Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es index
 
Témaindító: Einstein21, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 27
(#) Dióda válasza pjg hozzászólására (») Júl 9, 2016 /
 
Van benne igazságod . Ámbátor egy kismotoron a kutya sem fogja ezt méricskélni. Forgalomban pedig senki sem ezzel foglalkozik hogy most az hogyan is villog csak jelezzen.
Hozzátenném hogy eléggé érdekes számomra hogy kipróbáltam vagy 3 fajta indexrelét és mind másképpen indult és villogott (gyártófüggő ez is). Ha jól olvastam akkor a szabály szerint 60-90 villanás per perc, amit például én már inkább túl gyorsnak is tartanék. Momentán a cél egy figyelemfelkeltő lámpa villogtatása traktoron.
(#) asprey hozzászólása Júl 30, 2016 /
 
Sziasztok segítséget szeretnék kérni!
BMW E46 kapott szép ledes hátsó lámpákat és sajnos azt vettem észre, hogy ha bekapcsolom a vészvillogót jobb és a bal nem egyszerre villan fel. Olyan 0.5mp kb különbség. Elég hülyén néz ki mikor be-ki riasztom az autót.
Van erre valami megoldás?
Ötleteket előre is köszönöm!
(#) KisSzoke hozzászólása Okt 31, 2016 /
 
Szeretném ezt a dolgot megépíteni magamnak ami az alábbi videón található.

Ledes motoros dzseki videója (facebookos)

És segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan működhet.
Valószínűleg az index és a féklámpa rá van kötve egy jeladóra és van egy vevő a dzsekiben ami vezérli a ledeket. Na de mégis ezt hogy lehet megvalósítani? Nagyon izgatja a fantáziámat a téma, amikor megláttam, hogy mindez vezeték nélkül eldobtam az agyam
(#) Syn7h37ic válasza KisSzoke hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Semmi extra. Kell egy három, vagy négycsatornás univerzális adó, és ennek a vevője. Pl. Elmes RP501 adó vevő, ezek négy csatornásak. Bővebben: Link A többi a varrónő dolga
(#) Bakman válasza KisSzoke hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Amíg készíted, gondolkodj azon, hogyan fogod kimagyarázni a rendőröknek a dolgot.
(#) kaqkk válasza KisSzoke hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Jól néz ki a cuccos de ha ezt közúton használod ,az első kilométeren levesznek a rendőrök a motorról !
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 31, 2016 / 1
 
Nem hiszem. Hiszen ez egy öltözék és nincs szabály ami tiltaná.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Pedig van. Nem ismerem betű szerint, de nem lehet csak úgy, mindenféle lámpákat szerelni az úton közlekedő gépekre mert megtévesztő és figyelemelterelő, ami tulajdonképpen balesetveszély-fokozó lehet. Az, hogy a mindenféle fényhatást a motoros kabátja adja közlekedés közben, szerintem súlyosbító körülmény.

Törvényben rögzítve van, hogy előre, hátra és oldalra milyen fényeket adhatnak, kell adniuk a közlekedésben résztvevőknek.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
A gépekre van, a kabátokra nincs. Furcsa is lenne, ha nem öltözhetnél szabadon.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Lehet szabadon öltözni, de arra mindenféle villogó izét rakni már nem lehet. Az lenne szép, ha mindenféle ilyet engednének, szép kis karácsonyfák közlekednének.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Ilyen szabályról még nem hallottam. Tudnál mutatni ilyen rendelkezést? Az emberek azért nem öltöznek karácsonyfának mert értelmetlen nem pedig azért mert tilos.
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
És például régebben miért kellett leszerelni a házilag beépített pótféklámpát műszakivizsga előtt ? Mert egyszerűen nem adták meg a vizsgát amíg le nem szerelted !Sőt ! AZ alávilágításért és a kék ledes ablakmosófejért is büntettek a rendőrök .
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Nekem úgy tűnik, nincs jogosítványod, vagy ha van, nem sokat vezetsz. Hidd el, bizonyos autókon a futófényes irányjelzés már eléggé megtévesztő tud lenni, hát még egy ilyen a motoros hátán. Tuti, hogy büntetnének érte. A közlekedés nem játék, bármennyire is annak tűnik pár embernek.

3. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles

c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.

Szerintem ebbe belefér. Lehet, hogy van konkrétabb törvény is, annyira nem néztem utána.

Az emberek pedig azért nem csinálnak karácsonyfát magukból/autójukból, mert tilos. Hidd el, jelentkező lenne bőven. Perpillanat a LED-es nappali menetfény a sláger, mert szabad.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
(#) Robin2 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Kerékpárosokra vonatkozik: A KRESZ utolsó módosításában már elfogadja a villogókat is. Valamint a világításnak nem kötelező a kerékpáron lennie. Megengedett sisakra, hátizsákra lámpát/villogót felszerelni. Innen egy lépes a motoros
Magának a járműveknek a világítóberendezéseire szigorú szabályok vannak.
Értem amire gondolsz, de például motoros esetén sehol sem tiltják szabályok szerint ezt a dolgot. Azt, hogy a rendőr mit szól mindehhez, az más kérdés. Húzzon elő egy paragrafust.
Személy szerint üdvözlőm azokat, akik kivilágítják a kerékpárjukat. 10W-os led reflektorral, villogtatva, beállítás nélkül, elvakítva a szembejövőt. Ennyit a zavarásról, karácsonyfáról.
(#) Bakman válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
A kerékpár és a motor nem egy kategória. Akár írhattad volna azt is, hogy a kerékpártól a személyautóig két lépés.

Valószínűsíthetően egyértelműen le van írva, mi a szabályos világítás. Ami nem szabályos az szabálytalan, tehát tilos.
(#) Robin2 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Járművekre igen. Személyekre nem. Nincs paragrafusban, hogy biciklin nem tarthatok a kezemben egy viharlámpát Ami nincs tiltva, azt szabad. Amit szabad, az szabályos
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
(#) Bakman válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Thank you, Mr. Data!
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
A járművekre van előírás a ruhákra nincs. Ne kavard össze a két dolgot.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Valamivel több mint harminc éve van jogosítványom és évi 60000km körül megyek. Kiszámolhatod ha akarod mennyit vezettem már. Ennek viszont semmi köze a témához. Ne a levegőbe beszélj idézz ide egy jogszabályt ami tiltja a ruházat kivilágítását.
(#) alux válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Van egy ilyen rendelet: (2) Az azonos feladatot ellátó és azonos irányba mutató páros számú világító és fényjelző berendezések elhelyezésének és alakjának - az aszimmetrikus járműveket kivéve - a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjára szimmetrikusnak, az általuk kibocsátott fény színének és fényerejének pedig azonosnak kell lenniük és a berendezéseknek - ha a rendelet másként nem rendelkezik - egyszerre kell működniük.
Namármost a bőrdzseki ennek ellent mond. A másik szabály: csak E akármennyi minősítésű világítóberendezés szerelhető fel a járműre, alkalmasint még bukósisakodnak is DIN vagy ISO szabványnak megfelelőnek kell lenni, és az sem a motoron, hanem rajtad van.
(#) otvenkilenc válasza alux hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Hol van ebben az a rész ami a ruházatra vonatkozik?
(#) steelbird válasza KisSzoke hozzászólására (») Dec 25, 2016 /
 
Nemigazán értlek benneteket..
Nem azt kérdezte, hogy ez szabályos-e, vagy sem, hanem azt, hogy ezt technikailag hogy lehet megoldani. Lehet, hogy a gyerkőc dzsekijét akarja átalakítani, hogy menő legyen a kis játék cross motorjával.


Csináld meg, aztán majd várjuk a fejleményeket...
De az irányjelzőnek ne zöld legyen a színe, hanem narancs.
(#) jucsaba válasza KisSzoke hozzászólására (») Dec 25, 2016 /
 
Bocs nincs facem ,és nem is fogok még miattad sem belelépni, kar hogy csak ide bírtad feltenni.
Köszi
(#) steelbird válasza jucsaba hozzászólására (») Dec 25, 2016 /
 
1: Nem Ő tette fel a FB -ra, Ő csak linkelte.
2: Regisztráció és bejelentkezés nélkül is megnézhető a videó.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2016
(#) proli007 hozzászólása Márc 7, 2018 / 4
 
Hello! A minap szórakoztam egy ULN2803A-val, és rájöttem milyen könnyen lehet belőle analóg "sorrendi Led vezérlőt" készíteni. Fel is tettem egy kivezérlés indikátort belőle. De most az alapötletet néhány alkatrésszel kiegészítve készítettem egy "futó index" áramkört. Az "ütemet" továbbra is az index relé biztosítja. Természetesen ha a relé nem működik kis terheléssel, akkor szükséges a terhelését kialakítani a relének. Nyolc Led van a vezérlőhöz kapcsolva, de alkalmazható lehet több Led soros kapcsolásával is. Pld. egy Led szalag tagok szétbontása esetén (pld. amiben hármas soros csoportok vannak) egy-egy csatornán három-három Led alkalmazható és nem szükséges a soros korlátozó ellenállás. Egyébként csatornánként kb. 120mA terhelésig alkalmazható az IC. Természetesen az R1..R8 ellenállásokat a Led-ek feszültsége és árama szerint kell meghatározni. 470ohm-al kb 20mA lesz a Led-ek árama, egy sárga Led esetén.
Jó szórakozást!
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Köszönjük!
Idézet:
„Fel is tettem egy kivezérlés indikátort belőle.”
Hova?
(#) Epu2 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Üdv! Azóta néhány modellnél széria felszerelés.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Megtaláltam! Érdekes, mert kerestem, de nem volt meg. Most meg hipp-hopp!
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2018
(#) kag8655 hozzászólása Máj 9, 2018 /
 
Sziasztok!

Én indexet szeretnék "bűvölni a Babettámra. Tudom, tudom... Létezik gyári relé és kapcsoló is, csak lámpákat kellene szereznem. Viszont, Nem szeretném lekötni a háromszor 10W teljesítményű világító tekercsből egyiket sem. ezért egy külön áramforrású irányjelző rendszerre gondoltam. Ha lehet, az egyszerű LED-es villogó áramkörét használnám. A megoldás érdekessége hogy gyárilag is felváltva villog az első és a hátsó index. Tehát megfelelő kapcsolás mellett nem kéne megépítenem duplán az áramkört. Viszont hiába próbáltam bárhogy matekozni, a melléket kapcsolásra jutottam.
A kérdéseim:
1: 100µF ellenállással működőképes ez az áramkör? (90villanás/perc)
2: A 4 soros és 4 párhuzamos AAA 950 mAh-s 1,2V-os akku meddig lehet képes működtetni az indexet?
3: Az egyszerű LED-es villogó esetében két 10KOhm-os ellenállást használnak. csökkenthető-e a méret? A LED-ek adatai ott vannak a rajzon.
4. Ha valaki tudja hogy egy a lentihez hasonló, a fent leírtaknak megfelelően működő kapcsolás, hogyan lehetséges egy lehetőleg 57x39 mm méretű dobozban az ne tartsa vissza magát bár ha lehet megfelelő tapasztalat, és rutin hiánya miatt az IC használatát mellőzném...

5. Bocs ha túl színes lett...
(#) kaqkk válasza kag8655 hozzászólására (») Máj 9, 2018 /
 
Ha csak egy oldalt visszaolvastál volna a témában ...
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2018
Következő: »»   14 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem