Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   27 / 311
(#) jspero válasza huba hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Használtan vettem a Vaterán. Viszont karcmentes. Tényleg nagyon jó, mindent megfog. Amit egy szkóppal megtehetsz azt tudja. Szerencsém volt. Bár kellett egy kis idő amíg megtaláltam a megfeleőt.
(#) IMi válasza Müszi hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Hello!
Kicsit ügyetlenül kezelheted a pákád, ha az a spray (Panthenol) a közelben van!
(#) maTaKee válasza jspero hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

kössz, de én fizikailag gondotam...
(#) Müszi válasza IMi hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Nemsokat kellett még használni
(#) IMi válasza Müszi hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Ne is! Csak viccelődtem!
(#) jspero válasza maTaKee hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Azzal én tisztában vagyok. Emlékszem megörültem neki én is amikor megvettem. Előtte egy orosz N313-asom volt. Úgyhogy nagy előre lépés volt. De gondoltam, egyszer élünk!
(#) Ricsa válasza jocokacska hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Ezer éve kerestem a szabványellenállások táblázatát. Nagyon szépen köszönöm.

Üdv.: Ricsa
(#) szasza10 hozzászólása Márc 6, 2008 /

Már szereztem forrasztó állomást
(#) jspero hozzászólása Márc 9, 2008 /

Végre bővült a Műhely, egy funkció generrel.
(#) Erick hozzászólása Márc 10, 2008 /

Hellóztok!!!
Már pár oldallal régebben tettem fel képet a műhelyemről,de azóta beújítottam egy csomó alkatrészt,egy részét PCB-nek is köszönhetem:KÖSZI !!!!
És vettem még két tárolószekrényt is mert a régi kis pirosban már egyáltalán nem férnének az alkatrészek,hála istennek!!!

Új kérdés felvetése: Vélemény????
(#) jspero válasza Erick hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

Szia Erick! Hol sikerült beújítanod a tárolókat, és mennyiért? Tervbe vettem én is a beszerzést. :finom:
(#) KTobi hozzászólása Márc 20, 2008 /

No, mutassak én is valamit. Most rossz leszek, és a munkaállapotról teszek fel képet, ezek az utolsó képek, takarják a pillanatnyi állapotot (azért a pincéből egy PCt elrendeztem, mármint összeraktam, és ment a helyére).

Még nincs sok műszerem, de dolgozok rajta.
A jobb laptopp a testvéremé, csak softvergond van rajta, azért van nálam. A másikat elkaptom, azt fogom használni a műhelyben, egy P2es, XP SP2öt tettm rá, elmegy rajta a Multisim, simulál is. Sajnos csak 56MB RAMja van, és nincs hálózati kártyája.

Üdv. Tóbi
(#) zoly15 válasza KTobi hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

szia!
Egész szép kis mühely grat úgy látom már vannak áldozatok benne(PC-k)
Az első képen az a nyomtató HP Laserjet 1018-as?

üdv!
(#) KTobi válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Igen, a nyomtató az. (Testvérem kapta, mikor befejezte a 8.at, de az én gépem a "szerver", ezért nálam vannak a nyomtatók (háttérbeszorul a másik).

Igen, szórakoztam gépekkel, pontosabbam apám válalatában leírás volt, és az igért 3 gép közül eddig csak egy érkezett, meg egy monitor (potom 150-200Ft között mozog forintban, amit elkértek egy rosz gépért, vagy működő ekránért). Anyám gépét vittem még le a pincébe, és azt tuningoltam fel.

A rosz gépben kiderült, hogy csak a tápegység volt a rosz. Jó a HDD, RAM (csak anyám gépével nem akar komunikálni), CDolvasó, floppy olvasó, hálózati kártya, grafikus, stb.

Úgyhogy anyám gépét kibővítettem, most van benne 3,5GB HDD(az 1GBhelyett), működő floppy (az eredeti rosz volt), újabb CDolvasó [volt akinek kellett CD/DVDből léptetőmotor, kivettem a régiből, és megkaptam érte annyit, mint amenyit a gépért fizettem (150-200Ft), annyit az üzleti érzékemről mindig a másik mondjon előbb árat], kapott hálózati kártyát.
Én meg kaptam még egy rossz AT tápot, egy cd, floppyt belezésre. A monitort is szétszedem majd, mindenki jól járt vele. De azért nem ártana ha megkapám a másik két gépet is, amire az elméleti esély 0.

De nem csak PC az áldozataim, egy egész héten át csak cinezgethetem ki az alkatrészeket, az se volna elég, hogy mindent kitermeljek.
Most is egy osztálytársamnak javítok fényorgonát.

Üdv. Tóbi
(#) Frankye válasza KTobi hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Jó kis műhely, gratula! Látom, informatikai eszközben nincs hiány.
(#) KTobi válasza Frankye hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

A gratulációt szépen megköszönöm.

Az az egy igaz, hogy kis műhely, de sehogy se tudok nagyobat keríteni, meg a beosztása is vacak. Most végre kimentek a virágok, de nyáron se lehetek mindig boldog, mert anyám ezt használja nyárikonyhának (értsd: lekvárfőzés, befűttek, stb.).

Igen, informatikai eszközökből nincs hiány, a külső szemlélő számára (más nekem ). Általában akkor az enyém egy gép, ha hardver, vagy szoftverhibája van. Informatikai szakra járok, de nem akarok csak számítógépekkel foglalkozni, sőt kifejezetten nem szeretem az operációs rendszer instalálást; már annyira belejöttem, hogy fél nap alatt elvégzek mindent (ez szilveszterkor volt, megvolt a délutánni szórakozásom). Én jobban hajlok az elektronika szebb része felé, mint a robotika.

Messze van még a jótol, télen hideg van, nyáron kellemes. Nem volt segítségem, hogy valaki készített volna egy képet rólam, milyen jól játszom az eszkimót, mikor télen dolgozok. Kénytelen vagyok kinyitni az ablakot a friss levegő végett.

A laptoppot, ha megjavítom a tasztatúráját (meg dokumentálom deguss-nál) megpróbálom befogni oszciloszkópnak, meg mi van- mi nincs tudakozónak. Van legalább 3 kiló alkatrész, amit ki kéne mérni, hogy jó-e, meg dokumentálni. Sajnos csak mikrofon csatlakozója van , oda mekkora jelet lehetne maximum kapcsolni?

Eddig csak egy "ős"régi analóg multiméterem van, és az amit tavaj vettem digitális, bár van már forrasztóállomásom, meg már egyszer cseréltem az ónszippantót (az előzőt teljesen szétnyúztam nem egész egy év alatt).
(#) sk3tch hozzászólása Márc 31, 2008 /

Nos, itt a 2008as takaritasi utani allapot
(#) Topi válasza sk3tch hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Akkor jöhetsz hozzám is takarítani
(#) Frankye válasza Topi hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Egy feltétellel vállalom a takarítást: Ha az általam feleslegesnek ítélt dolgaidat vihetem... :hehe:
(#) sk3tch hozzászólása Márc 31, 2008 /

van egyket általam feleslegesnek itelt dolog ha erdekel es vinni szeretned alok elébe több helyem lesz..le kellett volna fenykepezni az ezt megelőző állapotot amikor a parizer bebarnulva aludt a forrasztopáka mögött
(#) big-pityu válasza sk3tch hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

szeva sk3tch!

Én is találtam ám a műhelyedben olyan dolgot ami nekem fontos lenne, méghozzá a CD tartó dobozok küzül a laposabbak

Tahográf korongok tárolására lenne szükségem
(#) Peti_85 válasza sk3tch hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Hát ez csodás!
Ha ilyet látna egy laikus, az hanyat homlok menekülne ki a szobából, mit sem tudva arról, hogy a velünk hasonszőrű embereknek ez jobb helyiség mint akármilyen Hiltonbeli lakosztály!!!
Szép
(#) Frankye válasza sk3tch hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /

Félreértettél. Én Topinál vállalnám a nagytakarítást, és vinném, amit én gondolok...
(#) sk3tch válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /

jaa leesett szorrri
(#) Frankye válasza sk3tch hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

OK, semmi gond!
[off]De ha Neked vannak fölös szkópok, és hasonló finomságok a műhelyedben, akkor megyek! :hehe: )
(#) Topi hozzászólása Ápr 2, 2008 /

Ha már engem emlegettek itt, akkor teszek fel képet...
Nem jöttetek takarítani tehát kénytelen voltam magamnak rendet rakni.

Kiraktam még pár szekrényben porosodó műszert is. Raktam össze lenntre egy gépet, mert most már nagyon készülőben van a vasút projekt és féltem a notim USB-jét az ilyen custom USB-s applikációktól...

Balra az analóg Teki szkópra felkerült a függvénygenerátorom, fehér labortáp felé a digit szkóp, rádió alá pedig az LRC mérő. Be is kapcsoltam mindent hadd fogyasszon...

Bocsi a rossz fényképért, lusta voltam felmenni a fényképezőért, így ami a PDA-mból kifért
(#) KTobi válasza Topi hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Szia!

A cinező egésszen ismerős (mint ha a sajátomat látnám, de ennek valószínüleg más a márkája), meg a lámpa is (nagyítós).

Látom Te is az egyszerűség híve vagy (nálam is a legrégibb kinézeten megy a Winamp).

A beosztás egész jó, lehet leutánzom (nekem is ilyen a sarok kialakítás). Én is szivesen megyek takarítani, már ismertetett feltételek mellett (a pincéd üres lesz, engem meg nem engednek át a határon, mert azt hiszik loptam (van is benne valami)).

Mikorra szedek össze én ennyi műszert? (költői kérdés, nem kérek rá választ)
Hány csatlakozóaljzatod van (230Vos), mert nekem abból mindig hiány van.

Üdv. Tóbi
(#) Topi válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

4 db 8-as aljzat van, és egy fő kapcsolós 16A-es fém elosztó.
Ha nem vagyok lennt a lámpa, erősítő, pc, műszerek minden áramtalanítva van totál.
(#) KTobi válasza Topi hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Nekem eddig csak egy 6os elosztó van, de azon van kapcsoló, és én is mindent kapcsolok egyszerre, nincs az a lehetőség, hogy valami úgy marad, és leég alatam a pince (én is pincelakó vagyok).
(#) titi válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Egy ilyen takarítást én is bevállalnék...
Lehet, indítani kellene egy olyan vállalkozást, hogy Műszerészeknél Takarítást Vállalok? (MTV)
Na, mondjuk nálam is van egy halom lim-lom (kb 4*5m-es helység úgy tele, hogy éppen 45 fokban még nyílik az ajtó), én csak azokat a spéci műszereket irigylem.
Következő: »»   27 / 311
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem