Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma
 
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 21
(#) t0c1 hozzászólása Szept 30, 2015 /
 
sziasztok nekem egy olyan problémám lenne hogy, : van egy ati radeon r7 250 2gb DDR3 -as videokártyám. amikor megvettem összeraktuk a gépet tökéletesen működött kb. olyan fél évig, aztán jöttek a problémák. egyszer csak játék közben elkezdett csikozódni meg pöttyösködni. nemértettem hogy mi lehet a baja egy ismerősömmel ( aki informatikus és szerelő ) újraraktuk a gépet, ez meg is odlotta a problémár kb 2hónapra. aztán újra előjött a probléma megint ujraraktuk megint elkezdte csinálni. most már ott tartunk hogy nemtudjuk mi lehet a baja. esetleg valami ötlet hogy mitől is jöhet elő ? drivereket firssitettem, alaplapnak kivül látszólag semmi baja. ha gondoljátok segitene küldök képet h mit is csinál játék közben.
előre is köszönöm a válaszokat remélem meogldást találunk rá

üdv nektek !
(#) eSDi válasza t0c1 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /
 
Üdv!

A csíkozódás GPU hibára utal (a "szemetelés", "havazás", pedig Video RAM hibára), de az nem javul meg újratelepítésre. Nincs véletlenül túlhúzva, vagy beállítva automatikus húzás? Az pedig sajnálatos, hogy az informatikus kolléga nem vitte vissza azonnal a garancia időn belüli cserére, az első esetnél. A megoldás pedig a csere lesz szerintem, ha még netán-tán van rá garancia, akkor azonnal vidd vissza. Garancián kívül nem hinném, hogy az átforrasztás/GPU újra golyózás, esetleg GPU csere megérné már.
(#) t0c1 hozzászólása Szept 30, 2015 /
 
túlhúzva nincs sose húztam nem szeretem csak a baj van vele , és automatra sincs beállítva szal ez pipa. a gari sztem már lefőtt de majd megnézem így hirtelen fejből nemtudom. hát akkor az amit sejtettem sajnos ebből csere lesz. köszönöm a választ, esetleg ha megoldódna a helyzetem leírom esetleg ha lenne másnak is ilyen baja akkor tudja

csáó szépestét
(#) Lali24 hozzászólása Nov 23, 2015 /
 
Sziasztok!
Vettem a múltkor 3 videó kártyát a bolha piacról. Van köztük egy Nvidia Geforce 8800 GTX, erről hiányzik egy pár(4db) smd alkarész. az lenne a kérésem, hogy nem tud e valaki hozzá egy rajzot, vagy hol, és hogyan lehet rákeresni a services manuáljára?
(#) Pixi hozzászólása Feb 20, 2016 /
 
Sziasztok,
Adott egy Radeon HD6850-es kártya ami első beépítéskor adott képet, egy alap 4:3-as felbontással, majd felismerte a gép, és újraindításkor a win logóig van kép utána sötét a monitor, de nem írja ki hogy nincs jel.
Valakinek lenne ötelete, hogy mi lehet a gond? A kártya adta be a kulcsot?
üdv
PIXI
(#) SzervízMacska hozzászólása Júl 24, 2016 /
 
Sziasztok!

Videókártyát cseréltem, s mivel videószerkesztéshez kell a gép, fontos a számítási teljesítménye. A gép összeszerelése óta eltelt 3 évben generációváltás volt a processzorok, alaplapok és a bele való memóriák terén is, ezért nem tudtam a legújabbat megvenni (a procim feltehetően nem tudta volna kiszolgálni). Tehát ami jelenleg van a gépházban: alaplap: ASUS P8B75-V, processzor: Intel i5 3330, vga: ASUS Strix GTX970 DC2OC 4GD5. Ezeken kívül 2x4 + 2x8 GB memória, valamint ssd és hdd található. A tápellátást egy CORSAIR AX760i táp biztosítja.

Kérdésem a következő: lehetséges-e a régi videókártyámat - ezt - betenni az új mellé az adott konfigurációban, hogy mindkét kártya számítási teljesítményét egyidejűleg tudjam élvezni? Tehát nem több monitort szeretnék, csak 1, maximum 2-t, hanem a felhasználói programokban szeretném kamatoztatni a két kártya erejét open cl, cuda, stb.). Ha lehetséges, akkor kell-e hozzá sli kábel, vagy bármi hasonló?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) sgsnote3 hozzászólása Szept 21, 2016 /
 
Üdvözletem!

Előre is elnézést, ha van olyan téma ahova ez beillik (akkor kérem a hozzászólás áthelyezését).

Szóval lenne egy videokártya, ami gpu hibás. Csak melegítve (hősugárzó, hajszárító) indul el. Ha elindult, utána már minden gond nélkül működik. Javítása már nem gazdaságos.
Nem kell agyonmelegíteni, langyos lesz és már indul is.
Arra gondoltam, hogy valami kis fűtést kellene a gpu mögé a nyáklapra rakni. Hogyan tudnám ezt megoldani?
Ötleteket előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
(#) gerleimarci válasza sgsnote3 hozzászólására (») Szept 21, 2016 / 1
 
Inkább próbáld meg sütni.
(#) mateatek válasza sgsnote3 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Vegyél a gépbe egy Vargáné és társa tápot, majd tegyed közel a kártyához.
(#) Kékróka válasza gerleimarci hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
BGA házilag
Bővebben: Link
(#) rascal válasza sgsnote3 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Egy teljesítmény ellenállást ráerősíthetsz valahogy és arra rákapcsolsz 5, vagy 12 Voltot. Esetleg valahogy időzítheted, hogy ne menjen folyamatosan. Pl. 555 ic-vel keresel valami kapcsolást, vagy CMOS számlálóval, amiben benne van az oszcillátor is. Pl cd4060, és egy fetet, vagy tranyót vezérleve kapcsolhatja az ellenállást. Vagy csak egy nyomógombot kivezetsz és te nyomod addig, amíg jó nem lesz.
(#) sgsnote3 válasza rascal hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Állandóra kellene(mindig alvóban van a gép).
Körülbelül mekkora teljesítményt kellene elfűteni hozzá?
Bedobozolva(mondjuk egy kis 40x40x10-20mm méretű nyáklapdobozba berakva az ellenállást hátha így nem szökik el olyan gyorsan a hő) kisebb teljesítmény elég lehet-e?

gerleimarci; mateatek: ez már túlélte, hogy kiégett a szoba ahol volt. Burkolata megolvadt, hőcsövek picit elszíneződtek. De a hiba a tűz előtt is fennált. Inkább nem kínoznám sütéssel-felrobbanó táppal xd
(#) rascal válasza sgsnote3 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Azt neked kellene kitapasztalnod, de már 2-5W is elég forró tud lenni, mert az ellenállás felülete kicsi. Vannak téglatest alakú ellenállások, azok jól fel tudnak feküdni. Ha leszigeteled az ellenállás szabad részeit, ha nem mindenképp nagyobb teljesítmény tudjon, mint amit ténylegesen elfűtesz rajta. Ha csinálsz fényképeket, akkor mi is látjuk hova is kellene rögzíteni. Az már biztos, hogy a proci a hunyó, és nem mellette valami másik alkatrész? A hajszárító mégsem mesterlövész puska.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
(#) sgsnote3 válasza rascal hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Itt van hátulról(innen szoktam fújni).
Hát másra nemigen tudok gondolni. Pc boltban is gpu-t mondtak.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
(#) rascal válasza sgsnote3 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Hát megpróbálhatod a nyákhoz hozzányomni az ellenállást. Kísérletezgess vele egy kicsit. Nagyon elvetemült ötlet, hogy egy másik videokártyát építs be?
(#) sgsnote3 válasza rascal hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Van bent másik persze. Ezt haveromé. Csak neki nem kellett(elég ramatyul nézett ki a tűz után) csak ez erősebb mint a mostani vga-m. Azt ilyen aránylag kis hiba miatt nincs szívem kidobni.
(#) rascal válasza sgsnote3 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Ja, értem.
(#) sgsnote3 válasza rascal hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Hétvégéig jegelem a témát. Akkor majd foglalkozok vele. Majd jelentkezem, hogy sikerült-e.
(#) Robikk hozzászólása Szept 21, 2016 /
 
Sziasztok
Adódott nekem is egy kis problémám.
Kb kettő hónappal ezelőtt jelentkezett, akkor azt hittem hogy a videókártyát újra kell pasztázni.
A hiba jelenség csak játék közben jelenik meg s nem minden esetben.
Hiba: ki/be kapcsol a monitor, van hogy vissza sem akar jönni a kép, van hogy csak pillanatokra kapcsol ki, ilyen esetekben a monitor ki írja hogy nincs bemeneti jel.
A gépet formáztam, majd újra telepítettem, a hiba kb három hétig nem jelentkezett, most a napokban megint elkezdte.
Gyanakszom a monitorra is, mert nem mindig írja ki azt hogy nincs bemeneti jel, esetleg puffer kondik lehetnek-e a ludasok?
Egyenlőre megvárom a kővetkező ilyen hibát s ellenőrzőm a videokártya hűtőventillátorját hogy az ilyen esetekben nem-e áll meg.
addig viszont ha tudtok tanácsot, illetve ötletet eme jelenségre szívesen veszem!
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) kikkan hozzászólása Okt 2, 2016 /
 
Helló mindenki egy kis segítségre lenne szükségem,ami a következő lenne,adott egy inno 3d gt 7300 kártya miről kelletek ezek az alkatrészek,ha jól emlékszem fetek voltak,de most próba képen össze akaróm rakni,de már nem tudom milyen voltak,ha lenne valaki aki ránézne az övére azt megköszönném tipusszám teljesítmény egyéb.
(#) kikkan hozzászólása Okt 23, 2016 /
 
Helló mindenki egy kis segítségre lenne szükségem,ami a következő lenne,adott egy inno 3d gt 7300 kártya miről kelletek ezek az alkatrészek,ha jól emlékszem fetek voltak,de most próba képen össze akarom rakni,de már nem tudom milyen voltak,ha lenne valaki aki ránézne az övére azt megköszönném típusszám teljesítmény egyéb.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
(#) Bakman válasza kikkan hozzászólására (») Okt 23, 2016 / 1
 
A képek minőségéből ítélve ez lehet bármilyen kártya, illetve bármelyik alkatrész is hiányzik róla, nem látszik.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
(#) kikkan hozzászólása Okt 23, 2016 /
 
Már javítottam
(#) gyuszo válasza kikkan hozzászólására (») Okt 23, 2016 / 1
 
Itt egy kép , ha segít , ez is Inno 3D GT 7300 , csak ez sajnos AGP-s .
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016

GT 7300.jpg
    
(#) kikkan hozzászólása Okt 23, 2016 /
 
Nem,nekem típusra kellene tudnom milyenek voltak ezek......azért köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016

fet.jpg
    
(#) uniman válasza kikkan hozzászólására (») Okt 23, 2016 / 1
 
Hello! Az "1.)"-re ez kellhet...a 7600-on ez van.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
(#) mahinátor hozzászólása Nov 29, 2016 /
 
Sziasztok!

Szeretnék egy ASUS HD3870-es videokártyát megjavítani, amely olyan hibát produkál, hogy hol működik hol nem.

A kártyát a gépbe helyezve a következők történnek:

Van amikor elsőre elindul, hibátlan képpel nem szemetel, nem hibázik, nem fagy le, a játékok szépen futnak, a tesztelő programok is. Aztán leállítom a gépet. Másnap elindítom és nincs kép a 2db DVI kimenet egyikén sem. Az integrált videokártyával történő indítás után a windows-ban látszik a kártya mint általános videokártya, azonban a GPU-Z szenzoros adati furcsa eltéréseket jeleznek a korábban "hibátlan működés" során tapasztaltakhoz képest. Leginkább a GPU frekvencia túlzottan alacsony értéke tűnt fel.

Aztán további ki és bekapcsolgatási kísérlet után megint jó a kártya...???

A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen bonyolult integrált eszközt mégis miként lehet egyszerűen megvizsgálni? Mivel csak multiméterem van ezért szeretném megkérdezni, hogy milyen módszerekkel lehet valamiféle következtetésre jutni és kiszűrni, hogy még is mi lehet a hiba oka? Az alaplapban egy hasonló paraméterű kártya hibátlanul üzemel. Szóval tuti, hogy a kártya a hibás (szerintem).
(#) rammeradrian hozzászólása Dec 18, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy Asus R7 250X-em ami nem ad képet, windows nem ismeri fel. Lehet valamit kezdeni vele, vagy kuka?
(#) asasin hozzászólása Feb 3, 2017 /
 
Üdv!

Segítségeteket szeretném kérni. Az egyik ismerősömnek van egy Radeon hd 7990-es vidikártya. Mikor a gépet bekapcsolja tökéletesen működik a kártya szép képet ad de egy bizonyos idő után (ez az idő mindig változó) becsíkozódik a monitoron a kép és újraindul a gép. A kérdés az hogy mi okozza ezt a hibát? A második kép az nem a hibás kártya csak felraktam hogy így néz ki a hibás is.
(#) Near hozzászólása Márc 31, 2017 /
 
Sziasztok!

Bár elég kihalt a fórum adok neki egy esélyt.
Adott egy MSI N660 as kártya GTX660 GPU val.
Hiba: Menet közben random eltűnik. Ezt szó szerint kell érteni. Van egy ideiglenes kártya bent mellette. Amikor jelentkezik a hiba (megfagy a kép, de a gép megy tovább) hardveresen eltűnik a kártya.
Induláskor van amikor nincs is kép azon a kártyán vagy csak egy darab fehér csík a kép közepén mint amikor a régi crt-ken behal a függőleges eltérítés.
Kontakt hibát és forrasztás hibát kizártam (kivétel BGA tokok), érdekes mondjuk, hogy a kártya néha gondol egyet és napokig jó.
Ezen felül a táp terhelés alatt nem megy 11,94v alá szóval ez is kizárva. (Műszerrel mérve)
Ha a kártya éppen megy semmilyen terhelés teszt nem akasztja meg tökéletesen stabil viszont ha gondol egyet, újra elkezdi a nyűgjét, hogy eltűnik a rendszerből.

Mi lehet vele gond? Remélem érthetően írtam le a problémát.
Előre is köszönöm ha szakítotok rám egy kis időt.
Következő: »»   18 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem