Fórum témák
» Több friss téma |
Mekkora frekvencián jár a kontroller? Lehet, hogy kevés. A szenzor kimeneti jele idő alapú és viszonylag gyors, fel kell pörgetni a kontrollert.
4 megán megy 16f628 as a pic
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2020
DS18B20 sem működik Flowcode-ban 8 MHz alatt. Illetve, v5 -ben minimum 8 MHz kell, v6-ban, ha jól emlékszem, minimum 10 MHz.
Ebben teljesen igazad van. A kulcskérdés a Flowcode, abban jobban kell pörgetni a kontrollert, nincs megfelelően/kellően optimalizálva a kód. ASM-ben megírva minden Flowcode program nagy valószínűséggel alsó hangon a felére menne össze.
És mi a titka ? Mint írtam az int -és a float kiolvasással is fals adatokat ad vissza flow 8 ban
Akkor máshogy fogalmazok
![]() ![]()
Ehhez képest többeknek sem sikerült DS18B20 hibamentes kiolvasása a gyári makrókkal.
Tudsz küldeni (vagy ide feltenni példát akár flow 5-6-8 verzióban ami működik ?)
A Ds3231 szenzor nekem ment az 5 ös verzióban de a 8 ban már csak string kiolvasással sikerült életre keltenem viszont avval tökéletes csak eszi a memóriát ezért 18F es picet kellett használnom
Nekem, ha nem megy valami felmegyek a mátrix fórumra, ahol leírják hogy melyik makróba kell 1 számot átírni. Az esetek 99%-ban van benne egy felesleges időzítés ami miatt egyik se 100-as. Én erre akkor jöttem rá amikor szenvedtem 2 napig egy oled kijelzővel, a gyári I2C makróval amibe valamiért beletettek egy 10ms-os késleltetést soha senkinek nem működött. Szerintem direkt csinálják, és aki rákérdez annak privátba elmondják. Ugyanez a helyzet a 1wire-nél is sajna.
A mátrix dth témában összesen két hozzászólás van az egyikben volt egy példa de sajnos a string változós kiolvasásra (az nem fér bele a 628 ba) A makróba hogyan lehet belepiszkálni ?
Nem csak azzal van a gond...
Minden SPI adatküldés (SSPBUF regiszter írás) után fix késleltetés van. Nagy frekvencián iszonyat mennyiségű lassulást okoz, egy darabig eltartott mire rájöttem hol a hiba. Én, mit csak meg tudok csinálni C blokkban, ott követek el. Ettől függetlenül szeretem a "gyorsan valami finomat" elv miatt. ![]()
Sehogy, zárt forráskódúak a makrók v6-tól kezdve. Így, ha hiba van benne, nem tudod javítani. Miközben az a duma, hogy azért zártak a kódok, mert sok felhasználó belepiszkált és emiatt sokat fájt a fejük.
Ezért kell 5-öst használni. A sok hibás makrót kijavították a felhasználók, és azért fájt a fejük mert nem tudtak érte pénzt kérni
![]()
Lehet hogy a 20 Mhz is kevés aDTH22 nek ? Ha igen akkor sajnos picet kell cserélnem ...
![]()
Erre passzolok, lehet, hogy a makró nem jó. Si7021-et szoktam használni páratartalom mérésre.
Még megpróbálom 18f1320 as piccel és 40 MHz -s kvarccal .
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2020
Sziasztok!
Ugy néz ki hogy sok sok év után megint előkerül Flow.. és pár PIC. Melyik "verzióval" érdemes most foglalkozni?
Flowcode 5.5.2.1
Köszönöm!
Ennek használhato demo változata van? Vagy.....? A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Már a 8 as verzió is elérhető , sokkal több dolgot ismer viszont nagyobb az "erőforrás igénye"
A kérdés az volt, melyik verzióval érdemes foglalkozni.
![]() v6-tól kezdve kb. minden zárt forráskódú, így az új funkciókban lévő hibákat házilag javítani nem lehet. Az új funkciók alatt itt becsomagolt makrókat kell érteni. Igaz, a v8 már ismeri az újabb kontrollereket, a fordító pedig cserélhető a PRO verzióra.
Ha arra gondolsz, hogy nagyméretű hex-t fordít, azt lehet elég jól csökkenteni külső fordítóval.
Ezt a külső fordítós dolgot kifejtenéd bővebben ?
Flownak van egy alapértelmezett fordítója, és vannak más fordítók
Ezeket alá lehet tenni, plusz akár a C-re fordított fájlt is lehet flow-on kivűl fordítani. HI-TEC, MPLAB XC8...stb A hex mérete alapesetben azért olyan nagy, mert a flowból való fordítás alatt minden **** belefordít a hex-be. Ettől még persze nagyobb lesz a fájl mérete mintha asm, vagy C-ben írnád, de a 8.x verzió hex fájlját le lehet nyomni 30-40%-al. Ha jól emlékszem. Olyan a helyzet mint amikor anno egy html-t MS.Office-ban hoztál létre, és ugyan azt a lapot pl dreamweaver-ben. Az egyik 500kb volt, a másik 30kb. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Az XC8 ingyenes verziója az alapértelmezett fordító. Ha a Pro csomagot rakod alá, akkor eleve csökken ugyanazon hex 30-40 %-kal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |