Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Varrógép elektronika
Lapozás: OK   4 / 10
(#) Vity0 hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
Köszönöm szépen István! Kipróbáltam nélküle és tökéletesen működik!

A moderátornak köszi az áthelyezést és elnézést, hogy új témát nyitottam!
(#) kadarist válasza Vity0 hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
Azért majd ha lesz lehetőséged a kondivásárlásra, akkor pótold, mert a zavarszűrés fontos dolog!
(#) mzoli01 hozzászólása Ápr 25, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek! Hozzájutottam egy 550w-os varrógép motorhoz ami egybe van építve Efka Variostop S6F12 vezérléssel. Szeretném a műszerész esztergámat hajtani vele. Ha jól sejtem lehetne a fordulatszámát szabályozni. A vezérlő dobozon mindenféle csatlakozók vannak. Hálás lennék ha valaki megmondaná mit kell rá csatlakoztatni vagy rövidre zárni hogy életre keljen. A betáplálást és a kuplung csatlakozását értem. Szép napot!
(#) eyess válasza mzoli01 hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /
 
Remélem ezzel megoldódik a problémád.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
(#) mzoli01 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 27, 2015 / 1
 
Köszönöm a választ! Üdv!
(#) fecameca válasza reloop hozzászólására (») Máj 9, 2015 /
 
Sziasztok! Befejeztem a Singer varrógép átalakítást. Remélem, most már végleges. Nagyon sok munka volt vele, ezúttal közlök áttétel adatokat is, hátha még valaki megpróbálkozik ilyesmivel, tudja hányszoros fordulatszám csökkentés kell. A motoron levő kis fogaskerék átmérője: 11 mm, a nagy fogaskeréké 49 mm, a gumi dörzskerék 20 mm, a varrógép öntöttvas kereke 152 mm átmérőjű. Ez összesen 1:35 áttételi arányt jelent, belátható, hogy az eredeti ékszíjtárcsa csak az esetben használható fel, ha a motor fordulatszáma jóval ezer alatt van. A törpe feszültségű motorhoz most már ragaszkodom, mert kicsi, nem kell foglakozni az érintésvédelemmel, és elég jó a nyomatéka 5000 körüli fordulatszámon 6 Voltról 5 Amper körül vesz fel. Kicsit növelve a tápfeszt, 9 Volt tájékán 10 A forog már olyan gyorsan, mint pedállal lehetett felpörgetni. Az akkus csavarbehajtó eredeti áttétele csapágyazás híján megszorult, és elkoptak a fogaskerekek. Én a nagy fogaskereket találtam a fiókban, a kicsit én alkottam egy 2x ennyi, fele ekkora fogú kerék minden második fogát vágókoronggal kivágtam (Eredetileg egy SCSI Winchester motorján volt). Találtam egy 8 mm belső átmérőjű golyós csapágyat, melynek a közepét csavarral rögzítettem, kívülre a csavarbehajtó műanyag szára rögzül 3 db csavarral, és műgyantával. A dörzskerék gumija valamilyen koax antenna csatlakozó porvédő gumija volt, bármilyen kb 20 mm külméretű gumicső darab megfelel. A pedál a képen látható kínai mini varrógép pedálja, egyelőre csak egy pár érintkezőt tartalmaz még gondolkozom rajta, érdemes- e tovább bonyolítani, hiszen a tápegységen bármikor gázt adhatok neki, sőt az áramkorlát segítségével lágy indítás is lehetséges. A Singer bár nem tud 40 programot, mint a maiak, de vidáman boldogul farmerral és a bőrökkel is, előre- hátra varr, annak idején egy életre tervezték.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2015
(#) fecameca válasza reloop hozzászólására (») Máj 12, 2015 /
 
Egy kis korrekció. Nem feltétlenül kell oda 100 W motor. A gördülő csapágy, és a forgó részek centírozása csodát tett. Már annak a kis kínai varrógépnek a 6W-os adapteréről is megy, olyan 20 W körül már lehet varrni is vele, de 50 W-nál több most már semiképp nem kell neki.
(#) fecameca válasza reloop hozzászólására (») Máj 12, 2015 /
 
Idézet:
„Szia! Ez nem fordulatszámszabályzós kérdés”
Elnézést kérek, az enyém sem az volt eddig, de varrógép témában semmi mást nem találtam. Ezek után viszont, hogy ilyen barátságos lett az áramfelvétele a gépemnek, (3,5-8V-ról 1,5-5 A) lehet gondolkozni valamilyen fénysorompós pedál megoldáson esetleg. Mivel most már könnyebben találok neki saját tápot, nem kötelező az egyetlen sok ampert tudó labortápomat nyüstölni. 230 Voltos motorra már nem tud senki sem rábeszélni, nagyon tetszik, ezzel az áttétellel amilyen finoman indul, nem ránt, és nem rángat egyáltalán még egy ilyen csak kapcsolós pedállal sem.
(#) reloop válasza fecameca hozzászólására (») Máj 12, 2015 /
 
Figyelemmel kísérem a beszámolódat, gratulálok az eredményhez.
(#) fecameca válasza reloop hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Időközben ezt találtam:
Idézet:
„Nekem is van egy ilyen gépem. Egy idősebb varrógépműszerész szerelt rá motort (egy régi keverőtárcsás mosógép motorját). Bár már több mint tíz éve. Azóta is tökéletesen működik, egy időben bedolgozást is vállaltam vele.”
Aszinkron motorral milyen lehet? Nincs indítónyomatéka, és csak fix fordulatszámon működhet. Az is érdekelne, hogy hová tehette az a mester azt a hatalmas motort. Az enyém megy olyan gyorsan a csavarbehajtós motorral, mint a képen látható kis kínai. Ha egyszer nem lesz elég ez a sebesség, kicserélem nagyobb teljesítményű fúrógép motorra. Azzal a kis kínai vacakkal nem lehet egyenesen varrni, (Lásd a képen,) nem mindegy neki a tű, cérna, anyag, ha bármi nem elég könnyű neki, elakad, törnek a fogaskerekei. A Singer 90 éves, és mindegy, hogy mit varrok vele, és mivel. Nem hagy ki egy öltést sem. Gyári száma: Y2643254 A Singer Weboldal szerint 1925-ben gyártották.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
(#) gigantika hozzászólása Jún 16, 2015 /
 
Hali lenne egy kérdésem kaptam egy varrógépet és nem tudom a pedált rá kőtni mert nincs rajta semi féle dugo ajzat és hogyan kell be kőtni a pedált és hogy melyik vezetére kel rá kőtni kűldők képet rola
(#) eyess válasza gigantika hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
Mi a típusa a gépnek .Neve model szám stb ?
(#) gigantika válasza eyess hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
Singer van ráirva de a motoron ez a tipus szám van :s1.1-30-1401-1
(#) eyess válasza gigantika hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
Na jó de singer mi ? Csak van valami száma singer .... Csak van a gépen egy tábla amin rajta vannak ezek az adatok nem ?
Vagy ha másképp nem megy csinálj a gépről képet aztán tedd fel ide.
(#) reloop válasza gigantika hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
A pedálról esetleg tudnál valami információval szolgálni? Lehet simán csak rá kell kötni a motort.
(#) uniman válasza gigantika hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
Singer 237 -hez FKT-1A "pedált" kellene beszerezned....
(#) eyess válasza uniman hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
Van pedál neki azt írta bár lehet , hogy nem hozzávaló .
(#) uniman válasza eyess hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
Igen van, de hogy milyen, azt elfelejtette leírni...pocsék fogalmazása pedig arra utal, hogy ezt (különösen a piros betűs sorokat) sosem olvasta el....
(#) gigantika válasza reloop hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
A pedál sima amit adnak a lucsnik tipusu varógéphez
(#) erababa2 hozzászólása Jún 24, 2015 /
 
JO ESTÉT!!Segítségre lenne szükségem!Van nekem egy BERNINA 730as régebbi sima varrógépem.Az anyagtovábbítója leesett a helyéről,tehát nem viszi az anyagot.Ha alányúlok a csipeszel föl lehet nyomni a helyére,de utána újra vissza esik.Mit tehetnék?Kérem szépen aki tud segítsen!!KÖSZÖNÖM!SZÉP ESTÉT MINDENKINEK
(#) eyess válasza erababa2 hozzászólására (») Jún 24, 2015 /
 
Egy kis segítség hozzá .Végig kell nézni a videót , és kiderül mi a hiba.
Egyébként a foghíd felfogatással van baj.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
(#) erababa2 hozzászólása Jún 24, 2015 /
 
KÖSZÖNÖM SZÉPEN a válaszát!Végignéztem a videót sajnos Nő létemre nem tudom mit és hogy is kezdjem!Szét szedem a gépem mert máskor is szoktam takarításnál talán hasonlítom a videóval hátha rájövök a kűlőmbségre,egyelőre tanácstalan vagyok,de mindenesetre köszönöm szépen a segítséget!!ÜDV
(#) eyess válasza erababa2 hozzászólására (») Jún 25, 2015 /
 
Értem itt lesz hozzá egy rajz , ha esetleg valami nem stimmelne.

wpeAE.gif
    
(#) faragozoltan2 hozzászólása Dec 8, 2015 /
 
Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem,mert egy naumann8014/ 36 programos gép igazi 70-es évek beli, motorjában eldurrant a kondi. A motor komet 100w 4000ford. Kapni nem kapok mivel lehet helyettesíteni vagy ez zavarszürő kondi? Vagy beszerzési lehetőség is nagy segítség lenne.Ami adatok rajta vannak C 01-2x2500. 5csatlakozási pont van rajta a betáp felöl fázis-nulla,motor felé fázis-nulla+1 amit nem tudok mi.
Várom segítségeteket.Köszönöm előre is.
(#) vargaf válasza faragozoltan2 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Szia!
Zavarszűrő kondenzátor, nélküle is működnie kell a gépnek.
Kapható:
Zavarszűrő kondenzátor
Üdv.: Feri
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) faragozoltan2 válasza vargaf hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Szia!
Köszönöm a válaszod én is arra gondoltam de az 5 kivezetés illetve az,hogy végül is szinte sorba van kötve megzavart.Bár bele nem látok a kondiba.Beszerzem és még egyszer köszönöm a segítséget.Szia.
(#) Simon mondja hozzászólása Máj 8, 2016 /
 
Sziasztok!

Örököltünk egy régi Brother VX-1410-es varrógépet. Mindent szépen varr, viszont a cikk-cakknál kihagy. Nem hurkolja össze az alsó és felső szálakat. Próbáltam utánaolvasni a neten, de nemjártam sikerrel. Ha kézzel tekerem a motort, akkor nagyon szépen ölti a cikk-cakkot, ha viszont a motor hajtaná előjön a hiba. Mi lehet a probléma, mit tanácsoltok, mit nézzek át rajta?
(#) vargaf válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Ebben mi az elektronika? De hogy a kérdésedre is válaszoljak. Ellenőrizd, hogy az egyenes varrásnál középen áll-e a tű. Ha nem, akkor a programtárcsánál lévő csavarral állítsad be. Ha középen áll akkor ellenőrizd a tű alsó holtpontjánál a hurokfogó helyzetét, szükség esetén állítsad be. Mikor a tű alsó holtpontról felfelé 2 mm-el elmozdul akkor kell a hurkot fogni.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
(#) Simon mondja válasza vargaf hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Gondoltam tud valaki segíteni. Ugyanannyi, mint a lemezjátszóba. DÉMÁSZtól kapja az áramot. A hiba a tű lineárjában volt. Lenntebb kellett állítani. Hátha valaki ugyanebben a cipőben fog járni, és segítségére lesz. Nagyon köszönöm. Írtam a szakosodott fórumba is.Ott azóta sem érkezett válasz...
(#) vargaf válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Engem nem győztél meg, hogy elektronikai kérdés, főleg mert mechanikus hiba volt. Az áramot nekem az e-on adja. A hibának van irodalma a neten ( én csak tudom ) , a kereső első találata:
Varrógép cikk-cakk varrás hiba
Csak jól kell keresni.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
Következő: »»   4 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem