Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lehel hűtőgép
 
Témaindító: perlaci, idő: Jún 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 12
(#) mikoszabolcs válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Hogy?
(#) Joe_001 válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Júl 19, 2015 / 1
 
Az expanziós szelepben található egy cserélhető dűzni Ha optimalizálni akarod a körfolyamatot pl mélyhűtő tartományra, Ha a rugóerő állításakor nem éred el az ideális tartományt, akkor az adott hűtőközeghez kisebb, dűzni kell bele.A normál tartományba nagyobb. Ez már mérnöki kategória , mármint a számítása. A hűtőkör több pontjának együttes figyelésével figyelésével kielemezhető, a rendszer "kihangolható". A kereskedelemben általában azzal a dűznivel kapod ai ahhoz a feladathoz, hűtő közeghez kell ezért nemingen kell piszkálgatni. Viszont ha már sürgős az ügyfélnek hasonló szerkezetű típus is felszerelhető, de beüzemelést persze az utólag küldött fúvókával végezzük el. Persze ez több munka érdemesebb megvárni az adott helyre való szelepet. Van amikor a fúvaka is oly soká jön meg, de hát mindent a hamarabbi átadásért.
(#) Szilvi1 hozzászólása Okt 31, 2015 /
 
sziasztok volt egy kellemes meglepetésem, megjavították a hűtőmet. Még állt, megbüdösödött. Javítás után próbáltam elűzni a szagot, sehogy sem szűnik meg teljesen. Próbáltam a következőkkel: ecet, citromlé, hypo, szagtalanító gömb, aktív szén lapocska, szódabikarbóna...Átengedtem a lefolyócsövön is tisztítószert...Persze a rohadt eleinte büdös szagtól sokkal jobb, de minden ajtónyitás után megüt ez az erjedt zöldség szag..Nem értem ha kutyapisit a hypo ecet tudja kezelni és nem bűzít tovább akkor itt ugyan mi történik, hogy ez nem múlik...Ha valakinek van ötlete, kíváncsian várom. Egy barátnőm azt mondta, neki is volt hasonló esete, nagyon sokáig még érezte ezt a jelenséget. És egyáltalán mi ez a dolog ami ennyi ideig tartósan büdösít? Bezzeg egy parfum az életbe nem maradna meg ezek után. Csak a bűz ilyen tartós ebben a világban?
(#) kaqkk válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 31, 2015 /
 
A másik hűtős témában már válaszoltam neked éppen ezért nem érdemes több témába feltenni ugyanazt a kérdést ... A kompresszoron lévő cseptálcát kitakarítottad ?
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
(#) Szilvi1 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 31, 2015 /
 
Nem csak a csepptálcát hanem a lefolyócsövet is írtam nem? Egyébként tele volt. A hűtő úgy működik hogy a cseppek amik a hátoldalán vannak felolvadnak lefolyik és megint képződik jégcsepp majd felolvad...Ilyenekre nem emlékszem mért is van így...Ez természetes? Másik hűtőnél nem volt ilyen...Vagy nem emlékszem rá? Fagyás igen de nem olvadt le..Ha az élfűtés ki van iktatva mi változik? Nem ez a kísérőjelenség?
(#) kaqkk válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 31, 2015 /
 
Idézet:
„cseppek amik a hátoldalán vannak felolvadnak lefolyik és megint képződik jégcsepp”

Ez természetes mert automata leolvasztású a gép, az élfűtés csak arra hivatott hogy a fagyasztó profilgumijának a palásthoz fagyását megakadályozza, de még kikötött keretfűtésnél sem fordul elő hogy befagyna ...
(#) Szilvi1 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 31, 2015 /
 
köszi a választ. Amelyik gépnél nem csurog sosem a hátlapról a víz az miben különbözik?
(#) Szilvi1 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 31, 2015 /
 
most néztem sógornőm hűtőjét, fagor kicsike, a hátlapja és az oldalfala olyan tiszta és nem hogy csepp, nyirkosságnak még a gondolata sincs rajta. Meg kéne próbálnom azt, kinyitom az ajtómat, leengedem, majd szárazra teljesen hogy semmi ne legyen nyirok rajta és akkor elindítani. akkor úgy fog maradni? száraznak? vagy mivel ez majdnem 400 literes míg az övék 80 cm magas kb ezért nem lehet így megoldani ugyanazt hogy úgy működhessen? Ja és a kis Fagor 4 fokozaton megy, a miénk 3 ason produkál kb 5 fokot.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
(#) kaqkk válasza Szilvi1 hozzászólására (») Nov 1, 2015 /
 
Hiába próbálod, ez így működik és pont. A sógornőd hűtője biztosan 2 csillagos (félautomata) és havonta kéthavonta le kell olvasztani a mélyhűtőjét (az a pára ami neked lecsorog nála ott gyűlik fel)
(#) Szilvi1 hozzászólása Nov 16, 2015 /
 
Sziasztok. Megjavíttattam egyik hűtőnket, a hátfaláról állandóan megfagy majd elolvad és csurog le a víz a lefolyón,ez minek tudható be? Nekem olyannal hogy természetes ne jöjjön senki, mert van rendes nem javítgatott hűtőnk és ott ha letörlöm a párát vizet száraz majdnem és nincsenek ilyenek? Kérdezem én honnan kerül elő eza sok csapadék? Talán túl sok időnként kapcsolgat be és ezért állandóan a hideg-meleg hatása? vagy egyszerűen az ételekből kerül ki? Úgy érzem nem természetes ez egyáltalán...
(#) tipegő válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jan 2, 2016 / 1
 
Amit leírtál jelenséget, annak úgy kell működnie. Az elpárologtató ("hideg test") be van rejtve a hátlap műanyag mögé! Elindul a motor, lehűti az elpárt, átadja a hideget a hátlapnak, ráfagy a benti pára, nevesség. Kívánt hőfokon kikapcsol, leolvad, csatornán luksin keresztül kifolyik a motor tetején lévő müa. tálcába, onnan elpárologtatja a kompr. hője. Vigyázni kell ne duguljon el a lyuk a penész gombától, kaja darabtól, mert akkor tocsog a belseje. ! Levegővel, langyos ecetes víz (max 1 dl.) v. óvatosan szívószál...... Ha lehet a hátlaphoz ne érjen edény, papír, kaja. Odafagyhat, v. kivezeti a lecsorgó vizet. A sok jegesedést okozhatja a fedetlen étel, sűrű nyitogatás, elfolyás hiánya, meleg párás konyha, "leszállt" ajtó, ajtógumi hiba stb. stb..... Azután ha mégsem: lehet szigetelés probléma is, (természetesen belső), gázhiány, elöregedés..stb. stb.
MINDENKINEK: Drágáim "egy Ht. hűtő kihordási ideje NYOLC év!! Zanusiék mondták Bosch technológia lejártakor úgy '90 környékén. Az hogy a régi Lehelek elmentek 20-25 évig szerelő nélkül na ez felejtős!"
Nem véletlen kérdezik a szervizben hány éves? Ha úgykezded "tizen...." ki sem megy.
Hiszen fogyasztói társadalomban élünk. Nekem ezért kellet profilt váltanom mert nem javíttatjátok a dobozt, hanem a multikultikban vesztek másikat hitelre...
(#) proli007 válasza tipegő hozzászólására (») Jan 2, 2016 / 1
 
A fagyasztói társadalomnak jobban örülnék..
(#) kasas válasza tipegő hozzászólására (») Feb 5, 2016 /
 
Szia meg tudnád mondani minek kéne történnie ha az elektrolux hűtőszekrényemben bekapcsolom azt a piros cikcakkos gombot ? Ugyan úgy hűt tovább de ezt 10 perc után meguntam kikapcsoltam és hajszárítóval leolvasztottam.

Nincs semmilyen gyári száma nem tudom beazonosítani és használatit keresni hozzá azért kérdem.
(#) szraga hozzászólása Feb 10, 2016 /
 
Tisztelt Jelenlévők-Hozzáértők!

A következőben kérném ki véleményeteket:

Egy 1978-as Lehel HB 200 2 csillagos hűtő takarításakor eltörtem a kapilláriscsövet, még hallottam elszisszeni a gázt
Ebben a hűtőben egy Danfoss 090 B-szerűség termosztát volt. Tippet kaptam, hogy szerlejek bele Ranco 1014 végűt, tettem is bele kétszer is, mindkettő bontott állapotú, de szemre sérülésmentes volt. Áram alá helyezve a hűtő rögtön indult is, de még 2 órával később is csak ment, ment. Ekkorra már a higanyos hőmérővel mért -17 fok volt a mélyhűtőben.
A kapilláris végét a mélyhűtő kamra aljába pattintható műanyag U-alakú tartóba tettem mindkétszer, és betettem a helyére a műanyag tálcát is, amit közvetlenül alá kell becsúsztatni (ez az elpárologtató?)
Kérdésem, hogy miért nem áll meg a motor, ha egyszer elég hideg van (úgy tudom, -12 a mélyhűtőben elég lenne már).
Tettem egy próbát egy Ranco 2028-cal is, persze azzal sem állt le a kompresszor.
Létezhet az, hogy felcseréltem a fekete és barna vezetékek helyét a hőkapcsolón? Merre induljak?
(#) horvathand hozzászólása Júl 4, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy 29 éves Lehel HV 160 ET típusú hűtőszekrényem. A probléma az volt már tavaly vele, hogy a nagy melegben leállt, majd ha lehűlt újraindult. A probléma megoldására tavaly egy szerelő kicserélte az eredeti hőfokszabályzót egy Ranco K59-L2585 hőszabályzóra. A tegnapi napig jól működött vele, nem jelentkezett az eredeti probléma, de tegnap meghalt a hűtő teljesen. Proli007 http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1036171.html#1036171 kommentje alapján rövidre zártam a hőfokszabályzó kábeleit és úgy a kompresszor elindult. Így arra tippelek hogy az 1éves hőfokszabályzó halt meg.
Kérdéseim:
1.) Ez normális hogy 1 év után meghal?
2.) Érdemes ugyanilyen hőfokszabályzót venni? Ha nem, akkor milyet ajánlanátok?

ui.: a szerelő a kapilláriscső egy részét kb 10 cm átmérőjű körben feltekercselte mert túl hosszú volt... Ez bent volt a párologtató panel mögött. Ennek lehetett hatása a meghibásodásra?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!!
(#) igrich hozzászólása Júl 5, 2016 /
 
A probléma a hűtővel az, hogy gyakran bekapcsol. A jelenség a következő:
A hűtő normál módon indul, nem zajos, nincs hallható "idegen" hangjelenség. Az indulást követően kb. 5 mp-ig jár, majd leáll. Nincs folyamatos üzem, csak ez a rövid ideig tartó működés. A hűtő kompresszoros.
Van valakinek ötlete a hibát illetően? Várom válaszát, amit köszönök ezúton is!
(#) kadarist válasza igrich hozzászólására (») Júl 5, 2016 /
 
Szia!
Elment a gáz, ezért hűtőgépszerelőt kell hívni.
(#) elactrofan hozzászólása Júl 5, 2016 / 1
 
Kedves kadarist!
Nem feltétlen muszáj mindenhez hozzászólni. Ennek a hűtőnek nem gázhiánya van. Rossz a kompresszor vagy az indító relé.
Gázhiánytól nem fog leállni.
(#) kadarist válasza elactrofan hozzászólására (») Júl 5, 2016 /
 
Idézet:
„A hűtő normál módon indul, nem zajos, nincs hallható "idegen" hangjelenség.”

A kérdező megállapította, hogy látszólag minden rendben, ezért lehet gázhiányra gondolni.
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Júl 5, 2016 /
 
Ehhez még annyit, hogy a kompresszorszorulás miatti túláram okozhat ki-bekapcsolást, de ennek a gyökéroka általában a közeghiány, tehát gázhiány.
(#) elactrofan válasza kadarist hozzászólására (») Júl 5, 2016 /
 
Ezt honnan vetted? Javítottál már hűtőt?
meg még ezerféle más kompresszor hiba.
Pl zárlatos indítótekercs, menetzárlat, olaj hiány stb.
(#) kadarist válasza elactrofan hozzászólására (») Júl 5, 2016 /
 
Igen, értem. Most akkor mi is a teendő?
(#) zsoza hozzászólása Júl 11, 2016 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy honnan lehet megállapítani egy Lehel HB 160-as hűtő gyártási évét? A hűtőn sehol nem találom feltüntetve. Előre is köszönöm!
(#) Kocska hozzászólása Nov 25, 2017 /
 
Sziasztok.

A képen látható lehet fagyasztóból mi a minimális hőmérséklet amit kilehet hozni átalakításokkal?
(#) zolika60 válasza Kocska hozzászólására (») Nov 25, 2017 /
 
-30C° körül ha kikötöd a hőmérséklet szabályozót.
(#) kaqkk válasza Kocska hozzászólására (») Nov 25, 2017 /
 
Elég csak a sárga gombot megnyomni , az rövidre zárja a hőfokszabályzót
(#) Kocska válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek.
-150 fokot kellene minél jobban megközelíteni. Jól sejtem ezzel a technológiával lehetetlen?
(#) kaqkk válasza Kocska hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Azt felejtsd el ! Mi a cégnél készítettünk két fokozatú hűtőt -80 fokra ,két különböző kompresszorral és két különböző gázzal vagy fél évig ment a kísérletezés ...
(#) Kocska válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Valahogy éreztem nem kivitelezhető.
Bővebben: Link ez a kínai "gyári" 1300w nak írja. Vajon hogy oldották meg? Már csak kíváncsiságból.
(#) kaqkk válasza Kocska hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Legalább 3 fokozat az egyik hűti a másik kondenzátorát ... Mit akarsz ennyire lehűteni ?
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
Következő: »»   11 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem