezd táncikálni akkor maximum lefúrom a lábát a betonhoz ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2016
Nem azért de fa maráshoz elég kevés lesz az az 1500
De te tudod.
Legyen neked igazad ! 5000 el fogok vele marni és teszek bele betont. (én örülnék a legjobban ha tudná azt a sietséget)
Nem baj, majd rájössz hogy 1500 elmenni az asztal egyik végéről a másikra sok idő.
Igaz, hogy ez csak nekem lényeg, de az idő pénz. Idézet: Majd nem mászkálok össze-vissza „1500 elmenni az asztal egyik végéről a másikra” ![]()
Ha ilyesmire gondoltál, akkor itt van két ötletadó videó:
Mini CNC plotter Micro CNC plotter Az előbbi videó alatt megtalálod a project leírását is. Sajnos csak németül de a Google fordító segíteni fog neked is.
Jópofa videók. Engem csak a nem látható része érdekelne jobban. Vajon milyen szoftverrel működnek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |