Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 72
(#) bole válasza ptamas84 hozzászólására (») Máj 16, 2016 /
 
Szia! Sajnos nem tudok segíteni de te lehet tudsz! A gépedhez nincs rajz vagy részletes leírás mert nekem is hasonló van de nem tudom be állitani! Ugyan is mikor indul egy motor forgat egy fogaskereket és azok mellett körbe mikrokapcsolók vannak amiket benyom de ezek fel lazultak és fogalmam nincs hogy állítsam!SZIA
(#) anyaallat hozzászólása Máj 24, 2016 /
 
sziasztok, uj vagyok itt, es szukseg volna egy kis segitsegre.
Van egy jura e75 os gepe a baratnomnek, hasznaltan vette, folyt orran-szajan, es se gozt, se forrovizet nem tudot kicsikarni belole teanak. Szetszedtem, gondoltam megnezem mit tehetek. A csopogest megszuntettem, a gozolot is mukodesre birtam, forro viz is jon mar. De...
Mar az elso fozesnel feltunt, h marha keves , kb 20ml jon ki a kifolyon. Digitalisan allithato a kave mennyisege (30-240ml), de hiaba allitom mindig ugyanannyi mennyiseg folyik ki. Meg akkor is, ha oblit a kavefozo. Vizkotelenitettem minden egyes lehetseges darabjat a gepnek, de valtozas nem tortent a mennyiseget illetoen. Pumpa mukodik.En igy lajikuskent az atfolyasmerot hibaztatnam. Tapasztalt mar valaki hasonlot?
udv, anya
(#) elefantbolha válasza erbe hozzászólására (») Máj 30, 2016 /
 
Még egy kérdés kedves Erbe!
Hol tudom megjavíttatni?
Köszönöm!
(#) aramis hozzászólása Jún 4, 2016 /
 
Sziasztok! Nekem is előjött egy hiba csak egy kis gőz jött ki a a gőz csövön de kávé a másikon semmi.
levettem az alját és középen lehúztam a hőkapcsolón levő vezetéket összezártam és máris jött kávé.
Nem tudnátok megmondani hol lehet ilyen kapcsolót venni és tényleg ez lehetett a hiba.
üdv:ar
(#) delonghi hozzászólása Jún 12, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy Delonghi Esam 4000b típusú kávégépem és olyan hiba merült fel hogy a indításkor a vízfűtés után felmegy a központi egység és a liftet hajtó motor még erőlködik végálláson felül is nyomja még, utána leáll és elkezdenek a visszajelző piros ledek egymás után villogni. A központi egység fent marad nem jön le alsó állásba.
Ha az egyes és kettes csésze gombot folyamatosan nyomjuk lejön az egység alsó állásba és elkezd világítani az egyes csésze és kettes csésze illetve a felkiállítójel, de nem enged tovább nem reagál utána semmire.
Esetleg valaki találkozott hasonló hibával vagy tudja esetleg mi lehet a hiba?
Köszönöm a válaszokat!
(#) vladcepes hozzászólása Jún 15, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy Nespresso N60 kávéfőző. Olyat csinál hogy bekapcsolás után miután megnyomom a gombot hogy lenyomja a kávét,el is kezdi majd kb negyedénél tart ,fogja magát és kikapcsol. Szerintetek hol kezdjem el a hibát keresni?.Kerestem hozzá szerelési útmutatót de nem sok sikerrel. Válaszokat előre is köszönöm! Üdv!

Nespresso.pdf
    
(#) zolika60 válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 15, 2016 /
 
Szerintem van benne egy hőkioldó a túlmelegedés ellen. Az oldhat le. Ez tipp nem láttam közelről ilyen gépet, de te belenézhetsz.
(#) vladcepes válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 15, 2016 /
 
Szia! Én is erre gondoltam. Szétkapom megnézem.{így láthatatlanban tételezzük fel hogy ez a hibás} csinálhat ilyet a gép,ha hibás a hőkioldó? ,vagyis hidegen is úgy érzi mintha meleg lenne? Ezt a hőkioldót mivel lehet majd lemérni tesztelni?
(#) vladcepes hozzászólása Jún 19, 2016 /
 
Kiszedtem a hőkioldót.Azt hogy lehet megvizsgálni? Hogy lehet lemérni hogy jó e vagy sem?
Üdv!
(#) stenzi válasza delonghi hozzászólására (») Jún 19, 2016 /
 
Szia. Elsönek a végállás kapcsolót kéne megnézni.
(#) RATTY08 hozzászólása Jún 29, 2016 /
 
Gondom támadt ezzel Jura Impressa M30 főzővel ,remélve hogy itt már biztos találkozott valaki hasonló hibával ,vagy van sejtése , megosztom a gondomat .
Régi gép de eddig jól működött , rendszeresen szervizelve is volt , de most világít a víztartály , zactartály lámpa , illetve villog az öblítés lámpa . Kikapcsoló gombra reagál , de magától vissza áll a hibajelzésre .
Esetleg valakinek van ötlete mi a bánata ?
(#) Dino71 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 23, 2016 /
 
Szia! Ha jól rémlik van benne az elektronikában egy x2 1-1,5 mikros táp kondi az szokott elfáradni cseréld ki .
(#) Smaragd hozzászólása Júl 27, 2016 /
 
Sziasztok!

SAECO turmix kávéfőző javítására tettem kísérletet. A főzőmű hajtó motor lassan forgott és nem állt vissza a főzőmű alapállapotba. Kicseréltem a motort és az elektronikában a BD245-ös tranzisztort. Jó lett, de kb. 50 kávé lefőzése után ismét előjött ugyanez a hiba. Okozhatja ezt valami más hibás alkatrészt?
Köszönettel.
(#) pmatyi hozzászólása Júl 27, 2016 /
 
Üdv!

Van nálam egy saeco superautomatica. Eredeti gondja az volt,, hogy lassan jött ki belőle a kv, gondolom vízköves a kazán plusz a csövek. Belenéztem, majd megpróbáltam cittromsavval vízkőteleníteni, de ahogy bedügtam lebaszta a FI relét. Megvizsgáltam és láttam, hogy az egyik termosztát (90c) lyukasra volt égve, gondolom ez okozott testzárlatot. Szereztem újat beszereltem, ezután a kazán felfűt, de a 3 ledből csak a hőfokvisszajelző és a bekapcsolást jelző ég, a középső nem. Nem reagál a programindításra és a melegvízengedésre sem. Valami ötlet?
(#) kávészem válasza Smaragd hozzászólására (») Júl 27, 2016 /
 
Szia! A tranzisztor c betűs legyen! BD245C, TIP 33C és még ehhez tartozik egy 33v-1.3w zener, plusz egy 100 ohm negyedwattos ellenállás. Ja és jó hőkapcsolat a hűtőbordával ! paszta, rugós alátét, gondos szerelés. Üdv!
(#) kávészem válasza pmatyi hozzászólására (») Júl 27, 2016 / 1
 
Szia! A leírásod alapján ez egy idős nagytartályos gép. Minden 230v-al működik benne! A baloldali ajtón lévő számlálós, reléspanel csatlakozó össze van dugva? A hajtómő alatti két mirokapcsolót nem érte víz, nem vezetnek át, nincs átégés? A programkapcsoló CSAK egy helyzetben engedi az indítást a startgombbal! A központi egység gépbe helyezett állapotát is egy mikrokapcsoló figyeli. Ez egy egyszerűnek tűnő gép tele szívatós hibákkal, tetézve matuzsálemi korral...Erősáramú gyakorlat nélkűl elég reménytelen. Üdv!
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2016
(#) pmatyi válasza kávészem hozzászólására (») Júl 27, 2016 /
 
Köszi a hozzászólást. Szerintem a programkapcsoló lesz a probléma, hogyan lehetne azt alaphelyzetbe állítani? Amikor szétszedtem én is elképedtem, hogy minden erősárammal megy rajta
(#) Smaragd válasza kávészem hozzászólására (») Júl 28, 2016 /
 
Szia!
Köszönöm a gyors reagálást. A tranzisztor C-s a paszta, rugós alátét ott van alatta. Megnézem a zenert és az ellenállást.
(#) kávészem válasza pmatyi hozzászólására (») Júl 28, 2016 / 1
 
Szia ! A programkapcsoló úgy álljon, hogy a motor felül legyen, érintkezők alul, a csatlakozások feléd nézzenek. Az érintkezők négy kamrában vannak, három három kivezetéssel. Szakadásvizsgálóval a motortól lefelé második kamra szélső érintkezőire lépj rá. A motor vezetékeit húzd le gépről, és egy próbavezetékkel dugd a konnektorba amíg a szakadásvizsgáló rövidzárat nem jelez! Húzd ki, állítsd vissza az eredeti állapotot,és próba. Vigyázz 230V !! Üdv, Feri.
(#) pmatyi válasza kávészem hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Szia! A prgramkapcsolót szétszedtem, szerintem a tengelyen el volt mozdulva a programtárcsa, beigazítottam, második kamra szakadás, programvisszajelző led világít, melegvizet már enged. A programot ha megpróbálom indítani van egy behúzó hang amíg nyomvatartom a kapcsolót, de a darálást nem kezdi el, ha leveszem a kezem a kapcsolórlól akkor nem történik semmi. A kivehető kávédaráló egységet megnéztem, a jelenlétérzékelő mikrokapcsolót betolja és az működik is rendesen. Megint ötlettelen vagyok, ha van valami ötlet eskü küldök egy sört neked
(#) pmatyi válasza pmatyi hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Megoldódott. Végignéztem az összes vezetéket és a programkapcsolobol kijövő egyik vezetéken szakadás volt. Kicsereltem, programkapcso alaphelyzetbe állítva és lehet főzni a kvt. Koszonom a segítséget kaveszem és a topik régebbi hozzaszoloinak is, hasznos tanácsokat olvastam.
(#) Lackooo76 hozzászólása Aug 17, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy Saeco Viennával olyan gondom hogy a bekapcsolás utáni felfűtés követően indítanám a főzését és a darálás helyett elkezd villogni "lefözést"szimbolizáló gomb.Ez milyen hibára utalhat ez a jelzés ha esetleg valaki találkozott már ilyennel ? /le van légtelenítve/ Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv
Laci
(#) kávészem válasza Lackooo76 hozzászólására (») Aug 17, 2016 /
 
Szia! Valószínű, hogy darálómotor hiba. Kefék elkoptak,stb. Ez egy 230v-os DC motor, külön lepróbálhatod. Fogj egy 4 amper 600v-os graetzet, egy 3A biztosítékot,kötsd be, és próba a konnektorba dugva. Ha jó, akkor a panelen a 4.7ohm 9W ellenállást nézd meg először. Utána mindent ami hozzá tartozik. Üdv!
(#) hanita3 hozzászólása Aug 18, 2016 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, hátha valaki tudja a megoldást a problémámra!
A Delonghi Magnifica esam 4000 automata kávéfőzőm használhatatlanná vált. Ma reggel a központi egység óriási kattogások közepette beragadt, fennragadt felső állásban, és világítani kezdett a piros felkiáltó jel. Kikapcsolás után próbáltam kézzel visszahúzni (lehet hiba volt), sikerült is normál állásba vissza tennem, de kivenni azóta sem tudom a gépből. Újbóli bekapcsolásra megint felcsúszott felső állásba és kezdődött minden elölről.
A gép 10 napja volt teljes szervízen. Mit lehet tenni?
Köszönöm, ha valaki segít!
(#) kávészem válasza hanita3 hozzászólására (») Aug 18, 2016 /
 
Szia! Vidd vissza a szervízbe, kérj árajánlatot a javításra. NE TE "javítgatsd", ez nem hobbielektronika...Üdv!
(#) Sam Seed válasza hanita3 hozzászólására (») Aug 18, 2016 /
 
NEkem AEG-vel volt ilyen gondom. 3szor csareltek benne 10 forintert dugattyus egyseget, mivel mindig beragadt. Azota is ajtotämasznak van hasznälva., ott, ahol csak evente ketszer nyitjuk ki az ajtot.
(#) Lackooo76 válasza kávészem hozzászólására (») Aug 23, 2016 /
 
Köszönöm a Válaszod!!!
(#) Attila1972 hozzászólása Aug 26, 2016 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy most vásárolt lepukkant AEG CF400 kávégép felújításához.
A mechanikai tisztításon már túl vagyok és feltűnt, hogy a darálómotor alján a +- bekötésnél mindkét oldalon van valami kis alkatrész, ami szét is van szakadva. Rézhuzalnak nézem, ami kikandikál belőle.
Találtam egy képet a neten, amin rajta van ez a kütyü.
Tudnátok segíteni, hogy mi ez!? És hogy honnan lehet beszerezni?
Előre is köszönöm
Attila
(#) botesz válasza Attila1972 hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
Az enyémben is van ilyen azthiszem valami dióda vagy valami ilyesmi.Amúgy ez egy jura gép.
(#) Joca89 hozzászólása Szept 6, 2016 /
 
Üdvözlet.
Van egy Saeco Odea Go automata kávéfőzőnk. Egy ideje furcsán ment a motorja majd puffogni kezdett és füstölt is (lett kefe cserélve de nem oldotta meg a problémát) majd amikor kávét főztünk volna nyekkent egyet a motor és elkezdett a vizkőtelenítés és a zacctartó lámpa felváltva villogni. Azóte se kép se hang. Vettem bele egy zsír új motort de a jelenség továbbra is fenn áll, két lámpa felváltva villog és ennyi. Forró vizet és gőzt csinál. Ennek a hibának a megoldásában szeretnék segítséget, tanácsot kérni. Előre is köszönöm a válaszokat.
Következő: »»   20 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem