Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   242 / 372
(#) guliver83 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Szia!

Igen sokkal többen .
Sajnos elég rossz volt az idő.
Akkor láttad a Kis Bboxford 125 CNC esztergát?
(#) Gafly válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Azt amelyik a WC környékén volt a belső soron, és "oktatási eszköz", vagy valami hasonló volt ráírva?
Igen, azt láttam. Meg volt a bejáratnál egy gravírozó is, ami éppen delfineket gravírozott kulcstartóra.

Meg árultak 62.000-ért műszerész esztergát, és frekvenciaváltókat. Szerencsére meg tudtam állni vásárlás nélkül

Igaz azt a kis Bexford CNC esztergát én vittem bemutatni, most lett kész az elektronikája
(#) Gafly válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Ha lett volna rajtad kitűző, biztosan megállok egy kicsit feltartani. De nagyon bőszen nyomkodtad a laptopot
Szerintem ez volt a legprofibb gép ott, néztem is hogy ebben mi a hobbi (minek hoz ide valaki egy gyári cuccot, hacsak nem dicsekedni)

Hobbi az, csak az elektronika része a kezelő felület amit én csináltam hozzá
A vas volt a gyári !
(#) guliver83 hozzászólása Júl 16, 2016 /

Forgácstermelés.
CNC gép lineárok helyét amikor martam így termelte a forgácsot a saját készítésű maró szerszám!
Átmérő 14mm

Video
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Akkor jobb is, hogy nem jutottam el, pedig nagyon szerettem volna menni. Szerintem az időpont nem volt szerencsés. Sokan éppen csak hazaestek a nyaralásból.
(#) ramon94 hozzászólása Júl 30, 2016 /

Sziasztok, van jelenleg itthon 3 darab 2Nm léptetőmotorom. És szeretnék egy teljesen alap CNC marót építeni. MDF és rétegelt lemez gravírozásra használnám csak. A kérdésem az lenne hogy, ezzel a csomaggal működhet a vezérlése? LINK A gép vázát, tengelyeket megtudom építeni és alapszintű elektronikai ismeretem is vannak. Viszont egy ilyen szerkezet vezérlésében nem vagyok jártas ha esetleg tudnátok más jobb/hatékonyabb elektronikát ajánlani a vezérlésre azt is megköszönném!
(#) Pali79 válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Jó lehet ez is, de én inkább olyan vezérlőt vennék ami TB6600-van szerelve, magasabb feszültséget, több áramot tud és külföldről rendelve még olcsóbb is jóval. Bővebben: Link
Ez csak 1 példa, de az ebay-en nagyon sok van ezekből akár szettben is.
(#) kapu48 válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

40EFt???

Első találat (Nem reklám célból!):
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
(#) ramon94 válasza kapu48 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Köszi szépen a segítséget így jóval olcsóbb lesz mint gondoltam Elektronika részről mik fognak még nekem kelleni amik elengedhetetlenek?

1 jó trafó

Dioda hid, Szürő elkok...

Vészkapcsoló

1 doboz az egésznek.
(#) ramon94 válasza kapu48 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

A dióda híd és a szűrő elkok már kicsit magas nekem, azok pontosan milyen szerepet játszanak és hova kell tenni? )
(#) Stewe válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Ezek a tápegység alkartészei, vigyázni kell, hogy ne legyenek csúcsra járatva. Ha nincs teljesítménytartalék (célszerű a 15-25%), akkor abból esetleg lépésvesztés, vagy meghibásodás, leégés is következhet.
(#) tungsram válasza Stewe hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Teljes mértékben igaz a táp túlméretezése.Extrém esetben még a dupla teljesítmény sem sok.Gondoljunk bele a amikor a léptetőmotornak a tartóáramát maximális értékre kell állítani a mechanika miatt. Ilyenkor aztán szalad bele az áram.

(#) guliver83 válasza tungsram hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Gondolom te ki is mérted azt az áramot esetleg a gépeden?
Mennyit vehet fel három darab léptetőt ha egy motor 2,5A és egyszerre megy?
Valaki megmérte már?
(#) guliver83 válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Én ilyen vezérlőt ajánlanék neked.
Wantai stepper motor driver
Vagy
Leadshine
Ha jót akarsz venni.
(#) Zoli_bácsi válasza tungsram hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Tegyük hozzá, hogy mindez impulzus üzemben. A gyakorlati tapasztalatom az, hogy elég 20-25% túlméretezés bőven.
(#) Zoli_bácsi válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Hasonlóképpen mint guliver83, ezeket a vezérlőket nagyon ajánlom. Nekem DM542 van, nagyon elégedett vaygok vele. A TB6560 és 6600 is jó kis géphez. (A4) E fölött már kizárólag MSD.
(#) ramon94 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Lehet hülyeséget kérdezek, de egy 24V-os 10A-es kapcsolóüzemű tápegység nem jó hozzá?
(#) Stewe válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

A kimeneti jelforma a lényeges.
Ha a terhelhetőségben van tartalék, és a feszültség megfelelően stabilizált szűrt, akkor érdektelen, hogy milyen rendszerű, de ha nagyon kemény a kimenet (zajos vagy ingadozó feszültség) akkor megzavarhatja a vezérlést.
Utólag pufferelni egy ilyen tápegységet nem mindig tanácsos, mert bekapcsoláskor lehet belőle bemeneti túláram.
(#) Pali79 válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Nem értek hozzá, de eszerint nem ajánlott Bővebben: Link
(#) kaqkk válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Az első gépem sokáig egy házilag készült 2x25v os kapcsitápról ment minden gond nélkül.
(#) ramon94 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Az az igazság hogy, szeretnék abból építkezni ami van, de ha felejtős akkor nem gond inkább veszek egy toroidosat. Konkrétan ilyen van itthon : Link
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
(#) kaqkk válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Használd nyugodtan majd ha termel a gép (és nem tetszik a hangja-sebessége) akkor kicseréled .
(#) dB_Thunder válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

A toroidosnak jobb a dinamikus viselkedése, a pillanatnyi túlterhelést jobban bírja, nem tilt le.
Kisebb gépnél lehet akkora kapcsi tápot szerezni ami elviseli ezeket, nagy gépeknél túl drága lenne.
(#) Pali79 válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

A motorjaid pontosan milyenek?
(#) ramon94 válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

LINK Éppen csak elég lehet a 10A?!
(#) guliver83 válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 31, 2016 /

Ha egy ipari kapcsolóüzemű tápról van szó akkor tökéletes hozzá!
Például egy Omron
Következő: »»   242 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem