Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nextion érintőképernyős HMI, UART kommunikációval
Lapozás: OK   9 / 50
(#) Elektro.on válasza wbt hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Legyél türelmes!
A nextion fórumát olvasgatva többen is arra a megállapításra jutottunk , hogy ennek a HMI nek a fejlesztő csapata maximum 2-5 fő lehet.
(#) helektro válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Egyelőre csak szimulátorba próbálom, mert a kijelzőt még nem rendeltem meg (előtte letesztelgetném, hogy amit én szeretnék, azt tudja-e).
Magán a kijelzőn futtatnék olyan kódot, aminek másképp kéne viselkednie, ha látható az elem és ha nem. Pl. timer-nél van .en tulajdonság, de pl. egy text mezőnél nincs, holott a vis paranccsal el lehet rejteni. Pl. text-nél olyan tulajdonságot nem találtam, amit visszaolvasva ellenőrizni tudom a láthatóságot kijelzőn belül.
Azzal van valakinek tapasztalata, hogy a kijelző mennyivel lassabb, mint a szimulátor? Pl. sok, nagyméretű szöveg kiírása, vagy egy nagy kép kirakása esetén.
Elsősorban 800x480-as felbontás érdekelne, mert ilyen kijelzőt rendelnék.
(#) wbt válasza Elektro.on hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Most úgy sincs mivel játszani, majd csak kiszoborják a megoldást, már ha úgy gondolják, érdemes a rutint átírni. Ahogy nézegettem, sokan kérik az átlátszóság kezelését, de nem akaródzik nekik. Pedig csak 1 színt kellene kijelölni (mint Windowsban), ami átlátszó. Vagy már lehet van ilyen, csak lemaradtam róla?
(#) Elektro.on válasza wbt hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Azért ha belegondolsz az átlátszóság dinamikus kezeléséhez jóval nagyobb számítási kapacitás kell. Azért itt nem PC ről beszélünk. Ez inkább csak egy hobbi célra gyártott, költség kímélő HMI modul.
(#) wbt válasza Elektro.on hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

Persze, nem is várok el különleges dolgokat. Az átlátszóság kezelésére van gyors, de sok memóriát foglaló vagy lassabb, de kis memóriaigényű megoldás, sajnos egyikből sincs sok az alkalmazott (főleg a kisebb moduloknál) uC-kben. Ha jól rémlik, 48 és 72MHz-es uC dolgozik, azért ott elég rendesen dolgozik a proc, igaz nincs frame-buffer (kivéve legnagyobbak, de ott külön van a TFT-vezérlő), így nehezebb a feladat. Azért piszkálja a csőröm a dolog, mert pl. FT800-ban sincs frame-buffer és 48MHz-ről kattog, mégis igen sok dolgot tud (sokkal). Most beugrott egy megoldás, ami lehet, még használható is lesz, de nem tudom kipróbálni, előre meg nem kiabálunk el semmit.
(#) kissattila88 hozzászólása Okt 14, 2016 /

Nextion editorról tudna nekem valaki egy leírást adni hogy kell használni.
(#) wbt válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 14, 2016 /

Szerintem nem készült (?) hozzá magyar leírás, de van 1-2-3 demo videó, azt megnézed, aztán betöltesz egy mintaproject-et és változtatod a paramétereket; szerintem az alapokat 1 óra alatt meg lehet tanulni, a szimulátora is jó. Minden paraméternél kiírja, hogy az mi.
(#) kissattila88 válasza wbt hozzászólására (») Okt 14, 2016 /

Minta projektet hol lehet letölteni?
(#) Ferkógyerek válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 14, 2016 /

Például innen.
(#) kissattila88 válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Okt 14, 2016 /

köszi

(#) kissattila88 válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Okt 14, 2016 /

Nem tudom megnyitni hmi fájlt

Melyiket?
Letöltöd a HMI fájlt.
Elindítod a Nextion editort.
A Nextion editorral megnyitod a letöltött fájlt.
Az indítás után ki kell választani a kijelző tipusát és az irányát (álló, fektetett).
Ha a méretet és az irányt eltaláltad, helyesen jeleníti meg a képeket, ha nem, a settingsben tudod változtatni hogy jó legyen.
(#) kissattila88 válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Névtelen.jpg

(#) wbt válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Ezt honnan töltötted le?
(#) kissattila88 válasza wbt hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Mit?
(#) Bakman válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Pontos linket mutass, melyiket nem tudod kinyitni! Mielőtt elkezdesz keresgélni további példák után, ügyelj arra, hogy a fájl elérési útvonalában ne legyen speciális karakter.
(#) kissattila88 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Úgy nyissa meg hmi fájlt hogy először meg kell nyitnom hmi editort utánna másik ablakban meg nyitja.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016

Próbaképpen letöltöttem ezt: Bővebben: Link. Nyitja a Nextion Editor.

Nekem is meg nyitja! De van amit nem akar. Szimulációt hogy kell végezni?

"Debug"

Shot_647.jpg

Próbáltam de nem működik amit te küldtél csuszka mozog a szám meg nem változik.

h0, Touch Move esemény (Event).

Shot_648.jpg

Ezzel mit kell csinálni?

A Touch Move részbe bepötyögni azt, amit a képen látsz.

Már jó! Hol lehet ilyen kódot találni?
(#) Lamprologus válasza kissattila88 hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

A téma nyitó hozzászólásban nyisd meg a link4-et. Ott van a használható parancsok leírása.
Érdemes végig bogarászni, hogy milyen lehetőségek vannak, és kipróbálni őket!
(#) Lamprologus hozzászólása Okt 16, 2016 /

Egy olyan hibába futottam bele, hogy reset (rest) után, vagy alvó módból érbedés után egy bizonyos időn belül kiküldött parancsokat a HMI nem hajtja végre, hibaüzenetet sem küld vissza!
200ms-os késleltetéssel kiküldött parancsokat már fogadja és végrehajtja. (Valahol 100-110ms körül lehet a határ.)

Gondoltam megemlítem, más ne küzdjön vele!
(#) Elektro.on válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 16, 2016 /

Ezt meg kell megyezni. Én egy ultrahangos modulnál találtam egy ilyen nem dokumentált késést.
(#) dcsabi hozzászólása Okt 16, 2016 /

Sziasztok. Nagyjából végigfutottam a topicot, egy két tapasztalati kérdésem lenne hozzátok. Többször próbálkoztam már, a régebbi PLC-knél használt módszerrel, a logikai vezérlő és a HMI "házasításával". Ez mindig valamiért elakadt. PIC-et használok kontrollerként, általában 18Fxxxx. Többnyire nagyot, mert állandóan módosítgatok és hamar kinőném. Gyakorlatilag egy logikai vezérlőt akarok vele kezelni, aminek a változóit akarom megjeleníteni, illetve átírni. A kijelzésképek az üzemállapotok stb használatára. A PIC-et többnyire Parsicban (4) programozom ez nagyon gyors számomra. Viszont a soros port kezelés mindamellett, hogy sok mindent tud a változó adathosszokat körülményesen kezeli. Az IO kezelés analóg be-ki stb mindenképpen a PIC feladata.
Kérdezem: oldott-e meg valaki hasonló feladatot vele, illetve az adatforgalom mennyire rugalmas, kötött, követhető(?) mennyire lehet rábízni egy kisebb berendezést? Pl a PIC-n analóg DAC7571(Ti) is használok, amit a program is kezel, továbbá egy másiknál a kijelzőn bevitt adat lenne. Jelenleg 4x20-s kijelzőt+nygt. használok. Adni bármit tudok, (Uart Rx-TX) csak a vétel macerás, a már említett kötöttségek miatt. Tapasztalatok...(?) A két eszközön futó projekt adatforgalma 30-50 bájtot érintene.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2016
Következő: »»   9 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem