Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
Szerintem lehet. Itt is van olyan hozzászólás, ami lehetővé teszi saját karakterek rajzolását. (pl magyar ékezet...) Annyi kell majd lehet plusszban, ha a logód szélesebb mint 1 karakter, akkor egyszerűen két-három-négy karakterrel oldod meg a problémát, majd azokat íratod ki egymás mellé sorban, így kirajzolva a logót.
Szia!
nem tudom mekkora logóra gondoltál, de a 16X2-esnek nem sok hely van kirajzolni. én így oldom meg az ékezetes betűket, ebből kiindulhatol...
Valami ilyesmi, de szerintem kevés lesz hozzá. Ki nem próbáltam, de ilyesmi amit te kértél.
Annyi kell még, hogy 1 karakter többnyire (nem vagyok biztos benne) 5x8 pixeles, azaz 5 oszlop, és 8 sor.
Találd ki, hogy a logód mennyi oszlopból álljon. Ha első körben csak 5 sornyi lesz akkor rajzolj fel egy 'kockás' (tudom, négyzethálós) füzetbe modjuk 10x8 rácsot, ha abba belefér a logó. Egyszerűen oda, ahova kell pixel, tegyél egy 1-est, minden máshova meg 0-t. Ez sokat fog segíteni, a programozáskor! A kódban majd sorror sorra meg kell adod ezeket az értékeket. FIGYELJ, mert most két karaktered van, ezért majd két tömbbe kell raknod ezeket.
Szia!
16x2x40=1280pixel Jól gondolom? Rajzolhat ennyire, csak akkor a logót szét kell szednie 32db egyéni karakterre, majd sorban kipakolni azokat. Jól gondolom? Azért kérdem, mert érdekel a dolog, kelleni is fog, de nem próbáltam még ki. Lehet megnézem mit tud ![]()
Ne legyenek nagy elvárásaid: legfeljebb 8 saját karaktert hozhatsz létre, ezen kívül a kijelző karakterpozíciói közt fix betű- és sorközök van.
A gondolatmeneteddel semmi probléma, csak azt is vedd figyelembe, hogy vannak betűközök és sorköz is, amit nem tudsz megvariálni. Ráadásul 8 szabad hely van, szóval több sebből vérzik a dolog. Vagy egy karakteres a logó, vagy négy, de hogy értelmes logó nem lesz az tuti.
Nem tudtam, hogy csak 8 karakter lehet, de ki lehet kerülni ezt a problémát szerintem. Elég lenne lehet 1 is, mert rajzolás után a kurzor poz 1 el nő, majd újra feltölteni az új értékekkel a karaktertömböt, megint kirajzolat, stb. Macera, de lehet menne.
A sorok között tényleg van némi hiány... ![]() Arduino Animáció
Természetesen tévedhetek is, még nem próbáltam.
Ha tényleg csak 8, akkor abból kell építkeznie ami van. ![]()
Ha megváltoztatod a karakter képét, akkor az összes előző ugyanolyan karakter is megváltozik visszamenőleg, ami a képernyőn van.
Az animációkban látszólag sokkal több van mint 8, ezt úgy oldják meg, hogy több 8-as készlet van, amikben átfedések vannak. Tehát 1-2 karakter ugyanaz mint az előzőben és amikor átdefiniálja, néhány megmarad. Aztán az újabb meg az előzőből tartalmaz néhányat és így tovább.
Igazad van!
Köszi az infót, legalább már tudom a határokat! Akkor marad a 8 karakter, illetve ha talál az ember a meglévőkből használhatót akkor az.
Abban az animációban pontosan 8 karakter van, egymás mellett 4 a felső sorban, és az alatta lévőben a következő 4. Azok a karakterek szerintem fixen ki vannak téve a képernyőre, és az animáció csak a karakterdefiníciókba pakolja folyamatosan a bitmapet, amit meg kell jelenítenie.
Persze, hogy 8 egyedi karakter van egyszerre, hiszen fizikailag nem is lehet több. Én arról beszéltem, hogy a menet közbeni átdefiniálásnál az előre elkészített 8-as készletekkel amikben átfedések vannak, olyan illúziót lehet teremteni, mintha több lenne.
Sziasztok!
Vettem egy uno-t eby-en. A benne lévő mikrovezérlővel rendben tudtam használni. Itthonról vettem másik kontrollert ugyan azt a típust (ATMEGA328P-PU), de hibaüzenetet kapok. Azt írja, hogy feltöltés kész, de alatta: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a megoldás?
Az új kontrollerre fel kell tölteni a bootloader. Bővebben: Link Ezen a linken tudsz olvasni arról, hogyan is kell csinálni.
Sziasztok.
Rendelés alatt van egy Arduino uno. Első programom lenne (mely nem saját szerzemény ,a neten vadásztam) Lcd-hőmérő program Lm35-tel.A program a következő:
Arduino: 1.6.11 (Windows 10), Alaplap:"Arduino Nano, ATmega328" sketch_sep18a.ino:3: error: redefinition of 'LiquidCrystal lcd' LiquidCrystal lcd(2, 3, 4, 5, 6, 7); Érdekesség hogy online szimulációban a neten működik a program. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
Nálam semmilyen hibát nem jelez.
A 17. sort töröld, felesleges mert a 26. ugyanaz és így egymásra írsz. A 26. sortól írd ezt: lcd.setCursor(4,1); lcd.print(celsius); lcd.write(223); // a fok szimbóluma "°" lcd.print("C"); majd jöhet a 29.-től A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
Üdv!
Arduino NANO-t szeretnék POWER BANK-ról hajtani. Elvileg 5 V-nál több nem nagyon lesz, mert így is 4.5-4.6V jön ki most. Eddig a teszt alatt USB-ről hatottam. A kérdésem hogy ha ott nem tudom megoldani, akkor a GND és a utolsó VIN lábbal megoldhatom? Azért kérdem, mert ott sok helyen 6-20V-ot írnak. Gondolom ott lehet valami fesz konverter, hogy 5V legyen mindig az 5V-os lábon. Ezért félek ha nincs meg az 5 V, akkor nem lesz a VIN-en keresztül stabil. Van valakinek tapasztalata? Esetleg valami alternatíva? Köszi. Zoli.
A VIN láb a panelon levő stabilizátor bemenete. Én pl az +5V lábra szoktam kötni a 7805 kimenetét, mert így mást is rá lehet kötni, aminek 5V kell, pl LCD kijelző.
Értem.
Akkor így is, hogy csak POWER bank akkor is érdemes 7805-öt az adru irányába rátenni? Az egyéb kijelzők és más külső egységek is akkor ezen 7805 mögött vannak nálad, vagy vagy azok kívül?
Illetve ugye mi van ha 1.5A felett kell kezelnem.
Azt hogy oldhatom meg ha a külső eszközök többet esznek és őket is bele kell venni? Bár lehet akkor is a motort és ledkötegeket nem szükséges, mert ők úgy is vezérlőn lesznek, mert nagyobb áramot esznek.
Üdv!
Szeretnék építeni egy bulizós kalapot. Ehhez pedig kellene nekem egy olyan áramkör(arduinoval) ami a mikrofonon érkező hangot frekvencia szerint kiosztja az RGB led csíknak. (Kék-mély, zöld-közép piros-magas). Mivel néha hangos a zene ezért az érzékenységet is szabályozni akarom. A tápot egy 12v 1.5c 2200 mah lipo fogja szolgáltatni. Tudna ebben valaki segíteni?
Köszönöm a segítséget 'bujan'.
Bár nem értem még ,mi ,mért ,hogyan de valahol el kel kezdenem.
Nem vágom pontosan ezt a részt, de szerintem ide az ARDUINO sebessége kevés lesz önmagában.
Itt látsz egy megoldást, kóddal mindennel, annyit kell tudni, hogy ez egy külön IC erre a célra. Bővebben: Link
Alapvetően 12 voltos tápegységet használok, mert vannak relék is a ketyeréimben, és ezért kell a 7805 meg pár 10µF kondi mögé.
Ha powerbankot használsz és az nem ad magából ki 5 voltnál többet, akkor nem kell semmi. Egyébként a 7805-nek minimum 8 volt kell, hogy stabilan működjön.
Másfél amper felett még nem jártam arduinoval, így passzolom
Én úgy oldottam meg, hogy van egy külön DC-DC konverterem, amivel táplálom az egyéb eszközöket és az ardu saját stabját csak nagyon minimálisan terhelem. Sajnos az arduinoba épített 5Vos stab, elég gyenge. Nálam folyamatos fagyást okozott.
Köszi.
Akkor felejtős a 7805, mert felesleges, mert nem fog menni. Gabó: Itt is valószínű az lesz, hogy lesz egy kör a power bankról: arduino, kiegészítők, led és motor illesztők A másikon meg a motorok és a ledek, amik valami FET-en vagy máson vannak hajtva. Így nem is lépem túl az 1A-t.
Az arduino valahogy le tudná mérni, hogy hol tart merülésben a power bank?
Tehát megoldható -e hogy kiírja maga az arduino a saját kijelzőjére, hogy áll a merülés? Előre is köszi. Zoli
Az csak javaslat, hogy ha lehet ne ilyen melegedős 7805-öt használj! Van már sok DC-DC konverter sokkal kisebb hőtermeléssel akár 3A-ig TO220-as tokban is. Kevesebb lesz a gondod. Főleg a melegedéssel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |