Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Alkonykapcsolóban mit számít a zajosság? Jó abba bármelyik tranzisztor, jobb, ha nagy a bétája, de az sem számít túl sokat.
Idézet: hmm... Mindent olvastam, csak azt nem, hogy alkonykapcsoló. „Alkonykapcsolóban mit számít a zajosság” ![]()
Sziasztok!
RJP30H1-es IGBT-t tudok valami Magyarországon beszerezhető alkatrésszel helyettesíteni? Kollektor-emitter fesz: 360V Kapu-emitter fesz: ± 30V Kollektor áram: 30A Kollektor csúcs: 200A Kollektor disszipáció: 40W Nem tudom, hogy IGBT-k esetében milyen egyéb specifikációk szükségesek a helyettesítéshez. Egy Plazma TV Y-SUS paneljébe lenne. Itt van a teljes Specifikáció. Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok tudnátok mondani egy helyettesítőt lehetőleg olyat ami a hestore-ban kapható az SS9014 illetve 9015-re?
A fenti keresztreferencia keresőben adottak közül van a HE Store-ban (szerintem).
Köszi! Nem is tudtam, hogy van ilyen keresőnk...
![]()
Sziasztok!
Hozzá került javíytásra egy ororsz akkutöltő, gyorsan végig néztem és van egy tranzisztor ami gyanús nekem, de nem tudom beazonosítani... Tudna benne valaki segíteni egy adatlappal vagy, hogy mivel lehetne helyettesíteni?
Üdv. Megoldódott a problémád? 100%ra ugyanebben a cipőben járok.
Samsung plazma Ysus panel. Már másodszor szállt el a RJP30H1. Én gondoltam hogy ebayról vennék, akár méretben is nagyobbat, ha az jobban bírná. Te mire jutottál?
Sziasztok!
Ebben a kapcsolásban szereplő BD 246-os tranzisztort helyettesíthetem BDX 34 C tranzisztorral? A válaszotokat előre is köszönöm! Üdv! Albert László
Szia!
Inkább tegyél be BD250-et - nagyobb a hőátadó felülete és többet is bír. Persze pár amperre elmegy a BDX is.
Rendben köszönöm a segítsége mindkettőtöknek.
Sziasztok egy 2sd1762-es tranzosztor mivl lehetne helyettesiteni?
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Koszonom szepen.
Az a keresztreferencia amire steelbird hivatkozott nem igazan ad jo eredmenyt.
Probaltam korulnezni oldalakon, de nem igazan lattam ami konnyen beszerezheto es megfelelo lenne, mert elegge nagy az aramerositesi tenyezoje (min 60 max 320!). Tobbi fobb parametereiben atlagosnak tekintheto, van egypar hasonlo NPN 60V/3A TO220 pl BD243C de a hFE sokkal alacsonyabb a kelletenel. Ha valamilyen vegfokban van, akkor nem igazan tudod helyettesiteni, valamint a vegfoktranyokat illik parba valogatni, vagyis nem elegendo csak egy 2SD1642-t venned. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Nem vegfokban van hanem valami power supply control nevu panelen.Akkor a bd243c jo helyette?
sziasztok bc327 re tudtok alternatívát felsorolni ? előre is köszönöm.
Neked is ezt ajánlhatjuk: Bővebben: Link.
Üdv. A következő kapcsolásban mivel tudom helyettesíteni a BC639-et? A válaszokat előre is köszönöm.
![]()
BC337-tel például.. 8,5 voltos táp, 100 ohm kollektorban, max 85 mA..
A rajz különben nem jó, mert az alsó 4k7 és a 100 ohm meg van cserélve. A gate-k felé menő 10+68 ohm lehetne csak 68 ohm egyben, a bázisok közötti 560 ohm meg minek? A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2016
Ha IRFZ44N-el akarom használni ,abból is szükséges az oldalankénti 4-4db?
Hál isten még paneltervet nem állítottam össze,egyenlőre csak az alkatrészek beszerzésével foglalkozok. A témájába feltettem a tápegység már átrajzolt verzióját.
![]()
IRFZ44-ből a fele is elég. A 68 ohm gate ellenállást pedig kösd át 1N4148-cal ( anódja a gate felé), vagy egy kis schottkyval.
Azt most nem értem ( mert a rajzon csak 1-1 fet van ), miért írsz 4-4 darab fetről? Ha párhuzamosan kötnél pl. 2 fetet, akkor a meghajtást erősebbre kéne venned ( 100 ohm > 68...82 ohm, gate 68 ohm > 33 ohm és a BC337 már kritikus, de még elmegy talán ). A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2016
A rajzon van fent egy kis szöveg,amolyan mellékes,viszont ott írja a fet-ek sokszorozását. A témájába feltettem a módosított rajzot,most ott várok a tapasztaltabbak véleményére.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |