Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Whirlpool mosógép
 
Témaindító: janosf, idő: Aug 5, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 11
(#) botesz válasza apoca68 hozzászólására (») Júl 20, 2016 /
 
Valószínűleg belefutottál egy szoftverhibás gépbe.Inkább adják vissza az árát vagy vegyél egy másik típust.
(#) Duciszellem hozzászólása Júl 30, 2016 /
 
Segítséget szeretném kérni. Nem értek a mosógépekhez, az idős szüleimnek van problémájuk a mosógéppel. Ez egy 4-5 éves Whirlpool awe 6419 mosógép.

Mosás közben leállt, azóta se kép, se hang... A konnektor rendben van, nem ez a gond. A mosógépben viszont nincs áram, nem reagál semmire.

Idős édesanyám felhívott egy mosógép szerelőt, és a szerelő így látatlanba, telefonon közölte vele, hogy valószínű, hogy a vezérlőpanelt kell cserélni, ennek az ára: 40.000,- forint!
Most sürgeti édesanyámat - válaszoljon, hogy mikor mehet cserélni a panelt.

Ez a panel valóban ennyibe kerül, vagy ez a szerelő egy csaló lehet?


Nem tudom, hogy most édesanyámnak mit tanácsoljak. Megbízható mosógép szerelő ismerősünk sajnos nincs.
(#) xitibi hozzászólása Júl 31, 2016 /
 
Szia. sajnos a szerviz árak ennyi kőrül vannak + alkatrész..... legtöbbször közlik hogy "nem javítható" . Effektív a miénkre is ezt mondták pár éve. ( A párom ma is mosott vele) érdemes bele nézned szerintem.
Pesten meg ott az alkatrész forgalmazó.....
(#) Duciszellem válasza xitibi hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Én nézzek bele?

Soha életemben nem szereltem háztartási gépeket, főleg nem egy mosógépet!

Nő vagyok, sok mindenhez értek, de egy mosógéphez gondolom - nem szégyen - de nem merek hozzányúlni, szétszerelni...
(#) xitibi válasza Duciszellem hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Bocsi valóban nem a válasz gombra nyomtam.( A Nickedből nem derült ki hogy hölgy vagy ( bár volt, van itt a fórumon hölgy aki szerel ) Mivel ez egy olyan fórum ahol szerelgetnek az emberek így bátorkodtam azt gondolni hogy..... Természetesen nem szégyen ha nem mersz belenyúlni. nos akkor a kérdésedre a tömör válasz általában ennyibe kerül egy szervizes kijövetele és ha javítható akkor plusz még az alkatrész ár is rá tevődik némi munka díj.
(#) granpa válasza Duciszellem hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Nézz szét az ismeretségi körben; van-e villanyszerelő, elektrotechnikus, vagy hasonló. Első körben ő is meg tudja nézni, hogy kábeltörés, biztosítóhiba, egyéb banális baj van-e, addig "rablókat" nem érdemes odaengedni.
(#) Duciszellem hozzászólása Júl 31, 2016 /
 
Ha 40.000,- Ft + egyéb az ár, akkor inkább új mosógépet kellene venni....

Sajnos az ismeretségi körben senki nem tud ajánlani mestereket.
(#) Mircsof válasza Duciszellem hozzászólására (») Júl 31, 2016 / 1
 
Helló!
Úgy hogy semmi elképzelésed nincs mi micsoda gépben úgy még véletlenül se nézz bele. Ez egyébként nem szégyen!
A másik az az, hogy 50-60 ezerért (persze ha olcsóban gondolkodunk) akkor lehet venni új gépet. Az a 40000 akár reálinak is tekinthető (Pesten) itt vidéken ugyan ezért az árért kinevetném a szakit....
Lényeg a lényeg bele biztos ne nézz, mert áramütés lesz a vége. Továbbá vagy keresel egy ismerőst/ismerősét aki ért egy kicsit az elektromos dolgokhoz, és pár alapvető hibát ki tud zárni. Vagy hívod a szakit aki megcsinálja, vagy kipótolod egy kis összeggel és veszel egy újat, a jelenlegit meg mást nem eladod , felajánlod. Biztos vagyok benne, hogy lenne olyan aki házhoz menne, és elvinné.
(#) szamóca válasza Duciszellem hozzászólására (») Júl 31, 2016 / 1
 
Azt, hogy a vezérlőpanel hibásodott-e meg, így látatlanban egy szerelő se tudja biztosra, hacsak nem valami ismert típushibáról van szó, de még akkor is kétkedve fogadnám. Lehet csatlakozó-kontakthiba, védelmi funkció, vezetékszakadás bármi más piti dolog. Esetedben az a gond, hogy nincs senki, aki valamelyest jártas e-téren,és ezeket ellenőrizheti. Ekkor viszont rá vagy utalva egy szerelőre, de én a helyedben nem ezt a javszer. ipsét kérném fel erre a feladatra.
(#) Duciszellem hozzászólása Júl 31, 2016 /
 
Azóta beszéltem két másik szerelővel is.

Az első simán, látatlanba közölte, hogy 20.000,- Ft a javítás!

A második, szintén látatlanba, közölte, hogy: 15.000,- Ft a panel javítása. De, megjegyezte, hogy az "ilyen idős mosógépeknél mindig van egyéb baj is, ezért az egész gépet be kell vizsgálni, és akkor derül ki, mi mindent kell cserélni benne..."

Ilyen idős gépet? Miért idős? 4-5 éves! Ez neki idős?
(#) Duciszellem válasza szamóca hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Igen, az a gond, hogy nem ismerek egy becsületes szakembert, akiben megbízhatok.
Sajnos, az ismerőseim sem tudnak ajánlani.
(#) szamóca válasza Duciszellem hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
A gépednél fordulnak elő vezérlőpanelen alkatrészhibák. Az nem mindegy, hogy ezeket a filléres hibákat javítják, vagy kompletten cseréli az egészet a szaki.
4-5 év egy mai gép életében már hosszúnak számolandó sajnos. Lerakódások szennyeződések, gumi, műanyag alkatelemek elöregedése, korrodálódó rugók egyebek amiket át kell vizsgálni, cserélni tisztítani. A 15-ös pasingerre szavaznék.
(#) apoca68 válasza botesz hozzászólására (») Aug 1, 2016 /
 
Ezt te is látod, én is látom, csak a Whirlpool nem látja be. Állítólag a Media MArkt osztályvezetője- aki teljesen jó fej- intézett egy csereutalványt, amit a Whirlpool úgy adott elő, hogy ő szerintük teljesen jó a gép, csak a Media kéri ezt az eljárást. Szóval az lenne a kérésem, ha a kezemben lesz az utalvány, MILYEN TÍPUSÚ MOSÓGÉPET VÁLASSZAK???
(#) szamóca válasza apoca68 hozzászólására (») Aug 1, 2016 / 1
 
Görénye-t (gorenje)NE! Azzal, és a szervizével már én is ráfaragtam.
A majd 100kg-os gép két centis kilengése szerintük szervizkönyvi adaton belül van.
(#) apoca68 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Nekem LG-t ajánlott egy szerelő ismerősöm!
(#) botesz válasza apoca68 hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Őszintén??Én újat nem vennék az tuti és jelenleg is egy majd 20 éves masinát nyúzok ami veri az összees jelenleg boltban kapható hulladékok mindegyikét.Egyébként Miele ről van szó de újonan drága és az újak is nagyon le vannak butítva.
Szóval ha mindenképp új akkor a legolcsóbb és sok garival kész jobbat nem tudsz....iletve de a BEKO -t kerüld.Whirlpool ból a régi awe sorozat tűrhető volt most aszthiszem 70 80 körül van a boltokban.Az aránylag elfogatható.
Ha használt gép is esélyes akkor már szélesebb a látókör.Ott gyakorlatilag 1993-2005 ig szinte bármilyen gépet tudok ajánlani kivéve a merloni gépeket valamint a beko(ill elektrabregenz/blomberg) egyikét se.Bauknecht nek a 2000 es évek elején egész jó masinái voltak.Miele be a 800-900 as széria rendbrekakva hihehetetlen sokat kibír és jó is.
Egyszóval a választás rajtad áll.
Ami biztos:Ha újat veszel márkától függetlenül a gép élettartama max. 5 év
ha egy öregebb gép és nem egy agyonhajtott valami akkor a 10-15 évet is lazán elmegy.
Amire érdemes kitérni:Sok ügyféltől hallom hogy a sok vizet meg energiát használ pusztán ez a csere oka.Azt azért érdemes megemlíteni hogy amíg egy új gép 5 év után a hulladékba végzi az általa megspóroltnak hitt pénzt költheted új gépre(és 1 gépet kidobtál a szemétbe mint hulladékot) míg egy régebbi gép észrevehetetlen mennyiségben több vizet és energiát használ addig ahhoz évekig nem kell hozzányúlni vagy ha igen akkor nem kell eget rengető összeget rákölteni.(hulladék képződés itt nincs hiszen a vizet a szennyvíztelepen tisztítják.)
Ráadásul én azt vettem észre hogy némely gép sokszor még halkabb is az újnál.
(#) joci.kun hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
Üdv Urak !
Azt szeretném kérdezni, hogy az "" AWT 5109 - 1000 "" és az "" AWT 2288/3 - 800 ""alkatrészei mennyire cserszabatosak egymással ?
Mindkét gép lepukkant egy kicsit, de az "ezresnek" állítólag csak súly gondja van. Ezt kicserélem a másikból, de érdemes -e a 800 -as további cuccait pótalkatrész gyanánt elrakni, vagy dobós a cucc ?
Thx !
(#) patkany hozzászólása Nov 13, 2016 /
 
Sziasztok!

Kinek ismerős a képen látható matuzsálem?
Olyan gondom van nála, hogy a víz beeresztő mágnes szelep nem zár le, ereszti a dobba vizet. Nem annyira mint programnál, de szépen csordogál bele. Ez javítható a szelep cseréje nélkül? Valamint úgy tapasztaljuk, hogy nem akar centrifugázni. Elvileg a 6 program csak szimpla centrizés, de nem csinál semmit azon felül, hogy a vizet szivattyúzza kifele. Ez vezérlő hiba? Ha az, javítható ez is csere nélkül?
(#) botesz válasza patkany hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
Igen ez a hirhedt merloni masina.Ha a szelep bontható akkor szerencséd van ha nem akkor csere de nem nagy tétel.A motorkondiját nézd meg lehet hogy már kevés a kapacitása.
(#) zolika60 válasza patkany hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
Amíg a víz folyik bele, nem is fog centrifugálni. Nem tudom milyen a szelep te látod javítsd meg vagy cseréld ki. Szerintem aztán minden jó lesz.
(#) patkany válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
Ez a szelep hol helyezkedik el benne? A hátlap leemelésével hozzáférhetővé válik? Esetleg egy képet valaki csatolna, hogy tudjam mit keressek? Automata mosógép javításban még avatatlan vagyok!
Most egyébként mintha megállt volna a folyás, vagy ne észlelhetően folyik. Tehát ha jól értelmezem, akkor azért nem centrifugázik, mert az a bizonyos szelep nem zár le, és ezt érzékeli?
(#) granpa válasza patkany hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
A bemenő víznél van a szelep, hátlap levétel után látható. A membránja szokott megnyekkenni; javítása, csere. Más gépeké is jó (lehet) bele.
(#) patkany válasza granpa hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
Köszönöm, megnézem.
(#) levaitamas hozzászólása Dec 2, 2016 /
 
Sziasztok!
Nem tudom kérdezhetek-e általánosságban, de egy mosógépnek mekkora bemenő víz nyomásigénye van?
(#) hobbyboby válasza Duciszellem hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Sajnos ezek manapság mind ilyen árak!
A multkoriban szétszedtem egy Samsung porzsák nélküli porszívót.
A motor forgórésze volt kissé menetzárlatos.
Aztán - csak úgy kiváncsiságból - nézegettem a neten alkatrészei árát.
Az a kábeldob, ami a hálózati vezetéket behúzza s a gép belsejében tárolja (a kb. 5-6 méteres dróttal), alkatrészként simán 17 ezer forintba kerül!
Miközben boltban - az egész porszívó volt - talán 23 ezerbe?
Ha a kábeldob annyi, mennyi lehet maga a motor és reá szerelt légturbina?
Vagy ha netán külön-külön megvásárolt alkatrészekből raknám össze? Arra egyből kijönne, hogy nagyjából úgy 4x - 5x annyiba lesz, mintha egyből készen megvenném!
(#) hobbyboby válasza Duciszellem hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Nálunk otthon az Electrolux - már elmúlt 7 éves!
A multkoriban szépen abbahagyta a mosást s csak villogott a bekapcsoló gombja - pirosan.
Szétszedtem ...
A villanymotor szénkeféi voltak teljes csutkára kopva.
Vettem bele a szénkefe-boltban 1120 forintért egy párost (és mert a mosógépes alkatrészboltban darabja kerül annyiba!) - majd simán beleraktam.
Most megy .... és mos!
Azóta már több "kidobott és tetszhalottnak tűnő mosógépbe (és motorjába) néztem bele - csaknem mindnek ugyanez a baja!
A motor nem megy, ám az agyi (vezérlő) elektronikája csupán annyit csinál, hogy HIBÁT JELEZ! De hogy valójában mi a hiba? Nos - az kész titok!
A kihívott szerelő meg - persze annyit kér, amennyit épp nem szégyell.
Vagy csupán annyit mond - "ezt kérem már simán ki lehet dobni" ... és 60-ért van új a boltokban.
(Én például Electrolux-ot 60-ért még sohasem láttam. Csakis a majdnem duplájáért!)
De van az a gagyi BEKO .... vagy - a Zanussi és a Whirpool.
(#) hobbyboby válasza szamóca hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
"ezeket a filléres hibákat javítják, vagy kompletten cseréli az egészet a szaki. " -
A mai modern agyas-gépek vezérlőpanelján az áramkapcsoló relék és a vezérlő triak mellett - még talán egy-két nagyobb méretű kondit vagy réteg-ellenállást kivéve - már szinte semmit sem lehet házilag kicserélni!
Tipikusan SMD technológia! Simán KUKA!
Csak komplettben cserélni lehet, ha már olyan probléma van vele!

Én néhány LED-et szerettem volna - más szinűre ... aztán - inkább letettem róla.
(#) Klac56 válasza hobbyboby hozzászólására (») Jan 9, 2017 /
 
Sziasztok !
35év tapasztalata alapján,sajnos, nem bontható üstház, így a csapágy csere nem megoldható,a motor nem szerelhető,mert szegecselve van, bár megoldom. Elektronika üzemóra számláló alapján
nem javítható. Merza Pétert kérdezzétek. Samsung : elektronika kiöntve epoxi gyantával.
Régen a Hajdu szivattyúját szimmeringeztem, csúszócsapágy sem volt probléma. STB...

Üdv : KLac
(#) wbt hozzászólása Jan 16, 2017 /
 
AWE7629 vezérlőpanelen elszublimált az LNKxxx tápvezérlő IC és egy kb. 2W-os R020 pozíciójú ellenállás. Túrtam a netet, de még kapcsrajzot nem találtam. Ha valaki meg tudná mondani az IC típusát és az ellenállás értékét, nagyon megköszönném. (addig hozzáfogni sem érdemes...)
(#) vargaf válasza wbt hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Ne a netet "túrd", keress itt a témájában:
Tápegység
R020: 22 Ω, 3 W
IC: LNK304
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
Következő: »»   6 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem