Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Igen sokkal többen . Sajnos elég rossz volt az idő. Akkor láttad a Kis Bboxford 125 CNC esztergát?
Azt amelyik a WC környékén volt a belső soron, és "oktatási eszköz", vagy valami hasonló volt ráírva?
Igen, azt láttam. Meg volt a bejáratnál egy gravírozó is, ami éppen delfineket gravírozott kulcstartóra. Meg árultak 62.000-ért műszerész esztergát, és frekvenciaváltókat. Szerencsére meg tudtam állni vásárlás nélkül
Igaz azt a kis Bexford CNC esztergát én vittem bemutatni, most lett kész az elektronikája
Ha lett volna rajtad kitűző, biztosan megállok egy kicsit feltartani. De nagyon bőszen nyomkodtad a laptopot
![]() Szerintem ez volt a legprofibb gép ott, néztem is hogy ebben mi a hobbi (minek hoz ide valaki egy gyári cuccot, hacsak nem dicsekedni)
Hobbi az, csak az elektronika része a kezelő felület amit én csináltam hozzá
A vas volt a gyári !
Forgácstermelés.
CNC gép lineárok helyét amikor martam így termelte a forgácsot a saját készítésű maró szerszám! Átmérő 14mm Video
Akkor jobb is, hogy nem jutottam el, pedig nagyon szerettem volna menni. Szerintem az időpont nem volt szerencsés. Sokan éppen csak hazaestek a nyaralásból.
Sziasztok, van jelenleg itthon 3 darab 2Nm léptetőmotorom. És szeretnék egy teljesen alap CNC marót építeni. MDF és rétegelt lemez gravírozásra használnám csak. A kérdésem az lenne hogy, ezzel a csomaggal működhet a vezérlése? LINK A gép vázát, tengelyeket megtudom építeni és alapszintű elektronikai ismeretem is vannak. Viszont egy ilyen szerkezet vezérlésében nem vagyok jártas ha esetleg tudnátok más jobb/hatékonyabb elektronikát ajánlani a vezérlésre azt is megköszönném!
Jó lehet ez is, de én inkább olyan vezérlőt vennék ami TB6600-van szerelve, magasabb feszültséget, több áramot tud és külföldről rendelve még olcsóbb is jóval. Bővebben: Link
Ez csak 1 példa, de az ebay-en nagyon sok van ezekből akár szettben is.
Köszi szépen a segítséget így jóval olcsóbb lesz mint gondoltam
Elektronika részről mik fognak még nekem kelleni amik elengedhetetlenek? A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
1 jó trafó
Dioda hid, Szürő elkok... Vészkapcsoló 1 doboz az egésznek. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
A dióda híd és a szűrő elkok már kicsit magas nekem, azok pontosan milyen szerepet játszanak és hova kell tenni? )
Ezek a tápegység alkartészei, vigyázni kell, hogy ne legyenek csúcsra járatva. Ha nincs teljesítménytartalék (célszerű a 15-25%), akkor abból esetleg lépésvesztés, vagy meghibásodás, leégés is következhet.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
Teljes mértékben igaz a táp túlméretezése.Extrém esetben még a dupla teljesítmény sem sok.Gondoljunk bele a amikor a léptetőmotornak a tartóáramát maximális értékre kell állítani a mechanika miatt. Ilyenkor aztán szalad bele az áram.
Gondolom te ki is mérted azt az áramot esetleg a gépeden?
Mennyit vehet fel három darab léptetőt ha egy motor 2,5A és egyszerre megy? Valaki megmérte már? A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
Én ilyen vezérlőt ajánlanék neked.
Wantai stepper motor driver Vagy Leadshine Ha jót akarsz venni.
Tegyük hozzá, hogy mindez impulzus üzemben. A gyakorlati tapasztalatom az, hogy elég 20-25% túlméretezés bőven.
Lehet hülyeséget kérdezek, de egy 24V-os 10A-es kapcsolóüzemű tápegység nem jó hozzá?
A kimeneti jelforma a lényeges.
Ha a terhelhetőségben van tartalék, és a feszültség megfelelően stabilizált szűrt, akkor érdektelen, hogy milyen rendszerű, de ha nagyon kemény a kimenet (zajos vagy ingadozó feszültség) akkor megzavarhatja a vezérlést. Utólag pufferelni egy ilyen tápegységet nem mindig tanácsos, mert bekapcsoláskor lehet belőle bemeneti túláram.
Nem értek hozzá, de eszerint nem ajánlott Bővebben: Link
Az első gépem sokáig egy házilag készült 2x25v os kapcsitápról ment minden gond nélkül.
Az az igazság hogy, szeretnék abból építkezni ami van, de ha felejtős akkor nem gond inkább veszek egy toroidosat. Konkrétan ilyen van itthon : Link
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Használd nyugodtan majd ha termel a gép (és nem tetszik a hangja-sebessége) akkor kicseréled .
A toroidosnak jobb a dinamikus viselkedése, a pillanatnyi túlterhelést jobban bírja, nem tilt le.
Kisebb gépnél lehet akkora kapcsi tápot szerezni ami elviseli ezeket, nagy gépeknél túl drága lenne.
Ha egy ipari kapcsolóüzemű tápról van szó akkor tökéletes hozzá!
Például egy Omron |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Elektronika részről mik fognak még nekem kelleni amik elengedhetetlenek?