Fórum témák
» Több friss téma |
Összecsavaroztam az új gép hídját (15kg) erre jön még a hídláb a Z tengely és a főorsó ...
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
Szia! Az nekem kicsi. Az enyém most 320x180mm-t tud. A következővel Rack előlapot és fémtáska előlapokat szeretnék készíteni. Azaz legalább 650x500 kell és alura 5-10mm-ig. De köszi a felajánlást!
Szia!
Tudnál közelebbi képeket készíteni a mechanikádról? Én is valami hasonló, zártszelvény-alumínium profil kombót szeretnék. Az érdekelne, hogy Te mit, hogyan oldottál meg. Mivel ide nem sok kép fér, szívesen venném ha email-ben küldenéd őket, vagy esetleg feltöltenéd egy publikus tárhelyre és ide belinkelnéd, akkor más is láthatná. (Igen láttam már több képet az előző hozzászólásaidban.) Üdv!
Itt egy kép a rögzítésről
Majd ha szükséged lesz egy nagyobb gépre csak szólj és csinálunk neked egy olyat amilyet csak szeretnél! Anyagköltségbe kerülne csak!
Tudod hétvégi akció neked!
Csak most mondod hogy ilyen akcióid vannak ? Nem kezdtem volna építeni gépet
...
Jó, hogy mondod, mert ha nyerünk a pályázaton - szeptember-október magasságában - akkor lesz aktuális.
Nem gond nekem van időm kivárni!
Addigra úgy is kész a nagy gép. És építhetünk egy brutális vázat neked is.
Kár azért a jó porfestésér de bivaj lessz, látom a hídnál nem bizod a véletlenre u szelvény? Szét se lehetlesz robbantani
Még egy kérdés a golyós anya elfér a csavaroktol? Én inkább sülyeszthető fejüt tennék a profilok felfogatásának A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
A csavar feje van a profilban de átgondolom a javaslatod , egész jó ötlet ! Ahogy próbálgattam el fog férni az anya , de lehet hogy szebb lesz a süllyesztett csavarokkal. A porfestés azért került rá mert utálok festeni és az autó fényező még többet kért volna , egyébként meg az egész gép (váz) nagy része ugyanilyen az U profil .
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
A porfestésre visszatérve azért sajnákoztam mert kifurtad igy utat engettél a korrozionak.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Előtte ki volt fúrva ,sőt a váz is !
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Menetet kelet volna vágni az U szelvénybe és a profilba simán jó a BKNY csavar egy teljesen átmenő M6 csavar. Minden 100mm-be tettem volna csavart.
Egyszerűbb megoldásnak találtam az átmenő csavart a profil nútjába, kb 20 cm távolságra vannak a csavarok egymástól .
Én pl tegnap próbáltam ki élesben a kis gravírozót, egy 10*60-as nyákon, használható, de az asztalban vannak hibák. Az óvatos munkadarab leszorítás még így is erős lehetett, hullámos lett a panel, néhol kiemelkedett a szerszám az anyagból. De javítható volt a hiba. A kínai marómotor meg félgázon is melegedett, így arra röptében tettem egy PC ventilátort. A gravírozószerszám meglepően jól dolgozott, mert egy menetfúróból köszörültem, csak kúp, és félbevágtam. Tűhegyes és semmi hátszög. nem érzékeny a forgásirányra.
Cserébe, ha nem lejt az asztal, csodaszép 0,2mm-es vájatot vág. Ami nem jó, mert a forgács itt ott beleragad a vájatba és zárlatot okoz. Ki kell piszkálni. Vettem kínából is gravírozószerszámot, de az 0,7-es árkot vág. De azt sorjamentesen! Két IC láb között épphogy elfér majd. A léptetőmotoroknál is tapasztaltam egy rezonanciát, ahol lépést vesztett, de a féllépéses üzemmódban ez megszűnt(?) Amit most martam, az egy TB60560-as IC-vel működő lépmotor meghajtó, majd meglátom, hogy a mikrolépéseivel hogy muzsikál.
Azt olvastam valahol, hogy a leszorítást nyáknál kétoldalas ragasztóval szokták megoldani.
Az is jó, majd egyszer kipróbálom. Most ugy volt, hogy az asztalba 20mm-enként menetes furatokat készítettem, és arra egy "himbát" csavartam. Középen rögzült az asztalhoz, az egyik végén a mdb.-ot nyomta, a másikon egy csavaron támaszkodott, csak hogy vizszintes legyen. Az iparban használatoshoz hasonlóan.
Szia! Én is azzal oldom meg 100%-ban. Azonban ragasztásnál is kerülhet alá porszem, légbuborék - és itt sajna az is fontos. Vákumasztallal talán kevesebb lenne a gond. Egy már tervben van.
HobbyCNC Találkozó Budapest 2016.
Időpont: 2016. július 16. 8:00, kapunyitás 7:30 Helyszín: volt csepeli úttörőtábor, Budapest, XXI. Hollandi út 8.
Beugró/regisztráció van?
Lehet a rendezvények közé is fel lehetne tenni... Emberi számítás szerint megyek
Ma alkottam egy kicsit!
20mm széles lineárisnak a helyét 2mm mélyre bemartam. Kimondottan ezért építettem a két Y gerenda közzé egy gépet amivel pontosan síkba tudom marni a két oldalt.
Tehát pontosan ugyanúgy, és ugyanott van mint a BURABU. Bárki odasétál, kapunál "lecsengeti" a belépőt és ennyi?
4. HobbyCNC Találkozó Budapest 2016.
Időpont: 2016. július 16. 8:00, kapunyitás 7:30 Helyszín: volt csepeli úttörőtábor, Budapest, XXI. Hollandi út 8. Programok: • Adok-Veszek topic élőben (jelentkezés szükséges) • Gépbemutatás/Ezt készítettem a gépemmel topic élőben (a helyet ingyenesen biztosítom, jelentkezés szükséges) • Fémöntés topic élőben (igény esetén, és ha van rá jelentkező, palackot biztosítok) • Bográcsgulyás főzés (palackot és gázrózsát biztosítok) • Tombola A helyszín család és gyermekkompatibilis, árnyékos nagy zöld területtel, sportpályákkal rendelkezik. A kiállítás programjai nyitott, fedett helyen lesznek. A helyszínen büfé működik. Parkolási lehetőség biztosított. Árak: • Belépő: 500Ft • HobbyBusiness asztal: 5000Ft • Gépbemutató asztal(nem eladás jellegű), és elkészült darabok bemutatása: ingyenes • Bográcsgulyás-jegy: 500Ft • Tombola: 500Ft A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2016
A vákuumasztal egy jó megoldás csak gravírozáshoz, de ha fúrni is kell akkor nem járható, és ha már ott van, akkor csak belefúrod a rögzítőfuratokat is...
![]() Ha érdekel, rajzolok neked egy nyák-satut.
Nálam egy bútorlap van felfogatva az asztalra, azt saját magával síkba martam. Kétoldalassal ragasztom le a nyákot, azért lehet azt buborék mentesen is
![]() Abba aztán mehet a fúrás is, ha nagyon megkopik a felület, újra lemarok belőle fél milit... Bár igaz, hogy ritkán gravírozok, inkább csak a fúrás-marás megy a géppel, de teljesen jó ez a megoldás. Gravírozáshoz is, igaz, ott már a gép pontossága is erősen befolyásolja a minőséget.
Jelenleg én is ezt a megoldást használom. 50Ft-ért vettem a Praktikerben maradék bútorlapokat ilyen célra
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

...