Fórum témák
» Több friss téma |
LG GR-389SQF "No Frost" Multi Air Flow a pontos típus, 1 karaktert véletlenül elütöttem
![]()
Sziasztok!
Van egy Bosch típusú hűtőgépünk, az este elkezdett zúgni. Mikor lejjebb vettem a hűtésfokát, akkor abbahagyta. Majd 10 perc múlva újra elkezdte. Ezután már csak kikapcsolás utáni visszakapcsolásra szűnt meg a zúgás. De 10 perc elteltével újra elkezdte. Plusz a hűtő belső részének aljából aljából, majd 2 liter vizet lehetett összszedni. Elképzelhető, hogy a kompresszora mhetett tönkre? KÖszi a segítséget előre is!
Üdv!
Valószínűleg a leolvasztási időd kevés. ezt klixon szabályozza az elpárologtatón van ha ez rossz akkor kevés a leolvasztás. ezt szokták cserélni. Más úton nemigen lehet beavatkozni, hacsak a vez panel varázscsapása a kikondizás nem segít. Persze, ha a páravíz levezetője el van záródva azt is visszafagyasztja. a fűtőbetétről be szoktam 1-2 cmre lógatni 2,5 sodrott rézvezetéket a levezeté szájába.
Help
A gond a Candy hűtőmmel, hogy bekapcsolás után (konnektor bedugása után) elindul, de kb 10 sec múlva leáll és annyi. Ezt megelőzően pedig nem is akart leállni, szétfagyott benne minden. Termosztátot már cseréltem. Köszönöm
Nem a termosztát,hanem a motort védő klixon adta meg magát!
Pontosítanék: Az indítórelé halálozott el .
Kösz a segítséget, rágyúrok hátha megbírkózom vele
Bocs még 1 kérdés. Ezt hol találom meg??
Köszi
A motoron van egy doboz,abban van.
Köszönettel vettem. Csak a hét végén tudom megnézni.
Erre valakinek nincs ötlete, hogy mi okozza, és hogy tudom elhárítani?
Köszi előre is!
Sziasztok!
Adott egy Zanussi kombinált hűtő.Tönkrement a sima hűtőrész termosztát,szeretnék venni egyet de sehol nem találok ilyen alkatrészt,(Danfoss 077B6414). A rajta lévő adatok a mellékelt képeken látszanak.Szeretném kérdezni esetleg tudom e helyettesíteni valamivel. Válaszokat előre is köszönöm. Üdv Csaba
Egy tipusszám nagyot lendítene a dolgon, de ha 2808 as hátlapos termosztátot veszel avval "nem lőhetsz mellé"
Tipp!
Fi relé van? Ohm mérő? A válaszok utén nyomom a lehetőségeket.
Ha amit kaqkk ajánlott a kapilláris csőnek ugyanakkora vagy nagyobb akkor ok. Ő is ezért kérdi. (Gondolom
![]()
Köszönöm a választ.
A hűtőgép típusa: Zanussi Lehel HF260/75K. Joe_001-nak a kapilláris a K59H2808 -al Kb. megegyezik. Üdv Csaba A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2016
Szevasz!
Azt a hűtőt gyártották Danfoss és Ranco hőfokszabályzóval is. http://www.soos.hu/wswebshop32.cgi?L=603&O=2&X=HU&M=421...g=2808 Ez itt tökéletesen helyettesíti ami hőfokokat illeti, kapcső hosszára nem emlékszem.. A képet ne nézd, de 1 menet az 22 cm. De van igen hasonló 2m-es kapcsővel ugyanott. Üdv: StMiklos (kaqkk-nak: szerintem Te is tudod, hogy a Danfossokra rá van írva a hőfoktartomány, itt is olvasható, a linken pedig a típusszám után ott van (igaz ezt én tudom, mert van gyári adatom, persze a többiről is, ami készleten van, vagy 12 féle, kb. lefedhető szinte minden gép, ha megvannak az eredeti adatok. Ha kéred küldök listát....)
Köszönöm .
Tegnap náluk vettem a Gubacsi úton egy 2808-at és tökéletes lett. Amit nem tudok, hogy van két csavar rajta az mire való? Gondolom a ki-be kapcsolási paramétereket lehet vele változtatni,de inkább nem nyúlok hozzá. Üdv Csaba Idézet: Köszönettel elfogadom ! De akár egy moderátorral egyeztetve ide a téma fejlécébe is felkerülhetne, sokak életét megkönnyítve. „Ha kéred küldök listát....)”
A csavarok a paraméterek kalibrálására valók jól teszed ha nem tekergeted őket! A gyárban gépen beállították otthon csak rontani lehet rajta ...
Szevasz!
Mint már mondták.. Nekiállhatsz azt a 2 csavart tekergetni, de előtte nézd meg mikor van nyitva a bolt és van-e pénzed másikat venni, időd betenni és hallgatni, hogy miért kellett hozzányúlni. (Tudom nem teszed). Komolyra fordítva: annyira finoma kell(enne) állítani, hogy az képtelenség, és ugye a 2 csavar összefügg, azon túl, hogy az egyik a diferenciát, a másik a kapcsolási értéket állítja. Még akkor is agyrém a be- (visszaállítás) az eredeti értékekre, ha a kapillárcső vége (mert a megadott adatok arra vonatkoznak, feltéve, hogy a kpl. termosztát leghidegebb része!), ha az a vég egy 0,1 fokos beállítási pontosságú, igen gyors mérőtérben van elhelyezve. És van köztük olyan, amelynek fűtött a membránja, egy kis ca. 2W-os ellenállás melege teszi ezt a motoron átfolyó árammal. Még ilyen eszköz birtokában végtelen idővel és türelemmel megáldva sem lehetne rávenni manapság. Üdv: Stmiklos
Köszi hogy leírtad, ezután biztos nem nyúlok hozzá , és ha ezt más is elolvassa, gondolom ő se fog késztetést érezni, hogy csavargassa.
Üdv Csaba
Szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik hűtő lenne jobb választás megvenni használtan:
Electrolux ENB 3450 vagy ERB 3641 köszönettel Gábor
Üdv szakik! Olyan gondom lenne, hogy vettünk kéz alól egy 120 L-es Lehel típ. fagyasztószekrényt ami hűt, illetve fagyaszt rendesen, de észre vettem, hogy folyamatosan, megállás nélkül megy a kompresszor. Három visszajelző lámpa van rajta: zöld (üzemjelző), piros (vészjelző) és sárga (gyorsfagyasztás vagy hasonló). Tudtommal ha eléri a megfelelő hőfokot a piros lámpának el kellene aludni, ekkor a "gyorsfagyasztás" funkció lekapcsolható, viszont folyamatosan világít immár kb. 2 napja és folyamatosan megy a kompresszor is. Illetve hiába kapcsolom le a "gyorsfagyasztás"-t a kompresszor akkor sem áll le! Mi lehet a probléma? A választ előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2016
Van benne valami, vagy csak üresen próbálgatod?
Mérd meg a hőmérsékletét. Ha elérte a beállított szintet és úgy nem áll le, akkor hőkapcsoló probléma. Ha nem hűl le eléggé akkor viszont a kompresszor beteg.
Sajnos egyenlőre nincs rá lehetőségem megmérni a hőfokot benne. Viszont azt tapasztalom, hogy minden kőkemény benne! De! Ha a tetején-hátulján levő termosztátot "0" állásba fordítom akkor a kompresszor leáll és a piros lámpa nem világít tovább csak a zöld üzemjelző. Viszont amint vissza kapcsolom a termosztátot minimum állásba egyből indul a kompresszor és világít a piros lámpa is!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |