Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   330 / 362
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

Köszi, és mennyire egyszerű.
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

Mekkora frekvencián jár a kontroller? Lehet, hogy kevés. A szenzor kimeneti jele idő alapú és viszonylag gyors, fel kell pörgetni a kontrollert.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

4 megán megy 16f628 as a pic
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2020

DS18B20 sem működik Flowcode-ban 8 MHz alatt. Illetve, v5 -ben minimum 8 MHz kell, v6-ban, ha jól emlékszem, minimum 10 MHz.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

Köszi megpróbálom .
(#) kokozo válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

DHT11 és a DHT22 is megy 4 megás piccel, sőt a ds akármelyik is..
(#) Bakman válasza kokozo hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

Ebben teljesen igazad van. A kulcskérdés a Flowcode, abban jobban kell pörgetni a kontrollert, nincs megfelelően/kellően optimalizálva a kód. ASM-ben megírva minden Flowcode program nagy valószínűséggel alsó hangon a felére menne össze.
(#) kaqkk válasza kokozo hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

És mi a titka ? Mint írtam az int -és a float kiolvasással is fals adatokat ad vissza flow 8 ban
(#) kokozo válasza Bakman hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

Akkor máshogy fogalmazok A Flowcode 5 ben IS megy bármelyik DHT és DS szenzor

Ehhez képest többeknek sem sikerült DS18B20 hibamentes kiolvasása a gyári makrókkal.

Tudsz küldeni (vagy ide feltenni példát akár flow 5-6-8 verzióban ami működik ?)

A Ds3231 szenzor nekem ment az 5 ös verzióban de a 8 ban már csak string kiolvasással sikerült életre keltenem viszont avval tökéletes csak eszi a memóriát ezért 18F es picet kellett használnom
(#) kokozo válasza Bakman hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

Nekem, ha nem megy valami felmegyek a mátrix fórumra, ahol leírják hogy melyik makróba kell 1 számot átírni. Az esetek 99%-ban van benne egy felesleges időzítés ami miatt egyik se 100-as. Én erre akkor jöttem rá amikor szenvedtem 2 napig egy oled kijelzővel, a gyári I2C makróval amibe valamiért beletettek egy 10ms-os késleltetést soha senkinek nem működött. Szerintem direkt csinálják, és aki rákérdez annak privátba elmondják. Ugyanez a helyzet a 1wire-nél is sajna.

A mátrix dth témában összesen két hozzászólás van az egyikben volt egy példa de sajnos a string változós kiolvasásra (az nem fér bele a 628 ba) A makróba hogyan lehet belepiszkálni ?

Nem csak azzal van a gond...

Minden SPI adatküldés (SSPBUF regiszter írás) után fix késleltetés van. Nagy frekvencián iszonyat mennyiségű lassulást okoz, egy darabig eltartott mire rájöttem hol a hiba. Én, mit csak meg tudok csinálni C blokkban, ott követek el. Ettől függetlenül szeretem a "gyorsan valami finomat" elv miatt.

Sehogy, zárt forráskódúak a makrók v6-tól kezdve. Így, ha hiba van benne, nem tudod javítani. Miközben az a duma, hogy azért zártak a kódok, mert sok felhasználó belepiszkált és emiatt sokat fájt a fejük.
(#) kokozo válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 11, 2020 /

Ha megvan még akkor felteszem.
(#) kokozo válasza Bakman hozzászólására (») Jún 11, 2020 / 1

Ezért kell 5-öst használni. A sok hibás makrót kijavították a felhasználók, és azért fájt a fejük mert nem tudtak érte pénzt kérni Most meg már szinte minden makroért fizetni kell..
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Jún 13, 2020 /

Lehet hogy a 20 Mhz is kevés aDTH22 nek ? Ha igen akkor sajnos picet kell cserélnem ...
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 13, 2020 /

Erre passzolok, lehet, hogy a makró nem jó. Si7021-et szoktam használni páratartalom mérésre.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Jún 13, 2020 /

Még megpróbálom 18f1320 as piccel és 40 MHz -s kvarccal .
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2020
(#) Firefighter1 hozzászólása Júl 5, 2020 /

Sziasztok!

Ugy néz ki hogy sok sok év után megint előkerül Flow.. és pár PIC.

Melyik "verzióval" érdemes most foglalkozni?
(#) Bakman válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 5, 2020 /

Flowcode 5.5.2.1
(#) Firefighter1 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 5, 2020 /

Köszönöm!
Ennek használhato demo változata van? Vagy.....?
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 5, 2020 /

Már a 8 as verzió is elérhető , sokkal több dolgot ismer viszont nagyobb az "erőforrás igénye"
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 5, 2020 /

A kérdés az volt, melyik verzióval érdemes foglalkozni.

v6-tól kezdve kb. minden zárt forráskódú, így az új funkciókban lévő hibákat házilag javítani nem lehet. Az új funkciók alatt itt becsomagolt makrókat kell érteni. Igaz, a v8 már ismeri az újabb kontrollereket, a fordító pedig cserélhető a PRO verzióra.
(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 5, 2020 /

Ha arra gondolsz, hogy nagyméretű hex-t fordít, azt lehet elég jól csökkenteni külső fordítóval.
(#) kaqkk válasza niedziela hozzászólására (») Júl 5, 2020 /

Ezt a külső fordítós dolgot kifejtenéd bővebben ?
(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 5, 2020 /

Flownak van egy alapértelmezett fordítója, és vannak más fordítók
Ezeket alá lehet tenni, plusz akár a C-re fordított fájlt is lehet flow-on kivűl fordítani.
HI-TEC, MPLAB XC8...stb
A hex mérete alapesetben azért olyan nagy, mert a flowból való fordítás alatt minden **** belefordít a hex-be.

Ettől még persze nagyobb lesz a fájl mérete mintha asm, vagy C-ben írnád, de a 8.x verzió hex fájlját le lehet nyomni 30-40%-al. Ha jól emlékszem.

Olyan a helyzet mint amikor anno egy html-t MS.Office-ban hoztál létre, és ugyan azt a lapot pl dreamweaver-ben. Az egyik 500kb volt, a másik 30kb.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
(#) Bakman válasza niedziela hozzászólására (») Júl 5, 2020 /

Az XC8 ingyenes verziója az alapértelmezett fordító. Ha a Pro csomagot rakod alá, akkor eleve csökken ugyanazon hex 30-40 %-kal.
Következő: »»   330 / 362
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem