Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   48 / 85
(#) Gránátalma válasza Johnycorp hozzászólására (») Ápr 23, 2016 /

100%-osan egyetértek
(#) Gerobi hozzászólása Máj 11, 2016 /

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy Paradox Mg5050 központtal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Két partícióm van, és a második partícióra be van állítva automata élesítés ha nincs mozgás bizonyos ideig. A kérdés az lenne, hogy ilyenkor is van kilépés késleltetés, ennek az idejét lehet-e csökkenteni, vagy akár kikapcsolni.
A másik kérdésem az lenne, hogy EVO 192-nél, ha iParadoxról élesítek, van-e lehetőség arra, hogy ne legyen kilépés késleltetés.
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) feketegyuri hozzászólása Máj 11, 2016 /

Sziasztok!
Nem tudom találkozott-e már valaki ilyen problémával:
DSC-4020 központ, 4401 panelen keresztül soros nyomtatóra írja az eseményeket.
A nyomtató meghalt, új drága lenne, gondoltam kiváltom azzal, hogy az amúgy is ott lévé számítógép soros portján fogadom az adatokat.
Sajnos egy sima terminálprogram nem jó, mert printer offline hiba fennmarad (nem ismeri fel mint nyomtató?).
Tud valaki olyan programot ami soros printert szimulál, és a beeső adatokat egy fájlba kiírja?
Előre is köszi a segítséget.
Gyuri
(#) Syn7h37ic válasza feketegyuri hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Ha jól rémlik a soros porton két lábat rövidre kell zárni, hogy "átverd" a modult.
Illetve ezt a kábel megoldást kéne használni
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016

serial9.gif

(#) Syn7h37ic válasza feketegyuri hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

A leírás alapján köthető PC-hez is, csak az üzemmódot meg kell változtatni datalink-re.

pc4401.pdf

(#) Orban88 hozzászólása Máj 16, 2016 /

Sziasztok!

Paradox Sp6000 rendszer tesztelésénél egy problémába ütköztem és ez megoldásába kérném segítségetek.
Kérdés: - Hogyan lehet két nyitásérzékelőt/pánikgomb/tamperkapcsolót(pl. riasztódoboz) ATZ duplázással, EOL bekötésbeallítással és RF szabotázsfelismeréssel bekötni?
Ez ugy nézne ki, hogy egy panel kimenetre két zónát kellene kiosztani (pl 2 drb nyitásérzékelőt).
Bekötésnél az egyik zónára 2k és a másikra 3k ellenálást kötöttem sorba, a zónakiosztás sikeres volt viszont a két zóna nem működik függetlenül egymástól valamiért, plusz mivel hogy EOL bekötésbeállítást és RF szabotázsfelismerést használok a többi érzékelő miatt, így riasztás helyett csak szabotázs ismer fel a központ.
Kérlel mellékeljetek egy bekütési rajzot, az sokat segítene!
Előre is köszi a segítséget.
(#) Feri hozzászólása Máj 19, 2016 /

Paradox Sp6000 rendszerhez telepített K32 LCD+ kezelőt kellene angol nyelvre állítani.
Tudna valaki valamilyen megoldást?
Előre is köszönöm.
(#) kissgy85 hozzászólása Máj 21, 2016 /

Hello

Paradox mg5050-et konfigurálnék BabyWare (2.31 magyar).

Az elképzelésem az volt hogy 2 terület (partíció) A(zóna 1-4ig) és B(zóna 1-5ig), A és B között csak 1 zóna az eltérés.

A kérdés igazából az hogy megoldható e hogy ha csak az egyiket zárom pl A-t és zóna 1 bejelez történjen riasztás (, most mivel B nyitva nem történik semmi)

Köszi
KissGy
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2016
(#) tomat5 válasza kissgy85 hozzászólására (») Máj 21, 2016 /

Szia!
stay, vagy sleep élesítés a megoldás. A zónákat a mellékelt táblázat alapján tudod beállítani.

Untitled.png

(#) kissgy85 válasza tomat5 hozzászólására (») Máj 21, 2016 /

A gyengébbek kedvéért példával illusztrálnád
(#) kissgy85 válasza tomat5 hozzászólására (») Máj 21, 2016 /

Siker köszi
(#) LazaHunter hozzászólása Máj 28, 2016 /

Sziasztok!

Paradox SP6000 -re tennék Signal PS-128AL-7 szirénát, de a dobozásban a kis papírkán nem volt bekötési rajz. Általában szokott lenni ezekhez bekötési rajz lenni, de ehhez még a neten is ugyanaz a papírka van, mint a dobozban.

http://ps-128.hu/products/ps-128al-7/
http://ps-128.hu/files/ps-128.pdf

Esetleg vki meg tudja mondani, hogyan tudom a legegyszerűbben bekötni?

Előre köszi.
(#) Johnycorp válasza LazaHunter hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

Szia!

Amíg vki nem mondja meg, hogy kell bekötni, addig próbálok én segíteni.
Az általad leírt második linket (legközelebb használd nyugodtan a LINK gombot) megnézve, a PDF utolsó oldalán ott a bekötés. Ez általános bekötés, rég volt már mikor konkrét központ típusokat is rajzoltak hozzá.
A lényeg:
+DC: direkt tápfeszültség a központról (pozitív). Központ BELL+ pontjára megy.
-DC: direkt tápfeszültség a központról (negatív). Központ AUX- pontjára megy.
START1 vagy START2: ez az indítójel. Központ BELL- pontjára megy.
Szabotázs kapcsoló kimenet: Ez a két pont a központ egy lehetőleg 24 órásnak programozott vagy egy zónakör tamper részét szakítja meg. Ez jelzi, ha a dobozt kinyitották. Ezért kell, hogy 24 órás kör legyen!

Tápellátás bekötése a központról

Fontos:
Amennyiben a központra VÉLETLEN nem lenne kétvezetékes beltéri sziréna kötve, akkor a BELL+ és BELL- pontok közé köss egy 1 kiloohmos ellenállást. A központ figyeli a sziréna jelenlétét ezzel.

A központ A, B és C jumpereivel (6, 7, 8) lehet a kívánt hangot beállítani.
Az 1. és 2. jumper legyen felrakva. Ez a START1 és START2 bemenetek indítási módjának negatívot állít be. Ahogy fentebb írtam, az indítás a központ BELL- pontjáról megy. Ugyanis a központ a BELL+ pontot adja állandóan, míg a BELL- kerül bekapcsolásra riasztáskor.

Sziréna élesztése:
Felszerelés után kösd be a kábelt, de NE legyen a tápfeszültség még rajta (központ BELL+ ugyebár). Majd rakd bele az akkut. Ekkor jelzést ad. Mehet össze, majd kaphatja a tápfeszültséget a központtól. Ezután éled és a start parancsra már szól is.

A szirénába az előírt akku kerüljön!

Ha van kérdésed még, írd nyugodtan.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2016
(#) levaitamas válasza LazaHunter hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Annyival egészíteném ki az előttem szóló igen korrekt választ, hogy az egy kiloOhm-ot a szirénába tedd a Start és a +DC kapocs közé.
(#) LazaHunter válasza Johnycorp hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Köszi a választ!

Apósom szokta a szereléseket csinálni, én meg a programozást ... csak most gey ismerősömnél én csináltam az egészet. Az SP6000 panel rajzánál ott volt az általad írtak vázlata, csak a szirénában lévő túl sok csatlakozás és azok nevei megzavartak ... a szirénával meg ahogy lehet próbálok minél kevesebbet játszani, mert aztán csak vinnyog itt nekem egész nap, míg rá nem jövök magamtól

Közben amúgy szétkaptam az én szirénámat is, és tök ugyanaz a típus, le is fotóztam hogy van bekötve, majd holnap megnézem a központon is a bekötést (MG5050).

De még egyszer köszi, a leírásod alapján menni fog
(#) LazaHunter válasza levaitamas hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Köszi, akkor a központba ne kössem össze? Mert az enyémben is a központban van összekötve, és ált ott szoktam - ha jól rémlik a DSC-nél is.
(#) Johnycorp válasza LazaHunter hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Azért célszerű az ellenállást a szirénába rakni, mert akkor ezzel is figyelhető a vezetékek épsége.

Ugyebár a zónákra kötött érzékelők esetében is az EOL, ATZ és tamper ellenállásokat az érzékelőkhöz rakjuk. A központban nincs keresnivalója! Sajna láttam már ilyet. Ez gányolás!
Tehát megfelelően elhelyezett zóna ellenállások esetén egy vezeték zárlatnál a központ nem "látja" az ellenállásokat, így jelezni fog. Míg ha a központban lennének, akkor zárlat esetén továbbra is csak a 0 ohmos hurkot látná.

Tehát visszatérve az elejére:
Amennyiben nincs kétvezetékes beltéri sziréna, akkor a központ ezt hibának hozza, mivel nincs min áthajtani a készenléti figyelőáramot. Ekkor kell az ellenállás a BELL+ és BELL- közé. De ugyebár a korrekt figyeléshez hozzátartozik a vezeték figyelés is. Ezért, ha a kültéri szirénában van az ellenállás, akkor a START pontra menő vezeték szakadását is érzékelni lehet.

Egyébként több esetben találkoztam már olyan sérül riasztókábellel (egér, "mesterember"), amelyikben nem szakadt meg minden ér, de tápfeszültség zárlat sem keletkezett a sérülés nyomán. Murphy bácsi ugyebár
(#) levaitamas válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

(#) gyunagyos hozzászólása Jún 14, 2016 /

Sziasztok! Egy elég problémás helyzettel állok szemben. Ügyfélnek letelepítettem a rendszert, DSC PC1616+PC5108, 3xPK5500LCD, ebből kettőn kezelői zóna, egy beltéri sziréna PGM2-n és egy kültéri sziréna bell-en, valamint gsm kommunikátor. 1 partíció, 2 alaplapi zóna DEOL a többi EOL, 1 füstérzékelő zóna, 1 szabotázs zóna. Minden rendben működik. Kb. 2 hete volt egy nagy vihar és reggel arra ért oda az ügyfél, hogy a beltéri sziréna üvölt, és az összes kezelő ki van akadva, semmire sem reagál. Mondtam neki, hogy áramtalanítsa a rendszert és húzza le az akksit. Megtörtént, újraindítás után óravesztésen kívül nincs hibakód. Sajnos tegnap a jelenség megismétlődött, bármiféle vihar nélkül. A riasztó kismegszakítója le volt csapva (nem tudom van-e ezen még valami, viszont mivel félkész a ház túl sok fogyasztó nincs még). Megint csak teljes újraindítás segített. Korábban nem tapasztaltam még ilyesmit, minden szabályosan van kötve, árnyékolások, EGND földön. 16VAC 40VA táp, 7Ah akksi. A tegnapi riasztás után lekértük a távfelügyelettől a kommunikációt, teljesen rendszertelen zónasértéseket, valamint rendszer periféria hiba, illetve PC5108 tamper üzeneteket küldött be(a PC5108 tampere be sincs kötve). Valakinek van valami ötlete mi ütheti ki ennyire a rendszert? Esetleg a merülőfélben lévő akkumulátor? Segítségetek előre is köszönöm!
(#) firewolf válasza gyunagyos hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Akku szerintem nem csinál ilyet. Valószínűleg valamilyen nagy tüske jött a hálózaton keresztül és az makkantotta meg a riasztót. Próbáld meg a kezelőket egyesével rákötni a központra és úgy tesztelni. Ha nem jön be, akkor próbáld meg egy másik központtal. Én azért a biztosítónak bejelenteném, mint káresemény (mondjuk ennek a bejelentési határideje általában 72 óra...)
(#) gyunagyos válasza firewolf hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Köszönöm, a kezelők próbálgatásával az a gond, hogy mikor jól működik a rendszer akkor nem idézi elő a problémát semmi... legalábbis eddig nem sikerült, viszont ez így nem túl megbízható. Lehet garanciába kicseréltetem a központot, viszont elég szívós meló :\ ezért bíztam benne hátha valakinek van valami ötlete még. Üdv: Gyu
(#) Johnycorp válasza gyunagyos hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Szia!

Az akkut és töltését nézd meg. Találkoztam már olyan akkuval, mely kezdődő belső zárlat miatt képes volt ráncigálni a tápfeszültséget.
De jó esélyes lehet egy AUX tápon ülő eszköz vagy az egyik kábel időnkénti zárlata. Ilyenkor megállnak az érzékelők és kezelők, mely értelemszerűen zóna és eszköz hibákat dob. Nem kell itt feltétlenül hosszú zárlatra gondolni. Ettől akár fagyhat is. Pláne, ha az AUX kimaradását nem zárlat, hanem a központi egység hibája okozza.
(#) levaitamas válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Az akku és az AUX nem teljesen más?
(#) levaitamas válasza gyunagyos hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Én is táphibára tippelnék. Rossz akku nem okozhat ilyet, illetve azt ki is jelezni hibára. AC-t, DC-t mértél?
(#) Johnycorp válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Alapvetően igen. Azonban kapcsolástechnikailag a központok az akkun lévő feszültséget vezetik tovább az AUX és BELL felé. Volt olyan belső töltőáramkör, mely a kezdődő akku átvezetést/zárlatot rosszul viselték. Ez kihatott az AUX-ra is. Nem mondom, hogy minden központ ilyen, de futottam már bele ilyen hibába.
(#) Tibicsek válasza firewolf hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Kell hozzá egy külön programozó kábel amit ugye oda a 4-es tűs csatiba dugsz bele pontos tipus most nemugrik be sajnos esetleg egy tipus valamerre feltüntetve nincs?
(#) enree hozzászólása Jún 17, 2016 /

Sziasztok!
Kérlek segítsetek; szükségem van egy olyan GSM modulra, ami annyit tud, hogy van benne egy SIM-kártya, van legalább egy analóg bemenete, ami ha rövidzárat/szakadást érzékel, akkor hív egy számot.
Tudom, hogy tele a net mindenféle kínai csodákkal, de nekem valami ipari dologra lenne szükségem. Az ára lényegtelen, de atombiztos működéssel kell, hogy rendelkezzen.
És még ami fontos, hogy legyen belőle Európában valami olyan helyen raktáron, ahonnan max jövőhét csütörtökig ideér...
(#) Syn7h37ic válasza enree hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Bővebben: Link Első találatok. A rendelés másnapján odaér.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
(#) enree válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Nagyon kedves vagy, köszönöm. Mint írtam, a google-t én is tudom használni, azzal semmi gond nincs. Nekem valami ipari dolog kell, és azért tettem fel a kérdést, hogy hátha van valakinek tapasztalata és azt tudja mondani, hogy ezt meg ezt a típust használta és bombabiztos.
Csak, hogy érthető legyek, a főnököm elvállalt valamit helyettem, egy nagy nemzetközi cég egyik hazai gyárában kell figyelnem egy gyártósort, mert az utóbbi időben sok volt a meghibásodás, leállás egy apró banális dologból kifolyóan. Ha leáll a gyártósor, milliós károk keletkeznek (fröccsöntés). Elnézést a dodonai fogalmazásért, de semmi konkrétat nem árulhatok el.
(#) aroxol hozzászólása Jún 17, 2016 /

Szia!

www.sefa.hu

Értékelésnek: Bővebben: Link
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
Következő: »»   48 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem