Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   73 / 84
(#) Udvari Zsombor válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Az tény, hogy ronda hangja van, de ma később adni fogok róla videót...
(#) steelbird válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Kipróbáltad oldalra dűtve, ahogy írtam?
Elpiszkolódott és emiatt nem rendesen érintkező, vagy átvezető kommutátor miattszokott még így kerregni a lemezforgató motor.
(#) Udvari Zsombor válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Elnézést, de valamiért nem tudom feltölteni a video fájlt a DVD produkciójáról...
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
(Mint kiderült, esélytelen a 2MB keretbe feltölteni egy 67MB vieo fájlt.)
Tehát, mindegy, hogy milyen pozícióban van a DVD, úgyis nyekereg!
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2016
(#) steelbird válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Akkor az a hiba lesz, amit itt írtam. Konvertáld át 3gp -be a videót, az kis méretű szokott lenni, vagy tedd fel a youtube -ra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2016
(#) Udvari Zsombor válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Oké, majd szétszedem, és kicserélem a motort. (A videót meg nem konvertálom át, nem ér az annyit...)
(#) steelbird válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
A hiba ellenállás méréssel megállapítható, anélkül én nem cserélném.
(#) Udvari Zsombor válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Kicseréltem a motort, de most még a képernyőn se jelenik meg semmi! Vajon mit szúrhattam el? Vagy esetleg nincs valakinek egy felajánlható hibátlan Lazer DVD mechanikája?
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2016
(#) steelbird válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Valamit nem, vagy rosszul dugtál vissza.
(#) Udvari Zsombor válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Hát, az lehet, pedig ügyeltem arra, hogy a lemez mechanika kivételével semmit se húzzak ki... Azt persze sikerült elérnem, hogy elmenjen a kedvem attól, hogy újra szétszedjem, és átnézzem...
(#) doktor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Szia!
Mi a pontos tipusa?/ LAZER DVD 600/
A kiszerelt motor mérted, próbáltad külső tápról?
(#) mesza53 hozzászólása Jún 13, 2016 /
 
Tisztelettel üdvözlök mindenkit

Avval a problémával fordulok a fórumhoz , hogy a minap vettem egy kocsit amibe a plafonba található dvd player Rosen g10 (nem mai darab) behúzza ugyan a lemezt de nem pörgeti fel és folyamatosan kidobja avval a hibaüzenettel , hogy no dvd. Én lekaptam szétszedtem megtisztítottam a fejet semmi . Nem tudom mit tudnék az ügy érdekébe még tenni olvasgattam hogy a gumi megnyúlik de ezt nem ellenőriztem mert a motor fel sem búgott van némi tapasztalatom hozzá merek nyúlni szétszedni de itt ezen a ponton megakadtam . nem vagyok valami műszaki géniusz ezért kérném az ötleteteket tanácsokat . Köszönöm
(#) hage13 hozzászólása Júl 12, 2016 /
 
Sziasztok!
Sajnos tönkrement a Panasonic sa-pt250-es házimozi lejátszó.
A hibajelenség, hogy nem kapcsol be. Ha be van dugva a 220V-ba, akkor az előlepi kis led ugyan jelzi, hogy az AC IN rendben (világít), de a bekapcsoló gombra semmit sem reagál. Egy ismerősöm azt mondta, szerinte táp hiba.
Ti mit gondoltok? Hogy volna érdemes keresni a hibát egy kezdőnek?
Köszi,
Gábor
(#) steelbird válasza mesza53 hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Szia.
Azt kell megnézni, hogy mechanikailag betölti-e teljesen a helyére a lemezt? De valószínűleg igen, mert egyébként nem No DVD üzenet lenne. Amíg nem tud ráfókuszálni a lemezre az optika, addig nem indul el a lemezforgatás, maximum néhányszor megmozdítja egy kicsit a lemezt, abból a célból, hogy nem-e valami koszosabb rész van az optika előtt esetleg...
Ha tudod, nézd meg, hogy betöltés után jár-e fel-le a fókuszáló lencse az optikában. Ha igen, akkor a fókusz keresés működik. Ha ez OK, akkor utána már nagyon sok hibalehetőség van... optika hiba, lemezforgató, vagy szán (fejet) mozgató motor hiba, mechanikai szorulás (fogasléc, fogaskerekek elpiszkolódása miatt), vagy fejkábel szakadás, mechanika pozícióját érzékelő mikrokapcsolók hibája, vagy akár elektronika hiba is....
(#) steelbird válasza hage13 hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Szia.
Valószínűleg hibás a tápegysége, de kezdőként nem biztos, hogy egy kapcsolóüzemű táp javítása sikerülni fog. Ilyen esetben érdemes először a kondenzátorokat ellenőrizni, vagy cserélni a tápegységben, persze, előtte mérni kellene a feszültségeket, hogy mi van, mi nincs meg...
(#) hage13 hozzászólása Júl 13, 2016 /
 
Szia Steelbird.
Ránézésre a kondenzátorok jónak tűntek, egyik sem volt felpúposodva.
A laborban ahol dolgozom van ellenállásmérőnk, szívesen kimérném őket, de nem tudom, hogy hol mennyinek kell lennie. Ezt hogy tudhatom meg?
Lehet hogy lesz helyette másik lejátszó, viszont megpróbálkoznék azért a javítással, ez lenne a tanuló lejátszó.
(#) hage13 válasza steelbird hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Szia.
Esetleg tudnál olyan könyvet, leírást, online dokumentumot javasolni, ahol el lehet indulni az elektronika területén?
(#) steelbird válasza hage13 hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Attól, hogy ránézésre jónak tűnik egy kondi, még lehet hibás. Arra pedig különösen figyelj, hogy a tápegység hálózati áramon van. Az ellenállásokon ott az érték, a kondikat meg kapacitásra és ESR értékre is érdemes (lenne) ellenőrizni.
(#) steelbird válasza hage13 hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Kezdőknek? Milyen laborban dolgozol? Ott nincsenek könyvek?
Én majdnem 40 éve kezdtem, de azok a könyvek már rég nem érhetők el... hirtelen mást nem tudok, keress rá az interneten. De az elektronika elég tág fogalom, viszont az alapok közösek. Kezdd az alapokkal.
(#) hage13 válasza steelbird hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Elvileg elektrofiziológiai laborban, de pszichofizikai kutatásokat végzek. (A labor eredeti profilja miatt is jó lenne azért beletanulni.) Elektronikán belül az informatikai eszközök működése és javítása érdekelne leginkább.
(#) csapo1002 hozzászólása Júl 24, 2016 /
 
Üdv Szakik! Van egy Alpha A-858 típusú dvd lejátszóm. Már elég régóta "szórakozott" filmnézés közben (DVD), megakadt a film, viszont a számláló ment tovább. Kis ütés a lejátszó tetejére és ment tovább a film hibátlanul. Ma viszont megadta magát végleg! Befújtam WD-40-el a fogaskerekeket, az olvasófej két oldalán lévő tengelyt amin az olvasófej fut. Nos, össze raktam, egyből indult beolvasta a lemezt, konstatáltam, hogy jó, ezután kikapcsoltam. Viszont kb. 1 óra múlva megint beraktam egy dvd lemezt, és semmi! Na onnantól kezdve semmit nem olvas be!!! Felpörgeti a lemezt, kb. 1-1.5 percig majd NoDisc... Mi lehet vele a probléma? Viszont olyan, mintha az olvasó fej nem is mozdulna a tengelyen miután beraktam a lemezt! A válaszokat, segítséget előre is köszönöm!
(#) domi64 válasza csapo1002 hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
Ellenőrizd a csatlakozókat is, hogy nincs-e kontakthiba! Ha nincs, akkor a vezetősávokat is ellenőrizd, hogy nem-e gyengültek el vagy nem-e szakadtak el valahol, ha valahol vezetősáv szakadás van, azt vékony (jól szigetelt!) vezetékkel hurkold át!
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
(#) Udvari Zsombor válasza doktor hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
Elnézést, de most lett ingerenciám fojtatni a dolgot... Külső tápról se volt jó hangja, de tettem bele egy ugyanolyan motort (ami előtte egy PC CD meghajtóban nyitogatta a tálcát). Szétszedem újra, és... Az LCD egyik csatlakozója teljesen kiugrott a főpanelből! visszatettem és rögtön van kép meg hang! Már csak a lemeztartót kellene stabilizálni a motor tengelyén...
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 6, 2016 /
 
Sajnos megint én. Egy hétig nem használtam a megjavított Lazer hordozható DVD lejátszót, és most ugyan minden megjelenik a képernyőjén, de a megjelenített képen mintha egy vörös filter lenne! Vajon az egy helyben állás közben mi romolhatott el benne???
(#) hobbyboby válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
Én nemrég kaptam egy jó kinézetű, ám kidobott Orion DVD-t, teljesen hasonló problémával.
Pörgette, pörgette, kűzdött vele vagy jó 2 percet - aztán kiirta a kijelzőre "No DISK!"
Egyszer - a pörgetése közben kézzel egy kissé még "rápörgettem" a lemezre - és csodák csodája - egyből volt benne lemez.
Nos - akkor nálam egyértelművé lett - a lemezforgató kismotorja hibás!

Elmentem egy Tesco-ba az elektromos hulladékos guberáló-helyre - és begyüjtöttem egy számítógépes CD lejátszó mechanikát. Kioperáltam belőle a kismotort, ráragasztottam a lemezkihajtó tányérkát a régiről - s beleépítettem a mechanikába.
Azóta van egy jól működő DVD lejátszóm ....

Persze - a másik kettő mellett! Az egyiket tényleg vettem, de a másik /Philips/ szintén általam megjavított - annak a tápja volt simán elpukkadt romhalmaz.
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
Itt a fotó, hátha így érthetőbb a problémám...
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016

IMG_0272.JPG
    
(#) Udvari Zsombor válasza hobbyboby hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
Én már tettem bele új motort PC CD meghajtóból, de ott akadtam el, hogy nem tudom az eredeti lemeztartót úgy feltenni a tengelyre, hogy ne csússzon le tőbe vagy ne érjen le a lemez! (Ugyanis mindig ferdére sikerül, így leér a lemez.)
(#) CHZ válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
Beállítási probléma.
Ne küzdj a mechanikával, csak elrontod.
Menüben állítsd be megfelelő normát.
(#) Udvari Zsombor válasza CHZ hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
Menüben?? Eleve a helyzet az, hogy jól működött, utána egy hétig hozzá se értem (azaz be se kapcsoltam), erre tegnap már ez az állapot fogadott! Ráadásul nem úgy néz ki, mint ami reagálni akarna a távirányítójára! Persze megjegyzem, hogy még a saját DVD részének a képe is ilyen lett! (Tehát nem csak video-bemenetről ilyen!) Persze ha "minden kötél szakad", akkor szívesen adnék direkt tápfeszt és video-jelet az LCD áramkörének, ha lehet...
(#) CHZ válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
Idézet:
„Ráadásul nem úgy néz ki, mint ami reagálni akarna a távirányítójára! Persze megjegyzem, hogy még a saját DVD részének a képe is ilyen lett! (Tehát nem csak video-bemenetről ilyen!) Persze ha "minden kötél szakad", akkor szívesen adnék direkt tápfeszt és video-jelet az LCD áramkörének, ha lehet...”

Jól működött, ez a lényeg.
Alkatrész hibát ezért zárnám ki.
Következő: »»   73 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem